IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post Reply
Bosnjak333

#226 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

tvsabina wrote: Sabina sama - 45 % :thumbup:
Nasa Stranka ima dosta simpatizera na ovom forumu(to ste ustvari vi bivsi SDP-ovci),ali u stvarnom zivotu niko ne glasa za ove jadove.Sabina sama sasvim realno nece osvojiti vise od 9-10 % glasova,a u to ces se uvjeriti kad objave rezultate izbora,i ti i ovi SBB-ovic sto pricaju o nekim Hulusicima...
madner

#227 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by madner »

Ako je ona jad, sta si onda ti? :D
SDA SDP SBB

#228 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by SDA SDP SBB »

Vidi lanca vidi dame a hoće da bude načelnica. Ma šalim se ljepša je nego što sam ja mislio možda bi bolje bilo da je išla na izbor za mis BiH.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#229 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

Bosnjak333 wrote:
Nasa Stranka ima dosta simpatizera na ovom forumu(to ste ustvari vi bivsi SDP-ovci),ali u stvarnom zivotu niko ne glasa za ove jadove.Sabina sama sasvim realno nece osvojiti vise od 9-10 % glasova,a u to ces se uvjeriti kad objave rezultate izbora,i ti i ovi SBB-ovic sto pricaju o nekim Hulusicima...
Da , neka niko ne glasa za ove jadove. Završena priča. Potpuno ali potpuno se slažem.

Zbog predratnih ,ratnih i poratnih marifetluka Stranke Demokratske Akcije NIKO nikada nije odogovarao a samo zbog osnovnih postulata demokratije (koje bi SDA-ovci tako rado poništili) i zbog opšte zavisnosti i suda i tužilaštva još uvijek je politički LEGALNA partija i zbog toga sudjeluje na izborima. Doći će dan kada će ODGOVARATI za svaku JADNU dječiju suzu koja je zaplakala jer nije imala mlijeko za večeru a koja im je uzeta iz usta da bi se nahranile njene privredno-profiterske-ratno-poratne horde i falange koje su kupile nesmiljenom žestinom sve ono zdravo što je ova zemlja izgradila u prošlosti a preživjelo rat.
Koliko donacija nije došlo u ruke nekoj JADNOJ majci sa četvero djece a otišlo je u benzin i kerozin silnim SDA "ekspertima" , "stručnjacima" a najprije "PATRIOTAMA" koji u ime BOSNE i Bošnjaka ostaviše samo - havu. NEMAMO NIŠTA a sve što smo imali - u čijim li je to štekovima i nekretninama?

Ne dam više ni marku ! Ne dam ! Ni slučajno ni namjerno ni direktno ni indirektno ne dam svoje teško zarađene pare jer je SDA na vlasti. Neće više biti na vlasti. Nikada.

Koliko je JADNIKA boraca , oboljelih od PTSP- izvršilo samoubistvo ? Ima li podatak? Zna li se koliko ih je otišlo svjesno u smrt jer su bili "oduševljeni" i i"impresionirani" postratnim sjajem SLOBODNE BOSNE I ponosnih Bošnjaka glave dignute u zemlji bosanskoj ?
Koliko ih je završilo u zemlji bosanskoj jer nisu platili struju pa su nestali u mraku ??? Koliko?
Koliko je istopljenih "zlatnih kašika" da bi se kupio kruh ? Ima li negdje slučajno taj podatak. Koliko JADNIKA dnevno kupuje u sarajevskom klasu kruh od juče jer je 50% jeftiniji? Broje li se JADNICI kad se redovno JADNI politički oponenti broje? Ovi prvi su dali svoje pa su nebitni ?

I da li stvarno mislite da je milion i kusur ljudi ove zemlje toliko JADNO da će i pored sve medijske halabuke te redovnih SDA telala povjerovati u NEJADNOST njenih namjera ?

Da bar ćute pa da i ostali ćute...no prave se važni...i još angažuju "advokate"
Sramota
Neka im je na čast a bili ste u pravu...zbilja smo JADNI....u JAD nas je gurnula partija koju toliko branite...

PS...poznanik , potpuno nesvjesno i nenamjerno sam dala odgovor na pitanje koje si postavio iznad.Pozdrav
poznanik

#230 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by poznanik »

Ne shvatam zašto se ovolika rasprava vodi oko biranja načelnika, ne samo u N. Sarajevu, već i u svim općinama Sarajeva, kad je funkcija načelnika izvršna, uz vrlo malo prostora za samoinicijativno djelovanje.

