Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
-
swanfilter
#26 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
Ah, ja povracam kada ovakvi Sellame BiH i njene gradove, a investiraju u namjensku industriju drzave agresora. Obican populista kao i ove lokalno/regionalne ublehe ...
Imao sam pozitivno misljenje o njemu do onog incidenta sa Izraelom. Nakon onog, ali i prihvatanja deklaracije u Francuskoj, Tajip totalno mijenja kurs svog dotadasnjeg djelovanja ...
Ocekujem Kaplana na ovoj temi ..
Imao sam pozitivno misljenje o njemu do onog incidenta sa Izraelom. Nakon onog, ali i prihvatanja deklaracije u Francuskoj, Tajip totalno mijenja kurs svog dotadasnjeg djelovanja ...
-
weredsf
- Lokman
#28 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
Turski narod voli i vjeruje Erdoganu. Ubjedljiva pobjeda u nedelju je neupitna. On je nafakali osoba koja je donijela opći prosperitet i rast životnog standarda. sasvim je prirodno da motiviše radost, veselje i pobjednički optimizam. Uporedim li ga sa duhovnim mrtvacima poput Lagumdžije, Izetbegovića, Radončića, i najgoreg od svih Sulejmana Tihića..jasno vidimo kako nas je Bog kaznio pokvarenim i nesposobnim rukovodstvom.
- Point.
#29 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
Nadam se da ce, za dobrobit Turske, ovaj nazadni islamista koji bi zabranjivao ovo i ono, popusiti na izborima samo tako. Muka mi je vise od islamista.
-
weredsf
#30 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
Ti u nekom paralelnom svemiru zivis, covjeku na predizborni skup dodje dva miliona ljudi a ti prizeljkujes poraz na izborimaPoint. wrote:Nadam se da ce, za dobrobit Turske, ovaj nazadni islamista koji bi zabranjivao ovo i ono, popusiti na izborima samo tako. Muka mi je vise od islamista.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#31 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
ma ja ...Point. wrote:Nadam se da ce, za dobrobit Turske, ovaj nazadni islamista koji bi zabranjivao ovo i ono, popusiti na izborima samo tako. Muka mi je vise od islamista.
ti bi da napredni kemalisti i moderni generali preuzmu vlast u turskoj koji su inače i poznati po tome što nisu ništa zabranjivali i ograničavali
-
neretvanac
#32 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
Erdogan
Pobjeda AKP u nedjelju, ako Bog da
Pobjeda AKP u nedjelju, ako Bog da
- Lokman
#33 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
Hakan Fidan je direktor turske obavještajne agencije MIT i desna ruka premijera Erdogana. On je odavno meta kritike iz Izraela jer ga smatraju osobom bliskoj Iranu. Prema riječima Sibel Edmond, bivše agentice FBI turskog porijekla, koja je napustila FBI i javnosti otkrila čitav niz senzacija vezano za obavještajno podzemlje, i koja je uz Snowdena najpoznatija svjetska "zviždaćica", razlozi za pokretanje CIA operacije rušenja Erdogana jesu:27 March 2014, Thursday /ISTANBUL, TODAY'S ZAMAN
David Meidan, Israeli Prime Minister Benyamin Netanyahu's personal representative on energy and security issues, met with Turkey's National Intelligence Organization (MİT) chief, Hakan Fidan, in Ankara on Monday.
During Meidan and Fidan's meeting, it was agreed that embassies in both countries will reopen. A possible future visit of Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan to Israel was also discussed.
Turkish-Israeli relations took a positive turn after Erdoğan's last meeting with US President Barack Obama. Erdoğan stated during the meeting that Turkey is ready to do whatever it can in order to stabilize relations between the two countries.
Several topics were on the table during the meeting, including the issue of oil and gas exploration in the East Mediterranean and it was stated that Turkey will play a role in this. Another major topic was Erdoğan's future visit to Israel. It was suggested that Erdoğan's visit might take place one month after the elections.
Meidan was second-in-command at the Israeli national intelligence agency Mossad for years and instead of taking charge as the chief of the agency, he became a personal representative for the Israeli prime minister.
