Izdajnici ?

roštilj

#51 Re: Izdajnici ?

Post by roštilj »

Skijaš wrote:77.000. Ogroman broj da se o tulipanima radi, a ne o ljudima, časnim Nijemcima koje su pobili nacisti zbog njihovog otpora Hitleru. Neke se streljalo bez presude, neke uz prateću dokumentaciju nacističkih sudova a neki su skončali u koncentracionim logorima. Ta razlika u umiranju nije bila jedina razlika, oni su i živjeli drugačije. Neki su bili birokrate, neki zanatlije a neki seljaci. Ali iako su i živjeli i umirali na različite načine, dijelili su jedno, bili su proglašeni izdajnicima njemačkog naroda.

Danas tu ulogu navodnih izdajnika, u okviru bosanskohercegovačkog hrvatskog korpusa, imaju HSP, NSRzB, te oni Hrvati koji djeluju kroz ili podržavaju SDP. Istina, HDZ više nema oružanu silu kojom bi se mogao obračunavati sa političkim neistomišljenicima unutar hrvatskog naroda u BiH, a i likvidacija Blaža Kraljevića polako pada u zaborav, no posljedica te medijske kampanje kojom se druge proglašava izdajnicima, sigurno da ima. Kako u vidu fizičkih napada na osobe i imovinu, tako i kroz verbalno maltretiranje i prijetnje.

A o čemu se u stvari radi ? U čemu se ogleda to izdajništvo ? Je li izdajništvo ako se za saveznika u ostvarivanju hrvatskih prava, umjesto Dodikove četnike, izabere Sarajevo ? Ostavimo na trenutak po strani sve moralne argumente zbog kojih bi odmah u startu bilo neprihvatljivo koaliranje sa velikosrpskim elementima, odgovornim za militantnu i zločinačku eliminaciju hrvatstva s prostora pola BiH. Zaboravimo i Derventu i Vukovar, i Modriču i Dubrovnik. Uzmimo u obzir samo interes. Ko je u stanju poboljšati interes Hrvata u BiH ? Dodik ili Sarajevo ? To treba da bude jedino pitanje kojim se vode hrvatski političari.

Racionalan pristup problematici, za one koji poznaju sistem funkcionisanja FBiH i same BiH, neminovno vodi saradnji sa Sarajevom, odnosno konfrontaciji sa Dodikom. Izdajnici su u tom kontekstu oni koji pokušavaju žrtvovati čitav hrvatski narod a kojeg se postavlja kao Dodikov živi štit, dok su Hrvati okupljeni oko HSP-a, NSRzB i SDP-a, oni koji će sačuvati čast i obraz bosanskohercegovačkih Hrvata. 77.000 Nijemaca je dalo svoje živote opirući se pogrešnoj politici svojih sunarodnjaka, postoji li neko ko bi te ljude danas mogao nazvati izdajnicima ?
hsp je crnokošuljaška pavelićeva stranka koja programski i simbolički baštini "vrijednosti" ndh, jasenovca, genocida nad srbima. kakav kredibilitet imaju oni koji sarađuju ili opravdavaju ili relativiziraju, što ti upravo radiš, takvu stranku? i čemu to doprinosi? kako da se vjerujke takvima da žele državu ravnopravnih naroda, ljudi, suživota, uopšte normalnu državu? kakvu poruku to šalje srbima koji su za bih? multietničkoj državi, ideji, bilo čemu pozitivnom, to sigurno ne koristi.

lijanović je lik koji se obogatio ratnim profiterstvom i sve od tada teškim kriminalom uključujući kršenje ljudskih prava ljudi koji rade za njega, što je dokazivo i što je javna tajna ali se u ovoj konstelaciji odnosa ne procesuira. a što mu je i osnovni motiv bavljenja politikom, da ne ide u zatvor. ali u tvom modelu relativizacije valjda i to doprinosi multietničkom društvu i suživotu? sjajna bi to drzava bila ciji su temelji ovakvi a njihovi navijaci kao ti.
jahnija

#52 Re: Izdajnici ?

Post by jahnija »

Skijaš wrote:
Hudersfield wrote:Sve mogu progutati, ali da jurišnik Jurišić i lisac Lijanović nekome mogu sačuvati čast i obraz je uvreda za moju inteligenciju.
Skijaša izuzetno cijenim kao forumaša ali ovo je jedno DNO!
Ovdje se radi o izboru, svrstati se na stranu Dodika ili na stranu Sarajeva. Nisam ja kriv to što je Čović toliko glup da podržava Dodika, a Lijanovići i Jurišić dovoljno pametni da su spremni izdržati salve uvreda kako bi u Sarajevu branili interes Hrvata.
Što bi se oni uopće svrstavali.Neka budu svoji i neka vode svoju politiku.Jesu li Čović i Ljubić glupi,pokazat će vrijeme.Dugo su u politici i prije će biti da oni ipak znaju što rade.Imam puno prijatelja Hrvata i gotovo svi imaju negativno mišljenje o Jurišiću i Lijanovićima.Zbog čega ova dvojica trpe salve uvreda nije mi jasno ali ni vlast nije vječna i trebat će oni živjeti i poslije mandata sa svojim "neprijateljima"Meni se čini da su oni ipak prodane duše ili jednostavno rečeno IZDAJNICI!
heckler

#53 Re: Izdajnici ?

