Izvini molim te, ali to je opet nečije uvjerenje, i glasaju ljudi za koga hoće. To je svačije pravo. Kako sa druge strane protumačiti "informisanost" koja je u tolikoj mjeri izražena kod onih koji ne vide alternativu SDP-u i ostalima...Eborg wrote:Nisam želio zvučati tako, malo sam karikirao. Valjda si i svjestan da je većina seljaka danas rođena u gradu - to su rođene Sarajlije, Zeničani, Mostarci, Tuzlaci i sl. koji svako malo zadaju po Sinanu i pivi za bajram. I bit će:"Ma daj ti naše, oni su makar nakrali, neće valjda više."
Ljudima sa sela zamjerim neinformiranost te će zbog toga uvijek glasati za iste.
Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
-
babyface
#51 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
-
Eborg
#52 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Neglasači su suho zlato koje leži oko nas. Treba kampanju usmjeriti samo prema njima.
- Socijalista
#53 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Najveci dio ces naci kod prvoglasaca, dakle mladih od 18-24 godine, pa onda imas one deprimirane od 30-50 god. sto imaju, a li tu i lezi najveci broj potencijalnih glasaca.Eborg wrote:Neglasači su suho zlato koje leži oko nas. Treba kampanju usmjeriti samo prema njima.
-
avdo
#54 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Sve je dokazano u proteklih 15 godina šta se tu ima reći pa ljudi moji svi koji su vladali od SDA,SBIH,SDP,govorim o Federaciji to je čista ubleha zamislit tolike milijarde pokradene i to ne dozvoljavaju da se ispita slučaj.Ne dozvoljavaju donošenje zakona o Porijeklu imovine, poslanici BPS-a Sefer Halilović traže na skoro svakoj sjednici Federalnog parlamenta da se ispita porijeklo imovine i privatizacija ali uzalud jer oni koji imaju većinu oni odlučuju a oni su u talu sa "Tajkunima".
Vodeći ljudi u strankam su uvezani sa onima koji su opljačkali ovu državu,radnike borce.Pa bujrum dajte im glasove.Ponavljam jedina alternativa je BH PATRIOTSKA STRANKA koju vodi pošten i pravedan čovjek Sefer Halilović.
Nema je na listi nadam se da će administrator vbidjeti svoju grešku.
Vodeći ljudi u strankam su uvezani sa onima koji su opljačkali ovu državu,radnike borce.Pa bujrum dajte im glasove.Ponavljam jedina alternativa je BH PATRIOTSKA STRANKA koju vodi pošten i pravedan čovjek Sefer Halilović.
Nema je na listi nadam se da će administrator vbidjeti svoju grešku.
-
Eborg
#55 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Nikog ne propagiram. Ali glasanje za pojedine stranke u ovom momentu je po meni odraz:babyface wrote:Izvini molim te, ali to je opet nečije uvjerenje, i glasaju ljudi za koga hoće. To je svačije pravo. Kako sa druge strane protumačiti "informisanost" koja je u tolikoj mjeri izražena kod onih koji ne vide alternativu SDP-u i ostalima...Eborg wrote:Nisam želio zvučati tako, malo sam karikirao. Valjda si i svjestan da je većina seljaka danas rođena u gradu - to su rođene Sarajlije, Zeničani, Mostarci, Tuzlaci i sl. koji svako malo zadaju po Sinanu i pivi za bajram. I bit će:"Ma daj ti naše, oni su makar nakrali, neće valjda više."
Ljudima sa sela zamjerim neinformiranost te će zbog toga uvijek glasati za iste.
a) uhljebljenja - "dobro sam uvalio preko babinih ahbaba iz džamije, ne odgovara mi da se mijenjaju";
b) manjka inteligencije - "samo neka je naš, on kad i ukrade ostavi u Sarajevu a ne šalje u Zagreb i Beograd, a i vidiš šta nam Dodik radi".
