IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Locked
notsure

#76 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by notsure »

kingofsnake wrote:
Creasy wrote:
kingofsnake wrote:
Najviše bi nam bilo po volji da odjebete od Bosne, s oproštenjem.
Ti bi zid na Drini? E pa neće da može. :D Srbija ti je prvi komšija, sviđalo se to tebi ili ne, tako da nema šanse da odj... od Bosne.
Ne bih zid, bujrum dođite na ćevape kad god želite. A to što si prvi komšija ne znači da mi trebaš kopat bo bašti, isto kao što ja ne kopam po tvojoj.
Na ćevape i na jednu ljutu, volja ti loza, volja ti šljiva, a može i kruška.
I bez kopanja, slažem se, biće nam svima ljepše.
Meni odgovara svako ko ne kopa po Bosni, a ova tema je i nastala zato što se prije kopalo, pa nas sad štreca čim neko zamahne krampom u Šumadiji, da mu kramp ne zaluta zapadno.
Znam da će sad krenuti priča u stilu "kopali ste i vi 600 godina", ali ja nisam. Imam veze s osmanlijama taman koliko i s Rimljanima, a nijednom žabaru danas ne pada na pamet da se sveti za pad Rimskog carstva.
Ako je Vučić došao tobe, pa želi zaboraviti grijehe iz mladosti, svaka mu čast, treba ga pustiti da vuče naprijed. Ja mu čestitam i još jednom, bujrum na ćevape. Bez lopate.
cyprus

#77 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by cyprus »

RepB wrote:...nakon toga dobiju u ruke veto sa kojim mogu blokirati bilo koju odluku EU...
:mrgreen:
Hlapoje

#78 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Hlapoje »

cyprus wrote:Moja neka impresija je da se u Srbiji misli o Bosni, otprilike onoliko koliko i u Bosni o Sandžaku... Dakle, ne pretjerano... Koliko sam u krivu?
Ma ne znam šta se ima misliti o Bosni?
Znaš ko misli o Bosni? Oni koji su nedavno iz Bosne došli. I misle kako tamo da odu za vikend ili praznike da obidju familiju.
Ima i onih koji su poreklom iz Bosne ili Hercegovine, pa vole otići tamo na odmor. Popularni su zborovi, poput onog u Stričićima.
Znači, Jahorina, neke regate, zborovi, generalno priroda i odmor...to su neke asocijacije na Bosnu.

A kad čita čovek neke likove ovde, pomislio bi da ljudi u Srbiji svakodnevno misle o Bosni i kuju neke agresivne osvajačke aktivnosti.
kingofsnake

#79 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by kingofsnake »

Hlapoje wrote:
cyprus wrote:Moja neka impresija je da se u Srbiji misli o Bosni, otprilike onoliko koliko i u Bosni o Sandžaku... Dakle, ne pretjerano... Koliko sam u krivu?
Znaš ko misli o Bosni? Oni koji su nedavno iz Bosne došli. I misle kako tamo da odu za vikend ili praznike da obidju familiju.
Ima i onih koji su poreklom iz Bosne ili Hercegovine, pa vole otići tamo na odmor. Popularni su zborovi, poput onog u Stričićima.
Znači, Jahorina, neke regate, zborovi, generalno priroda i odmor...to su neke asocijacije na Bosnu.

A kad čita čovek neke likove ovde, pomislio bi da ljudi u Srbiji svakodnevno misle o Bosni i kuju neke agresivne osvajačke aktivnosti.
Istočna Bosna, Milošević, Arkanovci, Vučić na palama u po rata, Šešelj, agresija... to su neke asocijacije na Srbiju. Doduše voljeli su prirodu, posebno vrhove brda i planina, odakle se gradovi fino vide...
ultima_palabra

#80 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by ultima_palabra »

kingofsnake wrote:
Hlapoje wrote:

