Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
bob marley

#26 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by bob marley »

Ovdje je postala neka dilema SDP vs. SDA-SBB. Recite mi samo sta ih razlikuje ? Ogrezli kriminal i jednih i drugih. Kadrovi SDA poput Brakovica predali 3 milijarde drzavne imovine nepovratno Hrvatskoj, Potpisali Prudski sporazum, predali Sutorinu, osramotili nas pred svjetskom javnoscu u reviziji tuzbe protiv Srbije, ukrali milijarde ratnih donacija itd itd. SDP na celu s kriminalcem Lagumdzijom koji trazi izgubljenu torbu od 2,6 miliona km u njoj, Nermin Niksic koji je privatizovao Zenicku zeljezaru za marku. Hamdija Lipovaca poznati krimos iz Bihaća. Damir Hadzic covjek kojem je dokazan kriminal i kradja u milionskim iznosima a jos je clan SDP-a. Od starije garde stari prevarant Selim Belsagic koji je na vrhuncu karijere imao i kucnu pomocnicu ili Jasmin Imamovic koji ima kuću u St. Tropezu kako se prica po Tuzlnaskoj mahali. Taj isti SDP je doveo u MUP TK i Samira ALjukica, lika koji otovreno reketirao s te pozicije vece privrednike TK. Irfan Cengic koji je dao 250.000 km za zaposljavanje invalidnih osoba firmi koju vodi njegov brat. Komisija bila sacinjena od SDP-ovih kadrova. Sjecemo se svi i licnog rata Lagumdzije i Dodika koji su se blokirali preko institucija i doveli drzavu na rub kolapsa itd itd. Nema zaista smisla braniti ni jednu stranu jedino ako ste placeni strnaacki bot. Onda skidate gace svaki dan pa evo i ovdje slodobno naizvolite ih rasirite.
PeppermintSA

#27 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by PeppermintSA »

Samo me interesuje hoce li se i 2046. glasati po prebivalistu iz 1991.? Svako treba glasati tamo gdje je nastanjen. Totalno je nemoralno da neko ko 20 godina zivi u Vogosci i kome ne pada na pamet da se ikad vrati tamo odlucuje za ljude tamo.

Na kraju krajeva, zamislite kako bi zelena govna reagovala da se u oktobru organizuje da svi Srbi koji su nekad zivjeli na Ilidzi dodju da glasaju kako bi se Memic skinuo I kako bi SDS dosao na vlast.

Proslo je 28 godina od rata. Ko se vratio, vratio se. Suludo je drzati se 1991. k’o pijan plota. Onda neko kaze da bi to bila legalizacija genocida. Kakva bolan legalizacija? On se desio i nema se tu sta legalizovati.

Umjesto sto su zelena govna naseljavala te ljude po Vogosci i Ilidzi, trebali su osigurati njihov povratak na rodnu Grudu 1996., 1997., 1998. Ovo je sad suplja prica i nenormalno.
Better Man

#28 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by Better Man »

PeppermintSA wrote:Samo me interesuje hoce li se i 2046. glasati po prebivalistu iz 1991.? Svako treba glasati tamo gdje je nastanjen. Totalno je nemoralno da neko ko 20 godina zivi u Vogosci i kome ne pada na pamet da se ikad vrati tamo odlucuje za ljude tamo.

Na kraju krajeva, zamislite kako bi zelena govna reagovala da se u oktobru organizuje da svi Srbi koji su nekad zivjeli na Ilidzi dodju da glasaju kako bi se Memic skinuo I kako bi SDS dosao na vlast.

Proslo je 28 godina od rata. Ko se vratio, vratio se. Suludo je drzati se 1991. k’o pijan plota. Onda neko kaze da bi to bila legalizacija genocida. Kakva bolan legalizacija? On se desio i nema se tu sta legalizovati.

Umjesto sto su zelena govna naseljavala te ljude po Vogosci i Ilidzi, trebali su osigurati njihov povratak na rodnu Grudu 1996., 1997., 1998. Ovo je sad suplja prica i nenormalno.
Potpisujem. Želiš glasati npr. u Srebrenici, nikakav problem, ali preseli se u istu živi tamo.
studiorum_tuzlaensis

#29 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by studiorum_tuzlaensis »

Pokretač teme je klasični SDA bot, koji se uključi povremeno uoči izbora. Tako i bira teme... biće ih još u narednom periodu upratite samo.

