PA da niste ništa dobili i da su vas i "zle balije" rasturile..moreš mislit? I još vas tarlahaju ima 20 godina i tarlahaće još najmanje 80..nakon toga ćemo vam izmjeriti puls da vidimo jeste li se civilizirali, a ako dobijemo negativan odgovor trlahanje u produžecima.Vrilo snage wrote:sta ste hyjeli reci gospon @Zemo?zemo_online wrote:nebitno kad niste nista dobiliVrilo snage wrote:Da ponovim Sefer Halilovic je kriv za rat s Hrvatima.
Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona
-
hercegovac_pravi
#101 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
- славянин
#102 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Nisu samo Aliju prisilili i Milosevica su 
- ZV Keli
#103 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Sto volim ove ujake to je smijesno,Srbi kakvi god da su bar nisu smrde i ne kukaju na sva vrata.Zeljeli ste rat sa Armijom,dobili ste ga.Ko vas ****.Nadam se da ces laganini u Split kad udje ti matica u EU,buckaj se u eu moruVrilo snage wrote:Na razumijem bas taj sarajevski govor i izraze, ali ti mogu reci da je taj Sandzaklija (njegova struja u vasoj vojsci) kriv za rat sa HVO, to garantiram.rossoner wrote:Zakopaj se u zemlju do vrata... Najjače je kad likovi izrone odnekud sa ovakvim fiksnim idejama. Nemaš pojma. Osim toga si i bezobrazan. Jedan od onih što slušaju samo zablude iz svoje avlije, a ne gledaju racionalno i sa činjenicama. E moj momak...Vrilo snage wrote:Da ponovim Sefer Halilovic je kriv za rat s Hrvatima.
btw. sto se tice Dejtonskog, ja mislim da je jos 94 kad je dogovorena Federacija on potpisan skoro. Samo se dzaba ginulo jos godinu dana... A i Alija i oni oko njega su imali te balijske apetite, znamo na sta se odnose. Ne ponovilo se!
Nije samo rat u pitanju. I poslije rata ste radili na cescenju Hrvata suptilnijim metodama ili cak otvoreno.
-
theTruePath
#104 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
ti poredis aliju i milosevica jel?славянин wrote:Nisu samo Aliju prisilili i Milosevica su
- славянин
#105 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Jes poredim Aliju i Milosevica sta jetheTruePath wrote:ti poredis aliju i milosevica jel?славянин wrote:Nisu samo Aliju prisilili i Milosevica su
-
theTruePath
-
miki.ba
#107 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Što se dijasporci posvađaše. 
-
theTruePath
#108 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
ja i on nismo ista dijaspora,ja bosnjak on srbin
-
miki.ba
#109 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Vi ste naša dijaspora, kako god. 
-
theTruePath
#110 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
posto se ne druzimo(srbi,bosnjaci) vec imamo svoje klubove i sl,onda nismo 
- славянин
#111 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Ja sam na zalost jos ovdje - cekam papire - Ako sve bude uredu za 20 dana, onda me mozes zvat ponosnim dijasporcemmiki.ba wrote:Vi ste naša dijaspora, kako god.
-
theTruePath
#112 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
jesil vidioславянин wrote:Ja sam na zalost jos ovdje - cekam papire - Ako sve bude uredu za 20 dana, onda me mozes zvat ponosnim dijasporcemmiki.ba wrote:Vi ste naša dijaspora, kako god.
-
miki.ba
#113 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Ja jel, ma ekstra je to, nego ljubomora iz mene progovara. 
