Izbori 2010 vol.4 FBiH

Na izborima 2010 glasam za:

SBiH
8
6%
SDA
11
9%
BPS
13
10%
SDP
40
31%
NS
34
27%
NSRZB
4
3%
HDZ
8
6%
Fahrina stranka
2
2%
HSP
0
No votes
neka druga stranka (navedi)
8
6%

Total votes: 128

Socijalista

#1 Izbori 2010 vol.4 FBiH

Post by Socijalista »

Hajmo narode opet u jedan krug glasanja, dosta se toga desilo, pa da vidimo kakvo je stanje...ako moze ovaj put i malo rasprave, hvala.

idemo.
Last edited by Socijalista on 25/09/2009 12:41, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Truba »

ljudi nije bitno samo ovdje glasat
treba zapravo izaći na dan izbora i onaj papirić ubaciti u čontru :D
Socijalista

#3 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Socijalista »

komi wrote:ljudi nije bitno samo ovdje glasat
Nama treba lijevicarska gradjanska vlast, dosta krimofasista, moje misljenje.
Maxwell2008

#4 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Maxwell2008 »

Socijalista wrote:
Nama treba nova vlast, samo nek nije ova sadasnja, svaka nova ce biti bolja od ove, moje misljenje. :D
essex

#5 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by essex »

Socijalista wrote:
ne, nama treba gradjansko uredjenje a kao takvo nemoze biti lijevicarsko i ne pokusavaj da se kao lijevicar oceses o gradjanstvo...ko fol vi ste eto ko bolji...eto, 14 godina, jedan mandat kroz alijansu i dozivotna opozicija koja broji sjene po zidu kako automobili prolaze...mislimda je prava rijec DOSTA BUDALA!
Socijalista

#6 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Socijalista »

Maxwell2008 wrote:
Socijalista wrote:
Nama treba nova vlast, samo nek nije ova sadasnja, svaka nova ce biti bolja od ove, moje misljenje. :D
A sto ne bi imali vlast samo SDP-NS? Treba samo 600.000 glasova :-D

Uhh
Socijalista

#7 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Socijalista »

essex wrote:
Socijalista wrote:
ne, nama treba gradjansko uredjenje a kao takvo nemoze biti lijevicarsko i ne pokusavaj da se kao lijevicar oceses o gradjanstvo...ko fol vi ste eto ko bolji...eto, 14 godina, jedan mandat kroz alijansu i dozivotna opozicija koja broji sjene po zidu kako automobili prolaze...mislimda je prava rijec DOSTA BUDALA!

Tvoje misljenje.
Alfons Kauders

#8 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Alfons Kauders »

moze li se ikako glasati za reisa, kacavendu i puljica? mislim da izbacimo posrednike... :D kriza je... :D
Socijalista

#9 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Socijalista »

Alfons Kauders wrote:moze li se ikako glasati za reisa, kacavendu i puljica? mislim da izbacimo posrednike... :D kriza je... :D
Ja sam cijelo vrijeme razmisljao da li da stavim i tu opciju, ali htio sam koliko toliko ozbiljnosti, ali nije tvoja konstatacija daleka od stvarnosti 8)
essex

#10 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by essex »

Socijalista wrote:
essex wrote:
Socijalista wrote:

Tvoje misljenje.
ne, paris hilton mi dosapnula... :-) . sta hoces da kazes da je tvoje misljenje ispravnije od ovog moga, pardon paris hilton-ovog? nije mi samo jasno na osnovu cega mislis da raja treba da glasa za ljevicare, samo zato sto im je dosta desnicara? i tkao opet jedno 10-15 godina, niko nista neradi dok se raja zasite lijevicara a onda desnicari svoju pricu i ponovo krv potocima pa jope neki dayton...DAJ PROGRAM a ne trubu o desnicarima...btw, pregledao sam lepozlajin prijedlog ustava...bolje da vas niko ne izabere...
Socijalista

#11 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Socijalista »

Program ti je smanjenje broja kantona, premjestanje par ovlasti s Kantona na Opcine. Promjena imena RS (jer diskriminira ostale narode), uvodjenje zabrane za fasiste, naciste, fundamentaliste i njima sl. Realizovati program uspostave Vlade BiH, kreirati sistem i budzet za "sto brzi" povratak izbjeglica, poboljsati prava radnika (novim zakonom-koji je vec u pripremi). NAravno zaposljenje, borba protiv korupcije itd.

