Mislim da se covjek bolje osjeca kada zna da nije korumpiranom politicaru pomogao da se domogne vlasti.popajic wrote:I na to imas pravo.Samo nema poslije kuknjave i kritike kako nista ne stima.Jedan glas ne mijenja nista,ali ti daje pravo i da hvalis i da kritikujes.by Ashrafieh on 09/08/2008 12:12
Necu glasati, ne zelim da ikome od navedenih dam svoj glas.
IZBORI 2008
- Ashrafieh
#26 Re: IZBORI 2008
-
dix106
#27 Re: IZBORI 2008
to je skroz nelogicno pa upravo ako ne glasas olaksavas korumpiranima da dodju na vlast jer oni uglavnom kupuju ili lazu svoje birace i igraju se sa njihovim emocijama i na taj nacin ostvaruju pobjedu!Ashrafieh wrote:Mislim da se covjek bolje osjeca kada zna da nije korumpiranom politicaru pomogao da se domogne vlasti.popajic wrote:I na to imas pravo.Samo nema poslije kuknjave i kritike kako nista ne stima.Jedan glas ne mijenja nista,ali ti daje pravo i da hvalis i da kritikujes.by Ashrafieh on 09/08/2008 12:12
Necu glasati, ne zelim da ikome od navedenih dam svoj glas.
zato nam je postotak biraca koji izlaze na izbore takomali...
- Ashrafieh
#28 Re: IZBORI 2008
Vrlo je logicno zato sto ne podrzavam politicki sistem BiH, a posebno ne izborni sistem BiH.dix106 wrote:to je skroz nelogicno pa upravo ako ne glasas olaksavas korumpiranima da dodju na vlast jer oni uglavnom kupuju ili lazu svoje birace i igraju se sa njihovim emocijama i na taj nacin ostvaruju pobjedu!Ashrafieh wrote: Mislim da se covjek bolje osjeca kada zna da nije korumpiranom politicaru pomogao da se domogne vlasti.
zato nam je postotak biraca koji izlaze na izbore takomali...
Nisam jedina koja ne zeli igrati po vasim pravilima.
- kicky
#29 Re: IZBORI 2008
svake dvije godine ista tema, sa sličnim odgovorima, a na vlasti ostaju ISTI s manje više izmjenjenim političkim koncepcijama koje su nažalost sve gore i gore po nas...Moj odgovor je uvijek isti: Treba nam Koalicija stranaka i snaga koje nisu dio nacionalističkog bloka koji bi mogao postati i jedini blok u državi!!! One koji će sad počet proklinjati dvije godine vlasti Alijanse i zazivat bogove i alahe u svrhu zaštite naše egzistencije od ponavljanja takvog scenarija pozivam da se ponovo pokriju ćebetom jer su očito ispod tog ćebeta živjeli 6 godina od njihovog odlaska s vlasti!!!
- Ashrafieh
#30 Re: IZBORI 2008
Lagumdzija dobro zivi otkad je sisao sa vlasti, cak su i njegova djeca bogatija od Zeljka Komsica.
Cudi me da ne shvata da ga vecina gradjana BiH ne podnosi i da je najveca akvizicija SDA i SBiH
koja postoji. Kada bi se povukao i pustio druge da vode stranku mozda bi i bilo sansi za SDP ovako tesko.
Cudi me da ne shvata da ga vecina gradjana BiH ne podnosi i da je najveca akvizicija SDA i SBiH
koja postoji. Kada bi se povukao i pustio druge da vode stranku mozda bi i bilo sansi za SDP ovako tesko.
-
kurd
#31 Re: IZBORI 2008
mislim da se uvijek treba glasati, ako nemas ZA koga, onda uvijek mozes glasati PROTIV nekoga (takvih ne nedostaje siguran sam). Ako nisi zadovoljan vlascu glasaj za opoziciju ili ove koji nikad nisu bili na vlasti.
Primjera radi nacelnik Koldzo iz Novog Sarajeva je dobio na proslim izborima 4600 glasova (oko 6 do 7 posto od broja stanovnika u opcini. Oni koji su bili protiv njega nisu izasli na izbore.
Primjera radi nacelnik Koldzo iz Novog Sarajeva je dobio na proslim izborima 4600 glasova (oko 6 do 7 posto od broja stanovnika u opcini. Oni koji su bili protiv njega nisu izasli na izbore.
- ljubav_aha
#32 Re: IZBORI 2008
Ashrafieh wrote:Lagumdzija dobro zivi otkad je sisao sa vlasti, cak su i njegova djeca bogatija od Zeljka Komsica.
bas se pitam kako i zasto
-
dix106
#33 Re: IZBORI 2008
kurd wrote:mislim da se uvijek treba glasati, ako nemas ZA koga, onda uvijek mozes glasati PROTIV nekoga (takvih ne nedostaje siguran sam). Ako nisi zadovoljan vlascu glasaj za opoziciju ili ove koji nikad nisu bili na vlasti.
ja mislim da ce na ovim izborima izlaznost biti katastrofalna... fakat bi mi se smucio zivot da vidim nacionaliste na vlasti u sarajevu...