- sheiitan 666
#114 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
swanfilter wrote:Vrilo snage, citam te zadnje vrijeme ... Mozda da odes na kakav hr. portal i tamo kmecis o hrvatskom pitanju. Da kmecis malo o prijetnji mudzahedinskoj po Hrvate Herceg Bosne i ostalih hrvatskih teritorija BiH. Da kmecis o preseljenju naroda, najgenijalnijeg plana Gernerala Njofrinovica, podanika mu Bobana i njegovog dobrog prijatelja Suska Gojimira. Da malo kmecis HDZ-u u matici i ovdje u hrvatskim zemljama o unistavanju hrvatskog zivlja od strane njihovog cvijeca, njihove brace-poturcenih hrvata. Ides mi na jetra sa tom populistickom demagogijom sa kraja 90-ih godina. Vi, Hrvati, bez vlasti??? Budi covjek i odgovori mi ko je glavni krivac za danasnje nestanje Hrvata u BiH?? I, reci mi, sta bi i koliko od vlasti u FBiH bi vas Hrvate ucinilo zadovoljnim?? U svakoj drzavi bi imali prava manjine kao i svaka druga manjna. Ovdje u BiH ste dobili vise nego mnogi drugi i jos uvijek su vam krive Balije, Sarajevo i centralizam ... Dosadni ste! Zelite djeliti nesto?? Imate dedovine i babatine pa se sa sumadincima dogovorite ... Ako mislite da su Bosnajci spremni na tor drzavu, varate se. Krv je tekla, jebat ga, teci ce jos jednom ako bude trebalo. Ne daj boze, ne zelim da bi vas nakon toga ostalo oko 5% . Koliko vlast bi tek tada zahtijevali ...
Covjek potpuno normalno razgovara i iznosi svoje argumente kakvi god oni da bili. Prema tome se slobodno moze reci da su ovakve prijetnje, ne samo bespotrebne, vec i kontraproduktivne s koje god tacke gledista da stvari posmatrao.
A pogotovo je pomalo...kako da ti kazem...onako bezze kad mi koji pisemo bez kvakica iznad slova prijetimo ratom i prolijevanjem krvi koja - u tom slucaju - tesko da bi bila nasa.
- sheiitan 666
#115 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Slobodno mogu reci da sam, barem mislim, shvatio sve sto se tice rata u BiH osim jedne, veoma bitne stvari, a to je: Zbog cega su Ameri stopirali sve to i zbog cega su inzistirali na opstanku RS-a. Pitanje je retoricke prirode posto vec unaprijed znam kakvi ce odgovori biti a s tim odgovorima ja nisam zadovoljan. Najvjerovatnije cemo u ovom slucaju morati sacekati da vrijeme sazrije i da nam americki arhivi kazu vise.Mister Yes wrote:Ovo je samo djelimično tačno. Naime 18.07.1994. Poslanici parlamenta Federacije BiH prihvatili su plan Kontakt-grupe sa 303 glasa za i 46 glasova protiv. Tim planom Kontakt-grupe bila je predviđena podjela na principu 51-49. Malo kasnije, tačnije 26.08.1994. u skupštini Srbije usvojena je deklaracija o mirovnom planu Kontakt grupe za BH sa 126 glasova za i 2 glasa protiv.It_is_a_Leclerc wrote:Dejtonski sporazum, pored toga što je vrlo vjerovatno ilegalan (prihvatile su ga isključivo "plemenske" vođe, a nikako legalne državne institucije)
U Daytonu je samo dogovarana tačna linija razgraničenja ali 51-49 je odobreno od skupštine FBiH a to je jedino bitno.
U suštini sve je odlučeno još u maju 1994. a sve ostalo je bilo samo realizacija. Idemo hronološki:
13.05.1994.
Na ministarskom sastanku u Ženevi (SAD; Rusija, Velika Britanija, Francuska i Njemačka) postignuta je saglasnost o zajedničkoj strategiji u rješavanju BH konflikta. Predviđena je teritorijalna podjela po kojoj bi Bošnjaci i Hrvati dobili 51% a Srbi 49% teritorije.
18.05.1994.
Krajišnik: »Najnovija Ženevska deklaracija i podjela BH na dva dijela u principu je prihvatljiva za srpsku stranu, ali će biti velikih poteškoća oko predviđenih procenata. Srpska strana je spremna da se odrekne jednog dijela teritorije koju drži u korist kompaktnosti države»
05.07.1994.