Politiku jedne općine kreira Općinsko vijeće, o njoj odlučuje njegova većina, i sve odluke usmjerava prema načelniku. Tamo gdje načelnik "radi šta hoće" znak je nepoštivanja odluka Vijeća, ili da načelnik i većina vijećnika pripada istoj stranci.

Mislite li da će Sabina Čudić imati odriješene ruke i da neće imati opstrukcija u radu svakih 10 minuta? Mislite li da će izdržati u poziciji načelnika duže od mjesec-dva, ako bude ostvarila izbornu pobjedu za načelnika? Bio bi to potpun krah za NS u Novom Sarajevu, i vjerujem da bi se negativno odrazio i na ostala područja.

Milsim da se energija treba usmjeravati na postizanje što boljih rezultata na pozicije vijećnika, na većinu u Vijeću, a da mjesto načelnika treba prepustiti drugom...
Last edited by poznanik on 13/09/2012 22:43, edited 1 time in total.
Bosnjak333

#231 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

tvsabina wrote:
Bosnjak333 wrote:
Da , neka niko ne glasa za ove jadove. Završena priča. Potpuno ali potpuno se slažem.

Zbog predratnih ,ratnih i poratnih marifetluka Stranke Demokratske Akcije NIKO nikada nije odogovarao a samo zbog osnovnih postulata demokratije (koje bi SDA-ovci tako rado poništili) i zbog opšte zavisnosti i suda i tužilaštva još uvijek je politički LEGALNA partija i zbog toga sudjeluje na izborima. Doći će dan kada će ODGOVARATI za svaku JADNU dječiju suzu koja je zaplakala jer nije imala mlijeko za večeru a koja im je uzeta iz usta da bi se nahranile njene privredno-profiterske-ratno-poratne horde i falange koje su kupile nesmiljenom žestinom sve ono zdravo što je ova zemlja izgradila u prošlosti a preživjelo rat.
Koliko donacija nije došlo u ruke nekoj JADNOJ majci sa četvero djece a otišlo je u benzin i kerozin silnim SDA "ekspertima" , "stručnjacima" a najprije "PATRIOTAMA" koji u ime BOSNE i Bošnjaka ostaviše samo - havu. NEMAMO NIŠTA a sve što smo imali - u čijim li je to štekovima i nekretninama?

Ne dam više ni marku ! Ne dam ! Ni slučajno ni namjerno ni direktno ni indirektno ne dam svoje teško zarađene pare jer je SDA na vlasti. Neće više biti na vlasti. Nikada.

Koliko je JADNIKA boraca , oboljelih od PTSP- izvršilo samoubistvo ? Ima li podatak? Zna li se koliko ih je otišlo svjesno u smrt jer su bili "oduševljeni" i i"impresionirani" postratnim sjajem SLOBODNE BOSNE I ponosnih Bošnjaka glave dignute u zemlji bosanskoj ?
Koliko ih je završilo u zemlji bosanskoj jer nisu platili struju pa su nestali u mraku ??? Koliko?
Koliko je istopljenih "zlatnih kašika" da bi se kupio kruh ? Ima li negdje slučajno taj podatak. Koliko JADNIKA dnevno kupuje u sarajevskom klasu kruh od juče jer je 50% jeftiniji? Broje li se JADNICI kad se redovno JADNI politički oponenti broje? Ovi prvi su dali svoje pa su nebitni ?

I da li stvarno mislite da je milion i kusur ljudi ove zemlje toliko JADNO da će i pored sve medijske halabuke te redovnih SDA telala povjerovati u NEJADNOST njenih namjera ?

Sramota
Neka im je na čast a bili ste u pravu...zbilja smo JADNI....u JAD nas je gurnula partija koju toliko branite...

