Socijalista wrote:
Ja ne govorim ovo iz mrznje prema SDA, govorim iz pameti, sta to nama SDA donosi osim kriminala u ovom mandatu. Pitanje za tebe, zbog cega da ja budem za SDA eto, sta ja to dobivam stim? I zasto (pretpostavljam) ti glasas za SDA?
hvala
Pa narod je ogromnom vecinom i to konstantno za SDA. To je stranka koja ima najvece povjerenje kod naroda godinama. SDP je samo jednom uspio da se priblizi SDA one godine kada je formirao vlast i to nazor sa SBiH, uspio da ostane dvije godine i dozivio totalni debakl na sljedecim izborima. I od tog debakla evo se oporavlja osam godina i nikako da se vrati, niti makar malo da se priblizi SDA koja suvereno stoji na vrhu. Zasto narod ne vjeruje SDP-u i njegovoj prici, i pored cinjenice da u SDA ima jako puno ljudi sumnjivog morala, koji su politicke pozicije iskoristili za sticanje materijalnog bogatstva. Ja mislim zato sto i u SDP-u ima isto tako sumnjivih ljudi. Brankovic novopeceni bogatas, koji se hvali svojim tunelom, kao da ga je on kopao, ima stan na ciglanama, kuce na poljinama, i Bog sami zna koliko jos nekretnina. Al i vlasnik SDP-a Zlatko Lagumdzija ima 3 stana na ekskluzivnim lokacijama u Sa. I dzaba sto Bakir o tome nikada ne napravi reportazu narod zna da ih on ima, i isto tako se pita kako to Zlatko kupi ta tri stana.
SDA ima islamsku zajednicu iza sebe (najjaca organizacija u citavoj zemlji, biraci koji 100% izlaze na izbore, onaj kome nije mrsko svakog petka na dzumu, definitivno mu nije mrsko izaci na izbore i glasati). TI ljudi sigurno ne glasaju za SDP, jer SDP otvoreno napada IZ, ne daje podrsku nikada, i IZ im to vrati davanjem podrske drugim strankama al prije svega SDA. SDP protiv gradnje dzamija, SDA za, SDP protiv rijaseta, SDA za, SDP protiv vjeronauka, SDA za.
I tako SDA suvereno vlada jer zna da vlada i zna da osvoji izbore, SDP ne zna kako da ubijedi narod da glasa za njih, jer ni sam ne zna sta ce sa sobom. I na kraju sljedbenici SDP-a na ovom forumu kazu narod je glup sto bira SDA. Jadnijeg i tuznijeg argumenta nikad u zivotu cuo nisam. Ja vidis mislim da je clanstvo SDP-a glupo jer ne zna da ubijedi narod da glasa za njih. Amerikanci su birali Busha i rekli su svi na svijetu da su Ameri glupani. Jesu li glupani i sada kada su birali Obamu?