Dobro za pocetak.
Alfons Kauders

#12 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Alfons Kauders »

Socijalista wrote:
Alfons Kauders wrote:moze li se ikako glasati za reisa, kacavendu i puljica? mislim da izbacimo posrednike... :D kriza je... :D
Ja sam cijelo vrijeme razmisljao da li da stavim i tu opciju, ali htio sam koliko toliko ozbiljnosti, ali nije tvoja konstatacija daleka od stvarnosti 8)
ma dobro... al mislim da anketa i nema previse smisla... zna se da je sa-x okupljaliste komunjara, socijalista, liberala, pedera, ateista, narkomana... odnosno ukratko, dobrih i normalnih ljudi...

tako da ce fol svi glasati za sdp ili ns... ja sam npr. stavio ns, mada nisam odusevljen njihovim djelovanjem, ali su mi drazi od sdpa... mislim da bi bila zanimljivija anketa ko ce pobijediti na sljedecim izborima, jer bi moglo biti promjena...

sbih je izgubio dosta podrske, mada se i oni pomalo oporavljaju, valjda zato sto im se stranacki sef nigdje ne pojavljuje i ne provaljuje... padaju

sda... pucaju iznutra, avaz ih ne voli... :D tihicu se pripisuju simpatije prema sdpu... sto nece dobro proci kod zestokih desnicara... tesko procijeniti, vjerovatno ostaju tu negdje... desnica ce se isfurat, ali ce razocarani harisovci ponovo za sda .... padaju, ali ne puno

bps... mogli bi privuci dosta sda, sbihovaca, ali imaju los kadar, pogotovo na lokalnim nivoima i to je ih ukopati... rastu, ali malo...

sdp... stranka koja uvijek pobjedjuje u anketama i gubi na izborima... veliki vodja i dalje na celu... u lokalnim zajednicma gdje su se izborili za vlast nemaju se cim pohvalit... (tz, sa)... mogli bi rasti, ali ne puno...

ns... neiskvareni, djevice... ali neki vole iskusnije kurve koje znaju sta rade... kad bi znali raditi kako treba i biti agresivniji, mogli bi puno vise... rastu...

hdz, hdz90... vjerovatno ce se prije izbora ujediniti... blagi pad...

hsp... bice zajebani u kampanji, imaju dosta podrske u nekim sredinama u hercegovini i polako istiskuju hdzove... rastu...

dnz, asda... uspjeli su podijeliti krajnu ko u ratu... rastu...

rs, zna se... :D
essex

#13 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by essex »

Socijalista wrote:Program ti je smanjenje broja kantona, premjestanje par ovlasti s Kantona na Opcine. Promjena imena RS (jer diskriminira ostale narode), uvodjenje zabrane za fasiste, naciste, fundamentaliste i njima sl. Realizovati program uspostave Vlade BiH, kreirati sistem i budzet za "sto brzi" povratak izbjeglica, poboljsati prava radnika (novim zakonom-koji je vec u pripremi). NAravno zaposljenje, borba protiv korupcije itd.

Dobro za pocetak.
da, i sve to automatizmom pada u vodu jer je neizvodljivo bas zbog postavke koja se zasniva na drzavi sto je skrojena u daytonu. objasni mi kako mislis promjeniti ime otetog vilajeta? eto ti prve stepenice na kojoj padas jer da si obecao i zlatne kasike kao aljo osigurao si se unaprijed da ih neces moci isporuciti, znaci samo farbas raju da progutaju jos jednu sarenu lazu...borba protiv kriminala? i sve ostalo da ne nabrajam, nikada nece profunkcionisati u tom sistemu jer je i zamisljen kao prelazni sistem i koji se trebao napustiti vec unazad 10 godina ali bas zbog kriminala u politici i korupciji koju sistem donosi on se jos uvijek odrzava jer obezbjedjuje i kriminal i korupciju svojom slabom postavkom. suplji ste k'o svicarski sir.
Socijalista

#14 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Socijalista »

essex wrote:
Socijalista wrote:Program ti je smanjenje broja kantona, premjestanje par ovlasti s Kantona na Opcine. Promjena imena RS (jer diskriminira ostale narode), uvodjenje zabrane za fasiste, naciste, fundamentaliste i njima sl. Realizovati program uspostave Vlade BiH, kreirati sistem i budzet za "sto brzi" povratak izbjeglica, poboljsati prava radnika (novim zakonom-koji je vec u pripremi). NAravno zaposljenje, borba protiv korupcije itd.