- kupovina kineskog protuzračnog sistema vrijednog 3 milijarde dolara
- bliskost sa Putinom odnosno zahtjev za pristupanje Šangajskoj asocijaciji
- veliko kršenje sankcija prema Iranu putem šverca zlatom gdje je Turska zaradila 100 milijardi dolara
- raskid obavještajnih i vojnih odnosa sa Izraelom.
Erdogan se nalazi pod strahovitim pritiskom, nije ni slutio koliko je CIA infiltrirana i moćna u turskom državnom aparatu. Još danas su na Youtube pustili snimke sa sastanka vijeća za nacionalnu sigurnost na kojem se dogovarala politika prema Siriji.
- Lokman
#34 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
10 miliona Turaka će zarađivati preko 35 000 $ godišnje. Mašallah! Erdogan je Tursku postavio na noge. U budućnosti njena pozicija bit će još jača, jer ima jedinstven geostrateški položaj, ključni u dinamici istoka i zapada. Turska je ključ za tranzit ruskih, azerbejdžanskih i iranskih energenata za Evropu. Budućnost je svijetla samo treba savladati ideološku nezrelost koja vodi u besmislene unutarnje nemire. Svaki narod treba da traži sopstveni demokratski put u skladu sa svojom tradicijom i mentalitetom. Živimo u vremenu kada su bankrotirale ateističke ideologije: fašizam, komunizma i liberalizam. U tome je historijska velićina Recepa Tayyipa Erdogana jer je koncipirao konzervativnu revoluciju koja promoviše autentični turski identitet. Nakon toga ekonomski i nacionalni procvat bio je neminovan. Inšallah sutra će Recep Tayyip Erdogan potvrditi harmonijuu sa turskim narodom. On je vođa kojim dragi Bog blagosilja čestite narode i on je možda spasitelj bošnjačkog naroda koji se nalazi u jednoj teškoj situaciji. Učim dovu za Erdogana i njegovu sutrašnju pobjedu na izborima.According to Ernst & Young, the annual income of 10 million people in Turkey will exceed $35,000 in 2022 while the number of people who have an annual income over $35,000 will climb to 200 million in 25 countries including Turkey. The estimated number is 10 million people in Turkey, 80 million in China and 15 million in Brazil and Russia. Ernst & Young also predicts that Turkey's economy will continue to grow despite the deterioration that began in the middle of 2013.
- Lokman
-
semirizsvemira
#36 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
Kad si reko polupismeni Fatmir Alispahic sve si rekao o sebi . I jos poredis Erdogana sa Dodikom . Kako te nije sram i stid jadnice . Sa ovim si pokazao da si amater i laik sto se politike ticeIt_is_a_Leclerc wrote:Erdogan je još jedan u nizu lopova tipa Milorad Dodik koji na negiranju počinjenja genocida, šatro- "pan-nacionalizmu" i ostalim ublehama za polupismene fanove Fatmira Alipsahića i TV Igmana, osvaja vlast i priliku da krade od naroda i daje svom sinu ("Ukloni to iz kuće", reče Erdogan na snimku zbog kojeg je i ukinuo twitter).
To što ga većina Bošnjaka voli ga ne čini manjim negatorom genocida, manjim kršiocem osnovnih ljudskih prava i sloboda, te u konačnici, manjim lopovom. To što ga većina Bošnjaka voli samo ukazuje na apsolutni nacionalni moždani udar koji traje među Bošnjacima u zadnjih 20 godina, zbog kojeg smo spremni i dušu prodati vragu samo da bi nas neko veliki zagrlio i rekao: "A dobro je. Niste vi mali, nesretni i siromašni".
Jer, između Srbina koji veliča Rusiju, i Bošnjaka koji veliča Tursku nema razlike. To su ljudi čija je nacionalna svijest kao balon - napuhano, i naizgled veliko, ali suštinski prazno, jadno i tužno.
Što se same Turske tiče. Neka odaberu onog koga oni žele i smatraju dobrim za svoju državu. Ništa međutim neće promijeniti istinu o tome da je Turska i dalje, u geopolitičkom smislu, pas koji zaglušujuće laje. Ali ne ujeda.