Istočna Bosna, Milošević, Arkanovci, Vučić na palama u po rata, Šešelj, agresija... to su neke asocijacije na Srbiju. Doduše volili su prirodu, posebno vrhove brda i planina, odakle se gradovi fino vide...
Bilo je i 90-tih Srbijanaca koji su voljeli vikende u prirodi Bosne...
kingofsnake

#81 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by kingofsnake »

ultima_palabra wrote:
kingofsnake wrote:
Istočna Bosna, Milošević, Arkanovci, Vučić na palama u po rata, Šešelj, agresija... to su neke asocijacije na Srbiju. Doduše volili su prirodu, posebno vrhove brda i planina, odakle se gradovi fino vide...
Bilo je i 90-tih Srbijanaca koji su voljeli vikende u prirodi Bosne...
Zvali su ih vikend četnicima ;)
Havatar

#82 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Havatar »

pretjerano si u krivu
wyoming

#83 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by wyoming »

srbija se koncenzusom okrenula ka evropi to je činjenica. i ne samo evropi nego i nato savezu jer srbija je praktično kroz nivo saradnje i sporazuma u nato-u, i, kao što je već indirektno priznala kosovo, čeka se samo da se i to objelodani i postane zvanično kao i normalizacija odnosa sa kosovom.

ne razumijem zašto je bitno šta neko govori a kamoli šta je govorio? i to prije 20 godina?! bitno je jedino šta radi, a vučić praktično demontira sve poluge institucionalizovanog nacionalizma u srbiji okreće je potpuno evropi. umjesto vuka koji mjenja krzno a ne ćud, kako bošnjačkinacionalisti vole da kažu, vučić više liči na trojanskog konja koji je iznutra zabio nož velikosrpskom vampiru.

stoga, ko na istoriju, filozofiju, politiku i ideologiju gleda plitko, hvataće se za demagoške izjave, koga zanima poenta priče, gledaće na djela.

bošnjaci su u velikoj opasnosti da zbog svojih iluzija o srbiji na sljedećim izborima propuste da i oni uhvate zadnji voz reformi i umjesto još jednog 100% nacionaliste i demoga, izaberu nekoga ko će napraviti neku vrstu zaokreta i to prije svega u domenu korupcije i upravljanja javnim kompanijama jer to je kako smo vidjeli u regionu preduslov za promjene u društvu.
Bodkin

#84 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Bodkin »

Havatar wrote:
pretjerano si u krivu
zna havatar. tamo je svaki vikend :lol:
Havatar

#85 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Havatar »

wyoming wrote:srbija se koncenzusom okrenula ka evropi to je činjenica. i ne samo evropi nego i nato savezu jer srbija je praktično kroz nivo saradnje i sporazuma u nato-u, i, kao što je već indirektno priznala kosovo, čeka se samo da se i to objelodani i postane zvanično kao i normalizacija odnosa sa kosovom.

ne razumijem zašto je bitno šta neko govori a kamoli šta je govorio? i to prije 20 godina?! bitno je jedino šta radi, a vučić praktično demontira sve poluge institucionalizovanog nacionalizma u srbiji okreće je potpuno evropi. umjesto vuka koji mjenja krzno a ne ćud, kako bošnjačkinacionalisti vole da kažu, vučić više liči na trojanskog konja koji je iznutra zabio nož velikosrpskom vampiru.

stoga, ko na istoriju, filozofiju, politiku i ideologiju gleda plitko, hvataće se za demagoške izjave, koga zanima poenta priče, gledaće na djela.

bošnjaci su u velikoj opasnosti da zbog svojih iluzija o srbiji na sljedećim izborima propuste da i oni uhvate zadnji voz reformi i umjesto još jednog 100% nacionaliste i demoga, izaberu nekoga ko će napraviti neku vrstu zaokreta i to prije svega u domenu korupcije i upravljanja javnim kompanijama jer to je kako smo vidjeli u regionu preduslov za promjene u društvu.
Bosna je to uradila jos na proslim izborima i dobila drzavu za covjeka
It_is_a_Leclerc

#86 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by It_is_a_Leclerc »

Što prije shvatite da bi Vučić da opet kaže da bi ubio za jednog Srbina 100 Bošnjaka, dobio, ne 49, već 60 posto glasova, to će biti lakše i realnije suočavanje sa istinom.
wyoming

#87 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by wyoming »

Havatar wrote:
wyoming wrote:srbija se koncenzusom okrenula ka evropi to je činjenica. i ne samo evropi nego i nato savezu jer srbija je praktično kroz nivo saradnje i sporazuma u nato-u, i, kao što je već indirektno priznala kosovo, čeka se samo da se i to objelodani i postane zvanično kao i normalizacija odnosa sa kosovom.