PS...poznanik , potpuno nesvjesno i nenamjerno sam dala odgovor na pitanje koje si postavio iznad.Pozdrav
SDA je jadna ne moras mi 50 puta ponoviti,sve vec znam...
Medjutim vi koji ste do juce SDP uzdizali do nebesa i govorili kako su nam oni spas ste sada promijenili plocu.Nova stranka spasioc trebala bi da bude NS,ali posto ste se jednom debelo zajebali prognozu siguran sam da cete to ponovo napraviti tako da vam vise ne vjerujem!Ne mozete samo tako mijenjati stranke i svaku novu stranku za koju glasate neograniceno hvaliti jer nikad ne znate kad ce vas i oni razocarati.Zato NS i bivsi SDP-ovci sto dalje od vlasti!
evo mene

#232 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by evo mene »

SUŠTINA SVEGA OVOGA JE ŠTO JE KOLDŽO KUPIO I OVE IZBORE, UZ MENTORSTVO SVOJE VILDANE, KOJA JE STVARNI NAČELNIK OPĆINE. KOLDŽO JE UMIRIO AVAZ PREKO AMKA (REKLAME PUCAJU BEZ PRESTANKA IZ PETKA U PETAK), A JADNI HULUSIĆ JOŠ NIJE SKONTAO DA JE ZAVALJEN, KAO I MUHAREMOVIĆ (SDP). ISTO JE BILO I SA DŽELINIM PRETHODNICIMA (KAROVIĆ I FAZLIJA). A TOME JE SADA DOKAZ DA AVAZ UOPĆE VIŠE NE DIRA KOLDŽU (ZA RAZLIKU OD MEMIĆA SA ILIDŽE), A SDP VODE TIHU KAMPANJU, NIDJE VEZE. A KOLDŽO ĆE DEFINITIVNO OTPILITI SDA, JER ĆE U VIJEČU BITI KOALICIJA SBB-SDP, A ON PRELAZI U JEDNU OD OVE DVIJE STRANKE. USTVARI, VEĆ GODINAMA RADI ZA SDP. A SADA POČINJE ZA SBB!!!
evo mene

#233 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by evo mene »

I PORED TOLIKIH REKLAMA AMKA... AVAZ DADE TA PROGOVORI NJIHOV KANDIDAT!!! HAJMO KOLDŽO JOŠ REKLAME!!!

http://www.avaz.ba/vijesti/izbori2012/h ... g-sarajeva
O'zone
Globalni moderator

#234 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by O'zone »

poznanik wrote:Ne shvatam zašto se ovolika rasprava vodi oko biranja načelnika, ne samo u N. Sarajevu, već i u svim općinama Sarajeva, kad je funkcija načelnika izvršna, uz vrlo malo prostora za samoinicijativno djelovanje.

Politiku jedne općine kreira Općinsko vijeće, o njoj odlučuje njegova većina, i sve odluke usmjerava prema načelniku. Tamo gdje načelnik "radi šta hoće" znak je nepoštivanja odluka Vijeća, ili da načelnik i većina vijećnika pripada istoj stranci.

Mislite li da će Sabina Čudić imati odriješene ruke i da neće imati opstrukcija u radu svakih 10 minuta? Mislite li da će izdržati u poziciji načelnika duže od mjesec-dva, ako bude ostvarila izbornu pobjedu za načelnika? Bio bi to potpun krah za NS u Novom Sarajevu, i vjerujem da bi se negativno odrazio i na ostala područja.

Milsim da se energija treba usmjeravati na postizanje što boljih rezultata na pozicije vijećnika, na većinu u Vijeću, a da mjesto načelnika treba prepustiti drugom...
Zato što svi misle da načelnik opštine vedri i oblači a zaboravljaju ovaj spisak ljudi koji su skupa sa njim:
Članovi Općinskog vijeća

Presjedavajući: Nebojša Simić

Zamjenici presjedavajućeg:

1.Jusuf Lošić
2.Elmir Velić
3.Barbara Peleš Stroil

Sekretar: Mirsada Kazazić

SDP Novo Sarajevo

1. Kafedžić Fatima
2. Butigan Pero
3. Abdagić Mirsad – Kike
4. Talović Arijana
5. Muharemović Dželaludin
6. Duran Ena
7. Vreta Igor
8. Polutak mustafa
9. Misita Jelena
10. Mirjanić Duško
11. Simić Nebojša

SDA Novo Sarajevo

1.Tucak Džemo
2.Lošić Jusuf
3.Tanović Dženana
4.Biščević Bulend
5.Cero Mehemed
6. Čaušević Nurko
7. Bahtanović Hazim
8. Spahić Enela
9. Odžaković- Bunar Arnela
10. Palavra Nusret

