Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
-
theTruePath
#27 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Imam babovinu u RS,niko me nece pitati zbog toga nista kad ili ako dodje do podjele
samo da je sve na jasnom
-
miki.ba
#28 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Bojim se da me nisi razumio.Skijaš wrote: Pa ako nisi u stanju nacrtati svima prihvatljive granice, a nisi, onda si ili bezobrazan ili lud kada rješenje vidiš u podjeli. Kao da pametniji od tebe već nisu razmišljali i o toj opciji, pa se ti eto sad našao s genijalnim prijedlogom. Da se ovu državu može podijeliti na svima prihvatljiv način, mi o ovom danas ne bi ni razgovarali.
Na toj temi sam rekao da postoji procenat Bošnjaka koji bi prista na podjelu, što je za mene kao Bosanca neprihvatljivo.
- Danguba
#29 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Mahom su to ''uvezeni'' Bosnjaci. Rijetki su autohtoni Bosnjaci koji bi dijelili Bosnu.miki.ba wrote:Bojim se da me nisi razumio.Skijaš wrote: Pa ako nisi u stanju nacrtati svima prihvatljive granice, a nisi, onda si ili bezobrazan ili lud kada rješenje vidiš u podjeli. Kao da pametniji od tebe već nisu razmišljali i o toj opciji, pa se ti eto sad našao s genijalnim prijedlogom. Da se ovu državu može podijeliti na svima prihvatljiv način, mi o ovom danas ne bi ni razgovarali.
Na toj temi sam rekao da postoji procenat Bošnjaka koji bi prista na podjelu, što je za mene kao Bosanca neprihvatljivo.
- Skijaš
#30 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Gdje su, ko su i kakvu podjelu traže ? Da čitava FBiH pripadne Bošnjacima ? I ne interesuje me mišljenje tvog komšije kojem je Mimo Šahinpašić vrhovni autoritet, nego recimo deset imena onih koji su u javnom životu a netom napustiše dosadašnji kurs i sada otvoreno promovišu etničku podjelu teritorije ?theTruePath wrote:Jarane procitaj jos jednom moj post,ja jos nisam medju tim i takvim,ali kazem da ih ima sve vise i medju bosnjacima.JA NISAM medju njima
-
Vrilo snage
#31 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Ja sam pametniji od sudda u Haagu, a i drugom prilikom o tome, ako vec nemate nista reci o temi.Skijaš wrote:Sud u Haagu je dokazao da situacija ipak jeste takva.Vrilo snage wrote:Ne mogu siri procesi bit zatocenik vaseg osobnog dojma gdje zivite gospon @Skijas. Situacija nije ni priblizno takva, samo ste dugo zivjeli u ubjedjenju koje je sarajevska politika promicala i nista drugo.Skijaš wrote: Džungla je mila majka u poređenju s ovom atmosferom. U džungli te bar neće ubiti iz obijesti.
-
theTruePath
#32 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Ne postoji ni jedna javna licnost,ja sam pricao onako o obicnim ljudimaSkijaš wrote:Gdje su, ko su i kakvu podjelu traže ? Da čitava FBiH pripadne Bošnjacima ? I ne interesuje me mišljenje tvog komšije kojem je Mimo Šahinpašić vrhovni autoritet, nego recimo deset imena onih koji su u javnom životu a netom napustiše dosadašnji kurs i sada otvoreno promovišu etničku podjelu teritorije ?theTruePath wrote:Jarane procitaj jos jednom moj post,ja jos nisam medju tim i takvim,ali kazem da ih ima sve vise i medju bosnjacima.JA NISAM medju njima
- Skijaš
#33 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Procenat je uvijek postojao, čitave ove dvije decenije, ali ako neko kaže da taj procenat značajno raste, treba navesti i nekakav argument.miki.ba wrote:Bojim se da me nisi razumio.Skijaš wrote: Pa ako nisi u stanju nacrtati svima prihvatljive granice, a nisi, onda si ili bezobrazan ili lud kada rješenje vidiš u podjeli. Kao da pametniji od tebe već nisu razmišljali i o toj opciji, pa se ti eto sad našao s genijalnim prijedlogom. Da se ovu državu može podijeliti na svima prihvatljiv način, mi o ovom danas ne bi ni razgovarali.
-
Vrilo snage
#34 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Vi gospon @miki kao da ste 25 godina spavali. Pa to svo znaju, ako mislite da Srbi i Hrvati ne znaju da je dio Bosnjaka sklon podjeli onda vam evo priopcavam da to nije nikakva tajna.miki.ba wrote:Bojim se da me nisi razumio.Skijaš wrote: Pa ako nisi u stanju nacrtati svima prihvatljive granice, a nisi, onda si ili bezobrazan ili lud kada rješenje vidiš u podjeli. Kao da pametniji od tebe već nisu razmišljali i o toj opciji, pa se ti eto sad našao s genijalnim prijedlogom. Da se ovu državu može podijeliti na svima prihvatljiv način, mi o ovom danas ne bi ni razgovarali.