Bosna je to uradila jos na proslim izborima i dobila drzavu za covjeka
ni blizu. komšić i sdp dobili su izbore na populističkoj priči "udaranja po prstima", animiravši uglavnim harosove nacionaliste.

potrebna je promjena paradigme.
BorikBL

#88 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by BorikBL »

Kao Srbin da kazem, ne mogu vjerovati sta citam. :lol:

Ozbiljno, ma najozbiljnije, jel vi mislite da neko mari oko Bosnjaka, Bosne, politike prema BIH i da od toga odlucuju za koga ce glasati? Ljudi ne zamlacujte se.

Narod brine malo bitnije brige od Bosne i svega vezanog za Bosnu. Pa pola ljudi u Srbiji i ne zna kakvo uredjenje BIH ima.. znaju negdje u podsvjesti da je Sarajevo glavni grad, da ima Srba i slicno.
Sezam wrote:Dakle, nema vise nikakve sumnje da bukvalno milioni u Srbiji podrzavaju i odobravaju genocid nad Bosnjacima.
E o ovom mentalnom sklopu govorim. Glavu dajem da si u dijaspora, a Srbiju si zadnji put vidio na skolskoj ekskurziji 1988 godine u Novom Sadu.

Da mu neko ponudi dovoljno, Vucic bi pricao sta god hoces sutra. Ali i takav danasnji SNS je najbolje rijesenje za Srbiju, dugorocno gledano. I mani me price o ubijanju muslimana. Pa taj bi sutra pricao obrnuto da mu ide u korist.
BorikBL

#89 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by BorikBL »

Pozitivna stvar sto su olinjali desnicari tipa radikala, dveri i trece srbije van parlamenta. Narod jasno rekao, hocemo to to i to, a tu pricu o nebeskoj srbiji i sirenju teritorija pricaj ravnogorcima na njihovim saborima.

Vucic je napravio neke korake, i narod ga je nagradio. Da se jos pocne rijesavati situacija oko korupcije i da se zemlja ustabili, hocemo se kladiti da mogu preci 50% makar ovako kroz ankete, ne moraju na izborima. Inace su do izbora uvijek kuburili sa 40-45%, tolike su bile prognoze. SNS JOS UVIJEK nije dozivio svoj "peak" sto bi se reklo.

Ja razumijem kakvo pojedini imaju misljenje o Srbiji, i cak sta vise, smatram da je na neki nacin opravdano, ali ovo je dobra stvar.

Htio priznati ili ne, ovo je dobro. Srbija se kroz korake cisti od raznoraznog sljama, kristalisu se koraci, zna se kud se ide. A put Srbije je jedan jedini, evropska unija. I ne, nisam evropejac, vec je to jedini realan put. Naravno, postoji i cijena za taj put, a to je priznavanje Kosova. Kosovo je bitno narodu, ne mozes odmah to saopstiti jer bi bila buna, pa se postepeno priprema.

Narod muku muci oko nezaposlenosti, sjebanog obrazovnog sistema, niskog prirodnog prirastaja.. i onda neko kaze kako Srbi razmisljaju o Bosni i Bosnjacima. :lol: Aha, svaki dan. :lol: Pa jedina asocijacija narodu su vicevi i cevapi.
kingofsnake

#90 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by kingofsnake »

BorikBL wrote:Kao Srbin da kazem, ne mogu vjerovati sta citam. :lol:

Ozbiljno, ma najozbiljnije, jel vi mislite da neko mari oko Bosnjaka, Bosne, politike prema BIH i da od toga odlucuju za koga ce glasati? Ljudi ne zamlacujte se.

