Izetbegovic nudio podjelu BiH Tudjmanu??

Post Reply
Barbarez

Post by Barbarez »

Da nije bilo Alije ne bi Grcka osvojila EURO2004
Da nije bilo Alije ne bi u Africi niko umirao od gladi
Da nije bilo Alije Beslija ne bi dobio crveni karton u Valenciji
Da nije bilo Alije Velez bi igrao u polufinalu Lige Sampiona
Da nije bilo Alije ne bi ona isla sa drugim na more
Da nije bilo Alije ne bi HVO srusio Stari most
Da nije bilo Alije ne bi se udebljao 4 kila
Da nije bilo Alije ne bi se pojavile ajkule u vodama Hrvatske¨
Da nije bilo Alije UCK bio zauzeo Beograd
Da nije bilo Alije Irska bi bila ujedinjena
Da nije bilo Alije Catalonija bi bila nezavisna.
Da nije bilo Alije ne bi ja veceras zaboravio da moram izvaditi ves iz masine :(
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Jest nas opet tesko podijelit' :-) :roll:
Nama kad neko kaze idi ratuj, k'o da ga iglom u guicu ubode.
Nepismen i neobrazovan narod je lako zavesti, pogotovo u Bosni u kojoj su se, da izvinete, prehebavale sve Evropske i svjetske sile. Mi smo toliko naucili da nas udaraju, da vise nije u pitanju ko udara, vec samo to da ne udara na isto mjesto :(.
Nisu ba dzaba Kinezi rekli da narod koji stalno gleda u proslost, nema buducnosti.
Frutek

Post by Frutek »

Lucy01 wrote:Nisu ba dzaba Kinezi rekli da narod koji stalno gleda u proslost, nema buducnosti.
Odlična izreka, tako i jeste...
Ernest_vampir

Post by Ernest_vampir »

those who can not remeber the past are condeamned to repeat it

;)
Toozla

Post by Toozla »

Ernest_vampir wrote:those who can not remeber the past are condeamned to repeat it

;)
...ma kak'i....nisu oni osudjeni na ponavljanje....oni su glupani...

...po tebi svi treba da se vratimo u prvi osnovne i ponavljamo ga do kraja zivota... :shock:
Ernest_vampir

Post by Ernest_vampir »

po meni je dovoljno pamtiti sta se desavalo 1941, 1992. i mnogo puta do sada-ovo je 11. genocid, i iz svega izvuci zakljucke ili jednostavno ne biti Image
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

addem wrote:Ma ovo sve cetnici pisu teme da zavade jadni narod. Ne obracajte paznju.
Kao prvo ovaj cetnik je 4 Aprila sa svojom puskom vec branio grad Sarajevo i to od napada sa Grbavice prema tome jedi govna sa to cetnici.
Kao drugo to nije cetnicka propaganda nego istina a to sto vi siljite je mindersko-dzamijska propaganda koja polako ali sigurno ide u istoriju.
Da Srebrenica je prodata dragi moji Bosnjaci vama se to svidjelo ili ne i to licno od Alije Izetbegovica i njegove politicke svite. Svaki prezivjeli Srebrenicanin i svaka majka iz Srebrenice zna za to ali dzaba kome da prica. Nikada nije razjasnjen Oricev izlazak iz Srebrenice a jos manje gdje je zavrsila veca posiljka oruzja koja je bila poslata za Srebrenicu.Sto se tice dijeljenja Bosne ne bih rekao da je htio podjeliti ali da je pomalo trgovao e za to se ne bi zakleo da nije.
I jos mi jednu stvar recite kada toliko vec serete. Svi pravi Bosanci i Hercegovci su svoje sinove i kceri poslali u borbu protiv neprijatelja. Reci te mi minderlije ciji je sin iz SDA garniture puskom branio BiH. Da nije mozda Alijin sin??? Da mu je toliko bilo stalo do Bosne njegov bi sin bio prvi na braniku nase lijepe drzave. Zato se poklopite i lagano vratite u svoje mracne budzake Bakija, Fahdove dzamije, SDA centrale i dajte ovima koji su branili Bosnu sa puskama da zaive ko ljudi.
Barbarez i No_Coment demantujte me ako nisam u pravu a nemojte se preseravati jer ovo je tema koja mnoge boli sto od istine o podjeli sto od toga sto nam drzava nije cijela.
Bex

Post by Bex »

Ako ne znas normalno komunicirati (bez psovki i vrijedjanja) bolje nemoj nikako.