Samostalni vijećnici

1. Velić Elmir
2. Kadić Zejna
3. Jakubović Muamer
4. Radović Dejan

Naša stranka Novo Sarajevo

1..Lazar Sanja
2..Peleš Stroil Barbara

Bosanskohercegovačka patriotska stranka - Sefer Halilović Novo Sarajevo

1.Zeković Adnan
2.Šabaredžović Mirsad

Stranka penzionera/umirovljenika Bosne i Hercegovine Novo Sarajevo

1. Selimović Meša

Nacionalne manjine

1. Putica Nada - BPS- Sefer Halilović Novo Sarajevo
delightful

#235 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by delightful »

evo mene, molim te prestani koristiti velika slova u svojim postovima. hvala.
kurcubic

#236 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by kurcubic »

delightful wrote:evo mene, molim te prestani koristiti velika slova u svojim postovima. hvala.
Da nemojte galamiti ljudi :zoka: :zoka: :zoka: :zoka: :zoka:
MASTER_NO1

#237 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by MASTER_NO1 »

Bosnjak333 wrote: Sabina sama - 45 % :thumbup:
Nasa Stranka ima dosta simpatizera na ovom forumu(to ste ustvari vi bivsi SDP-ovci),ali u stvarnom zivotu niko ne glasa za ove jadove.Sabina sama sasvim realno nece osvojiti vise od 9-10 % glasova,a u to ces se uvjeriti kad objave rezultate izbora,i ti i ovi SBB-ovic sto pricaju o nekim Hulusicima...[/quote]

Sramota

PS...poznanik , potpuno nesvjesno i nenamjerno sam dala odgovor na pitanje koje si postavio iznad.Pozdrav[/quote]
SDA je jadna ne moras mi 50 puta ponoviti,sve vec znam...
Medjutim vi koji ste do juce SDP uzdizali do nebesa i govorili kako su nam oni spas ste sada promijenili plocu.Nova stranka spasioc trebala bi da bude NS,ali posto ste se jednom debelo zajebali prognozu siguran sam da cete to ponovo napraviti tako da vam vise ne vjerujem!Ne mozete samo tako mijenjati stranke i svaku novu stranku za koju glasate neograniceno hvaliti jer nikad ne znate kad ce vas i oni razocarati.Zato NS i bivsi SDP-ovci sto dalje od vlasti!

Baš imas glupo misljenje, pa valjda su ljudi trazili promjenu nisu htjeli da ih vjecno kradu ovi iz SDA. Mislim, zašto ostati zatupljen, samo budala ne mjena svoje misljenje... SDA je na vlasti 20 godina, nista nisu uradili dali smo šansu SDP-u ni oni nista nisu uradili... Šta sad jel to razlog da ne damo šansu nekom trećem (nasoj stranci i sl.). ??Treba mjenjati sve dotle dok ne dodje pravi....
Bosnjak333

#238 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Prvo nije 20 godina(meni je matematika losa strana,a tebi izgleda jos losija)vec 15.Ljudi traze promjene tako sto svaki dan mijenjaju stranke?Sta onda rade stranacke prelivode sa debelim dosijeom?Je li i oni traze stranku koja ce poboljsati situaciju u BiH ili mozda ipak upitanju licni interes?Dojucerasnji SDP-ovci su shvatili da stranka tone pa se prebacili na NS,SDA-ovci i SBiH-ovci se navukli na drogu zvana SBB i sve tako u krug.I dalje su SDA i SDP(bez obzira koliko lose bile)stranke koje dobivaju najvise mladjih clanova(a da nisu prelivode).SBB i NS kupe politicki otpad tako da ces vecu promjenu dobiti ako ponovo glasas za SDA i SDP nego za NS i SBB,iako ovi drugi nikada nisu bili(stranacki)na vlasti...
drag_gost

#239 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by drag_gost »

Nisam clan nikakve stranke, niti sam do sada nesto izlazio za izbore. Pripadam opstini Novo Sarajevo, i mislim da sam jednom glasao za SDA i jednom za SDP. Dijete sam sehida. Ja najbolje znam sta mi je SDA dala, ili SDP. Dali su mi to da moram sam da finansiram svoje skolovanje - koje je sve samo ne jeftino, da nemam zdravstveno osiguranje, da nemam nikakve beneficije, bez obzira na zrtvu mog oca, te da me je maltene sramota reci da sam dijete sehida. Alija i slicni kriminalci iz njegove stranke (da Bog da im se sjeme zatrlo!) su nas, djecu sehida, godinama stavljali na margine drustva, umjesto da smo imali kakve-takve prednosti. Bez ikakve lazne patetike, malo ko od vas (hvala Bogu pa je tako) zna sta znaci odrasti i zivjeti bez oca, pogotovo u ovom poslijeratnom periodu. Nemas mnogo toga, a najvise tu neku sigurnost i zastitu. Drzavu je briga, svi te SDA generale, koji su dok mi je otac rahmeli bio ziv vrtili se oko njega, su jednostavno nestali. Ja to sve vezujem za SDA i porodicu Izetbegovic, i slicne klosare koji su u njihovom krugu.

