Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post Reply

Najbolje rezultate na izborima 2016. ostvarit će:

Poll ended at 21/04/2016 21:36

SDA-
39
46%
HDZ-
6
7%
SDS-
0
No votes
DF-
9
11%
SNSD-
5
6%
SDP-
12
14%
BPS-
1
1%
SBB-
2
2%
SBiH-
2
2%
NS-
9
11%

Total votes: 85

O'zone
Globalni moderator

#551 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/centraln ... /160908122
"Moramo biti jedno tijelo - potpuna lojalnost svih zajedničkih kandidata SBB-a i SDA. Želimo natpolovičnu većinu u općinskim vijećima SDA-SBB"
I dobit će je :roll:
oću da svi ti glasovi i glasovi razočaranih pripadnika SDP-a, DF-a i ostalih stranaka budu glasovi velike koalicije. Koalicija garantuje napredak ne samo za ove izbore već za najmanje sljedećih deset godina.Želimo u svim općinama nadpolovičnu većinu koalicije SDA-SBB. Čestitam načelnicima unaprijed sigurnu pobjedu",
Fahro zna :roll:
zli_hordas

#552 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by zli_hordas »

Bake je stavio Fahra u dzep,pljuvo ga do juce danas ga lize obicna pogan ljudska.
putokaz1

#553 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

O'zone wrote:Pa niko nije mogao naći nekoga da skine mrtvog Koldžu sa trona?! Koliko vodi N. Sarajevo još malo i prepisaće ga na sebe u zemljišnim knjigama. Opozicija je svojim nazovimo ih kandidatima omogučila da SDA uzme sve Sarajevske opštine (računam tu i S.Grad jer je i Hadžibajrić još zelen u jezgri).

Mi zvanično više opozicije i nemamo i ovo će biti prvi izbori na koje ću izaći samo da poništim svoj glasački listić jer niko ne zaslužuje onaj jbni x kraj svoga imena.

Kaže kandidat za opštinsko vijeće Novo Sarajevo tip koji na crno šverca farmerke i majce i prodaje ih preko PIK-a. Jbm ti politiku i pravo da se svako kandiduje. Trebaju biti neki uslovi, školska sprema, zanimanje, IQ,....u PM.
Neizađeš li na Izbore ,ja pobjeđujem(Esad Radeljaš),pa bujrum
O'zone
Globalni moderator

#554 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by O'zone »

Esso pobjeđuje izašao ja ili ne kao i svih ovih godina

Poslato sa radnog mjesta...
putokaz1

#556 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

O'zone wrote:Esso pobjeđuje izašao ja ili ne kao i svih ovih godina

Djelimično tačno a valja se borit za nešto novo,GS udara po Dodiku probaj njega/njih...
O'zone
Globalni moderator

#557 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by O'zone »

Ako im je to jedina referenca onda jbga. Ne jedem ja hljeba od toga hoće oni laktaškom đikanu reći da je vaki ili naki nego od konkretnih planova i akcija na mikroekonomskom planu ( mjesne zajednice i opštine) razvoju tih malih nukleusa čiji bi se razvoj kasnije prenosio i na više nivoe nametnutih nam kantona i entiteta.
Tražim puno i tražim konkretno a dobijam samo nemjerljive količine isprazne priče u koju ni sami kandidati ne vjeruju.

putokaz1

#558 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

O'zone wrote:Ako im je to jedina referenca onda jbga. Ne jedem ja hljeba od toga hoće oni laktaškom đikanu reći da je vaki ili naki nego od konkretnih planova i akcija na mikroekonomskom planu ( mjesne zajednice i opštine) razvoju tih malih nukleusa čiji bi se razvoj kasnije prenosio i na više nivoe nametnutih nam kantona i entiteta.
Tražim puno i tražim konkretno a dobijam samo nemjerljive količine isprazne priče u koju ni sami kandidati ne vjeruju.

Ko je po tebi najmanje loš?
O'zone
Globalni moderator

#559 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by O'zone »

Iskreno u ovom trenutku pozeri od NS-a, ali ne želim da im dam glas zbog vječite suzdržanosti. Stranka koja nema svoj stav nego se naginje kako vjetar puše od strana nacionalnih partija a ako je baš škakljivo onda su suzdržani da se nikome ne zamjere. Ali eto u tom svakodnevnom palamuđenju još pomalo se osjete tragovi da žele da se pomjere sa ove mrtve tačke u kojoj se svi nalazimo.

putokaz1

#560 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

O'zone wrote:Iskreno u ovom trenutku pozeri od NS-a, ali ne želim da im dam glas zbog vječite suzdržanosti. Stranka koja nema svoj stav nego se naginje kako vjetar puše od strana nacionalnih partija a ako je baš škakljivo onda su suzdržani da se nikome ne zamjere. Ali eto u tom svakodnevnom palamuđenju još pomalo se osjete tragovi da žele da se pomjere sa ove mrtve tačke u kojoj se svi nalazimo.