- Danguba
#35 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Vrilo snage wrote:Ja sam pametniji od sudda u Haagu, a i drugom prilikom o tome, ako vec nemate nista reci o temi.Skijaš wrote:Sud u Haagu je dokazao da situacija ipak jeste takva.Vrilo snage wrote:Ne mogu siri procesi bit zatocenik vaseg osobnog dojma gdje zivite gospon @Skijas. Situacija nije ni priblizno takva, samo ste dugo zivjeli u ubjedjenju koje je sarajevska politika promicala i nista drugo.
Obama licno...
- Skijaš
#36 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
To sam i mislio. I ja sam pričao sa običnim ljudima i kod većine onih s kojima sam ja u kontaktu raste bijes i sve češće spominju rat kao jedinu opciju. Ali to ipak ništa ne znači.theTruePath wrote:Ne postoji ni jedna javna licnost,ja sam pricao onako o obicnim ljudimaSkijaš wrote:Gdje su, ko su i kakvu podjelu traže ? Da čitava FBiH pripadne Bošnjacima ? I ne interesuje me mišljenje tvog komšije kojem je Mimo Šahinpašić vrhovni autoritet, nego recimo deset imena onih koji su u javnom životu a netom napustiše dosadašnji kurs i sada otvoreno promovišu etničku podjelu teritorije ?theTruePath wrote:Jarane procitaj jos jednom moj post,ja jos nisam medju tim i takvim,ali kazem da ih ima sve vise i medju bosnjacima.JA NISAM medju njima
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#37 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Hvala na poHvali kada si me uporedio sa uvaženim @Skijašem.theTruePath wrote:Ti si jarane isti ovaj pipi,niti su to gore moji stavovi niti sam sda-ovac![]()
- Skijaš
#38 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Nemoj se ljutiti što više vjerujem sudu u Haagu nego tebi.Vrilo snage wrote:Ja sam pametniji od sudda u Haagu, a i drugom prilikom o tome, ako vec nemate nista reci o temi.Skijaš wrote:Sud u Haagu je dokazao da situacija ipak jeste takva.Vrilo snage wrote: Ne mogu siri procesi bit zatocenik vaseg osobnog dojma gdje zivite gospon @Skijas. Situacija nije ni priblizno takva, samo ste dugo zivjeli u ubjedjenju koje je sarajevska politika promicala i nista drugo.
-
theTruePath
#39 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Pa i ti stalno tvrdis ono sto on tvrdi o meni,sorry ali to su lazne optuzbePipiDugaDevetka wrote:Hvala na poHvali kada si me uporedio sa uvaženim @Skijašem.theTruePath wrote:Ti si jarane isti ovaj pipi,niti su to gore moji stavovi niti sam sda-ovac![]()
- DoZeN
#40 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Tacno je da je podjela 51/49 % dogovorena prije odlaska u Dejton u novembru 1995 god, da je Ilijas,Vogosca,Ilidza itd trebali da se osvoje u Deblokadi Sarajeva.Danguba wrote:
Sta je tacno?
Ti postavljas temu i naslov da bi nakon toga rekao ''tacno''. Ovdje se govori da je prisiljen da potpise mirovni sporazum (u sto ne sumnjam). Takva je situacija bila da su nas mogli ucjenjivati svim i svacim.
On je prisiljen da potpise Dejtonski mirovni sporazum i u njemu sve sto su naveli.
Zasto je Srebrenica ostala u RS? a za Gorazde se crtale karte?
-
Vrilo snage
#41 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Dapace, to je zadnja stvar na koju bih pomislio. Ali zasto uopce to uvodite u razgovor, imate li svoja saznanja i svojermisljenje, zasto vjerovati nekom, zasto to uvoditi u razgovor bez ikakve logicke veze?Skijaš wrote: Nemoj se ljutiti što više vjerujem sudu u Haagu nego tebi.
Drzim da bjezite od otvorenog razgovora i kao da se osjecate neugodno kad pojedini forumasi iznose cinjenice koje svij znaju. Na primjer onu o dijelu Bosnjaka koji bi se dijelio.
-
miki.ba
#42 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Cini mi se da masa forumaša odgovara na post prije nego ga je procitao, pa cu vas tako uporediti sa forumašem iznad vas.Vrilo snage wrote:Vi gospon @miki kao da ste 25 godina spavali. Pa to svo znaju, ako mislite da Srbi i Hrvati ne znaju da je dio Bosnjaka sklon podjeli onda vam evo priopcavam da to nije nikakva tajna.miki.ba wrote:Bojim se da me nisi razumio.Skijaš wrote: Pa ako nisi u stanju nacrtati svima prihvatljive granice, a nisi, onda si ili bezobrazan ili lud kada rješenje vidiš u podjeli. Kao da pametniji od tebe već nisu razmišljali i o toj opciji, pa se ti eto sad našao s genijalnim prijedlogom. Da se ovu državu može podijeliti na svima prihvatljiv način, mi o ovom danas ne bi ni razgovarali.
PS. Imal šta na belegiju?
-
Vrilo snage
#43 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
DoZeN wrote: Tacno je da je podjela 51/49 % dogovorena prije odlaska u Dejton u novembru 1995 god, da je Ilijas,Vogosca,Ilidza itd trebali da se osvoje u Deblokadi Sarajeva.