Post by heckler »

jahnija wrote:
Skijaš wrote:
Hudersfield wrote:Sve mogu progutati, ali da jurišnik Jurišić i lisac Lijanović nekome mogu sačuvati čast i obraz je uvreda za moju inteligenciju.
Skijaša izuzetno cijenim kao forumaša ali ovo je jedno DNO!
Ovdje se radi o izboru, svrstati se na stranu Dodika ili na stranu Sarajeva. Nisam ja kriv to što je Čović toliko glup da podržava Dodika, a Lijanovići i Jurišić dovoljno pametni da su spremni izdržati salve uvreda kako bi u Sarajevu branili interes Hrvata.
Što bi se oni uopće svrstavali.Neka budu svoji i neka vode svoju politiku.Jesu li Čović i Ljubić glupi,pokazat će vrijeme.Dugo su u politici i prije će biti da oni ipak znaju što rade.Imam puno prijatelja Hrvata i gotovo svi imaju negativno mišljenje o Jurišiću i Lijanovićima.Zbog čega ova dvojica trpe salve uvreda nije mi jasno ali ni vlast nije vječna i trebat će oni živjeti i poslije mandata sa svojim "neprijateljima"Meni se čini da su oni ipak prodane duše ili jednostavno rečeno IZDAJNICI!

Politicka "pamet" se valjda ilustruje izmedju ostalim i sa uspjehom na terenu u provodjenju svojih stajalista.
Rezultat "pameti" tvojih ljubimaca je gubitak vlasti, pozicija u javnim preduzecima, medjunarodne podrske i podrske iz Zagreba.

Sto se tice svrstavanja uz Sarajevo ili Banjaluku, u situaciji u kojoj se HDZ nalazi oni nemaju izbora nego se negdje "svrstati" jer uz njihove izborne rezultate nezavisnu politiku mogu voditi samo u ZHK koji je usput i financijski neodrziv bez financijskih injekcija sa entitetskog nivoa sto dodatno sputava lepezu tog "samostalnog odlucivanja". Zaprijetili su pucanjem iz prazne puske i ostali goli na ledini.

To oko "puno prijatelja Hrvata" i "prodanih dusa" i ostalih zmijskih/Sein Sprej/Hera epiteta je previse infantilno da bi se i komentarisalo.
exliberal

#54 Re: Izdajnici ?

Post by exliberal »

roštilj wrote: hsp je crnokošuljaška pavelićeva stranka koja programski i simbolički baštini "vrijednosti" ndh, jasenovca, genocida nad srbima. kakav kredibilitet imaju oni koji sarađuju ili opravdavaju ili relativiziraju, što ti upravo radiš, takvu stranku? i čemu to doprinosi? kako da se vjerujke takvima da žele državu ravnopravnih naroda, ljudi, suživota, uopšte normalnu državu? kakvu poruku to šalje srbima koji su za bih? multietničkoj državi, ideji, bilo čemu pozitivnom, to sigurno ne koristi.

lijanović je lik koji se obogatio ratnim profiterstvom i sve od tada teškim kriminalom uključujući kršenje ljudskih prava ljudi koji rade za njega, što je dokazivo i što je javna tajna ali se u ovoj konstelaciji odnosa ne procesuira. a što mu je i osnovni motiv bavljenja politikom, da ne ide u zatvor. ali u tvom modelu relativizacije valjda i to doprinosi multietničkom društvu i suživotu? sjajna bi to drzava bila ciji su temelji ovakvi a njihovi navijaci kao ti.
Ja o ovom odavno govorim al nepije vode...oni su potpisali platformu...pa da sutra sds potpise tu famoznu platformu bila bi demokratska stranka (ili cetnicki ravnogorski pokret=hsp)...... :run:
zavrzlama

#55 Re: Izdajnici ?

Post by zavrzlama »

exliberal wrote:
roštilj wrote: hsp je crnokošuljaška pavelićeva stranka koja programski i simbolički baštini "vrijednosti" ndh, jasenovca, genocida nad srbima. kakav kredibilitet imaju oni koji sarađuju ili opravdavaju ili relativiziraju, što ti upravo radiš, takvu stranku? i čemu to doprinosi? kako da se vjerujke takvima da žele državu ravnopravnih naroda, ljudi, suživota, uopšte normalnu državu? kakvu poruku to šalje srbima koji su za bih? multietničkoj državi, ideji, bilo čemu pozitivnom, to sigurno ne koristi.

Ja o ovom odavno govorim al nepije vode...oni su potpisali platformu...pa da sutra sds potpise tu famoznu platformu bila bi demokratska stranka (ili cetnicki ravnogorski pokret=hsp)...... :run:
nije problem u HSP-u,nego u srpskoj politici i njihovom odnosu prema drzavi BIH...zar nije cudno da od 400 000 hrvata u BIH ima vise probosanski orijentisanih,nego medju milion srba u BIH...ja bi radje volio vidjeti probosansku stranku sa srpskim predznakom u koaliciji sa SDP-om nego HSP....ALI nema tih probosanskih stranaka kod srba,do srba je @exliberale ...BIH i njeni patrioti nemaju izbor sirok kao lepeza,pa svaka stranka koja podrzi cjelovitost BIH(HSP ) je dobrodosla...
exliberal

#56 Re: Izdajnici ?