-
semirizsvemira
#37 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
Politika je za tebe izgleda spansko selo . Pa vidis da je danas jaci nego jucer . Tiha voda brege valja . Pa ti ne znas da je utrostrucio cijenu vode za Izraelswanfilter wrote:Ah, ja povracam kada ovakvi Sellame BiH i njene gradove, a investiraju u namjensku industriju drzave agresora. Obican populista kao i ove lokalno/regionalne ublehe ...
-
popokatepetl_com
#38 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
Erdogan je ublehas i populista, kao sto iznad LeClerc napisa Turski Dodik. Naravno da ga nece na izborima srusiti srusice ga oni sto su ga i doveli tu a to je zapad i njihova kuhinja.
-
El_comadante
#39 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
poredi Bošnjo Dodika, koji je pokro i prodao sve što je imao i ništa nije uradio na ekonomiji, sa Erdoganom koji je značajno digao ekonomski Tursku. znači nemoguče se poredi. bitni su rezultati.popokatepetl_com wrote:Erdogan je ublehas i populista, kao sto iznad LeClerc napisa Turski Dodik. Naravno da ga nece na izborima srusiti srusice ga oni sto su ga i doveli tu a to je zapad i njihova kuhinja.
-
Rizvan
#40 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
Turski ekvivalent našoj Amri Babić. Prva pokrivena žena izabrana za načelnicu u Turskoj.

Rezultati u Meram Distriktu:Fatma Toru becomes the first headscarfed mayor in Turkey according to the initial results
World Bulletin/News Desk
AK Party Chairman Mustafa Ulvi Bezirci said Fatma Toru won the 2014 municipal elections in Meram district of Konya. She becomes the first headscarfed mayor according to the initial results announced by Bezirci in a statement.
Toru was born in 1972 in Konya and graduated from the Department of Surveying Engineering of Selcuk Unversity. She worked in Meram Municipality's Caybasi Urban Transformation Project chief. Fatma Tori is married and has 2 children.
Fatma Toru AK Parti 136.160 % 70,73
Hakkı Altuntaş MHP 31.072 % 16,14
Mehmet Demirel SP 15.372 % 7,99
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#41 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
swanfilter wrote:Ah, ja povracam kada ovakvi Sellame BiH i njene gradove, a investiraju u namjensku industriju drzave agresora. Obican populista kao i ove lokalno/regionalne ublehe ...
.
da je iko (osim možda Izmetbegovića) vidio hajra od ovog ublehaša i ja bih ga pozdravljao
a i uopće od Turske
-
megaman4
#42 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
ne znam zašto se raja pali na Turke kada prirodno pripadamo Evropi, a ne Aziji.JoseMujica wrote:swanfilter wrote:Ah, ja povracam kada ovakvi Sellame BiH i njene gradove, a investiraju u namjensku industriju drzave agresora. Obican populista kao i ove lokalno/regionalne ublehe ...
.![]()
da je iko (osim možda Izmetbegovića) vidio hajra od ovog ublehaša i ja bih ga pozdravljao
a i uopće od Turske
- JoseMujica
#43 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
po svršavanju na AKP prepoznaš SDA članstvo
-
The 51st State
#44 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
natron maglaj, sisekam lukavac, kontinuirana investicija u vidu boravka njihovih studenata, za labrnjanje dosta..., a bilo bi ih jos da smo u stanju nesto kvalitetno i ponuditi.JoseMujica wrote:swanfilter wrote:Ah, ja povracam kada ovakvi Sellame BiH i njene gradove, a investiraju u namjensku industriju drzave agresora. Obican populista kao i ove lokalno/regionalne ublehe ...