Moderator
Toozla

Post by Toozla »

hrasno38 wrote:Nikada nije razjasnjen Oricev izlazak iz Srebrenice
...nije samo Oric u pitanju....vise od 10 visih i visokih oficira 28 Divizije u to doba se nalazilo u Zenici u oficirskoj skoli....
....ne znam jel' Srebrenica prodata al' mi je apsolutno jasno sto nisu pruzili znacajniji vojni otpor...
hrasno38

Post by hrasno38 »

[quote="Bex"]Ja cu vam samo jedno reci:

Da nije bilo Alije, q../quote]
Znas sta je ovdje sramota. Sramota je tvoja recenica "Da nije bilo Alije.....". Da nije bilo onih sto su puskom branili BiH alija ne bi sjedio na tom mjestu niti sat vremenatako da uposte ne bi imali razloga da pricamo o njemu. Zahvaljujuci iskljucivo tim ljudima mi sad seremo po forumima i nedaj boze da sam cekao da me Alija brani.!!!!!!!!!
Barbarez

Post by Barbarez »

Brato, ohani malo svega ti. Nemoj mene stvrstavati u te iz dzamija ja ne znam ni dvije dove prouciti da valja a ne sta drugo.

Price sta je ko prodao ostavite za sebe. Sta treba raja iz Mostara reci ostatku BiH ako cemo po tome sablonu? Svi gradovi su prodani. Cak i Trebinjci kazu:" Prodao Alija Trebinje". Pa nije ih Alija naganio da idu u cetnicku vojsku i sa njima ruse Dubrovnik. Ljudi budite svjesni da se sudbina bih kroji na relaciji Washington-London-Pariz. Malo se USA naklone nema kada arapi daju im para i kada javno mnjenje u engleskoj i francuskoj i toje to.

Care tebi respekt od mene za ucestvovanje u odbrani BiH ali nemoj sebi dozvoliti da gledas posljedice nego usroke desavanja stvari. Mislim u sustini, covjek vjeruje valjda samo ono sto sam dozivi i vidi (tako za primjer, ne moram ni ja tebi vjerovati da si uopste bio za vrijeme rata u bih, ako cemo do ekstremnih stajalista) ali neke stvari su ocigledne i danas ih citav svijet zna. A gdje je bio Alijin sin nemam pojma, vjeruj mi. Samo znam da ni BUshov nije u Iraku danas. To je jednostavno tako svugdje. Imaju vodje, kakve da su, i mala raja kao ti i ja. Ne vjerujes valja komunistickoj propagandi da je Tito ucestvovao u svim najvecim bitkama i tako to sto su nas zamarali 40 godina.
hrasno38

Post by hrasno38 »

Barbarez wrote:Brato, ohani malo svega ti. Nemoj mene stvrstavati u te iz dzamija ja ne znam ni dvije dove prouciti da valja a ne sta drugo.

Price sta je ko prodao ostavite za sebe. Sta treba raja iz Mostara reci ostatku BiH ako cemo po tome sablonu? Svi gradovi su prodani. Cak i Trebinjci kazu:" Prodao Alija Trebinje". Pa nije ih Alija naganio da idu u cetnicku vojsku i sa njima ruse Dubrovnik. Ljudi budite svjesni da se sudbina bih kroji na relaciji Washington-London-Pariz. Malo se USA naklone nema kada arapi daju im para i kada javno mnjenje u engleskoj i francuskoj i toje to.

Care tebi respekt od mene za ucestvovanje u odbrani BiH ali nemoj sebi dozvoliti da gledas posljedice nego usroke desavanja stvari. Mislim u sustini, covjek vjeruje valjda samo ono sto sam dozivi i vidi (tako za primjer, ne moram ni ja tebi vjerovati da si uopste bio za vrijeme rata u bih, ako cemo do ekstremnih stajalista) ali neke stvari su ocigledne i danas ih citav svijet zna. A gdje je bio Alijin sin nemam pojma, vjeruj mi. Samo znam da ni BUshov nije u Iraku danas. To je jednostavno tako svugdje. Imaju vodje, kakve da su, i mala raja kao ti i ja. Ne vjerujes valja komunistickoj propagandi da je Tito ucestvovao u svim najvecim bitkama i tako to sto su nas zamarali 40 godina.
Uopste te nisam svrstavao nigdje nego sam samo reagovao na tvoju parodiju ispisanu na moj predjasnji text. Ono sto sam ja napisao su opste poznate cinjenice, nisu iz posebnih izvora, ono sto zna svaki covjek koji je proveo rat u BiH. Naravno da je Mostar isto tako mutan. Ne kazem ja da je Alija svojom rukom prodavao Bosnu jer to cisto sumnjam ali jesu oni oko njega a obicno se kaze "S kim si takav si". U svakom slucaju jednu stvar necu nikada uraditi a to je da pokusam pribliziti odgovornost za rat Alije Izetbegovica i one dvojice smetljara. To necu nikada uraditi jer je Alija bio na celu naroda koji se branio i kakav god da je bio bio je sa tim narodom i zato mu skidam kapu. Njegova politika i vodjenje drzave je totalno nesto drugo.
El-Vedex