- 1gorstak
#56 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Eborg wrote:Nisam želio zvučati tako, malo sam karikirao. Valjda si i svjestan da je većina seljaka danas rođena u gradu - to su rođene Sarajlije, Zeničani, Mostarci, Tuzlaci i sl. koji svako malo zadaju po Sinanu i pivi za bajram.1gorstak wrote:Tacno, neka kopaju krompir, hrane stoku i prave bestilj, a djecu neka salju u grad svakog utorka da nam ciste stanove i svakog cetvrtka da nam peru auta. Mogu glasati ako nauce od rijeci do rijeci bar pet Djoletovih pjesama jer izbori su ozbiljna stvar, vidis s koliko ustrucavanja "urbana raja" prilazi tom pitanju ....
Ali dobro, ispravio si se i to je to. Nego, kakve veze s izborima imaju Sinan i piva ? To muzicki ukusi i islamske vjerske odredbe treba da igraju neku ulogu u izbornom procesu unutar multietnickog drustva ? Sta ako neko slusa Springsteena i Tomu Zdravkovica a voli i slaninu s bijelim lukom ? Sad sam u nedoumici, ne znam dal' smijem glasati il' ne smijem. Skroz si me zbunioEborg wrote:S obzirom da će opet glasati za iste i vratiti se na sela da se češu po mudima trebalo bi im ukinuti pravo glasa.
-
Eborg
#57 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Prva stranka koja to skuži i efikasno provede razvalit će izbore. Glupo će zvučati jer se politika ne smije miješati u rad Nogometnog/fudbalskog saveza BiH ali sam uvjeren da bi stranka/pojedinac koja kaže između ostalog:"Tražit ćemo da organi pravosuđa izvrše detaljnu analizu poslovanja Saveza i pojedinaca!" dobila veliki broj glasova od omladine. Vidjeli smo šta nama znači fudbal i reprezentacija.Socijalista wrote:Najveci dio ces naci kod prvoglasaca, dakle mladih od 18-24 godine, pa onda imas one deprimirane od 30-50 god. sto imaju, a li tu i lezi najveci broj potencijalnih glasaca.Eborg wrote:Neglasači su suho zlato koje leži oko nas. Treba kampanju usmjeriti samo prema njima.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#58 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Jedina stranka koja ima barem trunku principijelnosti i moralnosti u tom stranackom svijetu.
Jedina stranka sa cijim se istupima (bilo da je to Bajic,Tanjevic,Mustafic,Kojevic...) apsolutno slazem u nekih 99,9%
Jedina stranka koja se otvoreno bori za ravnopravnost,koja se bori za prava manjiha (nacionalnih,sexualnih i bilo kojih drugih),i koja bez trunke taktiziranja napadne i odkritikuje neki stav ,politiku bez obzira od koga doslo.
Malo nas je al' nas ima...
....u krajnjem slucaju nije ni bitan broj i kolicina,kada si svjestan da barem ideoloski se boris za pravu stvar,pa koliko god to utopijom djelovalo,barem je pozitivna utopija za razliku od ovih nacionalistickih oligarhija kojima je moto "...gdje sam ja tu..." .

Jedina stranka sa cijim se istupima (bilo da je to Bajic,Tanjevic,Mustafic,Kojevic...) apsolutno slazem u nekih 99,9%
Jedina stranka koja se otvoreno bori za ravnopravnost,koja se bori za prava manjiha (nacionalnih,sexualnih i bilo kojih drugih),i koja bez trunke taktiziranja napadne i odkritikuje neki stav ,politiku bez obzira od koga doslo.
Malo nas je al' nas ima...

-
antiprotivan
#59 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
S obzirom da vec 10-tak godina ne izlazim na izbore mislim da ni SDP-e ne bi donio kakvu znacajnu promjenu u nasoj drzavi.
- Socijalista
#60 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Narode, morate se trjeznuti. Ima li ko prijedloga da se krene hajka na sadasnju vladu???? Mislim na sve opozicione stranke, nemojte samo sad Zlaja opet poceo, treba sva opozicija da pocne muckati mozgom.