Post by exliberal »

zavrzlama wrote: nije problem u HSP-u,nego u srpskoj politici i njihovom odnosu prema drzavi BIH...zar nije cudno da od 400 000 hrvata u BIH ima vise probosanski orijentisanih,nego medju milion srba u BIH...ja bi radje volio vidjeti probosansku stranku sa srpskim predznakom u koaliciji sa SDP-om nego HSP....ALI nema tih probosanskih stranaka kod srba,do srba je @exliberale ...BIH i njeni patrioti nemaju izbor sirok kao lepeza,pa svaka stranka koja podrzi cjelovitost BIH(HSP ) je dobrodosla...
koja ba probosanska stranka i hrvati?
Lijanovici.....koliko su ostetili drzavni budjet?.....jel to dokaz probosanstva?....kako su se obogatili? ...postujuci zakone te drzave ili ih izigravajuci?
HSP....postuju bosnu?....aha kao banovinu u okviru NDH....ako je to probosanstvo onda je i Karadjic bosanski patriota
I sad opet su srbi krivi sto se mora sa kriminalcima i ustasama pravit koalicija?
necemo zacatavat temu mozemo nastavit ovo na temi o sdp-u ili politickim desavanjima....
ps
samo mi jos reci da je izbor komsica dokaz da su hrvati probosanski orijentisani pa da se upucam odmah
zavrzlama

#57 Re: Izdajnici ?

Post by zavrzlama »

exliberal wrote:
zavrzlama wrote: nije problem u HSP-u,nego u srpskoj politici i njihovom odnosu prema drzavi BIH...zar nije cudno da od 400 000 hrvata u BIH ima vise probosanski orijentisanih,nego medju milion srba u BIH...ja bi radje volio vidjeti probosansku stranku sa srpskim predznakom u koaliciji sa SDP-om nego HSP....ALI nema tih probosanskih stranaka kod srba,do srba je @exliberale ...BIH i njeni patrioti nemaju izbor sirok kao lepeza,pa svaka stranka koja podrzi cjelovitost BIH(HSP ) je dobrodosla...
koja ba probosanska stranka i hrvati?
Lijanovici.....koliko su ostetili drzavni budjet?.....jel to dokaz probosanstva?....kako su se obogatili? ...postujuci zakone te drzave ili ih izigravajuci?
HSP....postuju bosnu?....aha kao banovinu u okviru NDH....ako je to probosanstvo onda je i Karadjic bosanski patriota
I sad opet su srbi krivi sto se mora sa kriminalcima i ustasama pravit koalicija?
necemo zacatavat temu mozemo nastavit ovo na temi o sdp-u ili politickim desavanjima....
ps
samo mi jos reci da je izbor komsica dokaz da su hrvati probosanski orijentisani pa da se upucam odmah

Hrvatska je strateski prijatelj BIH...srbija nije,nego je ideoloski neprijatelj BIH..
u BIH nema eskluzivne hrvtaske teritorije ...srpske ima...
Tokom rata HVO(bar jedan dio istog) je priznavao drzavu BIH...vrs nije,nego je sve radio da BIH nema ni u tragovima...

HSP je prihvatio program platforme,znaci priznaju napredak BIH,sta u tome ima lose...ima lose po velikosrbe jer probosanske snage dobijaju jos jednog saveznika...
opet te pitam"gdje su probosanske stranke u rs-u"?..nema ih satanizacija je odradila svoje...ti bi jos da se BIH pored 99% antibosanskog djelovanja srba u BIH odrekne i saveznistva sa HSP-om,Lijanovicima itd...malo morgen :wink:

i sa crnim djavolom u odbranu BIH....

izbor komsica je dokaz da je bosnjacima drzava BIH preca od vjere i zapisavanja bosnjackog eskluziviteta...izbor Komsica je potvrda moralnosti,multietnicnosti i ljudskosti vecine gradjana BIH nasparma onih koji mrze BIH iz sve duse,jer su ginuli da ista nestane,a sad u istoj moraju da zive..eto sad se upucaj :)
exliberal

#58 Re: Izdajnici ?

Post by exliberal »

zavrzlama wrote:
Hrvatska je strateski prijatelj BIH...srbija nije,nego je ideoloski neprijatelj BIH..
Tokom rata HVO(bar jedan dio istog) je priznavao drzavu BIH...vrs nije,nego je sve radio da BIH nema ni u tragovima...

HSP je prihvatio program platforme,znaci priznaju napredak BIH,sta u tome ima lose...ima lose po velikosrbe jer probosanske snage dobijaju jos jednog saveznika...
opet te pitam"gdje su probosanske stranke u rs-u"?..nema ih satanizacija je odradila svoje...ti bi jos da se BIH pored 99% antibosanskog djelovanja srba u BIH odrekne i saveznistva sa HSP-om,Lijanovicima itd...malo morgen :wink:

