OK hvala bez obzira ali to ne mijenja moje misljenjedanas wrote:@hrasno38:
mislim da nisi skontao emmiirr-ov post -- on je samo prenio tekst koji je poodavno napisao mislim emir hadzihafizbegovic, i citat koji si ti kopirao je napisan cinicno i ironicno. kao, eto, vidis ti sta nam govore, da smo vaki i naki... nije ovo bila ozbiljna kritika...
izvinjavam se sto ovako upadoh u temu...
Izetbegovic nudio podjelu BiH Tudjmanu??
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
- hrasno38
Je li SDS stranka pod kojom je vrsen genocid nad BosnjacimaHamzaC wrote:Kako, gdje, kada,..., ile je ovo 'nako, da budes raja?Alfons Kauders wrote:Upravo je Alija izjednacio zrtvu i agresora, jer je s tim agresorima dijelio drzavu...emmiirr wrote:Po mom misljenju, ko napada rahmetli presjednika Izetbegovica, direktno napada temelje i karakter odbrambeno-oslobodilackog rata, izdjednacava zrtvu i agresora, te se s toga ponekad ne mogu bas direktno fokusirat na naziv teme, ali mislim da ne komentarisem nepovezano....
Pozdrav,
Je li HDZ stranka pod kojom je Mostar sravnjen do zemlje.
Ajde lijepo odgovori je li SDA u koaliciji sa SDS i HDZ.
Sa tri recenice imas kompletan odgovor
- danas
ma znam da ne mijenja tvoje misljenje. samo sam htjela da ukazem da ono sto ti i ja shvatamo kao stvarne i velike probleme (sve one gore navedene stvari) ovdje neki shvataju kao bezrazlozno i pakosno ocrnjavanje bosnjaka i alije.hrasno38 wrote:OK hvala bez obzira ali to ne mijenja moje misljenjedanas wrote:@hrasno38:
mislim da nisi skontao emmiirr-ov post -- on je samo prenio tekst koji je poodavno napisao mislim emir hadzihafizbegovic, i citat koji si ti kopirao je napisan cinicno i ironicno. kao, eto, vidis ti sta nam govore, da smo vaki i naki... nije ovo bila ozbiljna kritika...
izvinjavam se sto ovako upadoh u temu...
-
HamzaC
Jel ono Liberali dobise najvise glasova srba u PC-u?hrasno38 wrote:Je li SDS stranka pod kojom je vrsen genocid nad BosnjacimaHamzaC wrote:Kako, gdje, kada,..., ile je ovo 'nako, da budes raja?Alfons Kauders wrote: Upravo je Alija izjednacio zrtvu i agresora, jer je s tim agresorima dijelio drzavu...
Jel dobi najvise glasova hrvata NHI ili SDU?
Gdje je realnost? Sto ne pobjedismo u ratu? Lahko je zivjeti u iluzijama. Doduse, masta je besplatna!
-
El-Vedex
Ja duboko vierujem da kraj covjeka kao shto je ovaj Emirr moze bez problema da stoji Crkva , Sinagoga i da im nishta falilo ne bi iako mozda za neke pretjerano voli svoj narod i drzavu . Voljeti svoj narod nije grijeh sve dok drugi narod ne dozivi zlo od toga . . .emmiirr wrote:"Bošnjak Džemaludin Latić fašista, Bošnjak Mušan Topalović ratni zločinac, Bošnjačka politička stranka SDA odgovorna za agresiju na Bosnu i Hercegovinu i pokolj sopstvenog naroda, Bošnjačka ulema bije se za pare, Bošnjački ministri kradu, Bošnjački generali kriminalci u Krajini, Bošnjaci pomeli tri hiljade Srba u Sarajevu, Bošnjačke firme švercerske, Bošnjačka Armija klala po Grabovici, Bošnjaci u federalnom MUP-u nesposobni, djeca iz mješanih brakova nepoželjna u Bošnjačkoj vojsci, Bošnjaci majoriziraju Hrvate u Travniku i u Varešu, Bošnjački primitivizam napunio Skenderiju uživajući uz Jusufa Islama, Bošnjaci dižu ruke za Velibora Ostojića, Bošnjačka žena umotana poput utvare baulja Titovom. E, pa neka vam Bošnjaci, nek' vam gaze zastavu kad ste ovako nakaradan narod.
Ne foliramo kad volimo
Eto, tako o tebi pišu "vakumirani" bošnjački insanu. O tebi koji si protjerivan, klan, ponižavan, o tebi koji si na rukama nosio mrtvo dijete i koji si tražio da sa ubicom popiješ kahvu kako bi ga upitao za razloge pucanja u lubanju tvoje ćerke, o tebi kojeg su u Batkovićima razapinjali između dva džipa, o tebi koji si oslobađao Vlašić i bosom nogom Unu gazio, o tebi koji si Pejanovića pazio bolje od rođene matere, o tebi koji voliš ilahiju i kome su silovali majku, o tebi kojem djeda i nenu sahranjuju na groblju za "auslendere" sa pogledom na sidnejsku operu, o tebi koji ibadetiš i Bajrame dočekuješ u Oslu i Stockholmu, o tebi koji ne foliraš kad kažeš da voliš Jovu Divjaka, Dragana Vikića i Nenada Markovića, o tebi koji si se sa svojim dostojanstvom popeo na vrh civilizacijske piramide.
Ti, eto, imaš takve prvake kojih treba da se stidiš. I defetizam je tvoja određujuća kategorija i da se, kojim slučajem nisi odbranio i sačuvao domovinu, nikada nijedna ružna riječ s početka ovog teksta o tebi napisana bila nebi.
