Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zateznistub wrote:Ne ne pita me, ne pita ni tebe.
koliko god tebi godilo da neko iz sandzaka bude reis ISLAMSKE ZAJEDNICE BOSNE I HERCEGOVINE to se nece desiti (na moju radost i tvoju zalost).
Neko ko se pojavi u Potocarima sa tri bjesna auta ima autoritet koliko i ameba.
sto moju zalost? ja sam iz Bosne,tacnije srebrenice koju tu spominjes! ja zelim da sto bolji covjek bude reis,,pa odakle god bio,dok je god bosnjak i musliman dobro je
svaki reis ce se pojaviti u slicnim autima,da nisi ocekivao ficu mozda?
Ma kakav fico. Ko je ON da se pojavljuje u tri auta? Hej tri! Pa zar tebi, koji si iz bosne i iz takvog svetog mjesta kakva je Srebrenica moze pod kozu da ti reis bude ubleha kakav je Zukorlic? Zar Bosna i Hercegovina nema nista jace od njega? Zar su svi imami iz BiH ispod njega po svim karakteistikama i mjerilima? Ne znam, meni takav ne treba!
Ama covjece,meni jedino smeta to sto tebi smeta sto je on Sandzaklija...e pa koliko god tebi takvi ne trebali,oni su ipak dio bosnjackog naroda...ajd dosta mi je rasprave s tobom
zateznistub wrote:
Ma kakav fico. Ko je ON da se pojavljuje u tri auta? Hej tri! Pa zar tebi, koji si iz bosne i iz takvog svetog mjesta kakva je Srebrenica moze pod kozu da ti reis bude ubleha kakav je Zukorlic? Zar Bosna i Hercegovina nema nista jace od njega? Zar su svi imami iz BiH ispod njega po svim karakteistikama i mjerilima? Ne znam, meni takav ne treba!
Nije nam trebao ni Ceric, ako cemo pravo, pa je ipak bio..ko nas sta pita
reis Ceric nema ni pribliznu harizmu koju ima Zukorlic,pa je opet bio reis gotovo 20 godina..
zateznistub wrote:
Koliko god mi on bio mrzak, ipak je za koplje ispred onog, ni ime mu vise ne mogu kucati.
I da, nas niko ne pita, da se mi pitamo, ko zna sta bi ispalo!
zateznistub wrote:
reis Ceric nema ni pribliznu harizmu koju ima Zukorlic,pa je opet bio reis gotovo 20 godina..
Ma kakvu karizmu ima zukorlic? Ni do koljena nije Cericu.
Sve to nije bitno-koji god da dodje bice isti(male nijanse ce postojati) ali je bitno DA SE NEMA KOME VISE PRILAGODJAVATI-DOSTA SMO SE MI NJIMA PRILAGODJAVALI,NEK' SE ONI NAMA PRILAGODJAVAJU(cuvena recenica jos cuvenijeg reisa Cerica-KO KOME PITAJ BOGA
Bice to vrlo bitna stvar u napretku BiH,pogotovo na ekonomskom planu.Sav plamtim u zaru nestrpljenja koji li ce od likova duhovno zajahati na narodnu grbacu iducih desetak-dvadesetak godina.Kako ide predizborna kampanja i da li uopste postoji ,kao i izborna sutnja.Ko je kandidovao ovu predodredjenu cetvorku ( direktiva odozgo-sa nebesa ili se kandidartura i izbor vrsi na nacin nepoznat obicnom smrtnicima)
zateznistub wrote:Zaso se u komentarima konstantno izbija BiH pored onoga IZ?
Slucajno ili ...?
Iskreno, ja ne znam, ni nacin na koji se bira reis, niti koji su uslovi koje neko treba zadovoljiti da bi bio reis, niti ko predlaze i bira reisa, i je li Ceric sad reis i Sandzaklijama..
Je li Islamska zajednica u BiH vezana za BiH iili za Bosnjake?
Nista mi nije jasno, a niko o tome ne govori..
Slucajno ili ...?
Iskreno, ja ne znam, ni nacin na koji se bira reis, niti koji su uslovi koje neko treba zadovoljiti da bi bio reis, niti ko predlaze i bira reisa, i je li Ceric sad reis i Sandzaklijama..
Slucajno ili ...?
pa prosla godina je bila bas puna price o tome u medijima,i valjda je jasno da je zajednica svih bosnjaka muslimana..postoji razlog zasto su se bosnjaci u Sandzaku onoliko protivili srbijanskom reisu-zato jer njihov reis je u Sarajevu
Slucajno ili ...?
Koliko ja znam postoji nesto sto se zove Islamska zajednica Srbije i IZ Hrvatske. Ili grijesim...? Ako ne grijesim koga predstavljaju te dvije zajednice?
grijesis,,hrvatska nema svog reisa,imaju muftiju,,,isto i sandzak....srbija je napravila svoju iz i postavila svog reisa,ali ga niko osim njih ne priznaje
Slucajno ili ...?
Drzava obuhvata i vjerske zajednice izmedju ostalog i IZ tako da i pored drzavnog sekularizma (odvojenosti vjerskih institucija od drzave),IZ mora postupati po odredjenim propisima i regulativom utemeljenom na ustavu prvenstveno.
Islamska zajednica je segment drzave BiH,a ako bude proglasen distrikt i samostalnost kao u slucaju katolickog Vatikana zvacemo ga po nazivu distrikta.
theTruePath wrote:
grijesis,,hrvatska nema svog reisa,imaju muftiju,,,isto i sandzak....srbija je napravila svoju iz i postavila svog reisa,ali ga niko osim njih ne priznaje
znaci, mi moramo priznati svoju IZ, a muslimani u Srbiji ne moraju svoju
to je bas zanimljivo