Dobro za pocetak.
da, i sve to automatizmom pada u vodu jer je neizvodljivo bas zbog postavke koja se zasniva na drzavi sto je skrojena u daytonu. objasni mi kako mislis promjeniti ime otetog vilajeta? eto ti prve stepenice na kojoj padas jer da si obecao i zlatne kasike kao aljo osigurao si se unaprijed da ih neces moci isporuciti, znaci samo farbas raju da progutaju jos jednu sarenu lazu...borba protiv kriminala? i sve ostalo da ne nabrajam, nikada nece profunkcionisati u tom sistemu jer je i zamisljen kao prelazni sistem i koji se trebao napustiti vec unazad 10 godina ali bas zbog kriminala u politici i korupciji koju sistem donosi on se jos uvijek odrzava jer obezbjedjuje i kriminal i korupciju svojom slabom postavkom. suplji ste k'o svicarski sir.
essex, smiri strasti u ovoj drzavi ne ide nista odjednom, ti upravo zastupas taj pravac, ali ne ide ni tako essex. Mozemo ratom...juurriiiish ne ide essex nece ne moze drugacije, sve postepeno, sta da radim da budem majmun i da se zatucam kao ovi zabari Tihicevi? Valja ukljuciti jednom mozak, mislis da lijevicari nemaju ideju o regionalizaciji (ili kako to kazes provinczijízaciji Bosne-pogledaj prijedlog Ustava npr. SDP "Republika" essex) pa naravno dobro, ali vidis sam si rekao da ne ide u ovom sistemu gore navedeno, slazem se ali, budimo realni glavom kroz zid ne ide.
essex

#15 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by essex »

Socijalista wrote:
essex wrote:

Dobro za pocetak.
essex, smiri strasti u ovoj drzavi ne ide nista odjednom, ti upravo zastupas taj pravac, ali ne ide ni tako essex. Mozemo ratom...juurriiiish ne ide essex nece ne moze drugacije, sve postepeno, sta da radim da budem majmun i da se zatucam kao ovi zabari Tihicevi? Valja ukljuciti jednom mozak, mislis da lijevicari nemaju ideju o regionalizaciji (ili kako to kazes provinczijízaciji Bosne-pogledaj prijedlog Ustava npr. SDP "Republika" essex) pa naravno dobro, ali vidis sam si rekao da ne ide u ovom sistemu gore navedeno, slazem se ali, budimo realni glavom kroz zid ne ide.
maljem, socijalni..maljem. to ti ja govorim. i nije ratom, ko god pomislio dabogda mu cetnik zanocio, ustasa ga probudio a mudzahedin spremao dorucak...prvi korak je jednostavno negirati nametnuti sistem i traziti povrat naseg ustava i sljedecim po redu amandmanom ga samo modernizovati jednim amandmanskim paketom. sa time ponistavas citavu zavrzlamu koju su stvarili samo da se napravi velika srbija. pa ako nemas kroz icty dovoljno materijala za to onda se nikada vise nemoj baviti ni politikom ni drzavom.
soc, mislim da su upravo strasti za drzvu koje se trebaju probuditi...ljuljaju nas uvijek kada treba da se deremo a mi ko djeca, tako uljuljkani i zaspemo i onda se kasnije pitamo sta bi...
oldplague

#16 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by oldplague »

ko god pomislio dabogda mu cetnik zanocio, ustasa ga probudio a mudzahedin spremao dorucak...
:D :D :D :D :D
Socijalista

#17 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Socijalista »

Za to ti treba pokret, a mi i pokreti hmh :-)
Prpa.ba

#18 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Prpa.ba »