E, zato što si takav, Bošnjače, što nije bilo po nečijem, zato što te je tvorac "Islamske deklaracije" poveo u najslavniju epopeju nacionalne samobitnosti, zato što je prekrižio nečiju geopolitičku matricu po kojoj si, Bošnjače, kozmetička greška i strano tijelo, na transferzali Atina-Beč, zato što u svoju malu zemlju dovodiš Pavarottija, Milansku skalu, Kasparova i Bono Voxa i zato što si ustvari jedan dobar narod, a nečiji koncepti ne trpe dobre narode, ne trpe one koji tepsiju krompiruše podijele sa kompletnim haustorom i koji od svoje bijede, negdje na putu Tuzla-Teočak, pristave kahvu i iznesu hurmašice ekipi švedske televizije. Eto zato što si dobar, a ne pogan, zato što se ne uklapaš u nečiju sliku o Islamu i što ne mogu od tebe napraviti novi Alžir, moraš biti kažnjen. Ako ne u ratu, bićeš povaljen u miru.
U tu svrhu uradit će sljedeće:
Povaljeni u miru
Pod jedan: Priču o agresiji eufemizirati, odvlačeći je na kolosjek međunacionalnih sukoba.
Pod dva: Četverogodišnje orgijanje barbara po Bošnjačkoj koži amortizirati naručenim tekstovima o Kazanima i Grabovici.
Pod tri: Aktivirati Pejanovića, koji je najzad istjeran iz grma i čija skaradna poruka o tome kako će on lično krvavog vladiku Kačavendu vratiti u Tuzlu, a preko koje su Bošnjaci olahko prešli, samo potvrđuje tezu o srbima po zadatku, itd.
Sve ovo gore napisano dragi moj Bošnjače zorno govori o tome kako je krajnje vrijeme da i u miru preuzmeš vlastitu sudbinu u svoje ruke.
Tvoja politička heterogenost i nacionalna atmosfera sada, već sasvim izvjesno, prijeti da te povede u kolektivni mazohizam. Jer biti ovako neargumentirano pljuvan zadnjih sto dana, biti ovako devalviran i nakon rata opet ponižavan, a pri tome ne reagirati znači biti Bošnjački idiot i, pošto dugo čekam da umjesto mene reaguju moja Vlada, moja stranka, moje ratne starješine, moji rasuti muhadžiri, moji skupštinski poslaniici, moji ministri, a oni to ne čine, morao sam ovim pismom zaštititi sebe i svoju Bošnjačku porodicu.
Ćafirolozi i domaći izdajnici
Moj babo, moja rahmetli mati, moj brat, moja žena, dvoje moje djece i ja, nismo Bošnjaci iz priče bjelosvjetskih ćafirologa i domaćih izdajnika. Šutnja kao punkturna tačka bošnjačkog intelektualca i njegovog mentalnog sklopa razdire me gore od svake laži napisane o nama. Vi, Bošnjačka inteligencijo! Vas pozivam. Vi, koji sakrivate se iza nekakvog kvazisabura, teorije netalasanja, lažne principijelnosti i već otrcanog, samo vama svojstvenog, merhameta, počinjete odista da mi se gadite. J.... vas i vaše promocije knjiga, okrugle stolove i etablirana kuloarska šupljiranjaa o ugroženosti bošnjačkog bića. Prevladajte jednom stogodišnje strahove i stanite ispred ovog naroda! Stanite iza najčestitijih duša dunjalučkih i pomozite im. To vam je farz i desi li se ovom narodu ponovo nešto ružno, bićete gori krivci od Miloševića i Tuđmana zajedno.
Potpisnik ovih redova duboko je svjestan hipokrizije morala koja je zahvatila i razara jedan dio Bošnjačkog tkiva, svjestan je mahalskog sindroma jednog dijela bošnjačke vlasti, čje su krajnje konsekvence duhovno ništavilo. Znam dobro kako su nam neki Bošnjački ministri korumpirani i kako u stranci SDA ima izvjesnih uhljupa koji kompromitiraju ideju Bosne. Ali sve to nije razlog da nam se podmeće kukavičije jaje i da nam na istu deredžu stavljaju zločin, modernoj civilizaciji nepoznat, naspram, istina je očiglednih manjkavostii u jednom dijelu koordiniranja vojnog vrha i nadređenih jedinica u Armiji BiH. Ta prevarantska igra balkanskog pokera gdje po redu hoće da nam potpišu istu odgovornost za rat kao i našim dušmanima, mogla bi proći ako mi Bošnjaci, hajvani, budemo opet šutjeli.
Mi smo narod koji godinama živi pod ucjenom.Šesto-godišnja klaustrofobija nas je istraumatizirala da inferiornost i kompromis postaju naša konstanta, naša stanja. Obračunajmo se već jednom sa stoljetnim šejtanom koji nam kruži metabolizmom. Strahom od vlastitog mišljenja. Pokidajmo u sebi genetske kodove iracionalne panike, šta će, na ono što ćemo kazati, reći drugi. Naš usud da se kao Bošnjaci rađamo u ovim paranoidnim okruženjima validan je razlog da moramo biti jaki i odvažni, a ne da dopuštamo da nam poslije džehennema i dvjesta hiljada mrtve braće i sestara jedan političar drži ders o sumnjivoj ratnoj ulozi šehera.
Ja više šutjeti ne mogu!