Tu se djelimično slažemo,i ja ću vjerovatno za NS radi drugih
homar

#561 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by homar »

zli_hordas wrote:Bake je stavio Fahra u dzep,pljuvo ga do juce danas ga lize obicna pogan ljudska.
I više od pogani, malo je reći pogan. Pa narod će ga na ovim izborima popišati.
putokaz1

#562 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

homar wrote:
zli_hordas wrote:Bake je stavio Fahra u dzep,pljuvo ga do juce danas ga lize obicna pogan ljudska.
Nisam glaso ni za jednog
SmokingMan

#563 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by SmokingMan »

homar wrote:
Krpa od insana.
General War

#564 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by General War »

Foto/Potresna priča iza fotografije Dževada Osmanovića

Image

Fotografija koja je za kratko vrijeme postala hit na društvenim mrežama u BiH, ali i regionu, djelo je Dževada Osmanovića koji je poslao jasnu poruku svim kandidatima za lokalne izbore i njihovim političkim strankama.

Iza ove fotografije krije se teška životna priča muškarca iz Bjelava kod Srebrenika.Na pitanje zašto je odlučio na ogradu ispred svoje kuće staviti “Upozorenje”, Osmanović za N1 odgovara: “Zato što moj život i život moje porodice ne vrijedi jednog paketa od 30 KM ili nekakvih 50 KM za glasove. Ipak sam ja 29 godina na birou, pet godina imam radnog staža kao sezonac. Čitav rat sam bio mobilisan.”

Osmanović kaže da nekada pogleda šta ima on, a šta političari njegovih godina…”Pogledam moje godine i godine Amira Zukića iz SDA. Šta ima on, a šta ja. Gdje sam ja bio ‘92. sa svoje 22. godine, a gdje je bio on? Nisam ja samo protiv SDA. Protiv svih sam. Evo isto tako kažem i za SDP, za Nikšića ili Imamovića načelnika Tuzle. Oni imaju milione, a ja nemam ništa. Nemam od čega izdržavati porodicu i školovati djecu. Imam samo markicu za zdravstveno liječenje”, govori Osmanović.
Naglašava da ga ne zanima niti jedna stranka, jer su svi isti.”Ako meni misli svake dvije godine donositi paketiće da glasam, pa da me mogu gaziti naredne četiri godine. Nakon ovog upozorenja sada mi kuću obilaze u širokom luku”, ispričao je on za N1.Većina njegovih komšija se, ističe, slaže s njegovim mišljenjem.”Zar misle da se s kačketom, hemijskom ili paketićem može riješiti nečija egzistencija?”, pita se Osmanović.

Kaže da u njegovo mjesto naviše dolaze iz Stranke demokratske akcije, ali da će sada početi i SDP.”Bio sam do prije pet godina član SDP-a, kao simpatizer. Oni koriste zadnjih 15 dana i isto tako dijele poklone.”Osmanović ponavlja da su svi isti jer niko ne misli dobro narodu, već svi gledaju samo svoju ličnu korist.”Moj komšija je bio nosilac liste i ovdje ima vikendicu blizu sportskog igrališta. Nekidan je organizovao turnir u fudbalu, a poslije muziku uživo. Pitam se zašto to nije uradio kada nisu izbori. Što tada ne zovne komšiluk da se druži i proveseli?”

Od svega ga kaže najviše muči što su ljudi na društvenim mrežama oduševljeni njegovim potezom.”Svi se slažu, ali gdje smo na ulici, pred vladom gdje trebamo riješiti stvari?”, pita se Osmanović koji kaže da nema novca da svom djetetu kupi udžbenik za engleski jezik, dok istovremeno načelnik Nihad Omerović svom komšiji dodjeljuje 1.500 KM ‘da se finansijski oporavi’.

(TIP/Autor: N1)
putokaz1

#565 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

General War wrote:Foto/Potresna priča iza fotografije Dževada Osmanovića

Image

Fotografija koja je za kratko vrijeme postala hit na društvenim mrežama u BiH, ali i regionu, djelo je Dževada Osmanovića koji je poslao jasnu poruku svim kandidatima za lokalne izbore i njihovim političkim strankama.

Iza ove fotografije krije se teška životna priča muškarca iz Bjelava kod Srebrenika.Na pitanje zašto je odlučio na ogradu ispred svoje kuće staviti “Upozorenje”, Osmanović za N1 odgovara: “Zato što moj život i život moje porodice ne vrijedi jednog paketa od 30 KM ili nekakvih 50 KM za glasove. Ipak sam ja 29 godina na birou, pet godina imam radnog staža kao sezonac. Čitav rat sam bio mobilisan.”

