Izbori u Francuskoj
-
basta sljezove boje
ne znam ko vam plasira te izmisljotine tipa PS je anti-EU. "Je vois deux chantiers majeurs pour cette Europe par la preuve: l'environnement et la recherche". Njena ideja o 6. Republici je odlicna. Smatra da Turska ukoliko ispuni uvjete mora biti primljena u EU ... nazalost nemam vremena vise pisati, ali pogledajte na netu njenu vanjsku politiku i onog malog kretena dimenzija Napoleona
- kicky
Vidim da kontaš francusku politiku. Gledam France 24 na netu, pa su maloprije ovi gosti raspravljali i neki među njima su rekli da je ovo kraj PS jer ima frakcija koje imaju drastično različitu politiku. Šta misliš hoće li PS opstat, i hoće li UDF doista postat treća snaga.basta sljezove boje wrote:ne znam ko vam plasira te izmisljotine tipa PS je anti-EU. "Je vois deux chantiers majeurs pour cette Europe par la preuve: l'environnement et la recherche". Njena ideja o 6. Republici je odlicna. Smatra da Turska ukoliko ispuni uvjete mora biti primljena u EU ... nazalost nemam vremena vise pisati, ali pogledajte na netu njenu vanjsku politiku i onog malog kretena dimenzija Napoleona
-
basta sljezove boje
Bayrou je jaka licnost. I zanimljiva, dijete seljaka, zavrsio klasicnu knjizevnost, prakticirani katolik, napisao knjigu o Henri-u IV, prvom od Burbona, otac sestero djece ... Bayrou je ozbiljno spominjan kao premijer u slucaju da maleni covjek pobijedi. On je, koliko znam, odbio da preporuci svojim glasacima za koga ce danas glasovati. Protiv je ulaska Turske u EU, za razliku od Segolene. PS ima cvrsto jezgro i stalno biracko tijelo. Sto se tice EU ustava, imali u stranci referendum o tome 2004 i vecina je bila za ratifikaciju. Ja fakat jos ne mogu doci sebi da su onog kretena izabrali

-
Šandor
Bašto sljezove boje, nisi dobro čula. Bayrou je rekao da neće podržati Segoleninog protivnika. Obzirom da je predsjednik u Francuskoj bitan faktor Sarkozy nikad neće odobriti njegov mandat.basta sljezove boje wrote:Bayrou je jaka licnost. I zanimljiva, dijete seljaka, zavrsio klasicnu knjizevnost, prakticirani katolik, napisao knjigu o Henri-u IV, prvom od Burbona, otac sestero djece ... Bayrou je ozbiljno spominjan kao premijer u slucaju da maleni covjek pobijedi. On je, koliko znam, odbio da preporuci svojim glasacima za koga ce danas glasovati. Protiv je ulaska Turske u EU, za razliku od Segolene. PS ima cvrsto jezgro i stalno biracko tijelo. Sto se tice EU ustava, imali u stranci referendum o tome 2004 i vecina je bila za ratifikaciju. Ja fakat jos ne mogu doci sebi da su onog kretena izabrali![]()
![]()
U Francuskoj baš kao u Americi predsjednik može staviti veto na odluke parlamenta.
- kicky
Mene živciraju ovi voditelji i novinari na france 24, favoriziraju Sarkozya, ova novinarka glupača je maloprije ''našla simboliku'' u tome da je na Palace d' Concorde (tamo se okupljaju UMP-ovci) pogubljen Louis 16., a sad je ''pogubljena'' i još jedan Royal (kralj na eng.) (misleći na Segolene). Strašno!!!!
-
Nancy Drew
-
Svemirski_Jebach
gledao sam sarkozy-a nedavno na CBS-u, intervju...uvlacio se amerima...eto, on ce poboljsati odnose...
e da vidimo...
cekamo...da francuska konacno prizna svoje nebitno mjesto u svjetskom poretku...negdje sa pakistanom 
e da vidimo...
-
Svemirski_Jebach
radije bi nekako da branim domovinu negdje pod parizom...Šandor wrote:Svemirko, smijat ćeš se kad te pošalju da braniš domovinu kod Isfahana. Sabur.
-
Vertigo
Nancy Drew wrote:Glavne odrednice izbornog programa Nicolasa Sarkozyja
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2007, ... m,73266.jl
Privatni život
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2007, ... a,60668.jl
Francuzi od novog čelnika traže da riješi probleme
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2007, ... r,71630.jl
...
Glavni je Sarkozyjev problem opća sumnja u naglost njegova karaktera. I posljednja istraživanja dokazala su da je to moment koji najviše muči sve birače......
Francuski predsjednički kandidat Nicolas Sarkozy, koji je osvojio najveći broj glasova u prvome krugu izbora, izjavio je danas da će povući francusku vojsku iz Afganistana bude li izabran za predsjednika.....
Ako Sarkozy bude izabran, doći će do kaosa - kaže Charmand koji tvrdi da je borba bivšeg ministra unutarnjih poslova protiv kriminala dovela do povećanja policijske brutalnosti prema etničkim manjinama u Francuskoj......
Vodeći francuski predsjednički kandidat Nicolas Sarkozy pokušao se u četvrtak obraniti od oštrih kritika koje su mu upućene nakon što je rekao u utorak kako vjeruje da se ljudi rađaju kao pedofili.
Filozofi i Rimokatolička crkva također su ga kritizirali zbog toga što je svojom izjavom sugerirao da se ljudi ne mogu promijeniti.
On je rekao da u Francuskoj svake godine 1.200 do 1.300 mladih izvrši samoubojstvo i to ne zato što se njihovi roditelji nisu o njima dobro brinuli, već zato što su "genetski bili krhki i skloni patnji".....