Drugi kako hoće, ali ja više šutjeti ne mogu. Hoću da mislim i hoću da kažem ono što mislim. Mislim da je Pejanović izgubio stečeno povjerenje. Mislim da je Mušan Topalović spočetka agresije bio heroj ovog naroda i da je u neuračunljivom stanju uradio neke stvari koje nije smio i koje su ga koštale života. Mislim da nije uputno i dobro mrziti ljude poput Marka Vešovića, ali i da je Džemaludin Latić jedan od najznačajnijih Bošnjaka koji se rodio u zadnjih pedeset godina. Mislim da su Slaviša Šućur, Miro Lazović, Mladen Vojičić Tifa, Predrag Paja Pašić, Perica Simonović, Mišo Božić (predsjednik SGV Tuzla) parametri srpske čestitosti. Mislim da je moj predsjednik Alija Izetbegović najmoralniji čovjek planete, ali i to da nije smio dozvoliti da se Drugi Kongres SDA pretvori u farsu.
Mislim da je Atif Dudaković najveći bosanski gazija, a Emin Pivić i Hamdo Abdić najsvjetliji primjeri kako se voli i brani domovina. Mislim da dobar dio bosanskohercegovačkih medija radi po nalogu stranih obavještajnih službi i da bi bilo dobro Miljenka Jergovića vratiti u Bosnu. Mislim da je Haris Silajdžić urnek Bošnjačke pameti i da je u zadnjih nekoliko nastupa na bosanskim medijima definitivno sa sebe skinuo hipoteku narcisoidnog i "tersli" političara.
Mislim da bi se na teritoriji Federacije morao donijeti zakon po kome bi svaki privatnik bio dužan izdvajati odredjenu novčanu naknadu za jednog demobilisanog borca bez zaposljenja. I nije uopće važno da li je ovo što ja mislim tačno i da li je važno. Neka istinu i ozbiljnost ovog teksta utvrdi neko drugi.
Borba se nastavlja
E, da meni ne bi opet za dvadeset godina klali familiju po Srebrenici, protjerivali rođake iz Brčkog i Bosanskog Broda, slali rodbinu iz banjalučkog bonluka da pere posteljinu po hotelskim vešerajima države Illinois, a sve za rad njihovog pripadanja Bošnjaštvu i Islamu, da mi se ne bi od mog lijepog naroda pravila šprdnja i da mi pjani Englezi ne bi gazili zastavu, ja ću svoju borbu nastaviti. Kakav će ishod biti ja ne znam, ali znam da ću imati miran san jer ću ispunjavati makar obaveze prema Bogu i svom narodu.
Neka je stid onih koji mogu to isto, a neće."
Mislim onaj ko ne zeli da vidi neke stvari nece ih ni vidjet , ipak Sarajevo se ne moze porediti sa Banjalukom i palama , pa pogledajte koliko u Sarajevu radi ljudi ne Boshnjacke nacionalnosti , na televizijama , novinarstvu , ma u svakom segmentu zivota . . . MA nemojmo se praviti slijepci ako to vec hvala Bogu nismo . I neka je tako. Zrtva nikad nije ista kao i Agresor.
- Alfons Kauders
Bilo kuda, Kiki svuda.HamzaC wrote:Kako, gdje, kada,..., ile je ovo 'nako, da budes raja?Alfons Kauders wrote:Upravo je Alija izjednacio zrtvu i agresora, jer je s tim agresorima dijelio drzavu...emmiirr wrote:Po mom misljenju, ko napada rahmetli presjednika Izetbegovica, direktno napada temelje i karakter odbrambeno-oslobodilackog rata, izdjednacava zrtvu i agresora, te se s toga ponekad ne mogu bas direktno fokusirat na naziv teme, ali mislim da ne komentarisem nepovezano....
Pozdrav,
Koalicija Hamza...
- hrasno38
Pitanja su bila isuvise jednostavna Hamza.Mogao si uloziti i Kviska. Ovako opet nisi prosao. Mlad si ti imas jos vremena, predpostavljam.HamzaC wrote:Jel ono Liberali dobise najvise glasova srba u PC-u?hrasno38 wrote:Je li SDS stranka pod kojom je vrsen genocid nad BosnjacimaHamzaC wrote: Kako, gdje, kada,..., ile je ovo 'nako, da budes raja?
Jel dobi najvise glasova hrvata NHI ili SDU?
Gdje je realnost? Sto ne pobjedismo u ratu? Lahko je zivjeti u iluzijama. Doduse, masta je besplatna!
-
gacko
To brate svaka cast i ja bi to isto ucinila ali sam manjina kao i ti i moj kao i tvoj glas slabo se cuju.Ti vjerovatno imas bolji nacin da nesto ucinis nego ja zelim ti puno srece.emmiirr wrote:"Bošnjak Džemaludin Latić fašista, Bošnjak Mušan Topalović ratni zločinac, Bošnjačka politička stranka SDA odgovorna za agresiju na Bosnu i Hercegovinu i pokolj sopstvenog naroda, Bošnjačka ulema bije se za pare, Bošnjački ministri kradu, Bošnjački generali kriminalci u Krajini, Bošnjaci pomeli tri hiljade Srba u Sarajevu, Bošnjačke firme švercerske, Bošnjačka Armija klala po Grabovici, Bošnjaci u federalnom MUP-u nesposobni, djeca iz mješanih brakova nepoželjna u Bošnjačkoj vojsci, Bošnjaci majoriziraju Hrvate u Travniku i u Varešu, Bošnjački primitivizam napunio Skenderiju uživajući uz Jusufa Islama, Bošnjaci dižu ruke za Velibora Ostojića, Bošnjačka žena umotana poput utvare baulja Titovom. E, pa neka vam Bošnjaci, nek' vam gaze zastavu kad ste ovako nakaradan narod.
