IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post Reply
poznanik

#176 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by poznanik »

evo mene wrote:Kandidati za Općinsko vijeće Saveza za bolju budućnost BiH predvođeni kandidatom za načelnika Novog Sarajeva, Mirzom Hulusićem, predstavili su se sinoć građanima u prostorijama Mjesne zajednice Pofalići I

- Sramota je za općinsku administraciju da na podrućju ove MZ ima naselja koje nemaju vodu, da je veliki broj kuća na nesaniranim klizištima, da ima kuća koje nemaju kanalizacije, da je ovdje ogroman broj nelegaliziranih objekata! Sramota je da ljudi nemaju elementarne uslove za život a integralno pripadaju evropskom glavnom gradu! Mi želimo zajednički graditi općinu u kojoj će svako imati jednaka prava i jednake uslove za život.

Sramno je što Koldžo nije porušio sve bespravno izgrađene objekte po perifernim dijelovima Općine. Gdje još ima toleriranja bespravnoj gradnji, gdje još ima septičkih jama i otvorene kanalizacije, gdje još ima svjesnog dovođenja u opasnost svojih i tuđih života gradnjom na klizištima; gdje još ima drskosti kojom se traži besplatna izgradnja infrastrukture da bi bespravni uživali u bespravnom :-) :? :(

I ovaj Hulusić, nije ništa drugo nego jedan lešinar, koji na patnjama drugih želi zaraditi jeftine političke poene. Ako ovakvi budu izabrani u vlast, tek onda smo svi najebali :-) :(
poznanik

#177 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by poznanik »

Lud i ponosan wrote:Sve to treba srusiti!

Gdje god nadjes zgodno mjesto, ti kucu posadi. Do kad ce primitivci zidati bez sankcija i posljedica? I jos traze legalizaciju... :-) :-) Sad ocekujem i pricu o teskoj materijalnoj situaciji, socijalnim slucajevima, itd., e jednom pravna drzava mora profunkcionisati i dosta vise anarhije...
Sve dok "Koldže", "Hulusići" i ostala lešinarska bagra ne shvate da lažima i obećanjima "nelegalnim" građanima, samo postižu kontraprodukciju.

I Koldžo je sve svoje izborne pobjede ostvario u rubnim mjesnim zajednicama :x I njega treba smijeniti, ali više koristi za stanovništvo Novog Sarajeva će biti potpuno uskraćivanje povjerenja ovim lešinarima iz SBB. Imam osjećaj da, gdje oni zavladaju - trava više ne raste :( Muka je bila sa ovim kleronacionalistima, ali ovi su još gori :x
stric

#178 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by stric »

kad se već spominju legalizacije

U skpštini KS u vezi sa -
Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o legalizaciji građevina izgrađenih bez odobrenja za građenje i građevina privremenog karaktera , kojom se produžava mogućnost podnošenja zahtjeva o legalizaciji :
SD, SBB, SZBIH su bile za
NS protiv , za SDP ne znam

toliko
STRIC
kukapravi

#179 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by kukapravi »

poznanik wrote:

Gdje god nadjes zgodno mjesto, ti kucu posadi. Do kad ce primitivci zidati bez sankcija i posljedica? I jos traze legalizaciju... :-) :-) Sad ocekujem i pricu o teskoj materijalnoj situaciji, socijalnim slucajevima, itd., e jednom pravna drzava mora profunkcionisati i dosta vise anarhije...
Sve dok "Koldže", "Hulusići" i ostala lešinarska bagra ne shvate da lažima i obećanjima "nelegalnim" građanima, samo postižu kontraprodukciju.

I Koldžo je sve svoje izborne pobjede ostvario u rubnim mjesnim zajednicama :x I njega treba smijeniti, ali više koristi za stanovništvo Novog Sarajeva će biti potpuno uskraćivanje povjerenja ovim lešinarima iz SBB. Imam osjećaj da, gdje oni zavladaju - trava više ne raste :( Muka je bila sa ovim kleronacionalistima, ali ovi su još gori :x
Kako momak od 30 godina moze da bude lesinarska bagra kad NIKAD NIZASTA NIJE BIO KANDIDAT ? A Džokol je opasan levat :)
Banksy

#180 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Banksy »

evo mene wrote:
PODSJEĆANJA RADI!!! SAMO ZA PRIPADNIKE PROPALE SDA!!!