izbor komsica je dokaz da je bosnjacima drzava BIH preca od vjere i zapisavanja bosnjackog eskluziviteta...izbor Komsica je potvrda moralnosti,multietnicnosti i ljudskosti vecine gradjana BIH nasparma onih koji mrze BIH iz sve duse,jer su ginuli da ista nestane,a sad u istoj moraju da zive..eto sad se upucaj :)
ja koji si ti demagog....al ajde da ti odgovorim
hrvatska je strateski prijatelj?....da malo pogledamo istoriju....koja je drzava okupirala bih 1941?....srbija ili hrvatska, cija je vojska stavljala fesove i tako obucena pravila pokolje po srpskim teritorijama samo da bi nahajcala srbe na muslimane?
u bosni nema eskluzivnog hrvatskog teritorija?...sta je zapadna hercegovina?...dio federacije...gdje bosnjaci nemaju sta da traze...dokazi mi suprotno....( jel treba da postavljam zadnji video iz mostara?)
sad da ja tebe pitam...u kojoj drzavi zivi velika grupa bosnjaka hrvatskoj ili srbij?.....prema kojoj drzavi bi bosnajci ako gledamo to trebali da se strateski priblizuju?
tokom rata je jedan dio hvo priznavao BiH...onaj dio gdje su bili u manjini ili gdje su bili razoruzani ( tuzla/sarajevo), tamo gdje su bili vecina protjerali su basnjake gore nego srbi.
usput hrvati su pogurali bonsjake da izglasaju nezavisnost i kolliko god da su srbi isli na rat u bosni toliko su hrvati gurali bosnjake u isti da bi im onda zabili noz u ledja kad je najgore bilo ...i to je strateski saveznik?
HSP je prihvatio platformu....ali se nije odrekao svoje platforme ( hrvatska do drine) jel to znaci da je i sdp indirektno prihvatio platformu i programske ciljeve hsp-a?
u rs nema probosanskih stranaka i to je jasno od 91 ali nema ni stranaka koje mjenjaju dresove kad god im je cejf i onda suknu saveznicima prvom prilikom...
o izboru komsica je dovoljno receno.....i to je jedna epizoda kojoj su bosnajci pokusali kaznit hrvate za gore navedene dogadjaje nikakav dokaz da je vjera i zapisavanje teritorije nisu veoma vazni......pogledaj neki dan raspravu na temi sarajevo u vezi izgradnje jos jedne djamije u dobrinji.....gdje je ogromna vecina diskutanata rekla da je to cisto zapisavanje teritorije ali vecina diskutanata na forumu je manjina u zivotu.....
tbv

#59 Re: Izdajnici ?

Post by tbv »

exliberal wrote:
zavrzlama wrote:

ja koji si ti demagog....al ajde da ti odgovorimhrvatska je strateski prijatelj?....da malo pogledamo istoriju....koja je drzava okupirala bih 1941?....srbija ili hrvatska, cija je vojska stavljala fesove i tako obucena pravila pokolje po srpskim teritorijama samo da bi nahajcala srbe na muslimane?
u bosni nema eskluzivnog hrvatskog teritorija?...sta je zapadna hercegovina?...dio federacije...gdje bosnjaci nemaju sta da traze...dokazi mi suprotno....( jel treba da postavljam zadnji video iz mostara?)
sad da ja tebe pitam...u kojoj drzavi zivi velika grupa bosnjaka hrvatskoj ili srbij?.....prema kojoj drzavi bi bosnajci ako gledamo to trebali da se strateski priblizuju?
tokom rata je jedan dio hvo priznavao BiH...onaj dio gdje su bili u manjini ili gdje su bili razoruzani ( tuzla/sarajevo), tamo gdje su bili vecina protjerali su basnjake gore nego srbi.
usput hrvati su pogurali bonsjake da izglasaju nezavisnost i kolliko god da su srbi isli na rat u bosni toliko su hrvati gurali bosnjake u isti da bi im onda zabili noz u ledja kad je najgore bilo ...i to je strateski saveznik?
HSP je prihvatio platformu....ali se nije odrekao svoje platforme ( hrvatska do drine) jel to znaci da je i sdp indirektno prihvatio platformu i programske ciljeve hsp-a?
u rs nema probosanskih stranaka i to je jasno od 91 ali nema ni stranaka koje mjenjaju dresove kad god im je cejf i onda suknu saveznicima prvom prilikom...o izboru komsica je dovoljno receno.....i to je jedna epizoda kojoj su bosnajci pokusali kaznit hrvate za gore navedene dogadjaje nikakav dokaz da je vjera i zapisavanje teritorije nisu veoma vazni......pogledaj neki dan raspravu na temi sarajevo u vezi izgradnje jos jedne djamije u dobrinji.....gdje je ogromna vecina diskutanata rekla da je to cisto zapisavanje teritorije ali vecina diskutanata na forumu je manjina u zivotu.....
najgore je kad neki demagog naziva demagogijom ono sto mu ne pase, mislim nije najgore, vec dio demagogije...

cuj to nije u rs bilo probosanskih stranaka od 91? (podsjeti se na popis stanovnistva, izborne rezultate i rezultate referenduma za nezavisnost RBiH) malo lazes da demagogija lakse prodje, zar ne??... bilo ih je sve tamo do oktobra 1992. i od tad im je nestao trag... zato u rs i imate diktaturu, jer ste opoziciju poslali u nepovrat... itd... a tvoj pokusaj izmjene historije, po kojim u rs nije ni bilo probosanski stranaka, znaci ni Bosnjaka, ni Hrvata, ni ostalih je jednak tvrdnji da je rs srpska zemlja, a i sam znas da nije, mislim ne znas jer ti demagogija to ne dopusta da znas...
Salonski Kriticar

#60 Re: Izdajnici ?

Post by Salonski Kriticar »

Izjednacavati one koje su u Njemackoj pobili nacisti sa filoustaskim Jurisicem i jos gorim, crnokosuljaskim HSP-om je uvreda za 77000 nevinih ljudi pobijenih zato sto su bili protiv Hitlera!

Ne shvatam kako se neko toga sjeti!

P.S. Cinjenica da je SDP, stranka koja sebe smatra ljevicarskom, spreman ici u koaliciju i sa crnim djavolom samo da bi se dokopala vlasti je nesto o cemu treba posebno razgovarati.
exliberal

#61 Re: Izdajnici ?