Ne foliramo kad volimo
Eto, tako o tebi pišu "vakumirani" bošnjački insanu. O tebi koji si protjerivan, klan, ponižavan, o tebi koji si na rukama nosio mrtvo dijete i koji si tražio da sa ubicom popiješ kahvu kako bi ga upitao za razloge pucanja u lubanju tvoje ćerke, o tebi kojeg su u Batkovićima razapinjali između dva džipa, o tebi koji si oslobađao Vlašić i bosom nogom Unu gazio, o tebi koji si Pejanovića pazio bolje od rođene matere, o tebi koji voliš ilahiju i kome su silovali majku, o tebi kojem djeda i nenu sahranjuju na groblju za "auslendere" sa pogledom na sidnejsku operu, o tebi koji ibadetiš i Bajrame dočekuješ u Oslu i Stockholmu, o tebi koji ne foliraš kad kažeš da voliš Jovu Divjaka, Dragana Vikića i Nenada Markovića, o tebi koji si se sa svojim dostojanstvom popeo na vrh civilizacijske piramide.
Ti, eto, imaš takve prvake kojih treba da se stidiš. I defetizam je tvoja određujuća kategorija i da se, kojim slučajem nisi odbranio i sačuvao domovinu, nikada nijedna ružna riječ s početka ovog teksta o tebi napisana bila nebi.
E, zato što si takav, Bošnjače, što nije bilo po nečijem, zato što te je tvorac "Islamske deklaracije" poveo u najslavniju epopeju nacionalne samobitnosti, zato što je prekrižio nečiju geopolitičku matricu po kojoj si, Bošnjače, kozmetička greška i strano tijelo, na transferzali Atina-Beč, zato što u svoju malu zemlju dovodiš Pavarottija, Milansku skalu, Kasparova i Bono Voxa i zato što si ustvari jedan dobar narod, a nečiji koncepti ne trpe dobre narode, ne trpe one koji tepsiju krompiruše podijele sa kompletnim haustorom i koji od svoje bijede, negdje na putu Tuzla-Teočak, pristave kahvu i iznesu hurmašice ekipi švedske televizije. Eto zato što si dobar, a ne pogan, zato što se ne uklapaš u nečiju sliku o Islamu i što ne mogu od tebe napraviti novi Alžir, moraš biti kažnjen. Ako ne u ratu, bićeš povaljen u miru.
Povaljeni u miru
Pod jedan: Priču o agresiji eufemizirati, odvlačeći je na kolosjek međunacionalnih sukoba.
Pod dva: Četverogodišnje orgijanje barbara po Bošnjačkoj koži amortizirati naručenim tekstovima o Kazanima i Grabovici.
Pod tri: Aktivirati Pejanovića, koji je najzad istjeran iz grma i čija skaradna poruka o tome kako će on lično krvavog vladiku Kačavendu vratiti u Tuzlu, a preko koje su Bošnjaci olahko prešli, samo potvrđuje tezu o srbima po zadatku, itd.
Sve ovo gore napisano dragi moj Bošnjače zorno govori o tome kako je krajnje vrijeme da i u miru preuzmeš vlastitu sudbinu u svoje ruke.
Tvoja politička heterogenost i nacionalna atmosfera sada, već sasvim izvjesno, prijeti da te povede u kolektivni mazohizam. Jer biti ovako neargumentirano pljuvan zadnjih sto dana, biti ovako devalviran i nakon rata opet ponižavan, a pri tome ne reagirati znači biti Bošnjački idiot i, pošto dugo čekam da umjesto mene reaguju moja Vlada, moja stranka, moje ratne starješine, moji rasuti muhadžiri, moji skupštinski poslaniici, moji ministri, a oni to ne čine, morao sam ovim pismom zaštititi sebe i svoju Bošnjačku porodicu.
Moj babo, moja rahmetli mati, moj brat, moja žena, dvoje moje djece i ja, nismo Bošnjaci iz priče bjelosvjetskih ćafirologa i domaćih izdajnika. Šutnja kao punkturna tačka bošnjačkog intelektualca i njegovog mentalnog sklopa razdire me gore od svake laži napisane o nama. Vi, Bošnjačka inteligencijo! Vas pozivam. Vi, koji sakrivate se iza nekakvog kvazisabura, teorije netalasanja, lažne principijelnosti i već otrcanog, samo vama svojstvenog, merhameta, počinjete odista da mi se gadite. J.... vas i vaše promocije knjiga, okrugle stolove i etablirana kuloarska šupljiranjaa o ugroženosti bošnjačkog bića. Prevladajte jednom stogodišnje strahove i stanite ispred ovog naroda! Stanite iza najčestitijih duša dunjalučkih i pomozite im. To vam je farz i desi li se ovom narodu ponovo nešto ružno, bićete gori krivci od Miloševića i Tuđmana zajedno.
Potpisnik ovih redova duboko je svjestan hipokrizije morala koja je zahvatila i razara jedan dio Bošnjačkog tkiva, svjestan je mahalskog sindroma jednog dijela bošnjačke vlasti, čje su krajnje konsekvence duhovno ništavilo. Znam dobro kako su nam neki Bošnjački ministri korumpirani i kako u stranci SDA ima izvjesnih uhljupa koji kompromitiraju ideju Bosne. Ali sve to nije razlog da nam se podmeće kukavičije jaje i da nam na istu deredžu stavljaju zločin, modernoj civilizaciji nepoznat, naspram, istina je očiglednih manjkavostii u jednom dijelu koordiniranja vojnog vrha i nadređenih jedinica u Armiji BiH. Ta prevarantska igra balkanskog pokera gdje po redu hoće da nam potpišu istu odgovornost za rat kao i našim dušmanima, mogla bi proći ako mi Bošnjaci, hajvani, budemo opet šutjeli.