A i ovi što se pale i lijepe na ovo tipa bh cluster su mi još veća shega.
kmirsad

#30 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by kmirsad »

Pričamo o posljedicama pucanja BH Bloka na TK , a ne o uzrocima.
Zna li iko iz kojih razloga SBB nije podržao predloženog kandidata DF-a, tog nekog g Mahira Mešaliča ?
Koja su razlozi nezadovoljstva SBB-a... a očigledno su golemi, kad su rizikovali da budu proglašeni krivcima za razbijanje BH Bloka u TK i rušenje nada u bolju budučnost građanski oprjedeljenih stanovnika i birača u TK ?
To mora biti nešto golemo.
I ne mora biti u TK.
Smatram da su pregovarački timovi doživjeli NEUSPJEH... ili neki timovi... ili neki tim...
Nisu bili dorasli ovako važnom i visokom zadatku... da su ih zaslijepili niski lični interesi i osvetoljubivost, unutar stranačke struje i sukobi i zavjere, želja da se strateški i taktički rasporede "svoji ljudi" i i zamrznuti agenti potrebni za kasniju realizaciju... pravih, a skrivenih ciljeva, pohlepa i grabež za pozicijima vlašču i moči, prepotencija i samoprecjenjivanje, sujeta i neodgovornost, nedovoljna vjera u više ciljeve i u svoje i mogučnosti koalicije da se nešto mijenja...
U pregovore se ušlo s "figama " iza leđa i nečesnim namjerama.
Dovoljno mi je bilo pogledati onaj dvostranični cirkus, koji su pregovarači ambiciozno i prepotentno nazvali "Sporazum...", da mi je još tada bilo jasno šta je pregovarače u stvari zanimalo i izvedem, još onda... zaključak da če ovo da ide baš onako kako se juče na sjednici STK pokazalo.
Moralo je negdje da pukne, prezategnuto je to sve bilo.
Srečom vrata još uvijek nisu guzicom zatvorena.
Savjetujem... još jutros.. lideri stranaka BH Bloka... Nikšić, Kojević, Komšić, Radončić, Jerlagić moraju sjesti i identifikovati uzroke ovog kraha, izgladiti nesporazume i napraviti promjene u svojim pregovaračkim timovima, a u daljem događanju, držati pod nadzorom sve što se dešava.
Vrijeme im, pa samim time i ni nama, nije saveznik... gangrena progresivno napreduje, do nepopravljivosti.
Naša dalja sudbina je u njihovim rukama, a tu nema zajebancije.
Heller

#31 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by Heller »

Nikšić privatizovao Zeničku Željezaru, dalje nisam ni čitao.
denis.istok

#32 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by denis.istok »

kmirsad wrote:Pričamo o posljedicama pucanja BH Bloka na TK , a ne o uzrocima.
Zna li iko iz kojih razloga SBB nije podržao predloženog kandidata DF-a, tog nekog g Mahira Mešaliča ?
Koja su razlozi nezadovoljstva SBB-a... a očigledno su golemi, kad su rizikovali da budu proglašeni krivcima za razbijanje BH Bloka u TK i rušenje nada u bolju budučnost građanski oprjedeljenih stanovnika i birača u TK ?
I ne mora biti u TK.
Smatram da su pregovarački timovi doživjeli NEUSPJEH... ili neki timovi... ili neki tim...
Nisu bili dorasli ovako važnom i visokom zadatku... da su ih zaslijepili niski lični interesi i osvetoljubivost, unutar stranačke struje i sukobi i zavjere, želja da se strateški i taktički rasporede "svoji ljudi" i i zamrznuti agenti potrebni za kasniju realizaciju... pravih, a skrivenih ciljeva, pohlepa i grabež za pozicijima vlašču i moči, prepotencija i samoprecjenjivanje, sujeta i neodgovornost, nedovoljna vjera u više ciljeve i u svoje i mogučnosti koalicije da se nešto mijenja...
Dovoljno mi je bilo pogledati onaj dvostranični cirkus, koji su pregovarači ambiciozno i prepotentno nazvali "Sporazum...", da mi je još tada bilo jasno šta je pregovarače u stvari zanimalo i izvedem, još onda... zaključak da če ovo da ide baš onako kako se juče na sjednici STK pokazalo.
Savjetujem... još jutros.. lideri stranaka BH Bloka... Nikšić, Kojević, Komšić, Radončić, Jerlagić moraju sjesti i identifikovati uzroke ovog kraha, izgladiti nesporazume i napraviti promjene u svojim pregovaračkim timovima, a u daljem događanju, držati pod nadzorom sve što se dešava.
Vrijeme im, pa samim time i ni nama, nije saveznik... gangrena progresivno napreduje, do nepopravljivosti.
Danas kruzi prica da je SDP prihvatio utrnulu ruku lidera SDA.
Better Man