Kontaktna skupina za BiH (Velika Britanija, Francuska, Njemačka, SAD i Rusija) predložila je podjelu njezina teritorija u omjeru 51 % : 49 %
18.07.1994.
Poslanici parlamenta FBH prihvatili plan Kontakt-grupe sa 303 glasa za i 46 protiv.
31.07.1994.
Svojom izjavom Milošević prihvata ponuđeni prijedlog i to isto traži od samozvane RS.
04.08.1994.
Nakon što su praktički konačno pobunjeni bosanski Srbi odbili mirovni plan, jugoslavenska vlada "prekinula je političke i ekonomske odnose" sa samozvanom Republikom Srpskom i uvela "blokadu granice".
26.08.1994.
U skupštini Srbije usvojena deklaracija o mirovnom planu Kontakt grupe za BH sa 126 glasova za i 2 protiv.
02.11.1994.
Predstavnik State Departmenta Majkl Mekari je izjavio da legalna bosanska Vlada ima razloga za pokretanje ofanzive s obzirom na srpsko odbijanje plana Kontakt-grupe. On je ocjenio vojne akcije bosanske strane «kao korak u službi mira
I austrijska štampa pozdravlja ofanzivu ARBH u Bosni: «Bosnu očekuje treća uzastopna ratna zima – ovog puta uz prećutno odobravanje međunarodne zajednice» piše bečki «Standard»
11.07.1995.
Jedinice vojske pobunjenih Srba ulaze u Srebrenicu.
28.07.1995.
HVO zauzima Glamoč i Grahovo.
04.08.1995.
Hrvatska vojska započela operaciju »Oluja«. Za tri dana veći dio samozvane Republike Srpske Krajine bio je pregažen.
07.08.1995.
Armija RBiH oslobodila Veliku Kladušu i zarobila velikih količina oruđa i oružja.
16.08.1995.
Holbruk je izrazio mišljenje da će novonastala situacija na vojnom polju, uz vjerovatnu upotrebu zračnih udara NATO-a, biti od ključne važnosti za iznalaženje jedinstvenog vojnog i diplomatskog pristupa u pravcu rješavanja sukoba u BiH.
30.08.1995.
Počeli zračni udari NATO-a na jedinice i objekte vojske pobunjenih Srba u BiH.
13.09.1995.
HVO je oslobodio Jajce, a ARBH Donji Vakuf.
Peti korpus Armije RBiH krenuo u kontraofanzivu i ovladao širim rejonom Grmeča. Jedinice Petog korpusa ARBiH oslobodile Bosanski Petrovac.
14.09.1995.
HVO/HV zauzeo Drvar i prijevojem Oštrelj. U svom pohodu jedinice Petog korpusa ARBiH oslobodile Ključ. Istovremeno vode se grčevite borbe za Bosansku Krupu.
17.09.1995.
ARBiH ulazi u Bosansku Krupu. Združene jedinice ARBiH pod komandom generala Atifa Dudakovića razbijaju snage pobunjenih bosanskih Srba i oslobađaju Sanski Most . Jedinice Armije RBiH i HVO-a napreduju prema Banjaluci i stigli su južno na 25 km od Banja Luke. Vojska pobunjenih Srba je u rasulu, a cjelokupno stanovništvo samozvane RS zapadno od koridora pokreće u zbijeg prema Srbiji.
Državni sekretar SAD Warren Christopher: "Ofanziva na Banja Luku će biti zaustavljena. Mi smo Muslimane i Hrvate poticali da se radije zaustave do tačke koju fokusira mirovni proces, nego da osvajaju nove teritorije."
19.09.1995.
Na pritisak zapadnih sila, posebno SAD, ofanziva se zaustavlja, jer je napredovanje ARBiH i HVO/HV premašilo ranije zadani teritorijalni odnos među "entitetima" s odnosom 51:49.
21.09.1995.