Mi smo narod koji godinama živi pod ucjenom.Šesto-godišnja klaustrofobija nas je istraumatizirala da inferiornost i kompromis postaju naša konstanta, naša stanja. Obračunajmo se već jednom sa stoljetnim šejtanom koji nam kruži metabolizmom. Strahom od vlastitog mišljenja. Pokidajmo u sebi genetske kodove iracionalne panike, šta će, na ono što ćemo kazati, reći drugi. Naš usud da se kao Bošnjaci rađamo u ovim paranoidnim okruženjima validan je razlog da moramo biti jaki i odvažni, a ne da dopuštamo da nam poslije džehennema i dvjesta hiljada mrtve braće i sestara jedan političar drži ders o sumnjivoj ratnoj ulozi šehera.
Ja više šutjeti ne mogu!
Drugi kako hoće, ali ja više šutjeti ne mogu. Hoću da mislim i hoću da kažem ono što mislim. Mislim da je Pejanović izgubio stečeno povjerenje. Mislim da je Mušan Topalović spočetka agresije bio heroj ovog naroda i da je u neuračunljivom stanju uradio neke stvari koje nije smio i koje su ga koštale života. Mislim da nije uputno i dobro mrziti ljude poput Marka Vešovića, ali i da je Džemaludin Latić jedan od najznačajnijih Bošnjaka koji se rodio u zadnjih pedeset godina. Mislim da su Slaviša Šućur, Miro Lazović, Mladen Vojičić Tifa, Predrag Paja Pašić, Perica Simonović, Mišo Božić (predsjednik SGV Tuzla) parametri srpske čestitosti. Mislim da je moj predsjednik Alija Izetbegović najmoralniji čovjek planete, ali i to da nije smio dozvoliti da se Drugi Kongres SDA pretvori u farsu.
Mislim da je Atif Dudaković najveći bosanski gazija, a Emin Pivić i Hamdo Abdić najsvjetliji primjeri kako se voli i brani domovina. Mislim da dobar dio bosanskohercegovačkih medija radi po nalogu stranih obavještajnih službi i da bi bilo dobro Miljenka Jergovića vratiti u Bosnu. Mislim da je Haris Silajdžić urnek Bošnjačke pameti i da je u zadnjih nekoliko nastupa na bosanskim medijima definitivno sa sebe skinuo hipoteku narcisoidnog i "tersli" političara.
Mislim da bi se na teritoriji Federacije morao donijeti zakon po kome bi svaki privatnik bio dužan izdvajati odredjenu novčanu naknadu za jednog demobilisanog borca bez zaposljenja. I nije uopće važno da li je ovo što ja mislim tačno i da li je važno. Neka istinu i ozbiljnost ovog teksta utvrdi neko drugi.
Borba se nastavlja
E, da meni ne bi opet za dvadeset godina klali familiju po Srebrenici, protjerivali rođake iz Brčkog i Bosanskog Broda, slali rodbinu iz banjalučkog bonluka da pere posteljinu po hotelskim vešerajima države Illinois, a sve za rad njihovog pripadanja Bošnjaštvu i Islamu, da mi se ne bi od mog lijepog naroda pravila šprdnja i da mi pjani Englezi ne bi gazili zastavu, ja ću svoju borbu nastaviti. Kakav će ishod biti ja ne znam, ali znam da ću imati miran san jer ću ispunjavati makar obaveze prema Bogu i svom narodu.
-
emmiirr
Posto je moj posljednji post izazvao mnogo polemike , objasnicu neke stvari detaljnije.
1. Temelj obrambeno-oslobodilackog rata:
Jos u ljeto 1991. na inicijativu vrha SDA (Alija Izetbegovic), osnovana je vojna formacija pod nazivom "Patriotska liga"(19.7.1991) , a nesto kasnije formacija pod nazivom "Zelene beretke-Bosnae". Ove dvije formacije bile su pod direktnom komandom stranke SDA ,a njihov glavni cilj je bio da se na kakav-takav nacin odupre srpskom agresoru, gdje je posebna paznja bila usmjerena na grad Sarajevo. Da nije bilo ovih formacija 2.maja 1992. godine Sarajevo bi zauzela JNA i rat bi bio zavrsen.
Mislim da su Patriotska liga i Zelene bertke dovoljan pokazatelj u direktnom ucescu rahmetli Alije Izetbegovica u konretnom vojnom organizovanju odbrane Republike Bosne i Hercegovine...
2.Teza o izjednacavanju zrtve i agresora zadrzana je u samom nazivu teme.
Pozdrav,
Jos u ljeto 1991. na inicijativu vrha SDA (Alija Izetbegovic), osnovana je vojna formacija pod nazivom "Patriotska liga"(19.7.1991) , a nesto kasnije formacija pod nazivom "Zelene beretke-Bosnae". Ove dvije formacije bile su pod direktnom komandom stranke SDA ,a njihov glavni cilj je bio da se na kakav-takav nacin odupre srpskom agresoru, gdje je posebna paznja bila usmjerena na grad Sarajevo. Da nije bilo ovih formacija 2.maja 1992. godine Sarajevo bi zauzela JNA i rat bi bio zavrsen.
Mislim da su Patriotska liga i Zelene bertke dovoljan pokazatelj u direktnom ucescu rahmetli Alije Izetbegovica u konretnom vojnom organizovanju odbrane Republike Bosne i Hercegovine...
Pozdrav,
-
emmiirr
Posto je moj posljednji post izazvao mnogo polemike , objasnicu neke stvari detaljnije.
