Izetbegovic
-
bih-pravda
#1 Izetbegovic
Historiske cinjenice:
Sa jedne strane nas napada profesionalna jugoslovenska narodna armija (armija u koju smo se toliko zaklinjali i koju smo toliko voljeli)
Sa druge strane nas napada Hrvatska
Sa trece strane Fikret Abdic okrece 10 000 ljudi protiv BiH
Sa cetvrte strane Hrvatska zatvara puteve humanitarne pomoci
Sa pete strane svijet nam namece embargo na oruzije
Sa seste strane Europa ravnodusno gleda kako 4 godine gori Sarajevo, Gorazde i cijela BiH
U svom tom moru ajkula, kada je i bosanska zemlja i bosansko nebo gorjelo, kada su nas tukli, klali, protjerivali i silovali sa obje strane granica nase prelijepe Bosne i Hercegovine, kada su srbski snajperisti ustimavali svoje nisane nad sarajevskom djecom, -rahmetli Alija Izetbegovic je u svom tom jadu i cemeru uspio da organizuje armiju BiH i da kao vrhovni komandant te slavne oslobodilacke armije brani i odbrani Bosnu i Hercegovinu od veliko srbskih i veliko hrvatskih ideja. Uspio je (ma kako to neki komentarisali) da sa armijom BiH iz rata izadje kao pobjednik, jer ipak trebalo je biti petlja i maher pa goloruk sa golorukim narodom i golorukom armijom odbraniti jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu. I ma koliko ga neki ljagali, nemogu pobiti cinjenicu da ma koliko Bosna bila nesavrsena, ona ipak postoi. I nemogu pobiti cinjenicu da se granice Bosne nisu ni milimetra promijenile od prije rata. I svi treba da priznaju sebi, ma koliko ga mrzjeli; da nije bilo Alije danas nebi bilo ni Bosne, a sada bi ovdje bila neka velika srbija u kojoj bi vladala Miloseviceva socijalisticka partija. I na kraju, svi vi koi ga mrzite znajte, da nije bilo Alije danas bi vase kosti lezale u nekoj masovnoj grobnici koju je posijala JNA, a sve to u duhu blazenog Jugoslovenskog bratstva i jedinstva.
Ali hvala Bogu, Alija je bio tu da nam otvori oci, koje nazalost ponovno zaklapamo, -- do narednog genocida!
S obzirom da neki pokusavaju da SDA(stranku koja je organizovala odbranu Bosne) izjednace sa zlocinackim HDZ-om i SDS-om (strankama koje su militarne i koje su organizovale mnoge zlocine), pitam vas;
Dali zaista smatrate da je Alija Izetbegovic bio nacionalista i FASISTA?????
Sa jedne strane nas napada profesionalna jugoslovenska narodna armija (armija u koju smo se toliko zaklinjali i koju smo toliko voljeli)
Sa druge strane nas napada Hrvatska
Sa trece strane Fikret Abdic okrece 10 000 ljudi protiv BiH
Sa cetvrte strane Hrvatska zatvara puteve humanitarne pomoci
Sa pete strane svijet nam namece embargo na oruzije
Sa seste strane Europa ravnodusno gleda kako 4 godine gori Sarajevo, Gorazde i cijela BiH
U svom tom moru ajkula, kada je i bosanska zemlja i bosansko nebo gorjelo, kada su nas tukli, klali, protjerivali i silovali sa obje strane granica nase prelijepe Bosne i Hercegovine, kada su srbski snajperisti ustimavali svoje nisane nad sarajevskom djecom, -rahmetli Alija Izetbegovic je u svom tom jadu i cemeru uspio da organizuje armiju BiH i da kao vrhovni komandant te slavne oslobodilacke armije brani i odbrani Bosnu i Hercegovinu od veliko srbskih i veliko hrvatskih ideja. Uspio je (ma kako to neki komentarisali) da sa armijom BiH iz rata izadje kao pobjednik, jer ipak trebalo je biti petlja i maher pa goloruk sa golorukim narodom i golorukom armijom odbraniti jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu. I ma koliko ga neki ljagali, nemogu pobiti cinjenicu da ma koliko Bosna bila nesavrsena, ona ipak postoi. I nemogu pobiti cinjenicu da se granice Bosne nisu ni milimetra promijenile od prije rata. I svi treba da priznaju sebi, ma koliko ga mrzjeli; da nije bilo Alije danas nebi bilo ni Bosne, a sada bi ovdje bila neka velika srbija u kojoj bi vladala Miloseviceva socijalisticka partija. I na kraju, svi vi koi ga mrzite znajte, da nije bilo Alije danas bi vase kosti lezale u nekoj masovnoj grobnici koju je posijala JNA, a sve to u duhu blazenog Jugoslovenskog bratstva i jedinstva.
