Izbori 2010 vol.4 FBiH

Na izborima 2010 glasam za:

SBiH
8
6%
SDA
11
9%
BPS
13
10%
SDP
40
31%
NS
34
27%
NSRZB
4
3%
HDZ
8
6%
Fahrina stranka
2
2%
HSP
0
No votes
neka druga stranka (navedi)
8
6%

Total votes: 128

Alfons Kauders

#26 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Alfons Kauders »

kosmos wrote:socijalista, fakat te ne razumijem kada si u ovu anketu mogao uvrstiti szbih, bps i sda. da li ti uopce pratis sta se desava u bih? da li ti vidis da apsolutnoo sve , sve, sve diktira beograd i tadic? da li ti vidis ekonomsku nesituaciju? da li ti vidis da sda i szbih spiric kao individua vise ne jebe za suhu sljivu? da li ti vidis da sda i szbih radmanovic kao individua vise ne jebe za suhu sljivu? da li ti vidis da te dvije stranke UOPCE ne postoje na politickoj sceni? da li ti vidis sto ima kriminala veze se i za te dvije stranke?
oprosti, al postavka ankete je za povratit i vraca nas u proslost
ako sda i sbih ne budu barem dio neke koalicione vlade u fbih nakon izbora... imas od mene stoju...

potcjenjujes glupost prosjecnog biraca...
Socijalista

#27 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Socijalista »

Alfons Kauders wrote:
kosmos wrote:socijalista, fakat te ne razumijem kada si u ovu anketu mogao uvrstiti szbih, bps i sda. da li ti uopce pratis sta se desava u bih? da li ti vidis da apsolutnoo sve , sve, sve diktira beograd i tadic? da li ti vidis ekonomsku nesituaciju? da li ti vidis da sda i szbih spiric kao individua vise ne jebe za suhu sljivu? da li ti vidis da sda i szbih radmanovic kao individua vise ne jebe za suhu sljivu? da li ti vidis da te dvije stranke UOPCE ne postoje na politickoj sceni? da li ti vidis sto ima kriminala veze se i za te dvije stranke?
ako sda i sbih ne budu barem dio neke koalicione vlade u fbih nakon izbora... imas od mene stoju...

alfons, pogodis uvijek u crno
valterbranisarajevo

#28 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by valterbranisarajevo »

Klikn'o sam SDP. Međutim ako ne dođe do nekakvog ozbiljnijeg objedinjavanja opozicije prvi put od kada imam glasačko pravo, dobro ću razmislitit hoću li uopšte izaći.

Ako sve ostane po starom ove izbore će riješiti kredit od MMF-a kojim će se vjerovatno kupovati glasovi i naklonost birača..
kosmos

#29 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by kosmos »

Alfons Kauders wrote:

Alfons Kauders wrote:

mozda je izlaz za pocetak, u onoj najcrnjoj varijanti, Sarajevo distrikt, inace ce nam se ponovit Teheran i njihovi posljednji izbori. Demokratski princip "jedan covjek jedan glas" kada ga zloupotrebljava izvrsna vlast zavrsi belajem. Iskreno mislim da SDA i SZBiH nece ni izaci na slijedece izbore.
Alfons Kauders

#30 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Alfons Kauders »

kosmos wrote: mozda je izlaz za pocetak, u onoj najcrnjoj varijanti, Sarajevo distrikt, inace ce nam se ponovit Teheran i njihovi posljednji izbori. Demokratski princip "jedan covjek jedan glas" kada ga zloupotrebljava izvrsna vlast zavrsi belajem. Iskreno mislim da SDA i SZBiH nece ni izaci na slijedece izbore.
u teherani su goloruki ljudi izlazili pred naoruzane paravojne grupe...

u sarajevu se na demonstracijama skupi 100 ljudi... tako nema teorije da se bilo sta slicno desi u sa...

sda i sbih bi izasle na izbore cak i kad bi sutradan kometa velicine trebevica padala na sarajevo... njihovi glasaci takodjer...
Socijalista

#31 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Socijalista »

Alfons Kauders wrote:
kosmos wrote: mozda je izlaz za pocetak, u onoj najcrnjoj varijanti, Sarajevo distrikt, inace ce nam se ponovit Teheran i njihovi posljednji izbori. Demokratski princip "jedan covjek jedan glas" kada ga zloupotrebljava izvrsna vlast zavrsi belajem. Iskreno mislim da SDA i SZBiH nece ni izaci na slijedece izbore.
u teherani su goloruki ljudi izlazili pred naoruzane paravojne grupe...

u sarajevu se na demonstracijama skupi 100 ljudi... tako nema teorije da se bilo sta slicno desi u sa...

sda i sbih bi izasle na izbore cak i kad bi sutradan kometa velicine trebevica padala na sarajevo... njihovi glasaci takodjer...