Pozdrav,
Pozdrav,
-
No_Comment
Eh kada bi znali nasha prava imena pa uzporedili sa nashim piskaranjima ovdje namah bi pale maske pojedincima koji se javljaju ugrozeni i nezadovoljni iz Boshnjackoga dijela federacije ili Alijinog multi-kulti Sarajeva gdje ni jedan vjerski objekat hvala Bogu nije miniran za razliku od Banja Luke ili Stoca....emmiirr wrote:"Bošnjak Džemaludin Latić fašista, Bošnjak Mušan Topalović ratni zločinac, Bošnjačka politička stranka SDA odgovorna za agresiju na Bosnu i Hercegovinu i pokolj sopstvenog naroda, Bošnjačka ulema bije se za pare, Bošnjački ministri kradu, Bošnjački generali kriminalci u Krajini, Bošnjaci pomeli tri hiljade Srba u Sarajevu, Bošnjačke firme švercerske, Bošnjačka Armija klala po Grabovici, Bošnjaci u federalnom MUP-u nesposobni, djeca iz mješanih brakova nepoželjna u Bošnjačkoj vojsci, Bošnjaci majoriziraju Hrvate u Travniku i u Varešu, Bošnjački primitivizam napunio Skenderiju uživajući uz Jusufa Islama, Bošnjaci dižu ruke za Velibora Ostojića, Bošnjačka žena umotana poput utvare baulja Titovom. E, pa neka vam Bošnjaci, nek' vam gaze zastavu kad ste ovako nakaradan narod.
Ne foliramo kad volimo
Povaljeni u miru
Ja više šutjeti ne mogu!
Borba se nastavlja
Maskirani cinizam bez granica...
Emire dobar ti ovaj text
-
SD-6
...besmisleno je raspravljat s par moralnih tariguza i pokojom hrastovinom
...da me placaju k'o njih mozda bih se i peglo al' nije vrijedno truda ...dokle god su u manjini...njima je prva slika kad im pomenes aliju..proces '83,imaju ljudi refleksnu averziju prema njemu...ali ko ih jebe
...
...uskoro(kad se nakanim) otvoram temu,gdje ce biti nekoliko odgovora o najvecim zabludama njegovih mrzitelja...iz usta samog alije(od HD.daytona,procesa i td.skupljam materijal
)...naravno i onda ce biti onih paglu upadica "spavajte mirno" i ostalih djetinjarija i diverzija virtualnih partizana...bacaj bombu Buha
...al' bice nekih odgovora...

...uskoro(kad se nakanim) otvoram temu,gdje ce biti nekoliko odgovora o najvecim zabludama njegovih mrzitelja...iz usta samog alije(od HD.daytona,procesa i td.skupljam materijal
-
volters
cetnici ili mudzahediniaddem wrote:Ma ovo sve cetnici pisu teme da zavade jadni narod. Ne obracajte paznju.
dzelati ili muslimanski fanatici
prosecan amerikanac misli da je svaki srbin dzelat,musliman samo ubica bombas terorista...
ko su jedni a ko drugi?
sve je to jedan obican narod sjeban za rad tudjih interesa.
-
volters
emmiirr wrote:Posto je moj posljednji post izazvao mnogo polemike , objasnicu neke stvari detaljnije.
Pozdrav,
ko je zapoco sve ovo sranje,nije JNA mogla da se izvuce iz tuzle na miran nacin nego je morala da bude unistena kome se digao k da napravi svoju drzavu.Bilo lose u sfrj pa ajd malo da ratujemo.
-
No_Comment
Ko nas bre zavadi...majke mu gavolters wrote:cetnici ili mudzahediniaddem wrote:Ma ovo sve cetnici pisu teme da zavade jadni narod. Ne obracajte paznju.
dzelati ili muslimanski fanatici
prosecan amerikanac misli da je svaki srbin dzelat,musliman samo ubica bombas terorista...
ko su jedni a ko drugi?
sve je to jedan obican narod sjeban za rad tudjih interesa.
!?
-
Conjuror
#116 Re: Izetbegovic nudio podjelu BiH Tudjmanu??
Ja da nije bilo Alije nebi Srbi i Hrvati ni ratovali... nebi nilo ni Jasenovca, Knina, Vukovara, Ovcare... 'bem vam mater ludu hocete li ikada poceti misliti svojom glavom!Drug_Tito wrote:Mozda je ovo vec stara vijest za ljude sa Balkana. Vrtio sam se nesto po vecernji-list.com i pronasao ovaj clanak. Usput se moze procitati sta i kako su zeljeli drugi ugledni politicari da nas podjele. Na kraju su to mozda i uspjeli.
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 2/index.do
-
Drug_Tito
Cilj mog topika nije bio da se ide u raspravu sta bi bilo da je bilo Alije a sta ne. To su ostali krenulo da pisu strofe u stilu "Da nije Alije ovo bi bilo" ili "Zbog Alije je ovo bilo". Ljudi hoce da se bave poezijom ne mozes im zabraniti. Moje je pitanje kratko i jasno bilo, da li je Alija stvarno imao ista da uradi sa podjelom Bosne ili su to puste price? Ne interesujeme sta bi bilo da Alije nije bilo.
- Fair Life
#118 Re: Izetbegovic nudio podjelu BiH Tudjmanu??
Conjuror wrote:Ja da nije bilo Alije nebi Srbi i Hrvati ni ratovali... nebi nilo ni Jasenovca, Knina, Vukovara, Ovcare... 'bem vam mater ludu hocete li ikada poceti misliti svojom glavom!

-
Prenj
Odbranise nas?emmiirr wrote:Posto je moj posljednji post izazvao mnogo polemike , objasnicu neke stvari detaljnije.