Eto kakvo je doslo vrijeme, postena opozicija vise ne moze ni na forumu dobiti ustavnu vecinu glasova. :-) :D
Control panel

#19 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Control panel »

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Socijalista

#20 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Socijalista »

Prpa.ba wrote:Eto kakvo je doslo vrijeme, postena opozicija vise ne moze ni na forumu dobiti ustavnu vecinu glasova. :-) :D
:shock:
Prpa.ba

#21 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Prpa.ba »

Socijalista wrote: :shock:
Prisjecam se forumskih anketa (ne samo na sa-x) pred vecinu prethodnih izbora (bilo lokalnih bilo opcih), te uvjerljivih pobjeda SDP-a od po 80% glasova. :D
kiky

#22 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by kiky »

pa, logično je da svijet koji imalo sebi pusti propuha kroz glavu, makar i medijski ( internet ), uglavnom bježi od budalaština tipa sda, sbh, hdz ili snsd ...
samo oni što povazdan bulje u avaz i srkaju kahve po polumračnim jazbinama ili oni što su uz te stranke izđikali iz zatvora, sokaka, pijaca, vukojebina i inih suburbanih entiteta glasaju ( ne zato što vjeruju nego što te iste trebaju ) za pomenute stranke ...
na nesreču, takvih je u ovoj zemlji jako puno ...
ali opet ...
sdp :thumbup:
kosmos

#23 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by kosmos »

socijalista, fakat te ne razumijem kada si u ovu anketu mogao uvrstiti szbih, bps i sda. da li ti uopce pratis sta se desava u bih? da li ti vidis da apsolutnoo sve , sve, sve diktira beograd i tadic? da li ti vidis ekonomsku nesituaciju? da li ti vidis da sda i szbih spiric kao individua vise ne jebe za suhu sljivu? da li ti vidis da sda i szbih radmanovic kao individua vise ne jebe za suhu sljivu? da li ti vidis da te dvije stranke UOPCE ne postoje na politickoj sceni? da li ti vidis sto ima kriminala veze se i za te dvije stranke?
oprosti, al postavka ankete je za povratit i vraca nas u proslost
Socijalista

#24 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by Socijalista »

kosmos wrote:socijalista, fakat te ne razumijem kada si u ovu anketu mogao uvrstiti szbih, bps i sda. da li ti uopce pratis sta se desava u bih? da li ti vidis da apsolutnoo sve , sve, sve diktira beograd i tadic? da li ti vidis ekonomsku nesituaciju? da li ti vidis da sda i szbih spiric kao individua vise ne jebe za suhu sljivu? da li ti vidis da sda i szbih radmanovic kao individua vise ne jebe za suhu sljivu? da li ti vidis da te dvije stranke UOPCE ne postoje na politickoj sceni? da li ti vidis sto ima kriminala veze se i za te dvije stranke?
Uvrstio sam SDA, SBiH da se vidi koliko smo propali zbog njihove politike, gdje jedan Dodik i Spiric seru gdje god i po cemu god mogu, ja sam siguran da nam treba nesto zesce koalicija SDP-BPS ne bi bila losa.
kokakolas

#25 Re: Izbori 2010 vol.3 FBiH

Post by kokakolas »

Socijalista wrote:
kosmos wrote:socijalista, fakat te ne razumijem kada si u ovu anketu mogao uvrstiti szbih, bps i sda. da li ti uopce pratis sta se desava u bih? da li ti vidis da apsolutnoo sve , sve, sve diktira beograd i tadic? da li ti vidis ekonomsku nesituaciju? da li ti vidis da sda i szbih spiric kao individua vise ne jebe za suhu sljivu? da li ti vidis da sda i szbih radmanovic kao individua vise ne jebe za suhu sljivu? da li ti vidis da te dvije stranke UOPCE ne postoje na politickoj sceni? da li ti vidis sto ima kriminala veze se i za te dvije stranke?
Uvrstio sam SDA, SBiH da se vidi koliko smo propali zbog njihove politike, gdje jedan Dodik i Spiric seru gdje god i po cemu god mogu, ja sam siguran da nam treba nesto zesce koalicija SDP-BPS ne bi bila losa.
Dao bih bubreg za takvu vladajucu koaliciju u BiH
Post Reply