Ali hvala Bogu, Alija je bio tu da nam otvori oci, koje nazalost ponovno zaklapamo, -- do narednog genocida!
S obzirom da neki pokusavaju da SDA(stranku koja je organizovala odbranu Bosne) izjednace sa zlocinackim HDZ-om i SDS-om (strankama koje su militarne i koje su organizovale mnoge zlocine), pitam vas;
Dali zaista smatrate da je Alija Izetbegovic bio nacionalista i FASISTA?????
-
ado-šampion
Ne smatram! Podržavam sve što si rekao! Rahmetli Alija je narodni heroj!
-
Frutek
Čovjeku kakav je bio naš rahmetli Alija, svugdje u svijetu bi dosad bio podignut spomenik od 16 metara. Nadam se da će se to i kod nas desit jednog dana, jer je on zaista bio, barem za mene, jedina svjetla politička figura (i sada, a onda pogotovo). Bio je Bosanski lav!
Hvala mu za sve što je uradio za Bošnjački narod, ali i za Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Neka mu je rahmet duši.
Hvala mu za sve što je uradio za Bošnjački narod, ali i za Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Neka mu je rahmet duši.
- alphonse kauders
Nije bio fasista, ali je bio nesposoban politicar, a heroja sto puta vecih od njega imamo tonu i uglavnom su nezaposleni.
Da je volio svoju naciju - jeste, da je mrzio druge- ne vjerujem, uglavnom daje mu se veći značaj nego sto je to svojim djelima zasluzio.
Spomenik mu ne treba, jer mu mezar ionako obilaze samo političke delagacije i niko više i nakon one spektakularne dzenaze cini mi se da je brzo zaboravljen i da je to fakat po zasluzi.
Drago mi je ako su ljudi sretni sto im je Izetbegovic pomogao da otkriju svoj identitet, ali meni licno je najjadnije bilo postratno doba u kojem je on bio na vlasti.
Ali, pošto to nije tema da ponovim- bio je umjereni nacionalista i možda dobar čiko, pravo oličenje starog Bošnje sa francuzicom, ali su rezultati njegove politike katastrofalni, a tog posla se objeručke bio prihvatio.
Nacionalista - 'nako, spomenik - nikako.
Da je volio svoju naciju - jeste, da je mrzio druge- ne vjerujem, uglavnom daje mu se veći značaj nego sto je to svojim djelima zasluzio.
Spomenik mu ne treba, jer mu mezar ionako obilaze samo političke delagacije i niko više i nakon one spektakularne dzenaze cini mi se da je brzo zaboravljen i da je to fakat po zasluzi.
Drago mi je ako su ljudi sretni sto im je Izetbegovic pomogao da otkriju svoj identitet, ali meni licno je najjadnije bilo postratno doba u kojem je on bio na vlasti.
Ali, pošto to nije tema da ponovim- bio je umjereni nacionalista i možda dobar čiko, pravo oličenje starog Bošnje sa francuzicom, ali su rezultati njegove politike katastrofalni, a tog posla se objeručke bio prihvatio.
Nacionalista - 'nako, spomenik - nikako.