Pozdrav,
80% civila je poginulo u 1992. 90% teritorije Radovanovi Srbi su osvojili u 1992.
Pola vojnika (u odnosu na zbir poginulih tokom cijelog rata) Armije BiH u Sarajevu izginulo je 1992., pod vodstvom "narodnih komandanata".
Jos jedna takva odbrana i samo ce dijaspora ucestvovati na ovom forumu.
- hrasno38
E Emire vidis kod mene na Trgu Heroja nije bilo ni Lige ni Beretki nego raja iz zgrada, policija i specijalci. Kad me vec vuces za jezik jedan od osnivaca Beretki je i Svrakic. Gdje su bili njegovi sinovi? Nemojte vise srati sa Beretkama, Ligom ovim i onim. Da raja spontano nisu stala u odbranu to bi bile grupice bez ikakvog znacaja. Da se razumijemo nisam ja rekao da oni nemaju svojih zasluga, daleko od toga ali svi spominjete Aliju, Beretke a niko ne spominje narode BiH koji su 92 izsli na ulice i borili se protiv Orlova i ostalih paraformacija. I niko nije rekao da Alija nije ucestvovao u odbrani, bar ja nisam rekao ali je vodio drzavu katastrofa i to je moja konstatacija. Njegovu ljubav prema ovoj drzavi nikada necu osporiti ali njegovo neznanje i smusenost u vodjenju drzave uvijek (jedino ako to nije bila dobra gluma za kamere).emmiirr wrote:Posto je moj posljednji post izazvao mnogo polemike , objasnicu neke stvari detaljnije.
Pozdrav,
- addem
Ma da je Alija neka mafia bio on bi dao da se pobiju u ratu svi tuzitelji iz tog procesa 83. Dao bi da se pobiju i svi novirari koji su pisali lose o njemu. Alija to nije uradio, a danas su najveci napadaci njega upravo oni koji stoje iza Lagumdzije. Isti taj Lagumdzija je borce Armije BiH uporedio sa divljacima koji su sprijecili postavljanje temeljca Ferhadije Dzamije u Banjoj Luci.
Svako vrijeme ima svoje junake, drugovi komunisti vase vrijeme je proslo. Jedva cekam sljedece izbore da vidim kako cete proci. POzdrav svima i izvinjavam se moderatoru, al provokacije dolaze zapravo sa druge strane. Nazivati odbranu porazom i pokoljem za mene je izdaja. Tako ja vidim i volim zemlju moju.
Svako vrijeme ima svoje junake, drugovi komunisti vase vrijeme je proslo. Jedva cekam sljedece izbore da vidim kako cete proci. POzdrav svima i izvinjavam se moderatoru, al provokacije dolaze zapravo sa druge strane. Nazivati odbranu porazom i pokoljem za mene je izdaja. Tako ja vidim i volim zemlju moju.
- addem
Evo vrijedja Zelene Beretke. Ja sad ne znam ko zasluzuje opomenu. LJudi su nas branili, i on sad blati odbranu.hrasno38 wrote:E Emire vidis kod mene na Trgu Heroja nije bilo ni Lige ni Beretki nego raja iz zgrada, policija i specijalci. Kad me vec vuces za jezik jedan od osnivaca Beretki je i Svrakic. Gdje su bili njegovi sinovi? Nemojte vise srati sa Beretkama, Ligom ovim i onim. Da raja spontano nisu stala u odbranu to bi bile grupice bez ikakvog znacaja. Da se razumijemo nisam ja rekao da oni nemaju svojih zasluga, daleko od toga ali svi spominjete Aliju, Beretke a niko ne spominje narode BiH koji su 92 izsli na ulice i borili se protiv Orlova i ostalih paraformacija. I niko nije rekao da Alija nije ucestvovao u odbrani, bar ja nisam rekao ali je vodio drzavu katastrofa i to je moja konstatacija. Njegovu ljubav prema ovoj drzavi nikada necu osporiti ali njegovo neznanje i smusenost u vodjenju drzave uvijek (jedino ako to nije bila dobra gluma za kamere).emmiirr wrote:Posto je moj posljednji post izazvao mnogo polemike , objasnicu neke stvari detaljnije.
Pozdrav,
- Alfons Kauders
Gdje ti u njegovom postu vidis vrijedjanje majke ti ? Pojasni malo...addem wrote:Evo vrijedja Zelene Beretke. Ja sad ne znam ko zasluzuje opomenu. LJudi su nas branili, i on sad blati odbranu.hrasno38 wrote:E Emire vidis kod mene na Trgu Heroja nije bilo ni Lige ni Beretki nego raja iz zgrada, policija i specijalci. Kad me vec vuces za jezik jedan od osnivaca Beretki je i Svrakic. Gdje su bili njegovi sinovi? Nemojte vise srati sa Beretkama, Ligom ovim i onim. Da raja spontano nisu stala u odbranu to bi bile grupice bez ikakvog znacaja. Da se razumijemo nisam ja rekao da oni nemaju svojih zasluga, daleko od toga ali svi spominjete Aliju, Beretke a niko ne spominje narode BiH koji su 92 izsli na ulice i borili se protiv Orlova i ostalih paraformacija. I niko nije rekao da Alija nije ucestvovao u odbrani, bar ja nisam rekao ali je vodio drzavu katastrofa i to je moja konstatacija. Njegovu ljubav prema ovoj drzavi nikada necu osporiti ali njegovo neznanje i smusenost u vodjenju drzave uvijek (jedino ako to nije bila dobra gluma za kamere).emmiirr wrote:Posto je moj posljednji post izazvao mnogo polemike , objasnicu neke stvari detaljnije.