Sada, kada sam zavrsio fakultet, radim i hvala Bogu dragom snasao sam se u zivotu, nakon dugog posta na izborima svoj cu glas dati SBB-u. Ne zato sto mislim da su nesto bolji, nego jer mislim da im treba dati sansu. Gori mislim da ne mogu biti. Opet je Fahro (iako Avaz citam samo zbog sporta) ostavio ovom gradu jedan brend, opet je ostavio jedan Toranj, pa i kada on umre, taj toranj ce da stoji tu. Alija je dao kriminalcima pola carsije (Safet Subo i slicni koji su krali od djece, a i od djece sehida - ovo znam iz prve ruke), umjesto da je dao ljudima koji su odbranili ovaj grad, dao je podrumasima.

Opet napominjem, nisam clan nijedne stranke, niti navijam za nekoga specijalno (osim za Zelju :D ) i vidim da ovdje vjerovatno ima mnogo placenika, od kojih ce me neki citirati i pisati "bravo momcino", a drugi iznositi neke dokaze svoje, i tako unedogled. Nemojte me citirati i dokazivati neke svoje teze, uzaludno je, necete promjeniti nista. Moj glas ovaj put ide za SBB. Ne samo moj nego moje citave porodice i koliko vidim, skoro svih mojih prijatelja. Pa neka nam je Bog na pomoci.

Volim ovu drzavu, volim ovaj grad, ali ako se ne daj Boze zapuca, bicu prvi na granici. Ova drzava je dobro pogazila kosti svojih patriota. Toliku gorcinu osjecam da je ne mogu opisati.. i danas.
Bosnjak333

#240 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

drag_gost wrote:Nisam clan nikakve stranke, niti sam do sada nesto izlazio za izbore. Pripadam opstini Novo Sarajevo, i mislim da sam jednom glasao za SDA i jednom za SDP. Dijete sam sehida. Ja najbolje znam sta mi je SDA dala, ili SDP. Dali su mi to da moram sam da finansiram svoje skolovanje - koje je sve samo ne jeftino, da nemam zdravstveno osiguranje, da nemam nikakve beneficije, bez obzira na zrtvu mog oca, te da me je maltene sramota reci da sam dijete sehida. Alija i slicni kriminalci iz njegove stranke (da Bog da im se sjeme zatrlo!) su nas, djecu sehida, godinama stavljali na margine drustva, umjesto da smo imali kakve-takve prednosti. Bez ikakve lazne patetike, malo ko od vas (hvala Bogu pa je tako) zna sta znaci odrasti i zivjeti bez oca, pogotovo u ovom poslijeratnom periodu. Nemas mnogo toga, a najvise tu neku sigurnost i zastitu. Drzavu je briga, svi te SDA generale, koji su dok mi je otac rahmeli bio ziv vrtili se oko njega, su jednostavno nestali. Ja to sve vezujem za SDA i porodicu Izetbegovic, i slicne klosare koji su u njihovom krugu.

Sada, kada sam zavrsio fakultet, radim i hvala Bogu dragom snasao sam se u zivotu, nakon dugog posta na izborima svoj cu glas dati SBB-u. Ne zato sto mislim da su nesto bolji, nego jer mislim da im treba dati sansu. Gori mislim da ne mogu biti. Opet je Fahro (iako Avaz citam samo zbog sporta) ostavio ovom gradu jedan brend, opet je ostavio jedan Toranj, pa i kada on umre, taj toranj ce da stoji tu. Alija je dao kriminalcima pola carsije (Safet Subo i slicni koji su krali od djece, a i od djece sehida - ovo znam iz prve ruke), umjesto da je dao ljudima koji su odbranili ovaj grad, dao je podrumasima.

Opet napominjem, nisam clan nijedne stranke, niti navijam za nekoga specijalno (osim za Zelju :D ) i vidim da ovdje vjerovatno ima mnogo placenika, od kojih ce me neki citirati i pisati "bravo momcino", a drugi iznositi neke dokaze svoje, i tako unedogled. Nemojte me citirati i dokazivati neke svoje teze, uzaludno je, necete promjeniti nista. Moj glas ovaj put ide za SBB. Ne samo moj nego moje citave porodice i koliko vidim, skoro svih mojih prijatelja. Pa neka nam je Bog na pomoci.