#33 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by Better Man »

denis.istok wrote:
I ne mora biti u TK.
Ako je tako, onda je to definitivni kraj SDP-a, jer više niko ozbiljan neće glasati za njih.
Control panel

#34 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by Control panel »

Vec prezvakana tema milion puta, cilj je sad ponovo blatiti SDP kako bi se stvarala klima da SDA treba ostati na vlasti.

Sto se mene tice nemam nista protiv da srebrenicani koji zive vec 20 godina u sarajevu a imaju vikendice u srebrenici da ne glasaju za SDA u Sarajevu vec da glasaju za SDA u srebrenici.

Uz sve simpatije i senzibilitet prema srebrenici i drigim gradovima glasaj tamo gdje zivis i radis. Sve ostalo je politika i mutljavina.
kmirsad

#35 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by kmirsad »

denis.istok wrote:
I ne mora biti u TK.
Ne vjerujem da bi u ovom momentu povukli takav samoubilaćki potez.
Jesu u svojoj karijeri povukli dosta pogrešnih poteza. ali ne vjerujem da su baš toliko glupi da isjeku granu na kojoj sjede.
bunk

#36 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by bunk »

A ono glasanje u fed.parlamentu u novembru nije bila sjeca grane? Ili koalicija u SK.
Onaj koji je osmislio strategiju da se ne ide sa ubjedljivo najjacom strankom u Bosnjaka je po meni pogrijesio.
Ali opet politika je qrva tako da..
MarshalDodik

#37 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by MarshalDodik »

bunk wrote:A ono glasanje u fed.parlamentu u novembru nije bila sjeca grane? Ili koalicija u SK.
Onaj koji je osmislio strategiju da se ne ide sa ubjedljivo najjacom strankom u Bosnjaka je po meni pogrijesio.
Politika je qurva, a SDA je najjaca politicka stranka :evil:
Image
bunk

#38 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by bunk »

MarshalDodik wrote:
bunk wrote:A ono glasanje u fed.parlamentu u novembru nije bila sjeca grane? Ili koalicija u SK.
Politika je qurva, a SDA je najjaca politicka stranka :evil:
Image
Ako cemo pravo snsd je najjaca stranka,pa ti vidi..
:lol:
kmirsad

#39 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by kmirsad »

Trenutno me državni nivo punu ili gotovo nikako i ne zanima... federalni ponešto, onako usput, više radi ekologije... Ali me strašno zanima kantonalni nivo, za nas obične građane koji ne živimo od politike, nivo na kojem se dešavaju skoro sve važne životne stvari ... zasad od nje uglavnom umiremo.
Drugo, ne postoji najjača stranka, postoji samo najjača skupštinska večina...
bunk

#40 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by bunk »

Aj dobro onda da postavim ovako ,mislim da je pokusaj pravljenja najjace skupstine vecine na bilo koji nacin samo da sa u njoj ne nadje stranka koja je dobila ubjedljivo najvise glasova od najbrojnijeg naroda u Bosni i Hercegovini Bosnjaka ,pogresan nacin i onaj ko ga je osmislio grijesi.
Naravno,ponavljam ja sam patriota BiH i legalista i svaka skupstinska vecina koja postane vlast mora biti postovana.
kmirsad

#41 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by kmirsad »

bunk wrote:Aj dobro onda da postavim ovako ,mislim da je pokusaj pravljenja najjace skupstine vecine na bilo koji nacin samo da sa u njoj ne nadje stranka koja je dobila ubjedljivo najvise glasova od najbrojnijeg naroda u Bosni i Hercegovini Bosnjaka ,pogresan nacin i onaj ko ga je osmislio grijesi.
Naravno,ponavljam ja sam patriota BiH i legalista i svaka skupstinska vecina koja postane vlast mora biti postovana.
Ta teorija ne drži vodu. Stranke/stranka koje napravi skupštinsku večinu, podrazumjeva da ima ili imuju i največi broj birača iza sebe.
Iz kojeg naroda dolaze je potpuno nebitno za tu večinu. posebno s aspekta da vlast ne biraju narodi , nego birači.
Barem dok je ovakav Izborni Zakon. pravo na vlast zasnovano na brojnost najbrojnijeg naroda miriše na diskriminaciju brojnijih nad malobrojnijim. i eliminiše mogučnost postojanja građanskog uređenja države.Ako nas šest različitih, jedanaest ukupno... Bosanac, bošnjak, srbin, hrvat eskim, kinez i cigan izaberemo jednog... peruanca... onaj bošnjak što ga je izabralo pet bošnjaka, treba da se duboko nakloni peruancu, čestita mu i skloni se u stranu.
Control panel