Pozdrav,![]()
BTW, vezano za beretke, Aliju i SDA - u TZ su nas odbranili drotovi i teritorijalci...
Bosnu je branio narod, ne stranke, al dzaba vama pricat...
- hrasno38
Zasto mislis da ako neko nesto kaze protiv Alije i SDA da je odmah komunista i Lagumdzijin poslusnik. Znas li zasto alija nije naredio da se pobiju ti sto si rekao. Zato sto bi vladao poslije toga 24 sata jer bi Zapad jedva docekao da ga razvali. Isti taj Lagumdzija nije nazvao borce nego je nazvao par majmuna iz prvih redova na tom protestu koji su rat vidjeli samo na slikama kao naprimjer onaj mali rom u kolicima koji je onakav jos prije rata. Ja licno ne volim Lagumdziju radi njegove nadmenosti i poteza koje je napravio za vrijeme svoga mandata. Ali to ne znaci da nisam Socijaldemokratski orijentisan i da ljude posmatram kao gradjane a ne kao stoku u torovima.addem wrote:Ma da je Alija neka mafia bio on bi dao da se pobiju u ratu svi tuzitelji iz tog procesa 83. Dao bi da se pobiju i svi novirari koji su pisali lose o njemu. Alija to nije uradio, a danas su najveci napadaci njega upravo oni koji stoje iza Lagumdzije. Isti taj Lagumdzija je borce Armije BiH uporedio sa divljacima koji su sprijecili postavljanje temeljca Ferhadije Dzamije u Banjoj Luci.
U jednoj si se stvari zajebao sto nisi napisao da je pored vremena komunista proslo i vrijeme nacionalista ili ako ti je lakse da im prolazi a to ces upravo vidjeti na svakim sljedecim izborima. Niko nije odbranu nazvao porazom i pokoljem ali ni u odbrani nije dozvoljen pokolj a ako ti je drzava prepolovljena na dvoje a neformalno na troje za mene je to poraz a za tebe ako nije ti onda uzivaj.
- addem
Vrijeme nacionalista je u svakom slucaju proslo. Tu se slazem, ali isto tako mislim da je bratstvo jedinstvo nemouce postici, jer to bratstvo jedinstvo i u prosloj drzavi je bilo varka. Sve kasnije udari brat na brata.
Kad kazes da ne seremo sa Zelenim Beretkama ti mene vrijedas, vrijedjas moju zemlju, njene zakone. Kad vrijedjas predsjednika moje zemlje koji je vodio u najgorem momentu ti opet mene vrijedjas vrijedjas. Covjece to je historija, tako stoji u knjigama a ti si se sad naso pametan praviti da mijenjas ono sto pise. To se ne radi po forumima.
Alija nije davao naredjenja da se ljudi ubijaju jer je vjernik bio. SDA je jedna korumpirana stranka, ali je isto tako i stranka koja je odmah stala uz narod kad je bilo najteze. Ja se ne sjecam da su se bivi komunisti trudili da uvoze i kupuju oruzje, kao sto je to cinila Patriotska Liga, il beretke. Cak stavise, Nijaz Durakovic je isao po upute u BG koje bi kasnije sprovodio u BiH. Lagumdzija je bio u predsjednistvu BiH. Odgovornost za sve sto je tada cinjeno po pitanju odbrane snosi i on, ma koliko se malo pitao u tom predsjednistvu.
Moja poenta je, a volio bi i da moderatori ovo procitaju. Nemojte da vrijedjate historiju odbrane ove zemlje i ljude koji su u njoj ucestvovali. Da se na nekom forumu u Americi pocne vrijedjati J.Washington bilo bi banova koliko hoces. Zelene beretke, patriotska liga, rahmetli Alija su historija koja je prosla. To je proslo vrijeme, a nema covjeka koji proslost moze promijenit pogotovo na forumu. Tvoje pravo da mrzis Aliju i Beretke niko ti ne osporava, ali nemoj to da cinis javno jer vrijedjas mene, moju zemlju i njenu historiju.
Kad kazes da ne seremo sa Zelenim Beretkama ti mene vrijedas, vrijedjas moju zemlju, njene zakone. Kad vrijedjas predsjednika moje zemlje koji je vodio u najgorem momentu ti opet mene vrijedjas vrijedjas. Covjece to je historija, tako stoji u knjigama a ti si se sad naso pametan praviti da mijenjas ono sto pise. To se ne radi po forumima.
Alija nije davao naredjenja da se ljudi ubijaju jer je vjernik bio. SDA je jedna korumpirana stranka, ali je isto tako i stranka koja je odmah stala uz narod kad je bilo najteze. Ja se ne sjecam da su se bivi komunisti trudili da uvoze i kupuju oruzje, kao sto je to cinila Patriotska Liga, il beretke. Cak stavise, Nijaz Durakovic je isao po upute u BG koje bi kasnije sprovodio u BiH. Lagumdzija je bio u predsjednistvu BiH. Odgovornost za sve sto je tada cinjeno po pitanju odbrane snosi i on, ma koliko se malo pitao u tom predsjednistvu.
Moja poenta je, a volio bi i da moderatori ovo procitaju. Nemojte da vrijedjate historiju odbrane ove zemlje i ljude koji su u njoj ucestvovali. Da se na nekom forumu u Americi pocne vrijedjati J.Washington bilo bi banova koliko hoces. Zelene beretke, patriotska liga, rahmetli Alija su historija koja je prosla. To je proslo vrijeme, a nema covjeka koji proslost moze promijenit pogotovo na forumu. Tvoje pravo da mrzis Aliju i Beretke niko ti ne osporava, ali nemoj to da cinis javno jer vrijedjas mene, moju zemlju i njenu historiju.