-
Duh sa sjekirom
De živ bio promjeni ime teme...nako je ružno vidjeti a možda malo i provokatorski?? 
-
Frutek
Postratno doba je jadno po svojoj prirodi svugdje u svijetu i poslije svakog rata. Urađeno je i naučno istraživanju vezano za dotičnu tematiku, te je ustanovljeno da najveća kriza države koja je prošla kroz rat, dolazi 10 godina nakon završetka rata. To dokazuje i naša država koja je sad, pa može se reći, u najdubljoj krizi...Zapitaj se samo, zašto u državama gdje rat stane, isti ubrzo ponovo počinje kroz nekoliko godina, upravo zbog tih postratnih činjenica koje razorene države ne mogu da "svare" i da krenu dalje, nego se opet nađu u ratnim dejstvima pokušavajući riješiti novonastale probleme "starom" metodom.alphonse kauders wrote: ...meni licno je najjadnije bilo postratno doba u kojem je on bio na vlasti.
Rezultati njegove politike nipošto se ne smiju nazvati katastrofalnim. Katastrofalni rezultati bi bili da danas u predsjedništvu sjedi Karadžić, a da u BiH nema više Bošnjaka. To je bio srpski plan, a Alija je ipak kao vođa naroda koji se je borio protiv toga, u tom smislu opsto i izborio se zajedno sa narodom za Bosnu.alphonse kauders wrote: ...ali su rezultati njegove politike katastrofalni...
-
Duh sa sjekirom
Volimo Gavro volimo, bolje se pitaj kako to da "vi" volite onog koji je napravio i osmislio genocid u 20 vijeku i još ga skrivate od pravde a ne kako to da mi ne bi volili našeg meleka, borca i antifašistu.gavrilo wrote:... volite vi ipak aliju
Ne znam što bi to bilo čudno.
-
fruit
njemu će se prije spomenik podignuti van BIH nego u Bosni,jer se samo kod nas ne cijeni njgovo djelo.
Izgleda da ga samo cijene oni koji su najviše dali za ovu državu i koji sa pravom mogu reći da je ovo njihova država a on njihov komadant.
ali njih i onako niko više ništa ne pita.
Izgleda da ga samo cijene oni koji su najviše dali za ovu državu i koji sa pravom mogu reći da je ovo njihova država a on njihov komadant.
ali njih i onako niko više ništa ne pita.
-
dr.
Evo sta je general Divjak odgovorio kada ga je jedan provokator pitao:
Sto Vi mislite G. Divjak. Ko je najgori od tri nacionalista:tj. Alija Tudjman i Karadic. Alija pravio islamizaciju iza tvojih ledja.Tudman pokoravao Bosnu iza tvojih ledja, a Karadjic rekao u lice ja takvu Bosnu necu i ja cu se boriti. Eto dobio je RS.I ostala je.Osto i on do danas danile, a ona dvojica umrli i nemaju ono sto su htjeli.
General Divjak:
Nema razlike između nacionalista - nacionalista je nacionalista. Za mene, nacionalista je pozitivna ličnost ukoliko se on zalaže za zaštitu prava svoga naroda, ali ne na uštrb drugog naroda. Ovde se radi o nacional-šovinistima koji su otpočinjali i vodili rat da ugroze druge narode. To Alija Izetbegović nije radio.
----
Mislim da je ovim sve receno i da se ova tema treba zatvoriti, jer niko se na tako ruzan nacin ne odnosi prema prvom predsjedniku nezavisne BiH, kao ovi "gradjani" Bosne i Hercegovine, koji koriste svaku priliku da provociraju i vrijedjaju.
Sto Vi mislite G. Divjak. Ko je najgori od tri nacionalista:tj. Alija Tudjman i Karadic. Alija pravio islamizaciju iza tvojih ledja.Tudman pokoravao Bosnu iza tvojih ledja, a Karadjic rekao u lice ja takvu Bosnu necu i ja cu se boriti. Eto dobio je RS.I ostala je.Osto i on do danas danile, a ona dvojica umrli i nemaju ono sto su htjeli.