Volim ovu drzavu, volim ovaj grad, ali ako se ne daj Boze zapuca, bicu prvi na granici. Ova drzava je dobro pogazila kosti svojih patriota. Toliku gorcinu osjecam da je ne mogu opisati.. i danas.
Ja vjerujem da ti lazes jer u mojoj opcini,a i u vecini opcina u BiH djeca sehida imaju stipendije!Jedino ako nisi na nekom privatnom fakultetu,onda ti i ne trebaju dati nista!
drag_gost

#241 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by drag_gost »

Bosnjak333 wrote:
drag_gost wrote:Nisam clan nikakve stranke, niti sam do sada nesto izlazio za izbore. Pripadam opstini Novo Sarajevo, i mislim da sam jednom glasao za SDA i jednom za SDP. Dijete sam sehida. Ja najbolje znam sta mi je SDA dala, ili SDP. Dali su mi to da moram sam da finansiram svoje skolovanje - koje je sve samo ne jeftino, da nemam zdravstveno osiguranje, da nemam nikakve beneficije, bez obzira na zrtvu mog oca, te da me je maltene sramota reci da sam dijete sehida. Alija i slicni kriminalci iz njegove stranke (da Bog da im se sjeme zatrlo!) su nas, djecu sehida, godinama stavljali na margine drustva, umjesto da smo imali kakve-takve prednosti. Bez ikakve lazne patetike, malo ko od vas (hvala Bogu pa je tako) zna sta znaci odrasti i zivjeti bez oca, pogotovo u ovom poslijeratnom periodu. Nemas mnogo toga, a najvise tu neku sigurnost i zastitu. Drzavu je briga, svi te SDA generale, koji su dok mi je otac rahmeli bio ziv vrtili se oko njega, su jednostavno nestali. Ja to sve vezujem za SDA i porodicu Izetbegovic, i slicne klosare koji su u njihovom krugu.

Ja vjerujem da ti lazes jer u mojoj opcini,a i u vecini opcina u BiH djeca sehida imaju stipendije!Jedino ako nisi na nekom privatnom fakultetu,onda ti i ne trebaju dati nista!
Ne, ne lazem nazalost. Kao sto sam rekao, javice se i oni koji ce pisati neke protuteze i ti si jedan od njih. Volio bih da je barem dio ovoga neistina, ali nazalost nije. Zavrsio sam Filozofski Fakultet i jedina laz je da u vecini opcina u BiH djeca sehida imaju stipendije. Ne bih volio da si dijete sehida pa da to znas na mnogo tezi nacin. :) Osim jadnih 30tak maraka(mozda koja markica vise) na pogibiju oca sto sam dobijao do 25-te godine nista vise nisam dobio. Pretpostavljam da ce moj post smetati jos nekome, jer grizem ruku koja ih hrani, ali vjerujte ovo je samo dio i veoma mali dio cijele price. Dosta toga nekako svijest i potisne, zivot ide dalje... :)
Bosnjak333

#242 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

drag_gost wrote:
Bosnjak333 wrote:

Ne, ne lazem nazalost. Kao sto sam rekao, javice se i oni koji ce pisati neke protuteze i ti si jedan od njih. Volio bih da je barem dio ovoga neistina, ali nazalost nije. Zavrsio sam Filozofski Fakultet i jedina laz je da u vecini opcina u BiH djeca sehida imaju stipendije. Ne bih volio da si dijete sehida pa da to znas na mnogo tezi nacin. :) Osim jadnih 30tak maraka(mozda koja markica vise) na pogibiju oca sto sam dobijao do 25-te godine nista vise nisam dobio. Pretpostavljam da ce moj post smetati jos nekome, jer grizem ruku koja ih hrani, ali vjerujte ovo je samo dio i veoma mali dio cijele price. Dosta toga nekako svijest i potisne, zivot ide dalje... :)
Ti ili lazes ili kod vas nesto nije normalno.Kod nas sehidske porodice imaju od 300 do 500 KM,a djeca osiguranu stipendiju...
Mr.Penguin

#243 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Mr.Penguin »

.
drag_gost

#244 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by drag_gost »