Ja ne mogu vjerovati da postoje takvi ljudi? Kako? Koji primitivizam.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#32 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by -LIBERO- »

Socijalista wrote:
Alfons Kauders wrote:moze li se ikako glasati za reisa, kacavendu i puljica? mislim da izbacimo posrednike... :D kriza je... :D
Ja sam cijelo vrijeme razmisljao da li da stavim i tu opciju, ali htio sam koliko toliko ozbiljnosti, ali nije tvoja konstatacija daleka od stvarnosti 8)

Druze :D ,trebao si staviti dopunsku opciju za glasanje "...Kako mi vjerski poglavar kaze..."
Hrvoje_Hrvatinic

#33 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

Ako može pitanje, što znači tj. koja to je stranka "NS"? Što je to?
kosmos

#34 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by kosmos »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:Ako može pitanje, što znači tj. koja to je stranka "NS"? Što je to?
pravo pitanje, NS = nasa stranka. za njih glasaju djeca onih koji su glasali za sda, szbih, sds, snsd, hdz pa vidjeli da su te stranke zajebale njihove roditelje. to je neki vid zastite interesa roditelja, glasati za NS.
Arc_Angel

#35 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Arc_Angel »

Moj glas ide SDP-u kao i do sada.

Ono sto bi zaista lijepo bilo vidjeti za promjenu jeste da mediji konacno fokus za vrijeme predizborne kampanje skrenu sa lidera stranki na programe stranki, ali na prave pisane i dokumentovane programe, a ne na usmena obećanja. znači da makar jedna predizborna kampanja u ovoj zemlji prođe stvarno u duhu demokratije, da se naprave velike politcke debate, da politicari konkretno odgovaraju na konkretna pitanja.
mozda se cudo i desi pa ovaj narod i progleda malo.
Mahalac

#36 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Mahalac »

Ja vec nekoliko godina citam forume(gdje redovno dobija SDP) ucestvujem u promociji opozicije u skladu s tim i glasam.
Medjutim svjedoci smo realnih rezultata izbora gdje nacionalisti/kriminalci uzimaju pobjede. Sve ovo me nanovo podsjeca na predratni period kad su svi mahom bili za "reformiste" a ono :dance:
kosmos

#37 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by kosmos »

Arc_Angel wrote:Moj glas ide SDP-u kao i do sada.

Ono sto bi zaista lijepo bilo vidjeti za promjenu jeste da mediji konacno fokus za vrijeme predizborne kampanje skrenu sa lidera stranki na programe stranki, ali na prave pisane i dokumentovane programe, a ne na usmena obećanja. znači da makar jedna predizborna kampanja u ovoj zemlji prođe stvarno u duhu demokratije, da se naprave velike politcke debate, da politicari konkretno odgovaraju na konkretna pitanja.
kako bolan za sdp? rokni se. pa zar ti mislis da nije bilo krhacine studentica na zlatkovom ekonomskom fakultetu isto kao i na pravnom?
Banksy

#38 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Banksy »

nema opcije ne glasam
Hrvoje_Hrvatinic

#39 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Ja ću da glasujem za Hrvatsku Demokratsku Zajednicu. :evil:
kosmos

#40 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by kosmos »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:Ja ću da glasujem za Hrvatsku Demokratsku Zajednicu. :evil:
ma to ti je pravi izbor, purgeru. najmanje 40% hrvata (katolika) u hrvatskoj su iz BiH, pa ti kontaj. ne to nije "trgovina ljudima" to je "po zakonu" :D :D
vee-jay

#41 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by vee-jay »

SDP
Socijalista

#42 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Socijalista »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:Ja ću da glasujem za Hrvatsku Demokratsku Zajednicu. :evil:
Ne razumijem kako mozes biti zadovoljan politikom HDZ-a u BiH, tvoj je glas nije moj, ali zar ne postoji alternativa HDZ-u? Ili je problem isti kao u RS?
Socijalista

#43 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Socijalista »

Mahalac wrote:Ja vec nekoliko godina citam forume(gdje redovno dobija SDP) ucestvujem u promociji opozicije u skladu s tim i glasam.
Medjutim svjedoci smo realnih rezultata izbora gdje nacionalisti/kriminalci uzimaju pobjede. Sve ovo me nanovo podsjeca na predratni period kad su svi mahom bili za "reformiste" a ono :dance:
Problem je sto ne citaju svi gradjani portale ili novine i ne znaju sta se desava u vlastitoj drzavi, padaju na krimo-fasisticku pricu (ratovi, istrebljenja, vitalni nacionalni interes, dzamija, crkva itd.) to su sve ne bitne stvari, ali sta da kazem - sramota je to.
Hrvoje_Hrvatinic

