Ovdje je u 90% slučajeva političko opredjeljenje fiksno, dakle gotovo nikako se ne mijenja tokom čitavog života ma šta bilo.buzzer wrote:a zasto u decembru pricati o novembarskoj temi?Eborg wrote: Zašto SDA, bolje rečeno zašto OVAKVA SDA?
Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
-
Eborg
#201 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#202 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Fakat u kojem su mjesecu izbori iduće godine?
- Socijalista
#203 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Vidjecemo na cemu ce se zasnivati predizborna kamppanja SDA i SBiH, dobro ce nam doci ovaj SBB da znamo razgraniciti.Vitezanin wrote:a hocemo li se ikada rijesiti ratnih profitera tipa halilovica iz BPS-a?Socijalista wrote:Moja zelja koalicije u FBiH:
SDP-NS-NSRZB-BPS![]()
SDP ok, NS, NSRZB ajde moze, ali BPS u cijeloj ovoj prici- nikako.
- Socijalista
#204 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Ako se ne varam u Oktobru.KatarinaKosaca wrote:Fakat u kojem su mjesecu izbori iduće godine?
- Vitezanin
#205 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
17.10.2010.Socijalista wrote:Ako se ne varam u Oktobru.KatarinaKosaca wrote:Fakat u kojem su mjesecu izbori iduće godine?
- Vitezanin
#206 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Socijalista wrote:Vidjecemo na cemu ce se zasnivati predizborna kamppanja SDA i SBiH, dobro ce nam doci ovaj SBB da znamo razgraniciti.Vitezanin wrote:a hocemo li se ikada rijesiti ratnih profitera tipa halilovica iz BPS-a?Socijalista wrote:Moja zelja koalicije u FBiH:
SDP-NS-NSRZB-BPS![]()
SDP ok, NS, NSRZB ajde moze, ali BPS u cijeloj ovoj prici- nikako.
ma SBIH je propala stranka... SDA , ako nastavi furati ovaj fazon gradjanska BIH i sl-moze dobiti nesto jer su glasaci zeljni neceg novog.
btw , mislim da je radoncic pokupiti ogromnu vecinu bosnjackih glasova. ne treba zaboraviti podrsku cerica, koji kod "osvijestenih" bosnjaka igra bitnu ulogu.ali opet, mene ovaj radoncic podsjeca na SDA od prije 5-6 godina. tipicna etnicka politika.
- nosara
#207 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Ovo je malo... SDP max 25% (realno do 20%)... Ostali jedva do cenzusa...Socijalista wrote:Moja zelja koalicije u FBiH:
SDP-NS-NSRZB-BPS
Na drugoj strani "principijelna" klero-nacionalisticka koalicija 2xadz, sssbbb, zabihvamga, sdademonkratija, mile ronhil (uzima vecinu srpskih glasova u FBiH)...
U nekim blentavim kombinacijama SDP-sda, ako bi se sda do te mjere uljudila, odmakla od hareta i cerica... plus ove mikro-strancice...
SDP bi tada dobio vlast, ali vise nikad ne bi dobio moj glas...
Treba bit realan i ocekivat nemoguce...
- Socijalista
#208 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Mislim da ove manje stranke se moraju vise koncentrisati na pridobijanju ne glasaca, pa bi mozda tako dospjeli na procenat od 7-10%. Nadam se da neko cita ovdje iz NS i NSRZB. A ovo vrijedi takodjer i za SDP.nosara wrote:Ovo je malo... SDP max 25% (realno do 20%)... Ostali jedva do cenzusa...Socijalista wrote:Moja zelja koalicije u FBiH:
SDP-NS-NSRZB-BPS
Na drugoj strani "principijelna" klero-nacionalisticka koalicija 2xadz, sssbbb, zabihvamga, sdademonkratija, mile ronhil (uzima vecinu srpskih glasova u FBiH)...
U nekim blentavim kombinacijama SDP-sda, ako bi se sda do te mjere uljudila, odmakla od hareta i cerica... plus ove mikro-strancice...
SDP bi tada dobio vlast, ali vise nikad ne bi dobio moj glas...![]()
Treba bit realan i ocekivat nemoguce...