Operacija NATO-a »Razborita prisila« zvanično je završena. Od 30. avgusta do 21 septembra obavljeno je oko 3000 borbenih letova, a pogođeno je ukupno 60 vojnih ciljeva na teritoriji samozvane RS.
08.-15.10.1995.
Pod nadzorom srpskih jedinica, koje su se nalazile pred potpunim slomom, ostalo je 46 % teritorija BiH.
01.11.1995.
Počinju pregovori u vazduhoplovnoj bazi u Dejtonu (Ohio, SAD)
- sheiitan 666
#116 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
theTruePath wrote:posto se ne druzimo(srbi,bosnjaci) vec imamo svoje klubove i sl,onda nismo
Ti odvojeni klubovi, s kojima imam poprilicno posla profesionalno, su naravno odraz stanja kakvo vlada i u samoj BiH. Radovati se odvojenoscu klubova ciji clanovi su do prije rata bili u istim se slobodno moze porediti i sa radoscu zbog podijeljenosti BiH na etnicke torove.
Najveci je, dakle, problem sto su ljudi ustvari polupismeni, ili pismeni a zatucani, i sto nikad nisu naucili da misle vlastitom glavom vec im uvijek neki vodja mora reci sta je dobro a sta lose.
-
theTruePath
#117 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
miki.ba wrote:Ja jel, ma ekstra je to, nego ljubomora iz mene progovara.
-
theTruePath
#118 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Nikad nije bio plan da se drugacije zavrsi,sve je islo po planuSlobodno mogu reci da sam, barem mislim, shvatio sve sto se tice rata u BiH osim jedne, veoma bitne stvari, a to je: Zbog cega su Ameri stopirali sve to i zbog cega su inzistirali na opstanku RS-a. Pitanje je retoricke prirode posto vec unaprijed znam kakvi ce odgovori biti a s tim odgovorima ja nisam zadovoljan. Najvjerovatnije cemo u ovom slucaju morati sacekati da vrijeme sazrije i da nam americki arhivi kazu vise.
-
theTruePath
#119 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Sve nesto pametujes ali nikako da izustis ono sto zelis recisheiitan 666 wrote:swanfilter wrote:Vrilo snage, citam te zadnje vrijeme ... Mozda da odes na kakav hr. portal i tamo kmecis o hrvatskom pitanju. Da kmecis malo o prijetnji mudzahedinskoj po Hrvate Herceg Bosne i ostalih hrvatskih teritorija BiH. Da kmecis o preseljenju naroda, najgenijalnijeg plana Gernerala Njofrinovica, podanika mu Bobana i njegovog dobrog prijatelja Suska Gojimira. Da malo kmecis HDZ-u u matici i ovdje u hrvatskim zemljama o unistavanju hrvatskog zivlja od strane njihovog cvijeca, njihove brace-poturcenih hrvata. Ides mi na jetra sa tom populistickom demagogijom sa kraja 90-ih godina. Vi, Hrvati, bez vlasti??? Budi covjek i odgovori mi ko je glavni krivac za danasnje nestanje Hrvata u BiH?? I, reci mi, sta bi i koliko od vlasti u FBiH bi vas Hrvate ucinilo zadovoljnim?? U svakoj drzavi bi imali prava manjine kao i svaka druga manjna. Ovdje u BiH ste dobili vise nego mnogi drugi i jos uvijek su vam krive Balije, Sarajevo i centralizam ... Dosadni ste! Zelite djeliti nesto?? Imate dedovine i babatine pa se sa sumadincima dogovorite ... Ako mislite da su Bosnajci spremni na tor drzavu, varate se. Krv je tekla, jebat ga, teci ce jos jednom ako bude trebalo. Ne daj boze, ne zelim da bi vas nakon toga ostalo oko 5% . Koliko vlast bi tek tada zahtijevali ...
Covjek potpuno normalno razgovara i iznosi svoje argumente kakvi god oni da bili. Prema tome se slobodno moze reci da su ovakve prijetnje, ne samo bespotrebne, vec i kontraproduktivne s koje god tacke gledista da stvari posmatrao.