Narod brine malo bitnije brige od Bosne i svega vezanog za Bosnu. Pa pola ljudi u Srbiji i ne zna kakvo uredjenje BIH ima.. znaju negdje u podsvjesti da je Sarajevo glavni grad, da ima Srba i slicno.
Sezam wrote:Dakle, nema vise nikakve sumnje da bukvalno milioni u Srbiji podrzavaju i odobravaju genocid nad Bosnjacima.
E o ovom mentalnom sklopu govorim. Glavu dajem da si u dijaspora, a Srbiju si zadnji put vidio na skolskoj ekskurziji 1988 godine u Novom Sadu.

Da mu neko ponudi dovoljno, Vucic bi pricao sta god hoces sutra. Ali i takav danasnji SNS je najbolje rijesenje za Srbiju, dugorocno gledano. I mani me price o ubijanju muslimana. Pa taj bi sutra pricao obrnuto da mu ide u korist.
Burazeru, ne tako davno iz Srbije su previše marili za Bosnu. Rezultat tog marenja je oko 100000 mrtvih muslimana, porušena zemlja, raseljeni itd... RS to sama ne bi mogla izvesti, ustvari odbranili smo se protiv RS-a i Srbije zajedno. Tako da meni je izuzetno drago da smo mi na oprezu i da ne vjerujemo Srbiji. Možemo biti dobre komšije, ali to zavisi isključivo od ponašanja Srbije. Morate nam dokazati da ste se promijenili ako hoćete da vam vjerujemo, a to ne ide preko noći, jer imamo 1001 razlog da vam ne vjerujemo(možda bolje da sam rekao 100000 razloga).

P.S. ja nisam u dijaspori, niti sam ikad bio, znači preživio sam "brigu" Srbije jednom, i ne bih nikako volio drugi put.
Bodkin

#91 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Bodkin »

It_is_a_Leclerc wrote:Što prije shvatite da bi Vučić da opet kaže da bi ubio za jednog Srbina 100 Bošnjaka, dobio, ne 49, već 60 posto glasova, to će biti lakše i realnije suočavanje sa istinom.
cuj 60,ja mislim da je to najmanje za 80
RepB

#92 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by RepB »

It_is_a_Leclerc wrote:Što prije shvatite da bi Vučić da opet kaže da bi ubio za jednog Srbina 100 Bošnjaka, dobio, ne 49, već 60 posto glasova, to će biti lakše i realnije suočavanje sa istinom.
Ma jah ba, kad je Tomi trebalo da Sandze ne glasaju za Tadica (koji je vec bio prevario Bosnjake) kako bi on uzjahao na predsjednickog konja i kako bi Vucic zajahao na vladinog konja, isli su Zukorlicu na noge, a pogledaj ih jucer, sa Rasimom Sejdom Bajramovicem Morinom Ljajicem jucer masovno kradu glasove po Sandzaku, ono ko ne glasa za Vucica i Ljajica u Sandzaku, "nema kupovine mleka"?

Cim Vucic podrzava jebenog Ljajica Morinu Bajramovica Rasima, sve je jasno, radi se o cetnistvu i velikosrpstvu, sve ostalo je sarena laza!

Znaci mozemo ocekivati u bosnjackoj prijestolnici jos bosnjackih sandzaklija, koji u potrazi za normalnim zivotom, se odlucuju za najvecu promijenu svog zivota i napustaju voljeni Sandzak i odlaze u Sarajevo i EU, sto naravno nije lako i sto je posljednja opcija u svacijem zivotu, mjenjati zivotnu sredinu, a beogradski mediji ce to cinicno nazivati "Sandze vole Sarajevo" i ako znaju da upravo na takav nacin Beograd u miru etnicki cisti Sandzak i da to radi svjesno i namjerno.