Post by El-Vedex »

hrasno38 wrote:
Barbarez wrote:
Uopste te nisam svrstavao nigdje nego sam samo reagovao na tvoju parodiju ispisanu na moj predjasnji text. Ono sto sam ja napisao su opste poznate cinjenice, nisu iz posebnih izvora, ono sto zna svaki covjek koji je proveo rat u BiH. Naravno da je Mostar isto tako mutan. Ne kazem ja da je Alija svojom rukom prodavao Bosnu jer to cisto sumnjam ali jesu oni oko njega a obicno se kaze "S kim si takav si". U svakom slucaju jednu stvar necu nikada uraditi a to je da pokusam pribliziti odgovornost za rat Alije Izetbegovica i one dvojice smetljara. To necu nikada uraditi jer je Alija bio na celu naroda koji se branio i kakav god da je bio bio je sa tim narodom i zato mu skidam kapu. Njegova politika i vodjenje drzave je totalno nesto drugo.
Hej izvini drug ja sam ga proveo u Bosni (i josh popushio , mogo sam vjerovatno hladiti muda po Bechu ald dobro sad.) pa neznam za te "cinjenice" . . . Ko je kome shta prodavao hmmmm to su ti sve spekulacije i naklapanja . . .
Nezeleci pravdati covjeka koji je rahmetli , mislim da je itekako gutavo bilo biti na chelu polovichno priznate i sa svih strana napadnute zemlje . . . Povuku se potezi koje dek Historija i odredjena vremenska distanca moze verificirati koa dobar ili losh potez . . .
Znash nemoze se sa toliko mrznje prichati o chovjeku koji je kud ikamo drukchiji bio od ove Dvojice , znate vec koje Hmmmm mozda mu je to bila i najveca greshka (ona naivnost da u ljudima nemoze biti toliko zla) ,
Ko ce ga znati . . . Ipak vrijeme teche dalje . . . Moglo je monogoshtoshta biti drukcije sa Alijom ili bez Alije . . .
Barbarez

Post by Barbarez »

E vidis, lafe, ja se ustvari slazem sa vecinom toga sto si napisao u zadnjem postu. Posebno si u pravu da BiH nje odbranio ni Alija ni neki drugi "glavatar" nego oni prehrabi momci koji su imali pusku u ruci od Mostara, Sarajeva, BIhaca , Zenice, Goradza itd. itd. To je jedina prava istina.Kada se fino raspravlja cesto se dodje do zakljucka da ucesnici u diskusiji imaju mozda vise istim misljenja nego razlicitih. Ono moje pisanje "da nije bilo Alije...." je vise bilo ironicno jer sam primijetio u zadnje vrijeme da masa raje stavlja jednakost izmedju recimo SDS i SDA. To meni smeta a vidim i tebi. Kao sto fino kazes, bilo kako bilo alija se ipak stavio uz svoj narod. Bilo je jos "grlatih" do pred rat pa su otisli iz bih cim svu vidjeli sta se sprema. U ne ruku Alija je mogao isto otici. Izmisliti nesto da je bolestan i da mora na neke operacije da se vec tada ovlaci ili nesto slicno. ali nije, kako i sma kazes. E sada ja tebi dajem totalno za pravo da je Alija imao svojih greseka, posebno u odabiru ljudi oko sebe. velikih gresaka.Ali sta ces. Ko radi taj i grijesi. Ko nista ne radi i drzi se po strani tome jelako biti bezgresan.

U sustini ti i ja, kao obicni smrtnici, nikada necemo saznati pravu istinu o svemu i sta je sve recimo dogovoreno u daytonu. MIslim,mi smo samo pijuni. Velike odluke velike figure donose. Meni da je recimo neko rekao 97 da ce na ulasku u recimo B. gradisku biti zastave Bosne i Hercegovne (kakva je da je ova petriceva zastava ali ona ipak predstavlja simbol drzave BiH) ja bi ga proglasio ludim da mi je brat.