A pogotovo je pomalo...kako da ti kazem...onako bezze kad mi koji pisemo bez kvakica iznad slova prijetimo ratom i prolijevanjem krvi koja - u tom slucaju - tesko da bi bila nasa.
-
Hadzi Lojo
#120 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Trebali smo biti istrijebljeni, ali kako tako pomrsili smo svima racune, pa su nas ostavili do sljedeceg pustanja komsija sa lanca.
Safet Isovic je fino rekao potpisnicima Deytona: niste morali, trebali ste se samoubiti!
Poslije onakvog genocida u Srebrenici potpisati kapitulaciju, pa to se ne pamti u istoriji covjecanstva. Bolje bi bilo i da smo ostali okupirani, barem bi imali argument za dalje oslobadjanje zemlje, ovako se bojim da ce genocidna tvorevina biti vracena kao sto ce Tibet biti vracen Tibetancima ili Amerika Indijancima.
I nemojte molim vas fetisirati Aliju kad je i on sam bio protiv toga. Jednom je izjavio: nije Bosna kumir pa da joj se klanjamo, tako nesto u tom smislu.
Safet Isovic je fino rekao potpisnicima Deytona: niste morali, trebali ste se samoubiti!
Poslije onakvog genocida u Srebrenici potpisati kapitulaciju, pa to se ne pamti u istoriji covjecanstva. Bolje bi bilo i da smo ostali okupirani, barem bi imali argument za dalje oslobadjanje zemlje, ovako se bojim da ce genocidna tvorevina biti vracena kao sto ce Tibet biti vracen Tibetancima ili Amerika Indijancima.
I nemojte molim vas fetisirati Aliju kad je i on sam bio protiv toga. Jednom je izjavio: nije Bosna kumir pa da joj se klanjamo, tako nesto u tom smislu.
-
sustinca
#121 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Drugim rijecima BIH bi trebala biti druga Palestina
- graue_maus
#122 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
gdje je to amerikanac ostavio rjesene probleme svojom intervencijom .........
- graue_maus
#123 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
a zar nije evropska i to 1:1........sustinca wrote:Drugim rijecima BIH bi trebala biti druga Palestina
-
iz zadnje klupe
#124 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
Alfa i omega svega je propast pokušaja debloade Sarajeva...
Odbiti potpisivanje Dejtona je značilo da se više ne može računati na podršku Zapada, sami ne možemo deblokirati Sarajevo, stranci nam više neće pomagati, Sarajevo ostaje pod granatama i blokadom do daljneg, džabe i eventualno zauzimanje BL kada su obruči oko Sa tako čvrst
A u Dejtonu ponuđen ogroman poklon u vidu kompletne teritorije Sarajeva, nakon onakvog vojnog debakla, a uz to pride i Brčko koa distrikt, da je Izetbegović imao imalo iluzija da smo sami u stanju povratiti teritorije oko SA. mislim da nikad ne bi potpisao Dejton...
Odbiti potpisivanje Dejtona je značilo da se više ne može računati na podršku Zapada, sami ne možemo deblokirati Sarajevo, stranci nam više neće pomagati, Sarajevo ostaje pod granatama i blokadom do daljneg, džabe i eventualno zauzimanje BL kada su obruči oko Sa tako čvrst
A u Dejtonu ponuđen ogroman poklon u vidu kompletne teritorije Sarajeva, nakon onakvog vojnog debakla, a uz to pride i Brčko koa distrikt, da je Izetbegović imao imalo iluzija da smo sami u stanju povratiti teritorije oko SA. mislim da nikad ne bi potpisao Dejton...
-
iamia
#125 Re: Aliju Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtonskog s
iz zadnje klupe......!...
sarajevo je bilo kljuc, koji je karadzic cvrsto drzao u svom dzepu.
bez tog kljuca, ne bi postojala pc.
sarajevo je bilo kljuc, koji je karadzic cvrsto drzao u svom dzepu.
bez tog kljuca, ne bi postojala pc.