Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
neki wrote:
Dzamija na Dobrinji 3 na djecijem igralistu, dzamija na Grbavici 2 na djecijem sanjkalistu, dzamija na Grbavici 1 u dvoristu izmedju skole, obdanista i djecijeg centra, dzamija u C fazi AP na parkingu, kuvajtska dzamija na Cengic Vili u parku i djecijem igralistu, itd..
OVO JE LAŽ i evo ti dokaz iako ovaj objekat nije prava džamija ali služi za obavljanje namaza.
A prije rata mala raja iz C-faze se u rijetkim trenucima igrala na ovome mjestu tako da je ovo bio neiskorišten prostor ali ona fontana između zgrada je oduzela djeci prostor za normalno igranje fudbala.
P.S. džamija na Čengić vili jeste skučena ali je onaj centar do nje zauzeo veću površinu i više zguran između zgrada
Last edited by dragonz on 09/10/2012 11:52, edited 1 time in total.
drug profi wrote:hajd, nema svrhe da o ovom raspravljamo, jer vidim odakle vjetar duva cim si pominjao progone zbog vjere. Ja znam da su ljudi sasvim normalno isli i u dzamije i na teravije i postili i slavili praznike. Jedino nisi mogao karijeru napraviti u politici ako si vjernik, sto je logicno jer je takva politicka opcija bila, a pluralizam nije bio dozvoljen. I dalje mislim da je to mudro, jer vjera u politici nema sta raditi.
Čekaj, hoćeš reći da su ubistva i progoni Mladih muslimana izmišljena stvar !? Da Goli otok nije postojao, da UDBA niej radila svoj posao: pratila i prijetila ljudima, itd itd !?
drug profi wrote:Ugrozen fizicki jos nisam, ali ide ka tome. O tome jesam li gradjanin u ravnopravnom polozaju ne mozes ti presuditi.
E pa nije pošteno niti da ti lažeš kako si ugrožen, krijući se iza nicka. Ako jesi ugrožen, ili smatraš da jesi - eno ti policije pa se žali. Pitaj bošnjake povratnike u RS šta znači ugroženost. To što su mnogi naučili da im se povlađuje više nego bi trebalo, a sve za račun suživota i tolerancije itd, je neka druga stvar...
drug profi wrote:Ako smatram da je ovdje bitnije pravo vjernika, od prava nevjernika, onda nikako nismo u istom polozaju.
Dakle ako 10 ljudi hoce dzamiju, a 15 kaze da ce im to uzeti parking ili igraliste, napravice dzamiju jer su to prava vjernika, a ovih 15 nek se negdje drugo igraju, njima nisu prekrsena nikakva prava, zar ne.
Navedeni slučaj se dogodio gdje !?!? Mislim, hajdemo malo baratati činjenicama, a ne relativizirati stvari.
meni ovo puno toga govori o onom "snaga bih",kao i crkva u fatinom dvorištu.....
drug profi wrote:Nije on nista slagao. Mogao bih se sa svim sloziti. Uopste nije rekao da mrzi grad nego da ga muslimani pretvaraju u dzamahiriju, sto se i meni cini. Mozda ti nisi svjestan, ali sve se ovdje ugađa vjernicima, a kad nesto kazes protiv preglasnog ezana, odmah si islamofob, ateista, ovakav-onakav, hajde seli, itd.
I ja licno mislim da sam kao borac ARBiH izdan, prevaren, marginalizovan i iskoristen za tudje ciljeve.
Mozete se vi ne slagati sa mnom ili sa njim, ali to je nasa precepcija ovog stanja ovdje.
Vaša percepcija, vaš problem. To što ste naučili da se decenijama vjernicima montiraju procesi, da ih se šalje po Golim otocima i drugim kazamatima, što maltene nisu smjeli pisnuti je stvar prošlosti. Nismo više građani drugog reda, kao što smo bili. Hvala Bogu dragom na tome.