Post by exliberal »

tbv wrote: najgore je kad neki demagog naziva demagogijom ono sto mu ne pase, mislim nije najgore, vec dio demagogije...

cuj to nije u rs bilo probosanskih stranaka od 91? (podsjeti se na popis stanovnistva, izborne rezultate i rezultate referenduma za nezavisnost RBiH) malo lazes da demagogija lakse prodje, zar ne??... bilo ih je sve tamo do oktobra 1992. i od tad im je nestao trag... zato u rs i imate diktaturu, jer ste opoziciju poslali u nepovrat... itd... a tvoj pokusaj izmjene historije, po kojim u rs nije ni bilo probosanski stranaka, znaci ni Bosnjaka, ni Hrvata, ni ostalih je jednak tvrdnji da je rs srpska zemlja, a i sam znas da nije, mislim ne znas jer ti demagogija to ne dopusta da znas...
Izvinjavam se mislio sam na kraj 92 kad je manje vise zavrseno protjerivanje nesrpskog stanovnistva i kad je rs manje vise uspostavljena ( jel sad ok..?.)
ako ispravimo ovu malu gresku koji ce ti onda biti komentar
gledao sam utakmicu i pisao poruku pa sam se zajebao u godinama.
exliberal

#62 Re: Izdajnici ?

Post by exliberal »

I da se vratimo temi
neznam ko je izdajnik ali HSP i Lijanovici sigurno nisu spasitelji i nesto svijetlo sto bi trebao biti uzor hrvatskom korpusu. ako su trenutno popularni u sarajevu ( isto ko i komsic ;-) ) nemora znacit da su automatski svima hrvatima uzor.
Bosnolog

#63 Re: Izdajnici ?

Post by Bosnolog »

HSP i Lijanovici su svjetlosnim godinama bolja opcija za interes probosanskih gradana za razluku dvodecenijskih velikosrpskih sluga dvoglavog HDZ-a,.Osovina zla Dodik-Covic je ista ona iz rata Karadzic-Boban samo sto su sada nemocni da bilo sto nametnu,.... :mrgreen:

HSP je stranka bez ratnih zlocnaca u Hagu i cista kod svog naroda za razliku izdajnika i velikosrpskih saveznika KRADE-Ze-a.Srpske stranke u Sumskoj sve bastine cetnicku fasisticku ideologiji i neprijeteljske su prema BiH za razliku HSP koja je probosanska stranka jos od 1992 cijeg su komadanda ubili velikosrpski saveznci i izdajnici BiH HDZ-(HVO) koji se protivio izdaji i podjeli RBiH.

Interesantno kako neprijatelji BiH na celu sa Dodikom i Covicem kao i salonci na ovom forumu imaju isto misljenje o HSP-u i Lijanovicima,isto tako misle i pljuju po Zeljku Komsicu i SDP-u dok im je izdajnicki otirac Tihomir prihvatljiv i pozeljan kao i Fikrat Abdic.... :oops:

To je samo jedan u nizu dokaza skim imamo posla,..... ;-)

Podrska Budimiru na ideji Distriktizacije Posavine,sto je zadeveralo Dusmanku Majkicevu..... :mrgreen:

Majkić: "Republika Srpska mora štiti Hrvate u Federaciji BiH i od Živka Budimira"
30. 09. 2011. • 10:37 S. B.

Image

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, čija stranka (Hrvatska stranka prava) je baštinik tradicije Ante Pavelića, tražio je od direktora Kancelarije za južnu i centralnu Evropu pri State departmentu Jennifer Brush podršku za izdvajanje Posavine iz Republike Srpske (RS).

Srbi mu poručuju da RS ne mogu ugroziti nikakvi Budimiri, ali da se on zapita zašto ga Hrvati u BiH doživljavaju kao izdajnika! U saopštenju iz Budimirovog kabineta navodi se da je on lobirao za stvaranje distrikta Posavina, te da to "ne znači ukidanje" Republike Srpske. Iako se tvrdi da formiranje distrikta u Posavini "nema za cilj smanjenje teritorije" RS, u obrazloženju sledi da bi u distrikt ušao i dio opština iz Federacije, "što bi istovjetno, kao i RS, smanjilo njenu teritoriju"?

Budimir je uvjeravao hrvatske iseljenike u Americi da su nacionalne stranke tokom dosadašnje vladavine dovele hrvatski narod u BiH u neravnopravan položaj, te najavio da će vladavina "platformaša" (koalicije okupljene oko SDP-a Zlatka Lagumdžije) to stanje poboljšati.

Poslanik SNSD-a u parlamentu BiH Dušanka Majkić poručila je da "svaki ozbiljan političar, što Budimir očigledno nije, zna da međunarodna zajednica neće dozvoliti prekrajanje dvoentitetskog uređenja i otvaranje Dejtonskog sporazuma".

"Umjesto što se upušta u nemoguću misiju, kao predsjednik FBiH, trebalo bi da se pobrine za položaj Hrvata u tom entitetu, koje RS, zarad očuvanja principa ravnopravnosti tri naroda, mora da štiti i od njega", zaključila je Majkićeva.
:lol: :lol: :lol:

Podsjetimo, Živko Budimir je nedavno dobio batine na jednoj svadbi u Kiseljaku kod Sarajeva (mjesto naseljeno Hrvatima) jer njegovi sunarodnjaci ne mogu da mu oproste što je ušao u koaliciju sa liderom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom, navedeno je na blogu Dušanke Majkić.
heckler

#64 Re: Izdajnici ?

Post by heckler »

Opet dezurni moralisti propovjedaju i supljiraju. Te crnokosuljasi, te konc logori, te naci tradicija. :-)

Vama visim svjetlosnim bicima cija govna ne smrde i ciji znoj mirise na Boucheron parfem ponovo treba objasniti da mi zivimo u realnom svijetu a ne u bajkama o Ivici i Marici.

