Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post Reply
Danguba

#426 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Danguba »

Krushna mrva wrote:
Danguba wrote: Ima li ti tu gdje havera iz ága? jesu li sta oni krivi ili samo alija?
ima samo sto ti fasisti nisu imali ovaj kalibar bilmeza koji radi protiv sebe, oni su svoje fasisticke planove dobro radili a Alija katastrofa. To kad bi uzeli da je Aliji i bio cilj da manje strada narod
Ali to je tvoj idol i svi zajedno su tvoji jarani :mrgreen:
Jednom za svagda.
Alija je moj prvi predsjednik i poslije njega drugoga nemam. Nista mu ne zamjeram kada sve sagledam u kojem vremenu je predsjedavao i sa kim je sve imao posla. Dobro smo i prosli ali zahvaljujuci njemu i Harisu Silajdzicu koji su stvar internacionalizovali.
O Silajdzicu nemam neko dobro misljenje za mnoge stvari.
O Bakiru imam totalno lose misljenje. Tip jos uvijek jase na nekim ocevim zaslugama i totalno je zalutao u politiku.
Nikada nisam bio clan niti simpatizer SDA stranke. Sada ti je sve jasno o meni i trci to tornjaku prenesi da opravdas svoj rad.

Najveca greska rahmetli Alije je sto je mnogima vjerovao. Svi su zloupotrijebili njegovo povjerenje i danas pljuju po njemu. To vise govori o njima da se nicega ne libe (da pljuju po Aliji i Bosnjacima) da bi dosli do novca i vlasti. Kada se samo sjetim Ugljanina, pa Ljajica, Zilkica...sve potrckala i prodane duse a o tornjaku, nemam rijeci. Takav je to sklop ljudi.
hercegovac_pravi

#427 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by hercegovac_pravi »

Krushna mrva wrote:Eto ti plana, onaj zarobio boijovnika, a ovaj dovodi Tursku :-) U razmisljanju SDA nista se nije promjenilo od osnivanja do danas. Jedino NATO sto ima veze, ali ni to niste sposobni, zapravo ste totalno politicki nesposobni
Pa bola plan je jasan. Koliko ti ga puta treba ponoviti? I onda ono jadno priča o kopčanju :-)
Eno sam ti postavio koliko se škola ugasilo u genocidnoj tvorevini. Eto ti plana :D
Krushna mrva

#428 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Krushna mrva »

hercegovac_pravi wrote:
Krushna mrva wrote:
hercegovac_pravi wrote: Zar nije "takozvani Bošnjak" ? :-D
Naravno da jeste, bas kao i takozv Srbin u istoj su ravni, to je bas poenta, ali opet panjevski kopcas :mrgreen:
Lgila se laga, valja li to u tvojim godinama...provaljuješ se bola. i to životom..
Što ne napisa takozvani Srbin patriota? Nisam nešto primjetio..i prije već što promjeniš post, već je kopiran za buduće utovljavanje bivola .. :D Sada ti je kasno pisati jer si provaljen..
:lol: kakvo bolan ispravljanje posta, sta sk zakljucio? paranoja sta drugo
hercegovac_pravi

#429 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Krushna mrva wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Krushna mrva wrote: Naravno da jeste, bas kao i takozv Srbin u istoj su ravni, to je bas poenta, ali opet panjevski kopcas :mrgreen:
Lgila se laga, valja li to u tvojim godinama...provaljuješ se bola. i to životom..
Što ne napisa takozvani Srbin patriota? Nisam nešto primjetio..i prije već što promjeniš post, već je kopiran za buduće utovljavanje bivola .. :D Sada ti je kasno pisati jer si provaljen..
:lol: kakvo bolan ispravljanje posta, sta sk zakljucio? paranoja sta drugo
oooo evo nam i Srbina "patriJote".. raspravlja sa nekolicinom "takozvanih Bošnjaka".. uff ko vas ne zna.. :lol: :lol:
Krushna mrva

#430 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Krushna mrva »

Danguba wrote:
Krushna mrva wrote:
Danguba wrote: Ima li ti tu gdje havera iz ága? jesu li sta oni krivi ili samo alija?
ima samo sto ti fasisti nisu imali ovaj kalibar bilmeza koji radi protiv sebe, oni su svoje fasisticke planove dobro radili a Alija katastrofa. To kad bi uzeli da je Aliji i bio cilj da manje strada narod
Jednom za svagda.
Alija je moj prvi predsjednik i poslije njega drugoga nemam. Nista mu ne zamjeram kada sve sagledam u kojem vremenu je predsjedavao i sa kim je sve imao posla. Dobro smo i prosli ali zahvaljujuci njemu i Harisu Silajdzicu koji su stvar internacionalizovali.
O Bakiru imam totalno lose misljenje. Tip jos uvijek jase na nekim ocevim zaslugama i totalno je zalutao u politiku.
Nikada nisam bio clan niti simpatizer SDA stranke. Sada ti je sve jasno o meni i trci to tornjaku prenesi da opravdas svoj rad.