Ne znam. opet kazem, svasta je moguce. Rat je, rekli su pametnij ljudi od mene, virus koji izaziva hiljadu bolesti. Ne vjerujem da ce se ikada sve znati. Ali ipak mislim da nije skroz ok sada stavljati Aliji na dusu i da je ustvari on kriv za ono fasisticko stradanje naroda u Srebrenici, recimo.

Nego, hvala za diskusiju. Ja idem u besiku. Sve najbolje.
SD-6

Post by SD-6 »

Jasho wrote:I nek se zna da Su Alija i SDA prodali Srebrenicu za Vogošću!
zivio govornik!!! :-D :lol: :lol: ...prico ti bakir na kahvi :?...reci mu da je plaho zadundio,a i kolor mu je malcice prejak :-) ...selam drustu ispod hastala :wink: :oops:
addem

Post by addem »

addeme addeme....
kao sto kolega moj rec, ako ne znas normalno komunicirati (bez psovki i vrijedjanja) onda nemoj komunicirati uopce.
P_E
No_Comment

Post by No_Comment »

hrasno38 wrote:
addem wrote:Ma ovo sve cetnici pisu teme da zavade jadni narod. Ne obracajte paznju.
Kao prvo ovaj cetnik je 4 Aprila sa svojom puskom vec branio grad Sarajevo i to od napada sa Grbavice prema tome jedi govna sa to cetnici.
Kao drugo to nije cetnicka propaganda nego istina a to sto vi siljite je mindersko-dzamijska propaganda koja polako ali sigurno ide u istoriju.
Da Srebrenica je prodata dragi moji Bosnjaci vama se to svidjelo ili ne i to licno od Alije Izetbegovica i njegove politicke svite. Svaki prezivjeli Srebrenicanin i svaka majka iz Srebrenice zna za to ali dzaba kome da prica. Nikada nije razjasnjen Oricev izlazak iz Srebrenice a jos manje gdje je zavrsila veca posiljka oruzja koja je bila poslata za Srebrenicu.Sto se tice dijeljenja Bosne ne bih rekao da je htio podjeliti ali da je pomalo trgovao e za to se ne bi zakleo da nije.
I jos mi jednu stvar recite kada toliko vec serete. Svi pravi Bosanci i Hercegovci su svoje sinove i kceri poslali u borbu protiv neprijatelja. Reci te mi minderlije ciji je sin iz SDA garniture puskom branio BiH. Da nije mozda Alijin sin??? Da mu je toliko bilo stalo do Bosne njegov bi sin bio prvi na braniku nase lijepe drzave. Zato se poklopite i lagano vratite u svoje mracne budzake Bakija, Fahdove dzamije, SDA centrale i dajte ovima koji su branili Bosnu sa puskama da zaive ko ljudi.
Barbarez i No_Coment demantujte me ako nisam u pravu a nemojte se preseravati jer ovo je tema koja mnoge boli sto od istine o podjeli sto od toga sto nam drzava nije cijela.
Ako se ko ovde preserava onda si to ti...odi u jednu Srebrenicku kucu bilo gdje u svjetu i vidi cije su slike na zidu i koga narod Srebrenice POSHTUJE pa tamo pokushaj pricati ovu tvoju demagogiju...ma bicesh bolan popljuvan...ko si ti da pricash u ime Srebrenickih majki...eto ti znash i za vecu kolicinu oruzja poslatoga u DEMILITARIZIRANU UN ZONU SREBRENICA i za ORICA koji je trebao krenuti u oficirsku shkolu...
ali ne znash za izdaju UN-a...
ali ne znash za visokoga predstavnika UN-a Jasushija Akashia koji je mogao pozvat vojnu intervenciju za pomoc civilima...ali nije
ali ne znash za sramotno ponashanje Holandskoga bataljona u Srebrenici koji ne zashtitishe Srebrenicane od masakra i ciji zapovjednik nazdravi Djeneralu Mladicu po zauzecu Srebrenice...
Ne znash ti mnogo josh toga osim da pljujesh po braniteljima ove zemlje i onima koji idu u dzamiju a ne u crkvu...
El-Vedex

Post by El-Vedex »