Nedžad Koldžo radi za SDP (sve u Općini zaposlio crvene) i SBB (pare i pare daje za reklame u Avaz - oglašavanje Općine, AMKO, HEPOK...) i sigurno prelazi nakon izbora kod Zlatka ili Fahre, zavisi ko bude pobjednik. A ptice na grani znaju da je sve vrijeme radio za SDP, jer su ga oni postavili i sve vrijeme drže za načelnika.
Ako je SDA ''propala'', i ako Koldžo prelazi SDP-u i Fahri, šta je onda problem? :mrgreen:
raskopusa

#181 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by raskopusa »

poznanik wrote:

ti nam "rubni" dolaze glave.neki vec cuce i vaTaju red da glasaju medju prvima. :x
SDA SDP SBB

#182 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by SDA SDP SBB »

Mislim da je Koldžino odzvonilo što se tiče politike u novom Sarajevu to nije samo moje mišljenje to i ostatak moga ulaza misli. obećavao je slagao je sad čemo ga mi kazniti.
Katamaran_Sa

#183 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Katamaran_Sa »

SDA SDP SBB wrote:Mislim da je Koldžino odzvonilo što se tiče politike u novom Sarajevu to nije samo moje mišljenje to i ostatak moga ulaza misli. obećavao je slagao je sad čemo ga mi kazniti.
U mom haustoru ga svi podrzavaju, svi govore da je on najbolji, a da je onaj tornjakov tuzlak, sto je doso prije 2 mjeseca u Sarajevu najgori kandidat. Kazu Koldzo prvi, muharemovic drugi, a taj iz SBB.a tek na 5-om mjestu.
evo mene

#184 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by evo mene »

Koldžo definitivno poklopio Avaz sa reklamama AMKA . Idu tekstovi promotivni u Općini iz dana u dan u Avazu. Hulusić založen, kao i Dželo, a prije njega Karović i Fazlija SDP.
evo mene

#185 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by evo mene »

GOTOVO-NOVI-STARI NAČELNIK NOVOG SARAJEVA (LIJEVO)!!! http://www.novosarajevo.ba/stream/razgl ... G_8883.JPG
Banksy

#186 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Banksy »

evo mene wrote:GOTOVO-NOVI-STARI NAČELNIK NOVOG SARAJEVA (LIJEVO)!!! http://www.novosarajevo.ba/stream/razgl ... G_8883.JPG
Takvim konstrukcijama i primitivizmom samo postižeš kontraefekat. Vjeruj mi, znam šta govorim.
raskopusa

#187 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by raskopusa »

ne vidim kandidata koji me moze natjerati da izadjem na izbore. :( nazalost. :sad:
muha_sa

#188 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by muha_sa »

raskopusa wrote:ne vidim kandidata koji me moze natjerati da izadjem na izbore. :( nazalost. :sad:
:-) :-)

poslije nema kukanja, te ovo te ono :-) odeš, glasaš za, po svom mišljenju, najmanje zlo i ende--mirna savjest :)
neki

#189 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by neki »

Kad cete vi simpatizeri SBB-a shvatiti da primitivnim blacenjem drugih mozete samo izgubiti izbore. Kampanja bi trebala da se zasniva na naglasavanju prednosti i iznosenju programa svojih kandidata a ne hinjskom omalovazavanju tudjih kandidata. Time samo postizete kontraefekat, pokazujete da ni sami ne vjerujete svojim kandidatima i da vas je strah Koldze i ostalih.
Od par hiljada kometara od 50ak novoregistrovanih SBB-ovaca u zadnjih par dana, 95% se temelji na blacenju drugih kandidata. Ne postoji bukvalno ni jedan post koji bi iznio argumentovane prednosti Hulusica i drugih SBB-ovih kandidata..
karanana