Najveca greska rahmetli Alije je sto je mnogima vjerovao. Svi su zloupotrijebili njegovo povjerenje i danas pljuju po njemu. To vise govori o njima da se nicega ne libe (da pljuju po Aliji i Bosnjacima) da bi dosli do novca i vlasti. Kada se samo sjetim Ugljanina, pa Ljajica, Zilkica...sve potrckala i prodane duse a o tornjaku, nemam rijeci. Takav je to sklop ljudi.
znaci ipak nekako potvrdi da aBakir jest truba. Jos samo daz potvrdis da su ti i Alija i Silajdzic stvralai ime Bosnjak, muslimansku drzavu i potpisali Dejton...
Sto se tice tornjaka, trebacu mu vremena da stigne SDA, ali za sad ti je najbolje sto imas. Nesrecanas je zavisiti od jednog covjeka pogotovo kad ne znas kako ce se pokazati ali za sad sta je on zapravo konkretno lose toliko uradio pa da mozes da ga pljujes? Jedino mogu stranacku gerilu da shvatim
Krushna mrva

#431 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Krushna mrva »

hercegovac_pravi wrote:[
oooo evo nam i Srbina "patriJote".. raspravlja sa nekolicinom "takozvanih Bošnjaka".. uff ko vas ne zna.. :lol: :lol:
Trese li trese, a ja se zabavljam dok gadjas u zrak :) Ali obrati paznju: Bosnjak jeste takozbvani jer je naziv nastao na to takozvanom kongresu. I jos dosta toga je takozvano ali evo tebi ostavljam da kazes da nisam konkretno htio reci sta jos :mrgreen:
hercegovac_pravi

#432 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Krushna mrva wrote:
Danguba wrote:
Krushna mrva wrote: ima samo sto ti fasisti nisu imali ovaj kalibar bilmeza koji radi protiv sebe, oni su svoje fasisticke planove dobro radili a Alija katastrofa. To kad bi uzeli da je Aliji i bio cilj da manje strada narod
Jednom za svagda.

znaci ipak nekako potvrdi da aBakir jest truba. Jos samo daz potvrdis da su ti i Alija i Silajdzic stvralai ime Bosnjak, muslimansku drzavu i potpisali Dejton...
Sto se tice tornjaka, trebacu mu vremena da stigne SDA, ali za sad ti je najbolje sto imas. Nesrecanas je zavisiti od jednog covjeka pogotovo kad ne znas kako ce se pokazati ali za sad sta je on zapravo konkretno lose toliko uradio pa da mozes da ga pljujes? Jedino mogu stranacku gerilu da shvatim
Krushna mrva

#433 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Krushna mrva »

ULTRAK wrote:
Krushna mrva wrote:Eto ti plana, onaj zarobio boijovnika, a ovaj dovodi Tursku :-) U razmisljanju SDA nista se nije promjenilo od osnivanja do danas. Jedino NATO sto ima veze, ali ni to niste sposobni, zapravo ste totalno politicki nesposobni
Pa sdp ti isto to zagovara samo sto ti nevidis. Eno ti Zeljko Komsic se dere Izetbegovicu da se sve veze sa Srbijom moraju prekinuti.... :-)

Ja neznam mozda ima jos nekih 300.000 Yugoslavena sa narodnom partijom u nekim pecinama da se sakrivaju?

No ako ih nema ond ati je to stanje kakvo jeste. Imas SDA koja govori manje vise ovo sto ja pisem. Neki ovoliko direktno neki manje direktno. I imas SDP koji su multietnicari onakve kakve ja zelim.
SDP je skupina raznioh ljudi od kojih je vecina interesom vezana, ja ih ne branim nit bilo koga, ali je opet SDA gora od svih
petkov09

#434 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by petkov09 »

kako bošnajci ne uvidjaju da negiranjem rs,nazivanjem genocidne tvorevine podrivaju bih,dejton je jasan rs u bih,samo dodika jačaju,oni za rs genocidna tvorevina ,dodik za sarajevo teheran,bošnjaci se moraju pomiriti da rs postoji sa svim svojim nadležnostima,pokušati ukinuti rs to bi bio kraj i bih,svaki uadr na rs je udar na bih,razumem da nije lako da je bilo puno stradanja,ali svi imaju svoju istinu i svoju patnju
Danguba