- muha_sa
#209 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
ovakoSocijalista wrote:Ne kuzim ljudi nikako zasto smo toliki demagozi, sto nam je tesko izaci na izbore? Mozda od tolikog rada nemamo vremenaili nam je tesko prosetati nedjeljom do grada ili do sljedece ulice ili skole, sta nam je? Ljenost? Koji nam je qqqqqqqqqq
kad se sve završi i ostanu na vlasti ovi koji nas vec 15.godina handre ondaK ce oni koji nisu glasali bit naglasniji na forumima i vazit--stoko-birali ste eto vam ih.
znam ja nas jebo nas
- Socijalista
#210 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Moglo bi se i tako objasnitimuha_sa wrote:ovakoSocijalista wrote:Ne kuzim ljudi nikako zasto smo toliki demagozi, sto nam je tesko izaci na izbore? Mozda od tolikog rada nemamo vremenaili nam je tesko prosetati nedjeljom do grada ili do sljedece ulice ili skole, sta nam je? Ljenost? Koji nam je qqqqqqqqqq
izašli bi svi kad bi ih neko registrovo na kucnom pragu
valja otic na mjesto gdje se registruju biraci
--jebeno je prošetat i još popunit neki upitnik
oni vec registrovani bi glasali kad bi im neko listic i glasacku kutiju donjeo na kucni prag--može i na radno mjesto
nisu frajeri da slobodno vrijeme koriste izlazeci na nekakve izbore
bolje naprdivat uz ženine guzove il negdje na nekom forumu.
kad se sve završi i ostanu na vlasti ovi koji nas vec 15.godina handre ondaK ce oni koji nisu glasali bit naglasniji na forumima i vazit--stoko-birali ste eto vam ih.
znam ja nas jebo nas
- stochar
#211 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
potpisujem! ako pogledate podatke o izlaznosti, vidjecete da je u ruralnim sredinama ona najveca. znaci, ljudi ustanu ujutro u 6, obuku se k'o za bajram, i zapucaju nekoliko kilometara do glasackog mjesta. ovdje, sjede i piju kaficu 20 metara od glasackog mjesta, i ofirno im otici da glasaju. eh, dok je njima mrsko il' ofirno, ima ovih sto izlaze na izbore i umjesto njih odlucuju. ja uvijek kazem: ovu vlast nisu izabrali oni sto izlaze na izbore, nego su ih izabrali i ocuvali ovi drugi svojim neizlaskom!muha_sa wrote:ovakoSocijalista wrote:Ne kuzim ljudi nikako zasto smo toliki demagozi, sto nam je tesko izaci na izbore? Mozda od tolikog rada nemamo vremenaili nam je tesko prosetati nedjeljom do grada ili do sljedece ulice ili skole, sta nam je? Ljenost? Koji nam je qqqqqqqqqq
izašli bi svi kad bi ih neko registrovo na kucnom pragu
valja otic na mjesto gdje se registruju biraci
--jebeno je prošetat i još popunit neki upitnik
oni vec registrovani bi glasali kad bi im neko listic i glasacku kutiju donjeo na kucni prag--može i na radno mjesto
nisu frajeri da slobodno vrijeme koriste izlazeci na nekakve izbore
bolje naprdivat uz ženine guzove il negdje na nekom forumu.
znam ja nas jebo nas
u velikom broju slucajeva kad mi neko pocne kenjat' po vlasti, samo pitam: jesi li glas'o? ako nije, tu se diskuisija zavrsava!
- Alfons Kauders
#212 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
nekoliko mrudova i promovki uz seoske ceste na dan izbora i rijesen problem...stochar wrote: potpisujem! ako pogledate podatke o izlaznosti, vidjecete da je u ruralnim sredinama ona najveca. znaci, ljudi ustanu ujutro u 6, obuku se k'o za bajram,
- vee-jay
#213 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
posto izgleda SDP nije u stanju da uradi navedeno, vjerujem tj. nadam se da ces ti u ime NSa naci vremena...Alfons Kauders wrote:nekoliko mrudova i promovki uz seoske ceste na dan izbora i rijesen problem...stochar wrote: potpisujem! ako pogledate podatke o izlaznosti, vidjecete da je u ruralnim sredinama ona najveca. znaci, ljudi ustanu ujutro u 6, obuku se k'o za bajram,
-
kosmos
#214 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
svaka ti cast, pun pogodak, sdp je vlast u srajevu, kroz gradsko vijece-puna dominacija, u kantonu ucestvuje u vlasti. dakle najuticajnija politicka stranka. i sta mi od toga imamo. nemamo nista, kriminalci su dobili el-dorado, nezaposlenost ogromna, sarajevo se uglavnom bavi poljoprivredom. o politickoj destrukciji kompletne bih, a koja se vrsi iz sarajeva kroz razne institucije ne treba ni govoriti.samo malo wrote:SDP
Ako uopste izadjem na izbore, ali SDP samo da se makne ova mafija sa vlasti. Bar u nasem kantonu.
