srpski entitet nije u mogucnosti da bira.DoZeN wrote:Promjeniti ime RS ces veoma tesko, za to nije ni Cenickaiamia wrote:
u principu se svi slazemo u gornjem tekstu.
ali da bi doslo do potpunog pomirenja, mora srpski entitet uraditi jos par stvari.
a to su:
1.) promjena imena. mi imamo federaciju. vi stavite ' star wars' ili slicno. samo da nema srpskog ili pravoslavnog predznaka.
3.) ukinite entitetsko glasanje u parlamentu.
ako bi to uradili, evo ja sam siguran da 9o% probosanskih stanovnika ne bi imali nista protiv srpskog entiteta u BiH.a da ne pricam Cavic ili Ivanic, od nametanja nema nista,da se moze nametnuti slavio bi se 1 mart u manjem entitetu, znaci mnogo sanjas
Potpuno pomirenje nije na dnevnom redu ni politicara u BIH a ni onih koji odrzavaju BIH, ako zelis potpuno pomirenje onda OHR treba da bude odgovoran za ekonomsko stanje u BIH.
Ljubav i Ekonomija ce sve izmiriti....a ne politika, za vjerske praznike se slazem, ali problem nije samo u RS,nego i u Federaciji i ulasku vjere u sve svere zivota.
morat ce se ispuniti sve tri gornje tacke, da bi taj entitet bio prihvatljiv probosanskim snagama.
inace ce imati sljedece dvije opcije:
1.) apsolutno ekonomska destrukcija u pravoslavnom entitetu. dodatno iscrpljivanje resursa. ekonomsko iscrpljivanje naroda do tacke kada ce graniciti sa mentalnom retardiranosti. pc jednostavno ne moze ekonomski preziviti.
2.) demografsko poklapljanje probosanskih snaga. vecinom kroz iseljavanja pravoslavaca prema njima normalnijoj sredini, naime u srbiju. a kada probosanske snage predju granicu od 70% citavog stanovnistva, onda ce nova traktorijada biti pitanje samo vremena. srbi ce biti ocisceni kao i iz hrvatske.
to je neminovno ako srpski entitet i dalje se bode rogovima sa federacijom. federacija je ekonomski, demografski, i vojno jaca. srpski entitet nema potrebu da idu u konfrontaciju sa federacijom.
milion pravoslavca moze ostati u svom entitetu. samo moraju prihvatiti BiH i ne smiju blokirati drzavu kao do sada.
ako to sami pravoslavci ne vide,, onda u borba sa rogovima se nastavlja. a rezultat nece biti povoljan za banja luku.