Izbor je bio

1) HDZ ciji je kompletni vojni-politicki vrh osudjen za najgore ratne zlocine. Kome se sudi cak i za etnicko ciscenje vlastitog naroda. Stranka koja je stvorila konc logore, stokakve kaznjenicke bojne, dzokere itd itd itd. Nesto najgore sto je ikad poniklo sa ovih prostora. Stranka koja je odbila da potpise cak i minimum zajednickog programa. Stranka koja je ultimatumima i obstrukcijama zahtjevala SVE. Stranka koja je potpisala koaliciju sa SNSDom jos prije izbora cija je jedina programska tacka rusenje BiH.

2) HSP i Lijanovici koji nikog nemaju u Hagu. Koji su potpisali zajednicki program. Koji su protiv etnicke podjele drzave. Koji su priznali izborne rezultate itd itd itd

I vi meni pricate o jasenovcu i o "signalima srbima" !? :lol: Koga vi ba ovdje muntate i zar stvarno mislite da iko vise pusi tu foru?
phenix_usk

#65 Re: Izdajnici ?

Post by phenix_usk »

Kakvu HSP politiku baštini dovoljno jer reci da im je jedan od vodecih funkcionera svom vlastitom sinu dao ime Benito, ne znam kako su to prihvatili u maticnom uredu ali svaki put kad netko HSP spomene padne mi napamet Benito (jadan li je on kad krene u školu)
heckler

#66 Re: Izdajnici ?

Post by heckler »

phenix_usk wrote:Kakvu HSP politiku baštini dovoljno jer reci da im je jedan od vodecih funkcionera svom vlastitom sinu dao ime Benito, ne znam kako su to prihvatili u maticnom uredu ali svaki put kad netko HSP spomene padne mi napamet Benito (jadan li je on kad krene u školu)

Odkud tebe? Zar neskupljas potpise za zabranu izgradnje dzamije u Livnu :roll:
jahnija

#67 Re: Izdajnici ?

Post by jahnija »

phenix_usk wrote:Kakvu HSP politiku baštini dovoljno jer reci da im je jedan od vodecih funkcionera svom vlastitom sinu dao ime Benito, ne znam kako su to prihvatili u maticnom uredu ali svaki put kad netko HSP spomene padne mi napamet Benito (jadan li je on kad krene u školu)
Svaka čast tom lumenu koji je dao takvo ime djetetu.Tu se vidi da čovjek razmišlja pragmatično i da je vizionar.Dijete će biti sretno jer će tako lakše dobiti sve potrebne papire za europsku uniju i prosperitet mu je tamo zagarantiran.Kod nas u školi probleme neće imati, naprotiv, bit će privilegiran jer kod nas ime nitko ne šljivi ni 5%.Bitno je prezime. Djetetu promijeniš prezime u Lagumdžija i sve si rješio. BENITO LAGUMDŽIJA, o kako to gordo zvuči!
exliberal

#68 Re: Izdajnici ?

Post by exliberal »

heckler wrote:Opet dezurni moralisti propovjedaju i supljiraju. Te crnokosuljasi, te konc logori, te naci tradicija. :-)

Vama visim svjetlosnim bicima cija govna ne smrde i ciji znoj mirise na Boucheron parfem ponovo treba objasniti da mi zivimo u realnom svijetu a ne u bajkama o Ivici i Marici.

Izbor je bio

1) HDZ ciji je kompletni vojni-politicki vrh osudjen za najgore ratne zlocine. Kome se sudi cak i za etnicko ciscenje vlastitog naroda. Stranka koja je stvorila konc logore, stokakve kaznjenicke bojne, dzokere itd itd itd. Nesto najgore sto je ikad poniklo sa ovih prostora. Stranka koja je odbila da potpise cak i minimum zajednickog programa. Stranka koja je ultimatumima i obstrukcijama zahtjevala SVE. Stranka koja je potpisala koaliciju sa SNSDom jos prije izbora cija je jedina programska tacka rusenje BiH.

2) HSP i Lijanovici koji nikog nemaju u Hagu. Koji su potpisali zajednicki program. Koji su protiv etnicke podjele drzave. Koji su priznali izborne rezultate itd itd itd

I vi meni pricate o jasenovcu i o "signalima srbima" !? :lol: Koga vi ba ovdje muntate i zar stvarno mislite da iko vise pusi tu foru?

HDZ je bio stranka na vlasti od 91, u isto vrijeme se pojavio i HSP ali nikad nije uspjeo da privuce znacajno glasacko tjelo. Cak ni u zapadnoj hercegovini koja je uvijek bila nastrojena desnoj strani nisu mogli da ojacaju ko stranka sto dovoljno govori o njima samim. Sa druge strane taj isti HSP sa svojim( extremnim ) programima ( hrvatska do drine ) je uspjeo da privuce dosta bosnjackih simpatizera ( znamo da je HSP postojao i u Sarajevu gdje su vecinom bili bosnjaci dok za hercegovinu nemoram ni da govorim ) Da nisu rasformirani od strane HVO garantujem ti da bi mnogo vise njih zavrsilo po sudovima nego HDZ.
Nebranim HDZ ali ta je stranka bila dobra bosnjacima dok nije dosao SDP i cak tada su mogli proci ali posto ni jedna strana nije htjela da popusti po pitanju fotelja proglaseni su izdajnicima.