.![]()
a i uopće od Turske
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#45 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
nema rata bez turaka
što se vidi iz priloženog
što se vidi iz priloženog
- stakasa
#46 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
Ne bi bilo zgoreg malo prostudirat "slucaj Erdogan" i pozadinu turskog ekonomskog razvoja. Ne mislim ja ovde da ce BiH imati velike koristi od Turaka nego cisto kao lekcija iz koje se ima sta nauciti.The 51st State wrote:natron maglaj, sisekam lukavac, kontinuirana investicija u vidu boravka njihovih studenata, za labrnjanje dosta..., a bilo bi ih jos da smo u stanju nesto kvalitetno i ponuditi.JoseMujica wrote:swanfilter wrote:Ah, ja povracam kada ovakvi Sellame BiH i njene gradove, a investiraju u namjensku industriju drzave agresora. Obican populista kao i ove lokalno/regionalne ublehe ...
.![]()
a i uopće od Turske
Kako sam ja shvatio, a nisam do kraja nacitan i volio bih da me neko ispravi ako nisam u pravu, upravo su se seljaci iz Anadolije pokazali kao najvitalniji dio drustva a FGR koja je bespogovorno i nekriticki podrzavala Ataturka (isto kao i sultane prije Ataturka, dakle ne iz nekih uvjerenja nego cistog komforizma) i nema bas neke rezultate.
Taj scenario predvidam i nama za kojih dvadesetak godina kad se ove izbjeglice koje su dosle u gradove malo obrazuju i emancipiraju
- JoseMujica
#47 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
doduše ima i ta strana medaljeThe 51st State wrote:natron maglaj, sisekam lukavac, kontinuirana investicija u vidu boravka njihovih studenata, za labrnjanje dosta..., a bilo bi ih jos da smo u stanju nesto kvalitetno i ponuditi.JoseMujica wrote:swanfilter wrote:Ah, ja povracam kada ovakvi Sellame BiH i njene gradove, a investiraju u namjensku industriju drzave agresora. Obican populista kao i ove lokalno/regionalne ublehe ...
.![]()
a i uopće od Turske
- Lokman
#48 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/03/ ... iz-telefon
Prvi državnik koji je nazvao Erdogana i čestitao mu pobjedu nad vanjskim neprijateljem i unutrašnjim kvinslinzima jeste predsjednik Rusije Vladimir Putin. U Turskoj to ocjenjuju veoma pozitivno jer je i sam Erdogan tokom predizborne kampanje jasno i nedvosmisleno ukazivao na spoljnu zavjeru skovanu na Zapadu, prije svega u Njemačkoj i neokonzervativnim krugovima u Americi. Oni se nisu mirili sa nezavisnim kursom koji zastupa Erdogan a u čijem su centru turski interesi. Kao što je uoči izbora, u svojoj poruci građanima Turske, poručila Sibel Edmond, bivša agentica FBI, koja je razotkrila američko obavještajno podzemlje, građani Turske treba da zaključe šta je njihova politička opcija, a ne zapadne obavještajne službe putem propagandnog rata, a čime je jasno podržala Erdogana i njegov kurs nezavisnosti i ponosa (http://www.boilingfrogspost.com/2014/03 ... vereignty/ ) . Sa druge strane Turska je u velikim kombinacijama sa Rusijom na energetskom polju. Rusija gradi prvu tursku nuklearnu elektranu vrijednu 20 milijardi dolara, ali je Turska ključna za budući tranzit ruskog gasa preko Južnog toka. Svake godine 4 miliona Rusa ljetuje na turskoj obali.

FBI agentica turskog porijekla Sibel Edmonds još prije deset godina razotkrila je da je mreža Fetullaha Gulena ustvari CIA skrivena operacija. Nakon toga Gulenove škole su zatvorene u Rusiji, Kazahstanu, Turkmenistanu.... Iako sekularnog uvjerenja uoči izbora podržala je Erdogana, i poručila režiserima Erdoganovog rušenja da će polomiti zube, jer Turska nije ni Ukrajina ni Egipat ni Libija.