Odmah cu ti reci da ti lazes, jer to nije istina. Ja sam napisao svoju pricu, hoce li neko vjerovati ili ne, ne interesuje me. Pripadam Opcini Novo Sarajevo i ja pricam o djeci sehida, koliko je odvojeno za njih. Ponovicu ti, po tvojoj prici ne pripadas toj kategoriji, a ne bih volio da pripadas. Prica o stipendiji je standardna prica SDA-ovaca, toga sam se naslusao. Lazi "begova", podrumasa i ratnih profitera.
Uprkos svemu tome, nekako mi i danas suza stane u oku kada kazem da mi je otac poginuo za ovu drzavu, ali nije poginuo za ovo danas sto su vladajuce stranke napravile. On je poginuo za neke mnogo ljepse i vece ideale. Ponosno to govorim uvijek. :)
Bosnjak333

#245 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

drag_gost wrote:Odmah cu ti reci da ti lazes, jer to nije istina. Ja sam napisao svoju pricu, hoce li neko vjerovati ili ne, ne interesuje me. Pripadam Opcini Novo Sarajevo i ja pricam o djeci sehida, koliko je odvojeno za njih. Ponovicu ti, po tvojoj prici ne pripadas toj kategoriji, a ne bih volio da pripadas. Prica o stipendiji je standardna prica SDA-ovaca, toga sam se naslusao. Lazi "begova", podrumasa i ratnih profitera.
Uprkos svemu tome, nekako mi i danas suza stane u oku kada kazem da mi je otac poginuo za ovu drzavu, ali nije poginuo za ovo danas sto su vladajuce stranke napravile. On je poginuo za neke mnogo ljepse i vece ideale. Ponosno to govorim uvijek. :)
Ja ne poznajem nikoga ko ima 30 KM na osnovu statusa sehidske porodice...
Pod vladajucim treba da podrazumjevas i SBB jer su mnogi clanovi te stranke godinama bili na vlasti samo kao clanovi druge partije...
Mr.Penguin

#246 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Mr.Penguin »

drag_gost wrote:Odmah cu ti reci da ti lazes, jer to nije istina. Ja sam napisao svoju pricu, hoce li neko vjerovati ili ne, ne interesuje me. Pripadam Opcini Novo Sarajevo i ja pricam o djeci sehida, koliko je odvojeno za njih. Ponovicu ti, po tvojoj prici ne pripadas toj kategoriji, a ne bih volio da pripadas. Prica o stipendiji je standardna prica SDA-ovaca, toga sam se naslusao. Lazi "begova", podrumasa i ratnih profitera.
“Pravo učešća na konkurs imaju djeca demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida, šehidskih odnosno porodica palih boraca, civilnih žrtava rata i djeca iz socijalno ugroženih porodica koja se nalaze na redovnom školovanju u institucijama srednjeg i visokog obrazovanja na području Kantona Sarajevo, a imaju prebivalište odnosno boravište na području Općine Novo Sarajevo. Potrebno je da su kandidati u prethodnoj školskoj godini imali najmanju prosječnu ocjenu 4,00 (za učenike i studente I godine fakulteta) i 7,50 (za studente ostaih godina studija), da nisu korisnici stipendije iz drugih izvora i ne obnavljaju godinu studija odnosno razred”

http://www.stipendije.ba/novost/919
Mr.Penguin

#247 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Mr.Penguin »

"Porodice šehida i poginulih boraca i umrlih vojnih invalida

Porodična invalidnina (po članu 21. Zakona)

Supruge i djeca
Za jednog člana...iznos 315,62 KM
Za dva člana...iznos 403,70 KM
Za tri člana...iznos 440,40 KM
Za četiri člana i više članova 477,10
Supruge bez djece sa prihodima...iznos 146,80 KM"

http://www.novosarajevo.ba/stream/stream.php?kat=185
drag_gost

#248 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by drag_gost »

Bosnjak333 wrote:
Pod vladajucim treba da podrazumjevas i SBB jer su mnogi clanovi te stranke godinama bili na vlasti samo kao clanovi druge partije...
Eto sada znas :) Napominjem, 30(koja markica vise, cini mi se) je isla za djecu. Pa rekao sam ja da ne mislim da su ista bolji, nikoga ne dizem u neke visine. Ne pripadam nikakvoj partiji (hajde da ne zvuci kao opravdavanje ovo neko :mrgreen: ), ali davanje glasa je svacija slobodna volja. Jednostavno dao sam sansu i "onima" i "ovima", hocu sada da dam nekim "novima". Ima tu i novih faca.