No_Comment wrote:
hrasno38 wrote:
Ako se ko ovde preserava onda si to ti...odi u jednu Srebrenicku kucu bilo gdje u svjetu i vidi cije su slike na zidu i koga narod Srebrenice POSHTUJE pa tamo pokushaj pricati ovu tvoju demagogiju...ma bicesh bolan popljuvan...ko si ti da pricash u ime Srebrenickih majki...eto ti znash i za vecu kolicinu oruzja poslatoga u DEMILITARIZIRANU UN ZONU SREBRENICA i za ORICA koji je trebao krenuti u oficirsku shkolu...
ali ne znash za visokoga predstavnika UN-a Jasushija Akashia koji je mogao pozvat vojnu intervenciju za pomoc civilima...ali nije
ali ne znash za sramotno ponashanje Holandskoga bataljona u Srebrenici koji ne zashtitishe Srebrenicane od masakra i ciji zapovjednik nazdravi Djeneralu Mladicu po zauzecu Srebrenice...
Ne znash ti mnogo josh toga osim da pljujesh po braniteljima ove zemlje i onima koji idu u dzamiju a ne u crkvu...
Ma bravo majstore
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Jasho wrote:Da nije Alije BiH bi bila pred vratima Evropske unije i bila bi jedna moderna država u kojoj bi se znao red
Na cemu si ti sviju ti...
Zrinski

Post by Zrinski »

Kako smo spremni povjerovati u ono što želimo. Dok se apropo vjeruje u nekakve mape na salvetama i vjeruje se Kiri Gligorovu o nekakvoj mapi u Tuđmanovom sefu automatski se odbacuje tvrdnja Mate Granića o navodnoj ponudi Izetbegovića o podjeli BiH. How convinient! :-D

BTW
Kad smo već kod Nasera Orića kako se objašnjava njegov čudesni izlazak iz okružene Srebrenice??????
Smrt fasizmu

#46 Izetbegovic nudio podjelu BiH Tudjmanu??

Post by Smrt fasizmu »

IZETBEGOVIC NIJE SAMO PONUDIO TUDJMANU PODJELU BOSENE NEGO JE U DOGOVARANJU UCESTVOVAO I MILOSEVIC I DANASNJA BOSNA JE TVOREVINA NJIHOVOG DOGOVORA. BOSNA JE PODIJELJENA DEJTONSKIM SPORAZUMOM NA TRI DIJELA:
-49% TERITORIJE BiH PRIPADA REPUBLICI SRPSKOJ
-28% NJENE TERITORIJE POSJEDUJU HRVATI
-I 23% TERITORIJE POSJEDUJU MUSLIMANI IAKO SU ONI VECINA U BOSNI I HERCEGOVINI..
JEDINO STO JE JEDINSTVENO U BOSNI I HERCEGOVINI TO JE FASISTICKA SDA-SDS-HDZ KOALICIJA.
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!
Fair Life

Post by Fair Life »

hrasno38 wrote:
(...)
Da Srebrenica je prodata dragi moji Bosnjaci vama se to svidjelo ili ne i to licno od Alije Izetbegovica i njegove politicke svite. Svaki prezivjeli Srebrenicanin i svaka majka iz Srebrenice zna za to ali dzaba kome da prica. Nikada nije razjasnjen Oricev izlazak iz Srebrenice a jos manje gdje je zavrsila veca posiljka oruzja koja je bila poslata za Srebrenicu. (...)
Ne cita se, ne cita... Da ponovim, mozda bude jasnije ovo sto hrasno38 tvrdi:
[size=150][url]http://www.bhdani.com/arhiva/107/t074a.htm[/url][/size] wrote:(...)
Drugo, iz dokumentarnog filma Roya Gutmana o padu Srebrenice, u kojem je koristena i arhiva Armije BiH, jasno se vidi i cuje da su ovdasnje komandne strukture, a samim tim i drzavni vrh, imale blagovremene i precizne obavjestajne podatke o Mladicevim i Milosevicevim pripremama za srebrenicku klaonicu...
(...)
Bude li, pak, u kontekstu bosnjacke krivice pomenuto neko ime, onda ce pomenuti funkcioneri, kao i vise puta dosad, navesti ime komandanta 28. divizije Nasera Orica, istog onog koji je, to zna svako dijete iz Srebrenice, naredbom Generalstaba Armije BiH premjesten iz Srebrenice, bas uoci posljednjeg cina tamosnje agonije. Jedna novinska izjava Fadile Mujic, koja je krajem prosle godine od strane SDA grubo smijenjena sa funkcije predsjednice organizacije porodice sehida Srebrenice, izgleda ovako: "Negdje u maju 1996. godine bila sam kod Izetbegovica s grupom nasih zena iz Vozuce, i na moje pitanje o mogucnosti povratka u Srebrenicu, on je odgovorio: 'Cuvajte te kucice (srpske, prim. aut.), a dobit cete i kravice.' Jedna od mojih zena ga je pitala kako se u Srebrenici moglo dogoditi ono sto se dogodilo, na sto je Predsjednik rekao: 'Pitajte to vaseg Nasera.' Onda je ona moja nesretnica, vidno iznervirana, uzvratila: 'Ama, j... vas on, pa on kaze da pitamo vas!' Sutradan sam ja pozvana na vaspitni sastanak u Kanton, gdje sam ostro upozorena da pazim kakve delegacije vodam kojekuda."
(...)
Fair Life