#190 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by karanana »

neki wrote:Kad cete vi simpatizeri SBB-a shvatiti da primitivnim blacenjem drugih mozete samo izgubiti izbore. Kampanja bi trebala da se zasniva na naglasavanju prednosti i iznosenju programa svojih kandidata a ne hinjskom omalovazavanju tudjih kandidata. Time samo postizete kontraefekat, pokazujete da ni sami ne vjerujete svojim kandidatima i da vas je strah Koldze i ostalih.
Od par hiljada kometara od 50ak novoregistrovanih SBB-ovaca u zadnjih par dana, 95% se temelji na blacenju drugih kandidata. Ne postoji bukvalno ni jedan post koji bi iznio argumentovane prednosti Hulusica i drugih SBB-ovih kandidata..
apsolutno!

moje misljenje o koldzi i nije bas previse pozitivno. ali ovi sbb-ovci su mi od relativno nepopularnog covjeka napravili favorita.

a mozda su ovo koldzini koji hoce toliko da nam ga zgade da upravo stvore efekat koji su stvorili.
evo mene

#191 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by evo mene »

neki wrote:Kad cete vi simpatizeri SBB-a shvatiti da primitivnim blacenjem drugih mozete samo izgubiti izbore. Kampanja bi trebala da se zasniva na naglasavanju prednosti i iznosenju programa svojih kandidata a ne hinjskom omalovazavanju tudjih kandidata. Time samo postizete kontraefekat, pokazujete da ni sami ne vjerujete svojim kandidatima i da vas je strah Koldze i ostalih.
Kakvi simpatizeri SBB ili već. Propast čovječe, propast!!! Koldžo prevarant, Muharemović veze nema o životu, Hulusić ne može voditi ni Mjesnu zajednicu, kao i ostali kandidati i kandidatkinja. PROPAST!!!
dzani4

#192 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by dzani4 »

Koldzi zamjeram druzenje sa koje kakvim facama koje daju sebi za pravo da sire baste po trotoaru pa djeca idu u skolu ulicom.Tu su naravno i drugovi iz Mz-a,policije ali on je taj koji bi trebao ici pjeske i sagledati situaciju da napravi gradjanima laksi i bolji zivot.Neke zgrade su skupile same novac za popravku krovova koje su nastradale u ratu,a opstina je silom priznala nesto malo ili nikako,ali opet suparnici su losi tako da on izgleda ostaje i dalje.
Bosnjak333

#193 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

dzani4 wrote:Koldzi zamjeram druzenje sa koje kakvim facama koje daju sebi za pravo da sire baste po trotoaru pa djeca idu u skolu ulicom.Tu su naravno i drugovi iz Mz-a,policije ali on je taj koji bi trebao ici pjeske i sagledati situaciju da napravi gradjanima laksi i bolji zivot.Neke zgrade su skupile same novac za popravku krovova koje su nastradale u ratu,a opstina je silom priznala nesto malo ili nikako,ali opet suparnici su losi tako da on izgleda ostaje i dalje.
Poruka posta je glasajte za SBB...
iceman ze

#194 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by iceman ze »

Sta je sa kandidatom NS za Novo Sarajevo? Da li je neko upoznat?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#195 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

poznanik wrote: I Koldžo je sve svoje izborne pobjede ostvario u rubnim mjesnim zajednicama :x I njega treba smijeniti, ali više koristi za stanovništvo Novog Sarajeva će biti potpuno uskraćivanje povjerenja ovim lešinarima iz SBB. Imam osjećaj da, gdje oni zavladaju - trava više ne raste :( Muka je bila sa ovim kleronacionalistima, ali ovi su još gori :x
Problem je što je urbani dio opštine potpuno nemotivisan da glasa. Jako demotivisan. Čik pogodi ko je osnovni krivac što gradska raja ostaje kod kuće ? Čik pogodi ko ih je najviše razočarao ?