...
- cyprus
Kolko ja znam Sarkozi je protiv širenja Evropske Unije
Francuska je bitan faktor u Evropi
---------------------------------------------------------------------
Logičan zaključak: Đabe se trudimo, nećemo nikad u Evropu
Jesam li upravu?
Francuska je bitan faktor u Evropi
---------------------------------------------------------------------
Jesam li upravu?
-
Šandor
O tome možeš samo sanjati. Vi napadate samo jadnike koji nemaju nuklearno oružje.Svemirski_Jebach wrote:radije bi nekako da branim domovinu negdje pod parizom...Šandor wrote:Svemirko, smijat ćeš se kad te pošalju da braniš domovinu kod Isfahana. Sabur.ko 1944-te
![]()
![]()
![]()
-
zlata
Zanimljivo je kako se ti "outsider-i" bilo bosanski, hrvatski, francuski...prodavaju "domorod'cima"...k'o desnicari...uvlace se ljudima pod kozu...svojim novokomponovanim nacionalizmom. Vazda nekakvi "pravi" u odnosu na "kilave" domorodce. I oni ce te kilave domordce branit od njihovih siledzija...jerbo...ovi su k'o fol..kilavi da sami sebe brane.
Ista prica...k'o od Sarkozy-a...se cuje od Sandza u Saraj'vu...Hercegovaca u Zagrebu.
Sve nekakve doslje koje moraju nac svoje mucenike...po kojima ce mlatiti dokazivajuci zestinu svog domoljublja...i iskoristavajuci "pravi" trenutak zauzeti "prava" mjesta u drustvu.
Evo...njegove genealogije...Vrlo cudno za francusku....al'valjda je "blazi" od Le Pen-a...a lakse ce proci njegova nakaradna politicka filozofija....jer je i sam potomak doseljenika...pa tako moze pravdat svoje desnickarske stavove...kao legitimne.
http://www.seniorplanet.fr/mag/madame-r ... 15424.html
.
Ista prica...k'o od Sarkozy-a...se cuje od Sandza u Saraj'vu...Hercegovaca u Zagrebu.
Sve nekakve doslje koje moraju nac svoje mucenike...po kojima ce mlatiti dokazivajuci zestinu svog domoljublja...i iskoristavajuci "pravi" trenutak zauzeti "prava" mjesta u drustvu.
Evo...njegove genealogije...Vrlo cudno za francusku....al'valjda je "blazi" od Le Pen-a...a lakse ce proci njegova nakaradna politicka filozofija....jer je i sam potomak doseljenika...pa tako moze pravdat svoje desnickarske stavove...kao legitimne.
.
- cyprus
zlata wrote:Zanimljivo je kako se ti "outsider-i" bilo bosanski, hrvatski, francuski...prodavaju "domorod'cima"...k'o desnicari...uvlace se ljudima pod kozu...svojim novokomponovanim nacionalizmom. Vazda nekakvi "pravi" u odnosu na "kilave" domorodce. I oni ce te kilave domordce branit od njihovih siledzija...jerbo...ovi su k'o fol..kilavi da sami sebe brane.
.
- jeza u ledja
Upravo tako. Interesantan je taj mentalitet.zlata wrote:Zanimljivo je kako se ti "outsider-i" bilo bosanski, hrvatski, francuski...prodavaju "domorod'cima"...k'o desnicari...uvlace se ljudima pod kozu...svojim novokomponovanim nacionalizmom. Vazda nekakvi "pravi" u odnosu na "kilave" domorodce. I oni ce te kilave domordce branit od njihovih siledzija...jerbo...ovi su k'o fol..kilavi da sami sebe brane.
.
Ni Bush, Veliki Kauboj, nije Teksasanin vec fini Nju Inglander.
-
Maksim
Nista me ne cudi, Zlato. On je podrijetlom iz jedne aristokratske madjarske obitelji (pravo prezime je Sárközy) koji su (uh zalosti) morali izbjeci iz Madjarske nakon instaliranog komunistickog rezima. Ovo je jos jedan tragican dan za Evropu, jer imamo jos jednu vladu koja ce jos vise otezavati politicku neovisnost EU od Amerike. Bas kad se covjek nada da ce se u Velikoj Britaniji mozda nesto promijeniti stvori se opet ravnoteza.
-
in33sa
Pa kod Zidova se i gleda majcina strana, ako je majka zidovka onda prolazis, otac je manje bitan.
Svejedno, ovi izbori se mogu gledati i kao odlucno NE liberalizaciji francuskog drustva. Mislim da je Francuzima definitivno prekipjelo nakon onih silnih nasilnih protesta crnacke i arapske manjine, mislim da se velika nevolja iza brda valja.
Svejedno, ovi izbori se mogu gledati i kao odlucno NE liberalizaciji francuskog drustva. Mislim da je Francuzima definitivno prekipjelo nakon onih silnih nasilnih protesta crnacke i arapske manjine, mislim da se velika nevolja iza brda valja.
-
Maksim
To je tocno, no ti si rekao madjarski Zidov...... to bi bio da je rodjen u Madjarskoj.in33sa wrote:Pa kod Zidova se i gleda majcina strana, ako je majka zidovka onda prolazis, otac je manje bitan.
-
Pearl
na kasiku_BosanaC wrote:Jestel' to i Francuzima krvna zrnca prebrojali?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
zzzzz
Jeste. on je protiv sirenja EU i pogotovo protiv ulaska Turske u EUcyprus wrote: Kolko ja znam Sarkozi je protiv širenja Evropske Unije
Francuska je bitan faktor u Evropi---------------------------------------------------------------------
Jesam li upravu?