Post by Fair Life »

Bex wrote:Ja cu vam samo jedno reci:

Da nije bilo Alije, qurac bi vi sada ovako srali po raznim forumima (osim onih koji su otisli iz BiH).

Zato nemojte puno srati o Aliji.

Ko je moderator nek zatvori ovu temu. Ovo je sramota!

Pozdrav!
Sramota je lagati. Istina nikad nije sramota... treba je samo znati podnijeti ako ne odgovara.

Podsjecas me na onog sto je na televiziji Srbije rekao "da svaki posten narod krije svoju sramotu".
HamzaC

Post by HamzaC »

Fair Life wrote:
hrasno38 wrote:
(...)
Da Srebrenica je prodata dragi moji Bosnjaci vama se to svidjelo ili ne i to licno od Alije Izetbegovica i njegove politicke svite. Svaki prezivjeli Srebrenicanin i svaka majka iz Srebrenice zna za to ali dzaba kome da prica. Nikada nije razjasnjen Oricev izlazak iz Srebrenice a jos manje gdje je zavrsila veca posiljka oruzja koja je bila poslata za Srebrenicu. (...)
Ne cita se, ne cita... Da ponovim, mozda bude jasnije ovo sto hrasno38 tvrdi:
[size=150][url]http://www.bhdani.com/arhiva/107/t074a.htm[/url][/size] wrote:(...)
Drugo, iz dokumentarnog filma Roya Gutmana o padu Srebrenice, u kojem je koristena i arhiva Armije BiH, jasno se vidi i cuje da su ovdasnje komandne strukture, a samim tim i drzavni vrh, imale blagovremene i precizne obavjestajne podatke o Mladicevim i Milosevicevim pripremama za srebrenicku klaonicu...
(...)
Bude li, pak, u kontekstu bosnjacke krivice pomenuto neko ime, onda ce pomenuti funkcioneri, kao i vise puta dosad, navesti ime komandanta 28. divizije Nasera Orica, istog onog koji je, to zna svako dijete iz Srebrenice, naredbom Generalstaba Armije BiH premjesten iz Srebrenice, bas uoci posljednjeg cina tamosnje agonije. Jedna novinska izjava Fadile Mujic, koja je krajem prosle godine od strane SDA grubo smijenjena sa funkcije predsjednice organizacije porodice sehida Srebrenice, izgleda ovako: "Negdje u maju 1996. godine bila sam kod Izetbegovica s grupom nasih zena iz Vozuce, i na moje pitanje o mogucnosti povratka u Srebrenicu, on je odgovorio: 'Cuvajte te kucice (srpske, prim. aut.), a dobit cete i kravice.' Jedna od mojih zena ga je pitala kako se u Srebrenici moglo dogoditi ono sto se dogodilo, na sto je Predsjednik rekao: 'Pitajte to vaseg Nasera.' Onda je ona moja nesretnica, vidno iznervirana, uzvratila: 'Ama, j... vas on, pa on kaze da pitamo vas!' Sutradan sam ja pozvana na vaspitni sastanak u Kanton, gdje sam ostro upozorena da pazim kakve delegacije vodam kojekuda."
(...)
Jesi li ti procitao ovo? Ako je ovo istina, onda mi vise lici na ocajnicki cin zene koja je sletila sa 'pozicije'.

Znaci, pise u novinama, to je istina?

Pisalo je u aprilu, u skoro svim novinama, da ce ovo ljeto u BiH biti najtoplije od kada se mjeri temperatura! Jesmo li to tek izasli iz ledenog doba? :D

De se uozbilji....
rei

Post by rei »

No_Comment wrote:

...ko si ti da pricash u ime Srebrenickih majki...eto ti znash i za vecu kolicinu oruzja poslatoga u DEMILITARIZIRANU UN ZONU SREBRENICA i za ORICA koji je trebao krenuti u oficirsku shkolu...

upravo tako....
Post Reply