- Alfons Kauders
#61 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
koja opozicija?Socijalista wrote:Narode, morate se trjeznuti. Ima li ko prijedloga da se krene hajka na sadasnju vladu???? Mislim na sve opozicione stranke, nemojte samo sad Zlaja opet poceo, treba sva opozicija da pocne muckati mozgom.
-
Eborg
#62 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
U današnjem svijetu je život na selu i gradu vrlo relativan, pogotovo u BiH. Većina mladih ljudi sa sela je ionako non-stop u gradu, što zbog dangubljenja što zbog toga da neki mali broj njih i zaradi koju paru. Moj najbolji prijatelj živi na selu i pred koju sedmicu sam bio tamo par dana da vidim kako to izgleda. Elem, frapiralo me kako su neki ljudi lijeni, pokvareni i nadasve za sve okrivljuju državu. Neka organizacija im je podijelila besplatno sjeme za povrće u velikim količinama kako bi pokrenuli proizvodnju. Nekoliko familija je to pokrenulo i bez ikakvih dodatnih ulaganja su solidno zaradili 5000 KM. S obzirom da su ionako u jednoj kući bila dva nezaposlena sina koja su to odradila super im je došlo. Otac mog prijatelja je rekreativno poslije posla u gradu sadio paradajz i radio oko toga i zaradio 2000 KM. Ostali su prodali sjeme za 150 KM i žale se kako im država ništa nije dala i čekaju posao u firmi sa svoja 3 razreda stručne škole. Nisu bolje ni zaslužili i bijesan sam kad takvi idioti onda meni kroje budućnost jer je njima bitno da bude "njihov" koji će da ih "štiti od četnika i ustaša" a to što on sa dvojicom punoljetnih sinova neće da radi je najmanji problem.1gorstak wrote:Eborg wrote:Nisam želio zvučati tako, malo sam karikirao. Valjda si i svjestan da je većina seljaka danas rođena u gradu - to su rođene Sarajlije, Zeničani, Mostarci, Tuzlaci i sl. koji svako malo zadaju po Sinanu i pivi za bajram.1gorstak wrote:Tacno, neka kopaju krompir, hrane stoku i prave bestilj, a djecu neka salju u grad svakog utorka da nam ciste stanove i svakog cetvrtka da nam peru auta. Mogu glasati ako nauce od rijeci do rijeci bar pet Djoletovih pjesama jer izbori su ozbiljna stvar, vidis s koliko ustrucavanja "urbana raja" prilazi tom pitanju ....Ali dobro, ispravio si se i to je to. Nego, kakve veze s izborima imaju Sinan i piva ? To muzicki ukusi i islamske vjerske odredbe treba da igraju neku ulogu u izbornom procesu unutar multietnickog drustva ? Sta ako neko slusa Springsteena i Tomu Zdravkovica a voli i slaninu s bijelim lukom ? Sad sam u nedoumici, ne znam dal' smijem glasati il' ne smijem. Skroz si me zbunioEborg wrote:S obzirom da će opet glasati za iste i vratiti se na sela da se češu po mudima trebalo bi im ukinuti pravo glasa.
"Sinan i piva", odnosno "Toma Zdravković i slanina" - isto tako karikatura. Valjda si svjestan šta to znači, ista bi stvar bila da je bio božić ili neki sasvim običan dan. Imao sam nesreću da za bajram zaglavim u takvom lokalu na 10-tak minuta i vjeruj mi da se bojim za našu budućnost ukoliko su nam to glasači s obzirom na njihove stavove.
- Socijalista
#63 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Ja idem na to vrlo lako, GORE OD OVE VLADE NAM SE NE MOZE DESITI.Alfons Kauders wrote:koja opozicija?Socijalista wrote:Narode, morate se trjeznuti. Ima li ko prijedloga da se krene hajka na sadasnju vladu???? Mislim na sve opozicione stranke, nemojte samo sad Zlaja opet poceo, treba sva opozicija da pocne muckati mozgom.