A opet nema revansizma, ne vidim da se neko nekome sveti...
iPod wrote:Evo to je pravo lice SBB-a, mislim da je svaki komentar suvišan!
haha...i ovaj nepismeni kompleksas je htio da bude nacelnik opstine
Hem što je nepismen, hem što mrzi grad u kojem se kandidovao za načelnika opštine. Što nije u startu kampanje rekao kakvo mišljenje ima o Sarajevu !? Ko sve živi u ovom gradu, kakvi dušmani to je strašno...
novi.dan.nova.nafaka wrote:
Džamija na Grbavici 1 - heh', ona je posebno trn u oku "ugroženim vrstama". I oko nje je toliko slobodnog prostora, koliko hoćeš (2 igrališta u krugu od 50 m sa obje strane džamije).
ne lupetaj kad pojma nemaš...gdje to još ima brdo za sankalište djeci na Grbavici? nije čovjek ni spominjao nikakva igrališta u ovom slučaju...a šta ćemo sa činjenicom da je izgrađen tik uz obdanište, koje IZ sada perfidno želi pretvoriti u mekteb, mejtef, šta god...jadni ste vi kad vam su vam džamije jedino mjesto gdje možete ostvariti komunikaciju sa Bogom..
novi.dan.nova.nafaka wrote:
Džamija na Grbavici 1 - heh', ona je posebno trn u oku "ugroženim vrstama". I oko nje je toliko slobodnog prostora, koliko hoćeš (2 igrališta u krugu od 50 m sa obje strane džamije).
ne lupetaj kad pojma nemaš...gdje to još ima brdo za sankalište djeci na Grbavici? nije čovjek ni spominjao nikakva igrališta u ovom slučaju...a šta ćemo sa činjenicom da je izgrađen tik uz obdanište, koje IZ sada perfidno želi pretvoriti u mekteb, mejtef, šta god...jadni ste vi kad vam su vam džamije jedino mjesto gdje možete ostvariti komunikaciju sa Bogom..
pa normalni da ste jadni, kad vam je normalno da se namaće većini, ono što manjina želi...da, sada ćeš kao argument povući SFRJ i komunizam, i kako je došla SDA 91 i upalila svjetlo...mene po toj priči slobodno možeš preskočiti, jer imam dovoljno godina da znam kako je bilo u totalnom mraku...
johntra wrote:pa normalni da ste jadni, kad vam je normalno da se namaće većini, ono što manjina želi...da, sada ćeš kao argument povući SFRJ i komunizam, i kako je došla SDA 91 i upalila svjetlo...mene po toj priči slobodno možeš preskočiti, jer imam dovoljno godina da znam kako je bilo u totalnom mraku...
mods operadni SDA je isti kao kod SDS-a i HDZ-a...a opet sve tri su preuzele ono najgore od KP-a
neki wrote:
Dzamija na Dobrinji 3 na djecijem igralistu, dzamija na Grbavici 2 na djecijem sanjkalistu, dzamija na Grbavici 1 u dvoristu izmedju skole, obdanista i djecijeg centra, dzamija u C fazi AP na parkingu, kuvajtska dzamija na Cengic Vili u parku i djecijem igralistu, itd..
OVO JE LAŽ i evo ti dokaz iako ovaj objekat nije prava džamija ali služi za obavljanje namaza.
A prije rata mala raja iz C-faze se u rijetkim trenucima igrala na ovome mjestu tako da je ovo bio neiskorišten prostor ali ona fontana između zgrada je oduzela djeci prostor za normalno igranje fudbala.
P.S. džamija na Čengić vili jeste skučena ali je onaj centar do nje zauzeo veću površinu i više zguran između zgrada
Ok, moja greska, evo gledam na google maps i nije ni blizu parkinga (sto se ne bi moglo reci za Fahdovu )
@novi.dan.nova.nafaka
Ne smetaju mi uopste dzamije kad postoji potreba medju vjernicima za jednom, ali ovo sto se u Sarajevu radi je cisto zapisavanje teritorije i 'edukacija' mladih generacija. Mislim da jedan grad koji sebe voli nazivati multietnickim ne bi smio dozvoliti gradnju bilo kakvih bogomolja kraj skola i djecijih igralista. Zamisli kako bi se ti osjecao da u tvom rodjenom gradu tvoje dijete svaki dan ide u obdaniste pa onda u skolu kraj crkve.
I na Grbavici i u Novom Gradu je bilo sasvim dovoljno slobodnog prostora da se dzamije izgrade podalje od skola i igralista, ako vec postoji potreba za njihovom gradnjom
A kada ćemo mi početi o konkretnim stvarima pričati ?