Sve je isto samo Slobe nema!
Last edited by RepB on 17/03/2014 14:41, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#93 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by It_is_a_Leclerc »

Bodkin wrote:
To je moj stav. Srbijansko društvo je i dalje dominantno ksenofobično i prepuno mržnje.
BorikBL

#94 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by BorikBL »

kingofsnake wrote:
BorikBL wrote:Kao Srbin da kazem, ne mogu vjerovati sta citam. :lol:

Burazeru, ne tako davno iz Srbije su previše marili za Bosnu. Rezultat tog marenja je oko 100000 mrtvih muslimana, porušena zemlja, raseljeni itd... RS to sama ne bi mogla izvesti, ustvari odbranili smo se protiv RS-a i Srbije zajedno. Tako da meni je izuzetno drago da smo mi na oprezu i da ne vjerujemo Srbiji. Možemo biti dobre komšije, ali to zavisi isključivo od ponašanja Srbije. Morate nam dokazati da ste se promijenili ako hoćete da vam vjerujemo, a to ne ide preko noći, jer imamo 1001 razlog da vam ne vjerujemo(možda bolje da sam rekao 100000 razloga).

P.S. ja nisam u dijaspori, niti sam ikad bio, znači preživio sam "brigu" Srbije jednom, i ne bih nikako volio drugi put.

Posteno. Imas razloge za to. Imas tu tvrdu struju koji je tipa 1%, maksimalno napaljeni oko Bosne, iscrtavali bi granice i sl.

Imas one umjereno potpaljene ljude koji se jave tek kad se desi slucaj tipa Divijak, kad je onaj glumac nosio njegovu majicu, pa film andjeline dzoli i slicno.

A ostatak naroda ti Bosnu uopste ne zarezuje, ako to i radi, pamti ih po cevapima i vicevima.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#95 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Truba »

Image
RepB

#96 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by RepB »

BorikBL wrote:Posteno. Imas razloge za to. Imas tu tvrdu struju koji je tipa 1%, maksimalno napaljeni oko Bosne, iscrtavali bi granice i sl.

Imas one umjereno potpaljene ljude koji se jave tek kad se desi slucaj tipa Divijak, kad je onaj glumac nosio njegovu majicu, pa film andjeline dzoli i slicno.

A ostatak naroda ti Bosnu uopste ne zarezuje, ako to i radi, pamti ih po cevapima i vicevima.
Oni "umjereno potpaljeni koji se upale kad se desi slucaj Divijak i Angelina Jolie film"?

To ja govorim svo vrijeme, kod njih je umjeren neko ko je u cijelom ostatku svijeta cistokrvni fasista. Kod njih je sovinisticki i fasisticki napaljeni Dodik "socijal-demokratija" isti onaj koji u multietnickoj Bosni ne zeli da mu sudi "Musliman", a nije imao nista protiv kad je Srbin ili da govorim njegovim rijecnikom, "Vlah", ne samo sudiju, nego i sudio i vladao i trpao u zatvore i ubijao i bio direktor firme i sta sve ne i to skoro 80 godina, cak ga je taj "Vlah" i naselio u Lijevce Polje na taj nacin sto je protjerao nakon I svj. rata Bosnjake.

Problem Bosne i inace ove regije su dupli standardi.

Neki narodi na Balkanu, zaista misle da imaju parkiranu Sestu flotu u Jadranu, medjutim nemaju je i onda nastaje problem, jer ih drugi ne jebu pet posto.

Evo primjer FBIH i genocidna. Jedna multietnicka, druga genocidno monoetnicka, jedna sekularna, druga ortodoksna fundamentalna, svetosavizirana, srbizirana, ukratko ortodoksno talibanizirana koja cak ima i svoju krsnu slavu, medjutim u novinama nam stalno trube o nekakvim marginalnim vehabijama, o "islamskom fundamentalizmu" bla bla bla, a ovamo nam u pola MULTIETNICKE drzave krsna slava zvanicna i toliko tu idu ti dupli standardi, kao da Beograd ima ne jednu nego sest sestih flota parkiranih u Jadranu.
Last edited by RepB on 17/03/2014 14:53, edited 1 time in total.
kingofsnake

#97 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by kingofsnake »

BorikBL wrote:
Posteno. Imas razloge za to. Imas tu tvrdu struju koji je tipa 1%, maksimalno napaljeni oko Bosne, iscrtavali bi granice i sl.