Prvi državnik koji je nazvao Erdogana i čestitao mu pobjedu nad vanjskim neprijateljem i unutrašnjim kvinslinzima jeste predsjednik Rusije Vladimir Putin. U Turskoj to ocjenjuju veoma pozitivno jer je i sam Erdogan tokom predizborne kampanje jasno i nedvosmisleno ukazivao na spoljnu zavjeru skovanu na Zapadu, prije svega u Njemačkoj i neokonzervativnim krugovima u Americi. Oni se nisu mirili sa nezavisnim kursom koji zastupa Erdogan a u čijem su centru turski interesi. Kao što je uoči izbora, u svojoj poruci građanima Turske, poručila Sibel Edmond, bivša agentica FBI, koja je razotkrila američko obavještajno podzemlje, građani Turske treba da zaključe šta je njihova politička opcija, a ne zapadne obavještajne službe putem propagandnog rata, a čime je jasno podržala Erdogana i njegov kurs nezavisnosti i ponosa (http://www.boilingfrogspost.com/2014/03 ... vereignty/ ) . Sa druge strane Turska je u velikim kombinacijama sa Rusijom na energetskom polju. Rusija gradi prvu tursku nuklearnu elektranu vrijednu 20 milijardi dolara, ali je Turska ključna za budući tranzit ruskog gasa preko Južnog toka. Svake godine 4 miliona Rusa ljetuje na turskoj obali.

FBI agentica turskog porijekla Sibel Edmonds još prije deset godina razotkrila je da je mreža Fetullaha Gulena ustvari CIA skrivena operacija. Nakon toga Gulenove škole su zatvorene u Rusiji, Kazahstanu, Turkmenistanu.... Iako sekularnog uvjerenja uoči izbora podržala je Erdogana, i poručila režiserima Erdoganovog rušenja da će polomiti zube, jer Turska nije ni Ukrajina ni Egipat ni Libija.
-
The 51st State
#49 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
[/quote]
Ne bi bilo zgoreg malo prostudirat "slucaj Erdogan" i pozadinu turskog ekonomskog razvoja. Ne mislim ja ovde da ce BiH imati velike koristi od Turaka nego cisto kao lekcija iz koje se ima sta nauciti.
Kako sam ja shvatio, a nisam do kraja nacitan i volio bih da me neko ispravi ako nisam u pravu, upravo su se seljaci iz Anadolije pokazali kao najvitalniji dio drustva a FGR koja je bespogovorno i nekriticki podrzavala Ataturka (isto kao i sultane prije Ataturka, dakle ne iz nekih uvjerenja nego cistog komforizma) i nema bas neke rezultate.
Taj scenario predvidam i nama za kojih dvadesetak godina kad se ove izbjeglice koje su dosle u gradove malo obrazuju i emancipiraju[/quote]
tesko je u tom kontekstu uzimati primjer turske..., koliko god dodirnih tacaka imali sa njima ipak su nam putevi i okruzenje razliciti, ali svakako ako su voljni da se od njih izvuce bilo kakva ekonomska ili politicka korist, sto da ne, lako cemo mi sa turcima. lokalni hamelj je problem, opstu marginalizaciju drustvenih vrijednosti kod nas ni milion iskustava turske ne moze ponistiti.
Ne bi bilo zgoreg malo prostudirat "slucaj Erdogan" i pozadinu turskog ekonomskog razvoja. Ne mislim ja ovde da ce BiH imati velike koristi od Turaka nego cisto kao lekcija iz koje se ima sta nauciti.
Taj scenario predvidam i nama za kojih dvadesetak godina kad se ove izbjeglice koje su dosle u gradove malo obrazuju i emancipiraju[/quote]
tesko je u tom kontekstu uzimati primjer turske..., koliko god dodirnih tacaka imali sa njima ipak su nam putevi i okruzenje razliciti, ali svakako ako su voljni da se od njih izvuce bilo kakva ekonomska ili politicka korist, sto da ne, lako cemo mi sa turcima. lokalni hamelj je problem, opstu marginalizaciju drustvenih vrijednosti kod nas ni milion iskustava turske ne moze ponistiti.
- pike
#50 Re: Izbori 30 Marta-Turska na raskršću
Prva pokrivena politicarka u BiH se preziva Babic?Rizvan wrote:Turski ekvivalent našoj Amri Babić. Prva pokrivena žena izabrana za načelnicu u Turskoj.