#435 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Danguba »

Krushna mrva wrote:[znaci ipak nekako potvrdi da aBakir jest truba. Jos samo daz potvrdis da su ti i Alija i Silajdzic stvralai ime Bosnjak, muslimansku drzavu i potpisali Dejton...
Ja ga vidim kao BK ako ima Boga a najvise zbog licemjerstva i dvolicnosti.
Postoji li neko da ga on nije hvalio pa kudio pa lizao pa pljuvao. Takvi su njagori.
hercegovac_pravi

#436 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Krushna mrva wrote:
hercegovac_pravi wrote:[
Trese li trese, a ja se zabavljam dok gadjas u zrak :) Ali obrati paznju: Bosnjak jeste takozbvani jer je naziv nastao na to takozvanom kongresu. I jos dosta toga je takozvano ali evo tebi ostavljam da kazes da nisam konkretno htio reci sta jos :mrgreen:
Vidim .. :D A oni prijašnji Bošnjaci su naravno izmišljeni na nekom sličnom kongresu ranije i ovi sadašnji nemaju ama baš nikakve veze sa njima. Oni prije su bili "takozvani" a pošto ovi sadašnji nemaju nikave veze sa njima onda ovi sadašnji moraju biti "takozvano takozvani" jer sadašnji nemaju veze sa prijašnjim p unatoĆ istog nemogu imati prdjev "takozvani".. :-D
Uživam gledati vašu patnju jer znam šta ste sve radili da narod uništite a mi vam se sad "u brk smijemo" i sve to dok se BiH pretvra u nacionalnu državu "takozvano takozvanih Bošnjaka".. :bih:
hercegovac_pravi

#437 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

petkov09 wrote:kako bošnajci ne uvidjaju da negiranjem rs,nazivanjem genocidne tvorevine podrivaju bih,dejton je jasan rs u bih,samo dodika jačaju,oni za rs genocidna tvorevina ,dodik za sarajevo teheran,bošnjaci se moraju pomiriti da rs postoji sa svim svojim nadležnostima,pokušati ukinuti rs to bi bio kraj i bih,svaki uadr na rs je udar na bih,razumem da nije lako da je bilo puno stradanja,ali svi imaju svoju istinu i svoju patnju
TO jeste genocidna tvorevina jer je nastala na genocidu. Ne kontam šta tu nije jasno i koliko puta se to treba ponoviti ili zbog čega je to toliko teško shvatiti. Savcivilizovani svijet označava patnju naroda u Srebrenicu i vi se pitate zašto je genocidna..hebem te živote..
A ako misliš da je rušenje genocidne tvorevine kraj BiH onda vam najiskrenije savjetujem da se odma sada odcjepite i završite sa BiH. Jer ukidanje genocidne tvorevine slijedi u srednjoročnom vremenskom okviru i vi tu ništa ne možete uraditi.
I istina je samo jedna. Ostalo su laži.
Krushna mrva

#438 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Krushna mrva »

hercegovac_pravi wrote: Vidim .. :D A oni prijašnji Bošnjaci su naravno izmišljeni na nekom sličnom kongresu ranije i ovi sadašnji nemaju ama baš nikakve veze sa njima. Oni prije su bili "takozvani" a pošto ovi sadašnji nemaju nikave veze sa njima onda ovi sadašnji moraju biti "takozvano takozvani" jer sadašnji nemaju veze sa prijašnjim p unatoĆ istog nemogu imati prdjev "takozvani".. :-D
Uživam gledati vašu patnju jer znam šta ste sve radili da narod uništite a mi vam se sad "u brk smijemo" i sve to dok se BiH pretvra u nacionalnu državu "takozvano takozvanih Bošnjaka".. :bih:
valjda su nekom ovi postovi od koristi :-)
petkov09

#439 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by petkov09 »

kolko koristi bošnajci imaju od rs,i kad će se izbegli bošnjak nastanjen u sarajevu vratiti u istočnu rs iz koje se i srbi isejavaju,dejton je odličan,svi pobedili,niko zadovoljan,ponavljam kljuc opstanka bih je poštovanje dejtona,možda je bolje ovo stanje da živimo jedni pored drugih,da se poštujemo ali da se puno ne mešamo,da nam se sutra ne bi ponovila srebrenica,kazani,ahmići
hercegovac_pravi