Dobro, pretpostavljam za koju sedmicu, kada vidimo šta se stvarno počelo raditi, ali mislim da je to puno bitnije, nego ovo o čemu se trenutno raspravlja na temi.
madner wrote:Ne znam sto spominjes Goli otok. Goli otok je bilo mjesto unutrasnjo ideoloskog obracuna izmedju komunista, nije imao veze sa MM.
ne pricaj gluposti. dedo mi je bio tamo 11 godina. u "otpusnom listu" pise "nema djela". jest jednako, nije uradio NISTA osim bio musliman. zato i jest zlatko onako lako predao alzirsku grupu. jer je guantanamo samo blijeda kopija.
The Realist wrote:A kada ćemo mi početi o konkretnim stvarima pričati ?
Dobro, pretpostavljam za koju sedmicu, kada vidimo šta se stvarno počelo raditi, ali mislim da je to puno bitnije, nego ovo o čemu se trenutno raspravlja na temi.
Odlično pitanje - pokrenite inicijativu, opismenite je i na šalter opštinski, sa naznakom: n.r. načelniku...
madner wrote:Ne znam sto spominjes Goli otok. Goli otok je bilo mjesto unutrasnjo ideoloskog obracuna izmedju komunista, nije imao veze sa MM.
ne pricaj gluposti. dedo mi je bio tamo 11 godina. u "otpusnom listu" pise "nema djela". jest jednako, nije uradio NISTA osim bio musliman. zato i jest zlatko onako lako predao alzirsku grupu. jer je guantanamo samo blijeda kopija.
Tvoj dedo je Tito, iako je samo 7 godina mogao biti tamo, on je nagurao 11. Svaka mu cast.
The Realist wrote:A kada ćemo mi početi o konkretnim stvarima pričati ?
Odlično pitanje - pokrenite inicijativu, opismenite je i na šalter opštinski, sa naznakom: n.r. načelniku...
Valjda prvo moram vidjeti šta će se dešavati na početku, a onda sa inicijativom krenuti . Moram vidjeti i kako ova naša MZ djeluje, jer imam osjećaj da jako malo rade. Moj jedini problem je što nisam nešto zainteresiran da se bavim politikom na "aktivan" način, ali ipak očekujem da oni koji to žele, ipak malo bolje rade.
Tvoj dedo je Tito, iako je samo 7 godina mogao biti tamo, on je nagurao 11. Svaka mu cast.
nadam se da bi primjerio rjecnik da si svjestan koliko je to sto si rekao uvredljivo za mene.
bogumila wrote:
Znači i tvoj dedo ko i moj,prvrtaner:
Iz ustaša u partizane,pa kad se je negdje hvalio veli:
"Idu naši idu partizani"
Dr. Kravić je ovu glupost demantirao. Ta stranica je službeni page predizborne kampanje i neko je mogao neovlašteno upasti i poslati poruku, to barem danas nije teško. Vjerovatno ovi koji to sada koriste za dodatnu propagandu. Nepismenost je dokaz da nije u pitanju Kravić, a ne dokaz. Zar nisu već dodatno ocrnili ovog velikog čovjeka tokom kampanje bez ikakvog razloga.
marinko_odmilja wrote:Dr. Kravić je ovu glupost demantirao. Ta stranica je službeni page predizborne kampanje i neko je mogao neovlašteno upasti i poslati poruku, to barem danas nije teško. Vjerovatno ovi koji to sada koriste za dodatnu propagandu. Nepismenost je dokaz da nije u pitanju Kravić, a ne dokaz. Zar nisu već dodatno ocrnili ovog velikog čovjeka tokom kampanje bez ikakvog razloga.
Ili on ili neko od papaka koji su mu odrzavali taj sajt, i koji su spamovali za njega ovaj forum tokom predizborne kampanje, nisu mogli da se suzdrže pa pokazali svoje pravo lice!
cyprus wrote:Prenatežete se sa crkvama i džamijama... Ako će džamije biti najveći 'problem' ove države, daBogda nikla po jedna svakih 50 metara... Zaista je naš narod u qrcu, ima vrlo čudne prioritete...
i ja kažem.al uz rijeku drinu i da sve budu pune.onda bih možda povjerovao u snagu bih.