@ socijalisto, nova vlast da, svakako, al zlatko nije nova vlast, on je politicar jos iz rata
- Alfons Kauders
#215 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
kakve sad ja imam veze s NSom?vee-jay wrote:posto izgleda SDP nije u stanju da uradi navedeno, vjerujem tj. nadam se da ces ti u ime NSa naci vremena...Alfons Kauders wrote:nekoliko mrudova i promovki uz seoske ceste na dan izbora i rijesen problem...stochar wrote: potpisujem! ako pogledate podatke o izlaznosti, vidjecete da je u ruralnim sredinama ona najveca. znaci, ljudi ustanu ujutro u 6, obuku se k'o za bajram,
prije kad bi kritikovo SDP, odma bi rekli da sam u SDA, a sad sam eto preso haman u NS...
a SDP nije u stanju da uradi bilo sta konkretno, zato uvijek pobjedjuju na anketama i gube na izborima...
- nosara
#216 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
kosmos wrote:svaka ti cast, pun pogodak, sdp je vlast u srajevu, kroz gradsko vijece-puna dominacija, u kantonu ucestvuje u vlasti. dakle najuticajnija politicka stranka. i sta mi od toga imamo. nemamo nista, kriminalci su dobili el-dorado, nezaposlenost ogromna, sarajevo se uglavnom bavi poljoprivredom. o politickoj destrukciji kompletne bih, a koja se vrsi iz sarajeva kroz razne institucije ne treba ni govoriti.samo malo wrote:SDP
Ako uopste izadjem na izbore, ali SDP samo da se makne ova mafija sa vlasti. Bar u nasem kantonu.
@ socijalisto, nova vlast da, svakako, al zlatko nije nova vlast, on je politicar jos iz rata
- vee-jay
#217 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
dobro onda ti nemoj raditi nista, nego zasjedni pred kompic i uzivaj i dalje...Alfons Kauders wrote:kakve sad ja imam veze s NSom?vee-jay wrote:posto izgleda SDP nije u stanju da uradi navedeno, vjerujem tj. nadam se da ces ti u ime NSa naci vremena...Alfons Kauders wrote:
nekoliko mrudova i promovki uz seoske ceste na dan izbora i rijesen problem...
prije kad bi kritikovo SDP, odma bi rekli da sam u SDA, a sad sam eto preso haman u NS...sta cu sutra bit, seseljev radikal ili jurisicev pravas?
![]()
a SDP nije u stanju da uradi bilo sta konkretno, zato uvijek pobjedjuju na anketama i gube na izborima...
btw. zadnja recenica ti nema puno logike, zar ne
- Socijalista
#218 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
jbg. stari, pokusaj razlikovati Sarajevo, Kanton, FBiH, Drzavukosmos wrote:svaka ti cast, pun pogodak, sdp je vlast u srajevu, kroz gradsko vijece-puna dominacija, u kantonu ucestvuje u vlasti. dakle najuticajnija politicka stranka. i sta mi od toga imamo. nemamo nista, kriminalci su dobili el-dorado, nezaposlenost ogromna, sarajevo se uglavnom bavi poljoprivredom. o politickoj destrukciji kompletne bih, a koja se vrsi iz sarajeva kroz razne institucije ne treba ni govoriti.samo malo wrote:SDP
- Alfons Kauders
#219 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
sta bi ti da ja radim, dubim na glavi?vee-jay wrote: dobro onda ti nemoj raditi nista, nego zasjedni pred kompic i uzivaj i dalje...![]()
zadnja recenica ima dovoljno logike - pred svake izbore sdp se kurci anketama koje pokazuju da ce osvojiti vlast u vecini kantona i bitnih gradova, i vazda dobije tuzlu i po sarajeva... i tako vec 10 godina...