#440 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Krushna mrva wrote:
hercegovac_pravi wrote: Vidim .. :D A oni prijašnji Bošnjaci su naravno izmišljeni na nekom sličnom kongresu ranije i ovi sadašnji nemaju ama baš nikakve veze sa njima. Oni prije su bili "takozvani" a pošto ovi sadašnji nemaju nikave veze sa njima onda ovi sadašnji moraju biti "takozvano takozvani" jer sadašnji nemaju veze sa prijašnjim p unatoĆ istog nemogu imati prdjev "takozvani".. :-D
valjda su nekom ovi postovi od koristi :-)
Šta bola bi? nije zar da je nestalo argumenata? Prebrzo je to za ozbiljnu diskusiju..hajde sada Alija prodo kme..Alija izdo šmrrrcc..Alija bla..bla..bla.."takozvani Bošnjaci"...itd
hercegovac_pravi

#441 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

petkov09 wrote:kolko koristi bošnajci imaju od rs,i kad će se izbegli bošnjak nastanjen u sarajevu vratiti u istočnu rs iz koje se i srbi isejavaju,dejton je odličan,svi pobedili,niko zadovoljan,ponavljam kljuc opstanka bih je poštovanje dejtona,možda je bolje ovo stanje da živimo jedni pored drugih,da se poštujemo ali da se puno ne mešamo,da nam se sutra ne bi ponovila srebrenica,kazani,ahmići
Nije, ključ opstanka BiH su Bošnjaci. I ne upoređuj Srebrenicu sa Kazanima. Jer se u Srebrenici desio GENOCID što Kazani zasigurno nisu.
Sarajevo11

#442 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Sarajevo11 »

Zbunjuje me komentar susjeda u RS , zar je moguće da penzija od 160 ili 250 zadovoljava njegove ljudske potrebe za mjesec dana , ovaj nelogični fanatizam sa sve tri strane samo će vam osiromašiti porodice ali će obogatiti vaše nazovi predstavnike . Žali bože razumne ljude , jer ovim koji se gčevito bore da su većina moraju shvatiti da većinskim penzionisanjem neće napraviti napredno društvo . Nisu ni sami svijesni da na taj način podrivaju temelje BIH . JADNA NAM JE MAJKA , SAMO SVEVIŠNJI NAM MOŽE POMOĆI AKO UOKVIRI OVE NAZOVI SAMO SVOJE PATRIOTE .
Krushna mrva

#443 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Krushna mrva »

hercegovac_pravi wrote: Šta bola bi? nije zar da je nestalo argumenata? Prebrzo je to za ozbiljnu diskusiju..hajde sada Alija prodo kme..Alija izdo šmrrrcc..Alija bla..bla..bla.."takozvani Bošnjaci"...itd
Majke mi bi ti odgovorio kad bi znao sta pitas? Hajd pitaj konkretno :mrgreen:
petkov09

#444 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by petkov09 »

hercegovac_pravi wrote:
petkov09 wrote:kako bošnajci ne uvidjaju da negiranjem rs,nazivanjem genocidne tvorevine podrivaju bih,dejton je jasan rs u bih,samo dodika jačaju,oni za rs genocidna tvorevina ,dodik za sarajevo teheran,bošnjaci se moraju pomiriti da rs postoji sa svim svojim nadležnostima,pokušati ukinuti rs to bi bio kraj i bih,svaki uadr na rs je udar na bih,razumem da nije lako da je bilo puno stradanja,ali svi imaju svoju istinu i svoju patnju
TO jeste genocidna tvorevina jer je nastala na genocidu. Ne kontam šta tu nije jasno i koliko puta se to treba ponoviti ili zbog čega je to toliko teško shvatiti. Savcivilizovani svijet označava patnju naroda u Srebrenicu i vi se pitate zašto je genocidna..hebem te živote..
A ako misliš da je rušenje genocidne tvorevine kraj BiH onda vam najiskrenije savjetujem da se odma sada odcjepite i završite sa BiH. Jer ukidanje genocidne tvorevine slijedi u srednjoročnom vremenskom okviru i vi tu ništa ne možete uraditi.
Pa zašto je medjunarodna zajednica ne ukine,ja vidim da rs svaki danom jača,da vas blokira na svakom koraku,nije lako bilo je zločina,ali i drugi narodi su proterani iz svojih ognjišta,400 lekara koji su verovali u suživot i ostali u sarajevu,ubjani ,zatvrani proterani,sve mahom stariji ljudi dobri lekari,nadjite njihova svedočenja,ovaj srbin iz rs takodje smatra da su ga bošnjaci napali,i kome sada verovati
hercegovac_pravi

