Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja znam da je najbolje biti pobjednik i uz pobjednike.
Međutim postoje i poraženi.
U ovom slučaju to je BNS.
No,bez obzira što nas je podržao mali broj građana nećemo se predati.
Ostajemo na političkoj sceni Ilidže.
SDA u vrh glave 8. mandata. SDP 5., SBB 4. i ove male stranke su se nekako ugurale i odnose po jedan mandat. SDU 1., NS 1., i kako se čini Lijanovićevi 1. mandat. Za Husine nisam siguran. Između 3. i 4. mandata i Sza BiH između 2. i 3. mandata. Bumo vidli.
Daklem, kako je Bisogna Vincere prikazao/la na svom postu, SDA ima povečanje za 200 do 300 glasova na odnosu prošlih izbora za vijeće a imala je 11. vijećnika. No međutim na prošle izbore je izašlo oko 16.000 glasaća a na ove izbore je izašlo više od 26.400 građana s pravom glasa pa ako je SDA ostala na istom broju glasova onda se taj score SDA u broju mandata smanjuje pa SDA sada mora dobiti 8. mandata.
Zapravo je izašlo više od 28.000 glasaća ali je više od 2.000 praznih listića, namjerno išaranih sloganima tipa; Chuck Noris i "zlatne kašike" a to znači prema podacima da u našoj općini ima nešto takvoga najviše, jer 2.000 nije malo.
Ovih 10.000 ili približno više glasaća koji su izašli svoje glasove su sasvim očigledno podijelili SDP-u koji je dobio 2.000 glasova više na odnosu izbora 2008., SBB 3900. koji 2008. nije niti postojao i isto tako Mahmutovićevim 3.300 koji kao politički subjekt nisu niti postojali 2008.
Logičan zaključak je da nama trebaju novi politički subjekti da bi primamili i organizirali narod i isto tako da tome može poslužiti i SDP jer je malo bio na vlasti pa se nisu nakrali i okaljali. Isto tako je logično za zaključiti da SDA i Sza BiH mogu još samo kurcu poslužiti, a po očiglednom shvatanju širokih narodnih masa.
Još reprezentativnije to pokazuje uspjeh Lijanovića stranke koja je uvečala podršku na izborima na našoj općini za skoro tri puta.
Sve ovo govori da je trenutna situacija neprihvatljiva. Da narod traži promjene i izmjene i govori nam to da je narod ipak u večini svjestan situacije. Znači sve ovo je ipak neki pomak naprijed.
FOČANSKI PROPISI wrote:Nećete da glasate za KEREŠA,eto vam sad Memića,nek vas handri dok je živ.
kako nijste mogli navuči na 400 glasova pa ni vaši članovi nisu glasali za vas muharemović 75 glasovakerim lučarevič 36 gl.zet od nosioca ožegović 27 gl i poljoprivrednik šetkić 13 gl.a u butmitu živi 18 šetkića
FOČANSKI PROPISI wrote:Ja znam da je najbolje biti pobjednik i uz pobjednike.
Međutim postoje i poraženi.
U ovom slučaju to je BNS.
No,bez obzira što nas je podržao mali broj građana nećemo se predati.
Ostajemo na političkoj sceni Ilidže.
vala si i ti dosadan sa KEREŠOM i BNS-OM k'o proljev... vece patetike nisam ni kod tornjaka vidio... popusti malo keresa ti
kakav kereš onaj smoto kreso imao više glasova od njega a niko ga nigdje nije spominjad
FOČANSKI PROPISI wrote:Nećete da glasate za KEREŠA,eto vam sad Memića,nek vas handri dok je živ.
kako nijste mogli navuči na 400 glasova pa ni vaši članovi nisu glasali za vas muharemović 75 glasovakerim lučarevič 36 gl.zet od nosioca ožegović 27 gl i poljoprivrednik šetkić 13 gl.a u butmitu živi 18 šetkića
sasvim normalno
BNS nije nudio "nagrade" pa nisu ni dobili glasova
Ne znam ljudi čemu prepucavanja i ubjeđivanja. Zeleni ubjeđuju da se obuče crveno i obratno
Narod je odlučio (i ovi što su izašli i ovi što nisu) šta želi, a to je "kontinuirani napredak" od '96 pa dalje.
Opet narodski rečeno
ISKALI STE, EVO VAM GA!
iskreno memic meni onako odbojan tip,ali čovjek će nastaviti projekat koji je započeo rahmetli amer cenanovic cini mi se da projekat traje do 2013 godine kada bi trebao biti završen,da je došao bilo ko drugi taj SUPER PROJEKAT bi bio ugašen ovako ce se nastaviti
BHF80 wrote:iskreno memic meni onako odbojan tip,ali čovjek će nastaviti projekat koji je započeo rahmetli amer cenanovic cini mi se da projekat traje do 2013 godine kada bi trebao biti završen,da je došao bilo ko drugi taj SUPER PROJEKAT bi bio ugašen ovako ce se nastaviti
koji projekat!
Izgleda da su Memicu pobjedu donije upravo ovi Ljanovici. I sreca sto je ima 4 jaka protiv kandidata.
BHF80 wrote:iskreno memic meni onako odbojan tip,ali čovjek će nastaviti projekat koji je započeo rahmetli amer cenanovic cini mi se da projekat traje do 2013 godine kada bi trebao biti završen,da je došao bilo ko drugi taj SUPER PROJEKAT bi bio ugašen ovako ce se nastaviti
koji projekat!
Izgleda da su Memicu pobjedu donije upravo ovi Ljanovici. I sreca sto je ima 4 jaka protiv kandidata.
Projekt "Voćke su zakon", koji predviđa zasađivanje voćki gdje god postoji 0,5m2 slobodne površine na općini. ovdje se posebno misli na zagađene i kancerogene površine, jer nisu pogodne ni za šta drugo, osim za voće, kojem odgovara sumpor,olovo i drugi teški metali.
Bice da je to. Eto sta na kraju reci, osim da ce Memic uvije ima 7.000 budala za sobom, a ostalim 50tak hiljada biraca ce lafo nesto prciati kako nam je i sta nam je, a pola im je mrsko izaci iz kuce, a drugih pola rasporedi glasove fino, tako da Mema moze krenuti u svoje velike projekte.