-
kosmos
#220 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
sada vec licis na tihica ili harisa. hoces reci da zivimo film "zatocenici dejtona"?Socijalista wrote:jbg. stari, pokusaj razlikovati Sarajevo, Kanton, FBiH, Drzavukosmos wrote:
svaka ti cast, pun pogodak, sdp je vlast u srajevu, kroz gradsko vijece-puna dominacija, u kantonu ucestvuje u vlasti. dakle najuticajnija politicka stranka. i sta mi od toga imamo. nemamo nista, kriminalci su dobili el-dorado, nezaposlenost ogromna, sarajevo se uglavnom bavi poljoprivredom. o politickoj destrukciji kompletne bih, a koja se vrsi iz sarajeva kroz razne institucije ne treba ni govoriti.
sarajevo je glavni grad i ko u njemu uspostavi red i zakon, sposoban je to uciniti i u cijeloj bih. sdp jenostavno nije "vlast" u pozitivnom smislu te rijeci.
kakva je situacija u sarajevu, sdp je pravi "gang", a lagumdjija kum.
nova vlast svakako
-
neno1974
#221 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Izbori su uvijek prva nedjelja u oktobru. Znaci 03.10.2010. godine.KatarinaKosaca wrote:Fakat u kojem su mjesecu izbori iduće godine?
- 11sumirp
#222 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Eno Fena javlja Radoncic pozvan na molitveni rucak u Bijelu Kucu....
ominis sajnz..
traze dodiku partnera u bosnjaka...da lakse podijele tal...
ominis sajnz..
traze dodiku partnera u bosnjaka...da lakse podijele tal...
- vee-jay
#223 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
ako znas dubiti, dubiAlfons Kauders wrote:sta bi ti da ja radim, dubim na glavi?vee-jay wrote: dobro onda ti nemoj raditi nista, nego zasjedni pred kompic i uzivaj i dalje...![]()
zadnja recenica ima dovoljno logike - pred svake izbore sdp se kurci anketama koje pokazuju da ce osvojiti vlast u vecini kantona i bitnih gradova, i vazda dobije tuzlu i po sarajeva... i tako vec 10 godina...
da prenesem tu recenicu:
nema logike, zato sto dobiti na anketi ne znaci dobiti na izborima, a tek kad se dobije na izborima moze se uraditi nesto konkretno.a SDP nije u stanju da uradi bilo sta konkretno, zato uvijek pobjedjuju na anketama i gube na izborima...
osim ako si ti misljenja, da je dobiti u tuzli i pola sarajeva ustvari dobiti na izborima?
-
Babonić
#224 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Pojedini forumaši kažu da je BPS bolje rečeno Sefer Halilović ratni profiter da nije žalosno bilo bi smješno.Čovjek koji je osjetio sav bjes takozvane bošnjačke političko kriminalne mafije na svojim leđima a usput mu je i stradala porodica krvavo je naplatio svoje NE iIZETBEGOVIĆU a usput su ga spakovali u Hagg nebili ga se riješili.ali pravda je spora ali dostižna pa je on iz sveg belaja izašao kao pobjednik.Pitam vas koji je to političar u sadašnjoj strukturi vlasti bio tako uništavan koliko ja znam ni jedan,pričate priče za malu djecu jedini se Sefer otvoreno suprostavio bošnjačkoj mafiji i u tome je imao vrlo slabu podršku od ovog istog naroda koji samo kuka a ništa ne čini da mu bude bolje.
- Alfons Kauders
#225 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
ne urade nista konkretno pred izbore,vee-jay wrote:
ako znas dubiti, dubi![]()
da prenesem tu recenicu:nema logike, zato sto dobiti na anketi ne znaci dobiti na izborima, a tek kad se dobije na izborima moze se uraditi nesto konkretno.a SDP nije u stanju da uradi bilo sta konkretno, zato uvijek pobjedjuju na anketama i gube na izborima...
osim ako si ti misljenja, da je dobiti u tuzli i pola sarajeva ustvari dobiti na izborima?
a i u ovim gradovima u kojim su dobili na izborima...
ja nisam misljenja da je dobiti u tuzli i u pola sarajeva neki veliki uspjeh na izborima...