General Divjak:
Nema razlike između nacionalista - nacionalista je nacionalista. Za mene, nacionalista je pozitivna ličnost ukoliko se on zalaže za zaštitu prava svoga naroda, ali ne na uštrb drugog naroda. Ovde se radi o nacional-šovinistima koji su otpočinjali i vodili rat da ugroze druge narode. To Alija Izetbegović nije radio.
----
Mislim da je ovim sve receno i da se ova tema treba zatvoriti, jer niko se na tako ruzan nacin ne odnosi prema prvom predsjedniku nezavisne BiH, kao ovi "gradjani" Bosne i Hercegovine, koji koriste svaku priliku da provociraju i vrijedjaju.
-
CrazyNeddo
Gavrilo ako si za nezavisnu BiH,onda i ti trebas da ga postujes...
- alphonse kauders
Ovo je najsmjesnija pjesma, jer svi znamo kako nam je jako ta avlija "sijala"- mrkli mrak. Mislim, realna je, da smo mi u blagostanju ne bi se pjevala ta pjesma, ali posto je sve oko nas crno ta se pjesma odlicno slaze sa postojecim stanjem:)..CrazyNeddo wrote:Ne bi sjala ovako jako
Ova nasa lijepa avlija
Ja bih svjetlost zvao mrakom
Da te nije Alija
Gavrilo ako si za nezavisnu BiH,onda i ti trebas da ga postujes...
- Alfons Kauders
Koji infantilni i nepismeni komentari, nek nam Bog pomogne...
Alija je bio jedan od najnesposobnijih i najnaivnih politicara u Bosnjaka uopste. Mozda su njegove namjere bile casne, ali jednostavno covjek nije bio dorastao trenutku.
Alija je bio jedan od najnesposobnijih i najnaivnih politicara u Bosnjaka uopste. Mozda su njegove namjere bile casne, ali jednostavno covjek nije bio dorastao trenutku.
-
risno
Ima ovdje u Austriji jedan Alfonst TV moderator poznati homoseksualac, da nisi ti taj il ga imitirasAlfons Kauders wrote:Koji infantilni i nepismeni komentari, nek nam Bog pomogne...
-
Frutek
A zašto tako misliš? Argument?Alfons Kauders wrote:Koji infantilni i nepismeni komentari, nek nam Bog pomogne...
Zar stvarno misliš da je bio tada i genij nad genijima od političara, da bi bilo neke bitne razlike, tj. da rata ne bi bilo? Srbi su bili čvrsto naumili da urade ono što su uradili i ne bi se mogli spriječit ničim.
Alije se poneo odlično i hrabro u tadašnjoj situaciji (mada je on svoju hrabrost dokazo i u bivšoj Jugi, kad su ga zatvorili zato što se i tada borio za prava Bošnjaka). Ako nisi Bošnjak, onda razumijem tvoje negodovanje, ali i u tom slučaju trebao bi da ga poštuješ, jer živiš u BiH koje ne bi bilo bez ljudi kakav je bio Alija.
-
Toozla
...procital' se kakva knjiga.....ponekad....risno wrote:Ima ovdje u Austriji jedan Alfonst TV moderator poznati homoseksualac, da nisi ti taj il ga imitirasAlfons Kauders wrote:Koji infantilni i nepismeni komentari, nek nam Bog pomogne...
-
No_Comment
Sobzirom da su Franjo krivousti i Slobo kasapin imali cijelo vrijeme rata u svojim kabinetima telefonsku VEZU jedan sa drugim i dirigirali sta ce bit sa Vukovarom, posavinom, ugovorili podjelu Bosne,utanacili bljesak , oluju,i sa obzirom na sve ovo:
Aliji NIJE BILO LAHKO jer je bio u odnosu na njih naivan i posten covjek.
Zato rahmet mu dushi!!!
Aliji NIJE BILO LAHKO jer je bio u odnosu na njih naivan i posten covjek.
Zato rahmet mu dushi!!!