Osmanović kaže da nekada pogleda šta ima on, a šta političari njegovih godina…”Pogledam moje godine i godine Amira Zukića iz SDA. Šta ima on, a šta ja. Gdje sam ja bio ‘92. sa svoje 22. godine, a gdje je bio on? Nisam ja samo protiv SDA. Protiv svih sam. Evo isto tako kažem i za SDP, za Nikšića ili Imamovića načelnika Tuzle. Oni imaju milione, a ja nemam ništa. Nemam od čega izdržavati porodicu i školovati djecu. Imam samo markicu za zdravstveno liječenje”, govori Osmanović.
Naglašava da ga ne zanima niti jedna stranka, jer su svi isti.”Ako meni misli svake dvije godine donositi paketiće da glasam, pa da me mogu gaziti naredne četiri godine. Nakon ovog upozorenja sada mi kuću obilaze u širokom luku”, ispričao je on za N1.Većina njegovih komšija se, ističe, slaže s njegovim mišljenjem.”Zar misle da se s kačketom, hemijskom ili paketićem može riješiti nečija egzistencija?”, pita se Osmanović.

Kaže da u njegovo mjesto naviše dolaze iz Stranke demokratske akcije, ali da će sada početi i SDP.”Bio sam do prije pet godina član SDP-a, kao simpatizer. Oni koriste zadnjih 15 dana i isto tako dijele poklone.”Osmanović ponavlja da su svi isti jer niko ne misli dobro narodu, već svi gledaju samo svoju ličnu korist.”Moj komšija je bio nosilac liste i ovdje ima vikendicu blizu sportskog igrališta. Nekidan je organizovao turnir u fudbalu, a poslije muziku uživo. Pitam se zašto to nije uradio kada nisu izbori. Što tada ne zovne komšiluk da se druži i proveseli?”

Od svega ga kaže najviše muči što su ljudi na društvenim mrežama oduševljeni njegovim potezom.”Svi se slažu, ali gdje smo na ulici, pred vladom gdje trebamo riješiti stvari?”, pita se Osmanović koji kaže da nema novca da svom djetetu kupi udžbenik za engleski jezik, dok istovremeno načelnik Nihad Omerović svom komšiji dodjeljuje 1.500 KM ‘da se finansijski oporavi’.

Indirektno glas ode sda -u
General War

#566 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by General War »

putokaz1 wrote:
General War wrote:Foto/Potresna priča iza fotografije Dževada Osmanovića

Image

Indirektno glas ode sda -u
..direktno covjek kaze da dok palija ne proradi svejedno je ko je na vlasti.
putokaz1

#567 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

Nije svejedno
Draže mi je kad su moji na vlasti
SmokingMan

#568 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by SmokingMan »

Narod i nije bolje zaslužio.

Jebi i ne vadi.
General War

#569 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by General War »

putokaz1 wrote:Nije svejedno
a tvoji su?
insider0201

#570 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by insider0201 »

semmy wrote:@innovation mozda je opstina centar jer je on sa soukbunara, ali vise plakati po gradu pa obrati paznju
Ma kandidirao se za Stari Grad,sramota prava da pored 40 hiljada građana Starog Grada,od toga bar 50 zlatnih ljiljana i minimum 5000 visoko obrazovanih ljudi u Starom Gradu ,oni "uvoze" kandidate i prave nas budalama . Čovjek em ne zna pola mahala em lupeta kao Maksim po diviziji gluposti,npr žalio se u oslobođenju kako ulica Bravadziluk se zove tako a nema brava već pite ,ćevape i kolače pa valjda predlaže da se zove Pitaćevapkolačiluk šta li? Ono turistima su zanimljiviji katanci i brave nego naša bogata gastronomska ponuda šta li? Pa onda vertikalni transport u sve padinske dijelove kose liftove i to pa onda autobuse iz Turske koje smo danas dobili da voze po mahalama (dva čovjeka se ne mogu mimoići) pa pitanje života "šta jaje daje?"
putokaz1

#571 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

General War wrote:
a tvoji su?
Trenutno nisam član nijednih
al navijam za Crvene općenito
General War

#572 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by General War »

putokaz1 wrote:
General War wrote:
a tvoji su?
Trenutno nisam član nijednih
al navijam za Crvene općenito
I ja sam za crvenu...ali ovi sto se tako predstavljaju su sve samo nisu crveni.
putokaz1

#573 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by putokaz1 »

i tu se djelimično slažemo
General War

#574 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by General War »

putokaz1 wrote:i tu se djelimično slažemo
Sto se mene licno tice samo mogu za Kojovica i Gadzu (DF) da bezrezervno potvrdim da sto misle to i rade, ostali...
zli_hordas

#575 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH

Post by zli_hordas »

Nema se vala za koga glasat svi su se izaprali Sda ce samu sebe izabrati sto od strane ljudi koje su zaposlili,sto glasovima od deda i nana te od ovih ljudi sto ce im glasove pokupovat paketicima.Sdp i Df raspad sistema pogotovo ovaj Kamocaji koji mi je ala Kifla povlaci ce se od pozicije do pozicije a nasa stranka mi djeluju naki kilavi i ko da su tu radi sami sebe.
Post Reply