@Penguin, ja sam zavrsio prije 2 godine fakultet (tako da meni sada te stipendije ne znace mnogo) i sam sam se finansirao, zahvaljujuci svojim rukama iskljucivo, ne sigurno zahvaljujuci drzavi i nekim vladajucim strankama. Vjerovatno i ne znas koliko je malo sehidske djece sa takvim prosjekom, i vjerovatno da neko i dobije stipendiju, to je toliko mizerna i mala brojka kada pogledas koliko je te djece... Na stranu to sto je toliko majki, oceva od sehida umrlo, zene su se udale, na stranu sto je dosta te djece izgubilo prava na penzije, i opet nikakvo povecanje te penzije nije bilo (mislim da je 10 KM se povecala ukupna penzija - ne znam koliko otpada na dijete od toga), a zivot je toliko poskupio i kome da zahvalim? Samo losoj politici, Alijinim "zlatnim kasikama" i "rodoljubima" koji su se vrtili oko njega.
drag_gost

#249 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by drag_gost »

cetmi wrote:
Brate moj ili lažeš ili ti je bilo mrsko i predati zahtjev za stipendiju.
Čak i na šalteru opštine porodice šehida i invalidi imaju prednost.
Ne kažem da ste dobili dovoljno da ste mogli živjeti kao begovi, ali primanja i privilegije ste imali uvijek.
U svim školama i na svim fakultetima ste imali prednsot prilikom upisa.

Sve što mogu reći jeste da se SBB stvarno služi svim i svačim. Zato je i mrzim.
Jos sam rekao sebi da necu ulaziti ponaosob u neke rasprave. Ovo je drugi put da neko kaze da lazem, nema veze vlast je cinila i gore. Neka ti ide na dusu. Nemam razloga, pogledajte moje druge postove, ja sam na ovoj temi jednom godisnje. Niti me politika zanima. Ja pricam o 30 km koliko ide na dijete, ne koliko ide na majke i porodice. Ja sam dijete sehida, o sebi pricam.
Privilegije...? Placali knjige kao i svi, jedino bili oslobodjeni osiguranja (mislim 50KM). Malo li je za jedan neprocjenjiv zivot... :)
Last edited by drag_gost on 14/09/2012 17:25, edited 1 time in total.
Bosnjak333

#250 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

drag_gost wrote:
Bosnjak333 wrote:
Eto sada znas :) Napominjem, 30(koja markica vise, cini mi se) je isla za djecu. Pa rekao sam ja da ne mislim da su ista bolji, nikoga ne dizem u neke visine. Ne pripadam nikakvoj partiji (hajde da ne zvuci kao opravdavanje ovo neko :mrgreen: ), ali davanje glasa je svacija slobodna volja. Jednostavno dao sam sansu i "onima" i "ovima", hocu sada da dam nekim "novima". Ima tu i novih faca.
@Penguin, ja sam zavrsio prije 2 godine fakultet (tako da meni sada te stipendije ne znace mnogo) i sam sam se finansirao, zahvaljujuci svojim rukama iskljucivo, ne sigurno zahvaljujuci drzavi i nekim vladajucim strankama. Vjerovatno i ne znas koliko je malo sehidske djece sa takvim prosjekom, i vjerovatno da neko i dobije stipendiju, to je toliko mizerna i mala brojka kada pogledas koliko je te djece... Na stranu to sto je toliko majki, oceva od sehida umrlo, zene su se udale, na stranu sto je dosta te djece izgubilo prava na penzije, i opet nikakvo povecanje te penzije nije bilo (mislim da je 10 KM se povecala ukupna penzija - ne znam koliko otpada na dijete od toga), a zivot je toliko poskupio i kome da zahvalim? Samo losoj politici, Alijinim "zlatnim kasikama" i "rodoljubima" koji su se vrtili oko njega.
Moj otac ima 90 KM,a bio je pred amputacijom noge.Nekada je imao vise kao i svi borci,ali mu je revizijom iz 2001.(SDP na vlasti) invalidnina drasticno smanjena.Ti seres sigurno jer nigdje nisi spomenuo da si se obracao institucijama za stipendiju jer da si se obratio dobio bi je 100 %.Ne mozes se praviti pametan kad znam masu djece iz sehidskih porodica koja su dobila stipendije jer ih ta stipendija i zakonom sljeduje!Ti si obicni poltron Fahre Radoncica!
Post Reply