- Danguba
#44 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Dogovoreno je da se ne puca po Sarajevu, po zasticenim zonama, povlacenje teskog naoruzanja...svasta je dogovoreno ali ovdje se prica o Dejtonskom mirovnom sporazumu. Mogli su tamo svasta navesti a da opet prihvatimo jer ti isti koji su vrsili pritisak na Aliju imali su stotine metoda da nam zagorcaju vec pacenicki zivot.DoZeN wrote:Tacno je da je podjela 51/49 % dogovorena prije odlaska u Dejton u novembru 1995 god, da je Ilijas,Vogosca,Ilidza itd trebali da se osvoje u Deblokadi Sarajeva.Danguba wrote:
Sta je tacno?
Ti postavljas temu i naslov da bi nakon toga rekao ''tacno''. Ovdje se govori da je prisiljen da potpise mirovni sporazum (u sto ne sumnjam). Takva je situacija bila da su nas mogli ucjenjivati svim i svacim.
On je prisiljen da potpise Dejtonski mirovni sporazum i u njemu sve sto su naveli.
Nema veze sta je prije nesto pregovarano i dogovarano kada dodje do potpisa svako pokusava izvuci maximum pod uslovom da ti dozvole.
- Skijaš
#45 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Kao što rekoh, procenat Bošnjaka koji bi dijelio državu postoji od vremena Abdića. To uopšte nije tajna. Ono što nije tačno jeste teza da taj procenat raste jer niko nije u stanju identifikovati tu jezgru javno eksponiranih Bošnjaka koji su u zadnje vrijeme podržali takav razvoj situacije.Vrilo snage wrote:Dapace, to je zadnja stvar na koju bih pomislio. Ali zasto uopce to uvodite u razgovor, imate li svoja saznanja i svojermisljenje, zasto vjerovati nekom, zasto to uvoditi u razgovor bez ikakve logicke veze?Skijaš wrote: Nemoj se ljutiti što više vjerujem sudu u Haagu nego tebi.
Drzim da bjezite od otvorenog razgovora i kao da se osjecate neugodno kad pojedini forumasi iznose cinjenice koje svij znaju. Na primjer onu o dijelu Bosnjaka koji bi se dijelio.
- ZV Keli
#46 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Može SDA-ovac, gdje da crtamo granicu oko Mostara i Gornjeg Vakufa ? Šta ćeš reći onim ljudima koji se ipak jesu vratili u Podrinje ? I šta kad te carinici na Dobrinji budu guzili u vezi sa polovnom stolarijom koju imaš na prikolici ?[/quote]Skijaš wrote: I ovo je nazalost tacno,broj raste kako vrijeme ide i zivot prolazi a ljudi stare i umiru u haosu od drzave.I sto onda jedan rece "pa ebem je i zemlju neka je dijele vise"
A gdje oko Stoca i Capljine ili Srebrenice ?
-
Vrilo snage
#47 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Ne, nisam ni rekao da toga niste svjesni, ipak kao da osjecate nelagodu i iznosite strogo cuvanu tajnu.miki.ba wrote:Cini mi se da masa forumaša odgovara na post prije nego ga je procitao, pa cu vas tako uporediti sa forumašem iznad vas.Vrilo snage wrote:Vi gospon @miki kao da ste 25 godina spavali. Pa to svo znaju, ako mislite da Srbi i Hrvati ne znaju da je dio Bosnjaka sklon podjeli onda vam evo priopcavam da to nije nikakva tajna.miki.ba wrote: Bojim se da me nisi razumio.
PS. Imal šta na belegiju?
sta je to belegija gospon @Miki?
-
Vrilo snage
#48 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Ostavimo postotak Bosnjaka koji je za podjelu za trenutak. Zanimljiviji je ovaj drugi dio tvoga upisa u kom se spominje JAVNO eksponiranje. U tom grmu lezi zec i prava je igra tko ce skupit hrabrosti i mudrosti priopcit narodu kako stoje stvari, od tuda i ta neka nelagoda imam dojam. Ili ce bit distribuirano pa ce najedmo buknuti.Skijaš wrote: Kao što rekoh, procenat Bošnjaka koji bi dijelio državu postoji od vremena Abdića. To uopšte nije tajna. Ono što nije tačno jeste teza da taj procenat raste jer niko nije u stanju identifikovati tu jezgru javno eksponiranih Bošnjaka koji su u zadnje vrijeme podržali takav razvoj situacije.
- It_is_a_Leclerc
#49 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Dejtonski sporazum, pored toga što je vrlo vjerovatno ilegalan (prihvatile su ga isključivo "plemenske" vođe, a nikako legalne državne institucije), i pored toga što je ekstremno nepravedan prema narodima u BiH, zapravo nije donešen u skladu sa međunarodnim pravom, koje brani da se na mirovnim konferencijama donose preambule ustava.
-
miki.ba
#50 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Gospon vi ste vjerovatno išli u jedno od dvije škole pod istim krovom.Vrilo snage wrote:
sta je to belegija gospon @Miki?
S tim hocu reci da ste vjerovatno maldi gospodin.