#445 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Krushna mrva wrote:
hercegovac_pravi wrote: Šta bola bi? nije zar da je nestalo argumenata? Prebrzo je to za ozbiljnu diskusiju..hajde sada Alija prodo kme..Alija izdo šmrrrcc..Alija bla..bla..bla.."takozvani Bošnjaci"...itd
Pa eto pito sam..jope' panjevski kontaš..haj sad u krug onu svoju "sevdalinku"..tri-dva-jedan..Alija prodo kmeeee, ...Alija izdo smrrrccc...takozvani Bošnjaci leleleeeee...refren sam smisli, hebi ga ne mogu ti ja sve radit. Ipak nije više bratstvo i jednistvo" pa da se međusobno pomažemo .. :P
Haj sad Srbine "takozvani" patrijoto Allah-imanet, odo ja spavat. Valja meni sutra sabah klanjat.. :mrgreen:
petkov09

#446 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by petkov09 »

zločine u srebrenicu su uradili neljudi a ne srpski narod,ako je rs genocidna tvorevina,u njoj živi genocidan narod,kako da živim pored čoveka koji mi je zapalio kuću,za 20 godina će mi možda opet to uraditi,kako da mirno spavam,bošnajci se borili za svoj opstanak,srbi i hravati se boriliza opstanak,gde je tu istina
Krushna mrva

#447 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Krushna mrva »

hercegovac_pravi wrote:
Krushna mrva wrote:
Pa eto pito sam..jope' panjevski kontaš..haj sad u krug onu svoju "sevdalinku"..tri-dva-jedan..Alija prodo kmeeee, ...Alija izdo smrrrccc...takozvani Bošnjaci leleleeeee...refren sam smisli, hebi ga ne mogu ti ja sve radit. Ipak nije više bratstvo i jednistvo" pa da se međusobno pomažemo .. :P
Haj sad Srbine "takozvani" patrijoto Allah-imanet, odo ja spavat. Valja meni sutra sabah klanjat.. :mrgreen:
opet bez konkretnog pitanja :( e znas ponavljat isto do iznemoglosti aferim :)
Danguba

#448 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Danguba »

hercegovac_pravi wrote:
dobro si rekao
samo bi jos dodao, graditi crkvu na grobnici, negirati genocid, skrivati primarne, sekundarne i ostale grobnice, govoriti da je entitet samo srpski...
hercegovac_pravi

#449 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

petkov09 wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Pa zašto je medjunarodna zajednica ne ukine,ja vidim da rs svaki danom jača,da vas blokira na svakom koraku,nije lako bilo je zločina,ali i drugi narodi su proterani iz svojih ognjišta,400 lekara koji su verovali u suživot i ostali u sarajevu,ubjani ,zatvrani proterani,sve mahom stariji ljudi dobri lekari,nadjite njihova svedočenja,ovaj srbin iz rs takodje smatra da su ga bošnjaci napali,i kome sada verovati
:-)
Pa ukida polako. Zašto i međunarodna zajednica nije natjerala Srbiju da direktno prizna Kosovo već ih ovako malo pomalo navikavaju..tako ti to ide i sa BiH.
A da jača..baš jača. Ja ne znam iz kojeg izvora ti crpiš informacije, ali u genocidnoj tvorevini je stanje katastrofalno. Da ne zalazim u temu, jer je OT.
Kojih jadan nebio "400 lekara"? Koja "svedočenja"? Gdje su? Nije dovoljno reći imaju "svedočenja" pa tražite. Postavi ih.
Jeli ti razumiješ da je srpsko vojno političko rukovdstvo osuđeno na preko 1,000 (nisam pogriješio cifru preko hiljadu) godina zatvora samo od strane Haškog tribunala i o za njagnusnije zločine kakve ljudski um nije mogao zamisliti? Zato vam ta priča o tome kako su "svi propatili" neće proći. Jer samo su Bošnjaci propatili Srebrenicu, Ahmiće, Manjaču, Omarsku Karaterm, Bjeljinu itd...itd..samo su Bošnjaci masovno živi spaljivani po Višegradu, samo su Bošnjaci maskrirani po Dretelju, Heliodromu, Vojnom..samo su Bošnjačka djeca bila dovođena u ustanove koje su bile namjenjene masovnom silovanu..itd...itd... Mogao bih ovako nabrajati još dva dana. I ti mi onda dođeš i "blagonaklono" serendaš o patnjama svih...
Danguba

#450 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Danguba »

krusna, evo ti jos jednog havera :D
Post Reply