Lijanovici ko lijanovici su toliko minorni da ih treba posmatrat ko potrosni materijal....tu su dok mogu da ufate fotelje kad se dogovore jaci nestat ce sa politicke scene ko jutarnja magla.

Srbe licno zaboli neka stvar hoce li Lijanovici ili HSP biti u vlasti...oni se bore izmedju sebe ali u principu svi guraju zajednicku platformu bez obzira dali bili SNDS, SDS ili neka treca stranka na vlasti.
Ubacivanje Lijanovica i HSP u vlast samo govori kako je lohotna i nestabilna Federalna vlada ( i VM indirektno)
Sad zbog toga sto su usli u vlast iz licnih razloga (pod plastom demokratije i platforme) netreba da ih automatski stavlja u svetacki polozaj....o tome dali su oni patriote ili izdajnici ...to ce da odluci hrvatski narod
heckler

#69 Re: Izdajnici ?

Post by heckler »

exliberal wrote:

HDZ je bio stranka na vlasti od 91, u isto vrijeme se pojavio i HSP ali nikad nije uspjeo da privuce znacajno glasacko tjelo. Cak ni u zapadnoj hercegovini koja je uvijek bila nastrojena desnoj strani nisu mogli da ojacaju ko stranka sto dovoljno govori o njima samim. Sa druge strane taj isti HSP sa svojim( extremnim ) programima ( hrvatska do drine ) je uspjeo da privuce dosta bosnjackih simpatizera ( znamo da je HSP postojao i u Sarajevu gdje su vecinom bili bosnjaci dok za hercegovinu nemoram ni da govorim ) Da nisu rasformirani od strane HVO garantujem ti da bi mnogo vise njih zavrsilo po sudovima nego HDZ.
Nebranim HDZ ali ta je stranka bila dobra bosnjacima dok nije dosao SDP i cak tada su mogli proci ali posto ni jedna strana nije htjela da popusti po pitanju fotelja proglaseni su izdajnicima.

Lijanovici ko lijanovici su toliko minorni da ih treba posmatrat ko potrosni materijal....tu su dok mogu da ufate fotelje kad se dogovore jaci nestat ce sa politicke scene ko jutarnja magla.

Srbe licno zaboli neka stvar hoce li Lijanovici ili HSP biti u vlasti...oni se bore izmedju sebe ali u principu svi guraju zajednicku platformu bez obzira dali bili SNDS, SDS ili neka treca stranka na vlasti.
Ubacivanje Lijanovica i HSP u vlast samo govori kako je lohotna i nestabilna Federalna vlada ( i VM indirektno)
Sad zbog toga sto su usli u vlast iz licnih razloga (pod plastom demokratije i platforme) netreba da ih automatski stavlja u svetacki polozaj....o tome dali su oni patriote ili izdajnici ...to ce da odluci hrvatski narod
Garantujes jel? Vidovita Dzamila nesto u rodu?

Jos par stvari ovdje bode u oci i vrijedja inteligenciju.

1) Nije HDZ do sada bio u vlasti zato sto je "stranka bila dobra Bosnjacima dok nije dosao SDP", vec zato sto izborni rezultati do sada nisu omogucivali izbacivanje tog smeca. (vidi Dom Naroda PS FBiH)

2) Prica o tome ko je minorna stranka takodjer je smijesna kad taj isti HDZ jedva i 7% glasova dobiva u drzavi! Jedini razlog sto taj isti HDZ nije regionalna stranka poput DNZa je ta "ludjacka kosulja" nametnuta u dejtonu. Medjutim prirodni procesi su neumoljivi i ono sto im je bilo sudjeno od prvog dana se i obistinjava konacno. Sefovace u ZHK a i tu je pitanje koliko dugo.

3) NSRZB juce slave 10 godina postojanja. Od tih 10 godina u vlasti su tek 6 mjeseci (10 na kantonalnom nivou) pa nisu isparili kao magla, cak stavise. Ocigledno nesto uspjesno rade jer su se pozicionirali da budu taj jezicak prevage sto je ustvari sve za sta i jedan HDZ ima kapaciteta ali su si umislisli da su neki faktor.

4) Federalna Vlada nestabilna !?!? Ova vlada ima podrsku 57 od 97 poslanika Parlamentarne skupstine (59%), 36 od 58 poslanika u Domu Naroda i potrebne trecine u svakom od klubova da ih cak i pozivi na vitalne nacionalne interese ne mogu usporiti. U isto vrijeme Dodikova vlada koja se smatra neprikosnovanim gospodarom cetniteta ima podrsku 47 od 83 poslanika (57%) i nema kontrolnu nad svim klubovima u Vijecu Naroda te svaki drugi zakon ide pred ustavni sud nakon veta Bosnjackog kluba. Kako ti to zamisljas stabilnost svega ti :shock: 100 procentnu podrsku?

To je trenutno stanje brojkama i slovima a ostalo je palamudjenje i filozofsko moralisanje porazenih politckih opcija.

Slazem se da srbe boli k. ko je od hrvata na vlasti i da ce historija reci svoje o ulozi pojedinaca.
tbv

#70 Re: Izdajnici ?

Post by tbv »

exliberal wrote:
tbv wrote: najgore je kad neki demagog naziva demagogijom ono sto mu ne pase, mislim nije najgore, vec dio demagogije...