-
Eborg
#64 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Može. Ista ponovo što je vrlo izvjesno.Socijalista wrote:Ja idem na to vrlo lako, GORE OD OVE VLADE NAM SE NE MOZE DESITI.Alfons Kauders wrote:koja opozicija?Socijalista wrote:Narode, morate se trjeznuti. Ima li ko prijedloga da se krene hajka na sadasnju vladu???? Mislim na sve opozicione stranke, nemojte samo sad Zlaja opet poceo, treba sva opozicija da pocne muckati mozgom.
- Socijalista
#65 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Ustvari moze, kad bi nam se desila ista.Socijalista wrote:Ja idem na to vrlo lako, GORE OD OVE VLADE NAM SE NE MOZE DESITI.Alfons Kauders wrote:koja opozicija?Socijalista wrote:Narode, morate se trjeznuti. Ima li ko prijedloga da se krene hajka na sadasnju vladu???? Mislim na sve opozicione stranke, nemojte samo sad Zlaja opet poceo, treba sva opozicija da pocne muckati mozgom.
-
Eborg
#66 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
We think alike. 
- Socijalista
#67 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Jbg. ziva je istina.Eborg wrote:We think alike.
- Control panel
#68 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
sto. pa vladajucoj koaliciji ne treba niko da ih napada, blati, zavadja... oni to odlicno medjusobno rade.Socijalista wrote:Narode, morate se trjeznuti. Ima li ko prijedloga da se krene hajka na sadasnju vladu???? Mislim na sve opozicione stranke, nemojte samo sad Zlaja opet poceo, treba sva opozicija da pocne muckati mozgom.
- jedna tamo
#69 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
antiprotivan wrote:S obzirom da vec 10-tak godina ne izlazim na izbore mislim da ni SDP-e ne bi donio kakvu znacajnu promjenu u nasoj drzavi.
ista sam ti taka
- Alfons Kauders
#70 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
bice nekih promijena... sbih ce dobiti manje... a njihove glasove ce pokupiti reis... ovaj sbbbbbh...
osim toga, sve ostaje isto, +/- par postotaka...
-
Eborg
#71 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
I još se hvalite time što ste dozvolili drugima da vam kroje sudbinu.jedna tamo wrote:antiprotivan wrote:S obzirom da vec 10-tak godina ne izlazim na izbore mislim da ni SDP-e ne bi donio kakvu znacajnu promjenu u nasoj drzavi.
ista sam ti taka
- Socijalista
#72 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Ja bi volio samo znati na cemu ce se zasnivati izborna kampanja SDA, Alija vise ne pali, Ceric se pridruzio tornjaku, bajram ce podjeliti (izborni fazon) sa SBB, krajisnici imaju svoju SDA, hmmmm...Bakir jr. predsjednik?Alfons Kauders wrote:bice nekih promijena... sbih ce dobiti manje... a njihove glasove ce pokupiti reis... ovaj sbbbbbh...
- Socijalista
#73 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Ma daj Eborg, pa to je cool covjece ne izaci na izbore, u Njemackoj sramota kad izadje ispod 70% naroda na izbore, vec razmisljaju da ponove i da nije bilo dovoljno demokraticnosti, a ja ovdje kontam kad cemo preci 55%Eborg wrote:I još se hvalite time što ste dozvolili drugima da vam kroje sudbinu.jedna tamo wrote:antiprotivan wrote:S obzirom da vec 10-tak godina ne izlazim na izbore mislim da ni SDP-e ne bi donio kakvu znacajnu promjenu u nasoj drzavi.
ista sam ti taka
Last edited by Socijalista on 30/11/2009 16:20, edited 1 time in total.
-
Eborg
#74 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Ma standardna priča o ugroženosti i kako su pritisli Dodika pred međunarodnom zajednicom.
- Socijalista
#75 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Hajmo narode jos 34 glasa, gdje su ovi iz druge smjene sto sjede samo pred kompom, a "rade"?