#44 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Socijalista wrote:
Ne razumijem kako mozes biti zadovoljan politikom HDZ-a u BiH, tvoj je glas nije moj, ali zar ne postoji alternativa HDZ-u? Ili je problem isti kao u RS?
Ne znam za RS, ali što se tiče alternative ponekad dam glas HSP-u, ali sam skontao da su kokošari, pa neću više. A za srpske stranke ili muslimanske ( među koje spada i SDP) ne mogu glasovati.
Real Khan

#45 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Real Khan »

Mahalac wrote:Ja vec nekoliko godina citam forume(gdje redovno dobija SDP) ucestvujem u promociji opozicije u skladu s tim i glasam.
Ovo za SDP jeste prava enigma i vrsta paradoksa - ankete kažu jedno a izbori kažu drugo...hmm, na prvi pogled reko bi neko da je ta enigma teška za analizu, ali kao i sve ostalo, nije to baš ni teško za "provaliti".

Ima više faktora koji dovode do ovog "SDP-paradoksa":

1. Licemjerje birača koji se očigledno stide javno priznati da ipak glasaju za nacionalističke stranke, ali im neki "čip" u glavi kaže kako je "biti cool" javno pričati da ćeš glasati za lijevičarsku stranku...
2. Nešto ipak ne valja unutar SDP-a, jer ljudima se očigledno sviđa socijaldemokratska opcija, ali je činjenica da ne daju tako lako glasove baš SDP-u pa ostaju u većini slučajeva kući ili "na kafi-s-rajom". Mogući odgovor na pitanje "ŠTA to ne valja unutar SDP-a", može se naći ukoliko se odgovori na podpitanja: KO je predsjednik SDP-a? KOLIKO dugo je na toj funkciji? ŠTA konkretno je učinio (dok je obavljao javne funkcije) da bi narod masovno glasao za stranku koju vodi? KAKO se dotični ponaša u javnosti? KAKO se dotični odnosi spram neistomišljenika dok istovremeno tvrdi kako je DEMOKRATA? itd.
3. Navika, tradicija, običaji...religija...su jako bitni za široke narodne mase i to je isključivi odgovor na fenomen uspjeha nacionalističkih stranaka. Moć folklora u turbo-folk društvu (kakvo je naše) je neprocjenjiva i nenadjebiva.

Moje mišljenje: Svi ovi gorenabrojani faktori su u kombinaciji "zaslužni" za stvaranje "SDParadoksa"...
terapija

#46 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by terapija »

Socijalista wrote:
Nama treba lijevicarska gradjanska vlast, dosta krimofasista, moje misljenje.

Nama treba nova vlast, samo nek nije ova sadasnja, svaka nova ce biti bolja od ove, moje misljenje. :D

...

Uhh
Nama treba... jao pametnica..

Nama treba diktator. Nismo mi jos za demokratije.
Control panel

#47 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Control panel »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Socijalista wrote:
Ne znam za RS, ali što se tiče alternative ponekad dam glas HSP-u, ali sam skontao da su kokošari, pa neću više. A za srpske stranke ili muslimanske ( među koje spada i SDP) ne mogu glasovati.
nije tacno da je SDP muslimanska ili obrazlozi sta ti znaci muslimanska ili nemoj lupati bez veze. jer jednostavno nije tacno. uzmi sastav Glavnog odbora ili ostale odbore pa ces vidjeti. a vidim da si ti od onih sto misle na buducnost svoje djece pa dajes glasove ''nasima'' a ne sposobnijima, pa je svaki daljni razgovor sa tobom suvisan.
cuj SDP muslimanski pa sta je onda za tebe SDA mudzahedinska... :-)
kosmos

#48 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by kosmos »

socijalista "...cuj SDP muslimanski pa sta je onda za tebe SDA mudzahedinska... " pa mozda i jest kad vidis Sadovica i potporu mu, bakira i.
kiky

#49 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by kiky »

sdp nije bošnjačka a kamoli muslimanska stranka ...
druga je stvar što neko hoče tako da je definiše al to je več stvar nečijeg mentalnog sklopa zbog kojeg i jesmo tu gdje jesmo ...
pričat o nečemu dobrom a glasat za hdz je ništa drugo nego ona dobra stara: " vojnik o skračenju - kurva o poštenju " ..
Arc_Angel

#50 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Arc_Angel »

kosmos wrote:
Arc_Angel wrote:Moj glas ide SDP-u kao i do sada.

kako bolan za sdp? rokni se. pa zar ti mislis da nije bilo krhacine studentica na zlatkovom ekonomskom fakultetu isto kao i na pravnom?
Cuj rokni se :-) :-) :-) :-) :-)

sta je tebe licno dotaklo u mom postu pa da pravis ovakav quote/replay :-) :-) :-) :-) stvarno mi nije jasno.
i kakve veze sa mojim postom ima ekonomski i pravni fakultet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

svasta :bih: :bih:
Post Reply