Druže, da se razumijemo, ja sam bio na Exitu u Novom Sadu desetak puta, u Beogradu više i ne brojim, i nisam nikad imao nikakav problem. Ne brine se narod u BiH zbog običnih ljudi, ali se brinemo zbog toga na šta ih ovi "neobični" mogu nagovoriti. Sumnjam ja i da je 90e Milošu, Stevanu i Marku bilo na pameti da će uskoro ići u Bosnu ratovati, ali politički vrh je tako odlučio, zavrtio priču i eto Miloša, Stevana i Marka. Zato mi u Bosni, nažalost, pratimo politička dešavanja u Srbiji, jer ta dešavanja uvijek prate neke izjave o Bosni, neke ideje i planovi. Ima u Bosni puno ljudi koji imaju pravo glasa i u Srbiji, tako da uvijek ide malo izborne propagande i ovde. A mi smo alergični na te izjave, ideje, planove i propagandu koji dolaze iz Srbije. Neka političari iz Srbije prestanu s praksom petljanja u naše unutarnje odnose na neprimjeren način, neka pokažu da se nešto promijenilo, bićemo više nego sretni da budemo dobre komšije. Dok se to ne desi, jednostavno smo na oprezu ;)
Bodkin

#98 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Bodkin »

It_is_a_Leclerc wrote:
Bodkin wrote:
To je moj stav. Srbijansko društvo je i dalje dominantno ksenofobično i prepuno mržnje.
to onda nije istina nego tvoj stav. isto kao i ova sad recenica. btw nase drustvo nista manje nije ksenofobno ili napunjeno mrznjom od srbijanskom. sa razlikom sto srbi mrze albance i hrvate vise nego bosnjake.

i sve je to ok sto ti pricas jer imas pravo na misljenje i stav. dok misljenje ne postane "istina" :D
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#99 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Picajzla »

Image
Bodkin

#100 Re: IZBORI U SRBIJI 2014, ** SNS NEVJEROVATNIH 48.8% GLASOVA

Post by Bodkin »

kingofsnake wrote:
BorikBL wrote:

Druže, da se razumijemo, ja sam bio na Exitu u Novom Sadu desetak puta, u Beogradu više i ne brojim, i nisam nikad imao nikakav problem. Ne brine se narod u BiH zbog običnih ljudi, ali se brinemo zbog toga na šta ih ovi "neobični" mogu nagovoriti. Sumnjam ja i da je 90e Milošu, Stevanu i Marku bilo na pameti da će uskoro ići u Bosnu ratovati, ali politički vrh je tako odlučio, zavrtio priču i eto Miloša, Stevana i Marka. Zato mi u Bosni, nažalost, pratimo politička dešavanja u Srbiji, jer ta dešavanja uvijek prate neke izjave o Bosni, neke ideje i planovi. Ima u Bosni puno ljudi koji imaju pravo glasa i u Srbiji, tako da uvijek ide malo izborne propagande i ovde. A mi smo alergični na te izjave, ideje, planove i propagandu koji dolaze iz Srbije. Neka političari iz Srbije prestanu s praksom petljanja u naše unutarnje odnose na neprimjeren način, neka pokažu da se nešto promijenilo, bićemo više nego sretni da budemo dobre komšije. Dok se to ne desi, jednostavno smo na oprezu ;)
ti shvatas da se oni nikad nece prestati petljati jer ima jedno milion ljudi koji pripadaju istoj etniji? ono za sta se treba zalagati je da se to zadrzi na ekonomskim, kulturnim i sportskim vezama. ali tesko. isto kao kad dodje milanovic u mostar. jer tu zive hrvati.
Locked