:roll: :roll: :roll:
Doktor29

#196 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Doktor29 »

karanana wrote:
apsolutno!

moje misljenje o koldzi i nije bas previse pozitivno. ali ovi sbb-ovci su mi od relativno nepopularnog covjeka napravili favorita.

a mozda su ovo koldzini koji hoce toliko da nam ga zgade da upravo stvore efekat koji su stvorili.
Ja sam skontao da cu glasati za onoga protiv koga su oni, ne moze biti nitko gori od ljudi koji pisu u ime drustva jednog lica zvanog SBB, toliko malogradjanstva nisam vidio nigdje i podcjenjivanja ljudi koji tu pored njih pisu, uzas jedan
Bosnjak333

#197 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

tvsabina wrote:
poznanik wrote: I Koldžo je sve svoje izborne pobjede ostvario u rubnim mjesnim zajednicama :x I njega treba smijeniti, ali više koristi za stanovništvo Novog Sarajeva će biti potpuno uskraćivanje povjerenja ovim lešinarima iz SBB. Imam osjećaj da, gdje oni zavladaju - trava više ne raste :( Muka je bila sa ovim kleronacionalistima, ali ovi su još gori :x
Problem je što je urbani dio opštine potpuno nemotivisan da glasa. Jako demotivisan. Čik pogodi ko je osnovni krivac što gradska raja ostaje kod kuće ? Čik pogodi ko ih je najviše razočarao ?

Posljednji su to uradili SDP-ovci. :roll: :roll: :roll:
poznanik

#198 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by poznanik »

tvsabina wrote:

Izostanak kvalitetne alternative dvodecenijskoj zabludi. Nagovještaj promjeni donekle je prikazao SDP u zadnjim općim izborima, ali su i oni još brže pokazali sposobnost da iz "države" izvuku što više koristi za sebe. Zapravo, vrlo brzo su pokazali totalnu nespremnost, zbunjenost i nesposobnost da vladaju.

Samo onaj ko ne primjećuje stablo ispred sebe posmatrajući isključivo šumu u daljini, onaj ko ne poseže za vlastitim interesom ili ko je potpuno nezavisan od uticaja moćnika, ko radi prvenstveno u cilju stvaranja boljeg za društvo znajući da će samo na taj način dobiti bolje za sebe - može uspjeti u našem izbornom prostoru, na bilo kojem nivou. Sve drugačije je nastavak agonije i sveopće patnje...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#199 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

poznanik wrote: Samo onaj ko ne primjećuje stablo ispred sebe posmatrajući isključivo šumu u daljini, onaj ko ne poseže za vlastitim interesom ili ko je potpuno nezavisan od uticaja moćnika, ko radi prvenstveno u cilju stvaranja boljeg za društvo znajući da će samo na taj način dobiti bolje za sebe - može uspjeti u našem izbornom prostoru, na bilo kojem nivou. Sve drugačije je nastavak agonije i sveopće patnje...
Misliš na onoga koji kad čuje topot kopita u daljini pomisli na zebre umjesto na konje (kako volim ovu rečenicu ) odnosno ko je vizionar , kreativan , drugačiji , ALTRUISTA - iskreni i kod koga nema SREDIT ĆEMO ...sa nekim elementarnim etičkim stavom.... koji vjeruje i djeluje u skladu sa SPOSOBNOSTIMA a ne sa željama ili ne daj Bože nekim glupim floskulama......:roll: :-D :-D :-D ?

PS ..znaš da sam "dosadna" :-D :-D
PSS potpuno shvatam svaku osobu koja će prvi pasus mog posta smatrati utopijom ili neistinom jer je slagana do sada jedno zilion puta... :roll:
quarterback

#200 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by quarterback »

dzani4 wrote:Koldzi zamjeram druzenje sa koje kakvim facama koje daju sebi za pravo da sire baste po trotoaru pa djeca idu u skolu ulicom.Tu su naravno i drugovi iz Mz-a,policije ali on je taj koji bi trebao ici pjeske i sagledati situaciju da napravi gradjanima laksi i bolji zivot.Neke zgrade su skupile same novac za popravku krovova koje su nastradale u ratu,a opstina je silom priznala nesto malo ili nikako,ali opet suparnici su losi tako da on izgleda ostaje i dalje.
:thumbup: kao da si mene pitao
Post Reply