#42 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by Control panel »

bunk wrote:Aj dobro onda da postavim ovako ,mislim da je pokusaj pravljenja najjace skupstine vecine na bilo koji nacin samo da sa u njoj ne nadje stranka koja je dobila ubjedljivo najvise glasova od najbrojnijeg naroda u Bosni i Hercegovini Bosnjaka ,pogresan nacin i onaj ko ga je osmislio grijesi.
A sto se nisi bunio 2012 kad je SDA u skupstini KS pokupovala zastupnike i izbacila SDP iz vlasti. Tad je SDP dobio najvise glasova. Sta kazes na to.
Nigdje ne pise da stranka koja dobije najvise glasova mora u vlast.
palermo

#43 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by palermo »

kmirsad wrote:
Trenutno me državni nivo punu ili gotovo nikako i ne zanima... federalni ponešto, onako usput, više radi ekologije... Ali me strašno zanima kantonalni nivo, za nas obične građane koji ne živimo od politike, nivo na kojem se dešavaju skoro sve važne životne stvari ... zasad od nje uglavnom umiremo.
ne zanima te država......kako bolan mirso....kako ???
channel10

#44 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by channel10 »

Kmirsu boli q..ina za državom i ko će da vlada i kako će ona izgledati sve dok je njemu dole dobro :thumbup:

Halal mu petica. Nema razlike izmedju kmirse i ovih seljacina sto sad vladaju.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by Chmoljo »

Vidim da je SDA preuzela HDZ mantru.

Pa jel sve vrijeme pričaju kako HDZ mora biti uvijek i svugdje jer dobije najviše glasova Hrvata.

Eto, sada je i drugi kraj istog govneta počeo pričati isto. Šokantno, zaista.
channel10

#46 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by channel10 »

Nije šokantno jer su ovi iz SDA vazda vazali bili. Tanki su na svim poljima pa tako se vade na prepisivanje. HDZ trenutno prepisuje od Srba, dok ovi treći kolo vode.
Svi kukaju, a svima dobro.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#47 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by Chmoljo »

Sarkazam.

Kako rekoh, sda je drugi kraj istog govneta koje je hdz. Ne mogu drugačije smrditi.
kmirsad

#48 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by kmirsad »

palermo wrote:
kmirsad wrote:
ne zanima te država......kako bolan mirso....kako ???
Pokušavam da ne se ne opterečujem vlastodržačkim grozotama, koje ne mogu promjeniti... ja sam svoju grašansku obavezu odradio, odbranio državu, izašao na izbore... i sad je na ovim legitimnim prestavnicima legitimnih konstituvnih naroda da zarade svoje plate... a ja svakako nisam legitiman i nemam svog legitimnog predstavnika... a i nisam više vojni obveznik... Doduše... možda podignu prag kad im zatreba topovskog mesa...
palermo

#49 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by palermo »

kmirsad wrote:
Pokušavam da ne se ne opterečujem vlastodržačkim grozotama, koje ne mogu promjeniti... ja sam svoju grašansku obavezu odradio, odbranio državu, izašao na izbore... i sad je na ovim legitimnim prestavnicima legitimnih konstituvnih naroda da zarade svoje plate... a ja svakako nisam legitiman i nemam svog legitimnog predstavnika... a i nisam više vojni obveznik... Doduše... možda podignu prag kad im zatreba topovskog mesa...
pa što onda opterećuješ kantonom i to ponajviše kantonom u kojem ti ne živiš........
spreca

#50 Re: Izdaja u dva čina, SBB-SDP

Post by spreca »

palermo wrote:
kmirsad wrote:
pa što onda opterećuješ kantonom i to ponajviše kantonom u kojem ti ne živiš........
pobrko si ga sa nekim
Locked