Izvinjavam se mislio sam na kraj 92 kad je manje vise zavrseno protjerivanje nesrpskog stanovnistva i kad je rs manje vise uspostavljena ( jel sad ok..?.)
ako ispravimo ovu malu gresku koji ce ti onda biti komentar
gledao sam utakmicu i pisao poruku pa sam se zajebao u godinama.
ma nisi ti mislio na '92, nego ono sto si napisao, a ni 92 nije bila zakljucna godina nestanka nesrba iz rs, vec 1995. odnosno dani koji su nasljedili nakon 11-07-1995...

sto se tice tvojih zakljucaka;
exliberal wrote: Srbe licno zaboli neka stvar hoce li Lijanovici ili HSP biti u vlasti...oni se bore izmedju sebe ali u principu svi guraju zajednicku platformu bez obzira dali bili SNDS, SDS ili neka treca stranka na vlasti.
zaboravio si da u BiH zive tri konstutativna naroda, sto znaci da ni Srbe ne moze da "boli neka stvar", a ni da hrvatski narod moze da "odlucuje sam", jer se, koliko mi je poznato, pitaju i Bosnjaci, a i ostale manjine u BiH...
Boom71

#71 Re: Izdajnici ?

Post by Boom71 »

Ti,@exliberal uporno pricas jednu pricu,a pricas je jer tebi mozak radi iskljucivo na nacionalnoj frekvenciji.Kao da sam sebe tjesis.Nema nadnacionalnih stranaka i gradjana,jel to?

Ne kazem da ne postoje prikriveni bosnjacki nacionalni elementi koji bi da kroz multi pricu dodju do nekih svojih ciljeva,ali smatrati da multinacionalizma nema i da ne postoji,e to je onako bas zlonamjerno.

Sta mislis kako bi SDP izgledao da je u njemu vise Srba? Ili,kako bi izgledala politicka scena BH da Srbi imaju bar jednu stranku sa BH predznakom,bar jednu koja za cilj nema odvajanje i sl.?

Da su Srbi izmedju sebe povukli liniju izmedju velikosrpske politike i politike koja bi stitila srpske nacionalne interese(normalne interese!),vjerujem da bi neke diskusije bile u sasvim drugom svjetlu!!!
ultima_palabra

#72 Re: Izdajnici ?

Post by ultima_palabra »

Ne može se poreći da Lijanovići i HSP rade to što rade dijelom iz interesa... ali mislim da i kod njih sazrijeva svijest o istorijskoj odgovornosti prema bh.Hrvatima, da pokušaju svoj narod spasiti od sudbine koju im je namijenio HDZ - službovanje velikosrpskoj politici, mržnja prema državi u kojoj žive i ubrzano iseljavanje i svođenje na folklornu skupinu.
popajic

#73 Re: Izdajnici ?

Post by popajic »

ultima_palabra wrote:Ne može se poreći da Lijanovići i HSP rade to što rade dijelom iz interesa... ali mislim da i kod njih sazrijeva svijest o istorijskoj odgovornosti prema bh.Hrvatima, da pokušaju svoj narod spasiti od sudbine koju im je namijenio HDZ - službovanje velikosrpskoj politici, mržnja prema državi u kojoj žive i ubrzano iseljavanje i svođenje na folklornu skupinu.
Ako cemo stvarno realno i do daske samokriticno - SVE partije , ukljucujuci i SDP sve rade iz licnog interesa , bez sazrele svijesti o dobrobiti drzave i tog nekog "svog " naroda u njoj. Na zalost , na zalost ....
Skijaš

#74 Re: Izdajnici ?

Post by Skijaš »

exliberal wrote:Ubacivanje Lijanovica i HSP u vlast samo govori kako je lohotna i nestabilna Federalna vlada ( i VM indirektno) Sad zbog toga sto su usli u vlast iz licnih razloga (pod plastom demokratije i platforme) netreba da ih automatski stavlja u svetacki polozaj....o tome dali su oni patriote ili izdajnici ...to ce da odluci hrvatski narod
Na stranu motivi HSP-a i Lijanovića, neosporna je činjenica da je ovoj državi i njenim narodima bolje sa što manjim utjecajem ovakvog HDZ-a. I ako je tako, onda ono što se predstavlja kao volja naroda, nije više toliko važno. Je li većina srpskog naroda pogriješila sa svojom podrškom Miloševiću ? Je li većina srpskog naroda pogriješila svojom podrškom Karadžiću ? To što je HDZ dobio 50+ % glasova hrvatskog naroda ne igra ulogu ako taj HDZ radi na uništavanju države.

Hajde da se dogovorimo oko principa. Može li volja nekog naroda biti ključni argument

- ako znamo da se narod može izmanipulisati (Milošević, Hitler, Čović itd)

- ako znamo da ta volja može biti nepravedna (segregacija u Južnoj Africi, rasizam ili etnička podijeljenost itd) ?

Postoji milion primjera, kroz istoriju i širom svijeta, kada je jedina prihvatljiva opcija bila suprotstavljanje volji svog izmanipulisanog naroda. Ovo je jedan takav primjer.

Osim naravno ako i ti misliš da je politika četničkog HDZ-a ispravna ?
nosara

#75 Re: Izdajnici ?

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:Ne može se poreći da Lijanovići i HSP rade to što rade dijelom iz interesa... ali mislim da i kod njih sazrijeva svijest o istorijskoj odgovornosti prema bh.Hrvatima, da pokušaju svoj narod spasiti od sudbine koju im je namijenio HDZ - službovanje velikosrpskoj politici, mržnja prema državi u kojoj žive i ubrzano iseljavanje i svođenje na folklornu skupinu.
Znaci, sdp definitivno odustaje od pozicije predstavnika i hrvatskog pucanstva...? :?
Post Reply