- jeza u ledja
#34 Re: IZBORI 2008
Da, ljudi, sta god da mislite o politicarima, o pojedinim strankama, bilo cemu - IZADJITE NA IZBORE i glasajte za nekoga, bilo koga, samo GLASAJTE.
- Bihac_4_ever
#35 Re: IZBORI 2008
Gradjani moraju shvatiti da su izbori taj isntrument kojim mogu da biraju svoje predstavnike i kakvu vlast zele,treba da nam bude u cilju da izbacimo naci-fasiste sa vlasti i na taj nacin stvorima ambijent GRADJANA/SELJAKA,da na taj nacin stavimo NAROD u centar paznje,glasajte za sve,ali samo ne za nacionaliste i sl. njima.
Opcinski izbori treba da budu POZOR za naciste i kriminalce u cijeloj BiH,jer ce IZBORI 2010 biti njihov sudnji dan...ukinimo sljam koji nam je bacao prasinu u oci sve od rata pa ovamo!!!
NAROD PRVO!!!
Opcinski izbori treba da budu POZOR za naciste i kriminalce u cijeloj BiH,jer ce IZBORI 2010 biti njihov sudnji dan...ukinimo sljam koji nam je bacao prasinu u oci sve od rata pa ovamo!!!
NAROD PRVO!!!
- uvjek dobar gost
#36 Re: IZBORI 2008
Narod sada i jeste u "cenru" pažnje jer ti nacisti, vlastodržci, feudalisti se i zaklanjaju iza svojih naroda i govore nam da upravo sve za njih čine...nacisti o kojima pričaš-pišeš i o kojima zboriš samo o svojim narodima i pričaju... po njihovoj priči ovo bi trebala i morala biti Švicarska u najmanju ruku....Bihac_4_ever wrote:Gradjani moraju shvatiti da su izbori taj isntrument kojim mogu da biraju svoje predstavnike i kakvu vlast zele,treba da nam bude u cilju da izbacimo naci-fasiste sa vlasti i na taj nacin stvorima ambijent GRADJANA/SELJAKA,da na taj nacin stavimo NAROD u centar paznje,glasajte za sve,ali samo ne za nacionaliste i sl. njima.
NAROD PRVO!!!
Nisu izbori jedini način mada jesu najlegalniji... ja ću glasati za Našu Stranku i volio bih da oni uzmu građane i seljake u fokus da im oni budu na prvom mjestu jer .... mislim da su nas narodi i doveli do ovdje...
-
dix106
#37 Re: IZBORI 2008
ja ne razumijem kako ovi na vlasti ne shvataju da ih je narod sit. nemoze se nista ne radit, debelo naplacivat svoj nerad i onda pet sedmica prije izbora farbat asfalt u zeleno, graditi spomenike i dzamije, rastaljivat sta je preostalo i pozivat birace na odgovornost! koje dno 
- zgembo_sa
#39 Re: IZBORI 2008
Koja opstina i koji broj na listimoltisanti wrote:nasa stranka!
-
Umjetnik a
#40 Re: IZBORI 2008
zgembo_sa wrote:Koja opstina i koji broj na listimoltisanti wrote:nasa stranka!
a što si ti tako rotiv NS
a gdje si to ti kandidovan
- zgembo_sa
#41 Re: IZBORI 2008
Nisam protiv casna pionirska, samo mi malo smijesna navala ovih samoreklamirajucih kandidata na forumu. Ukupno imaju 2-3 posta i svi u tipa "Nasa strankaUmjetnik a wrote:zgembo_sa wrote:Koja opstina i koji broj na listimoltisanti wrote:nasa stranka!
a gdje si to ti kandidovan
I nisam vala nigdje kandidovan, nemam namjeru da se profesionalno bavim politikom.
-
klixober
#42 Re: IZBORI 2008
Daj boze da na izborima bude kao na anketi 
- Bihac_4_ever
#43 Re: IZBORI 2008
Pah smatram da je 90% glasova ove ankete doslo iz federacije,prema tome i mozemo se necemu nadati,opci izbori su jako bitni,jer dobrom politikom od strane vlasti (nadam se konstalacije SDP-NS-HSP) u tekuce dvije godine,mogu ove tri partije se lansirati na super poziciju za parlamentarne izbore 2010,koji ce biti presudni...vjerujte to ce se i dogoditi,jer je narod prepoznao politiku kojom se bave nase NACI stranke!komeba wrote:Daj boze da na izborima bude kao na anketi
- jeza u ledja
#44 Re: IZBORI 2008
Ne znam odakle ti to da ih je narod sit?dix106 wrote:ja ne razumijem kako ovi na vlasti ne shvataju da ih je narod sit. nemoze se nista ne radit, debelo naplacivat svoj nerad i onda pet sedmica prije izbora farbat asfalt u zeleno, graditi spomenike i dzamije, rastaljivat sta je preostalo i pozivat birace na odgovornost! koje dno
Pa narod non stop glasa za njih, pa i ja da sam na njihovom mjestu konto bi da sve radim potaman kad imam toliku neiscrpnu podrsku.
- uvjek dobar gost
#45 Re: IZBORI 2008
jeza u ledja wrote:Ne znam odakle ti to da ih je narod sit?dix106 wrote:ja ne razumijem kako ovi na vlasti ne shvataju da ih je narod sit. nemoze se nista ne radit, debelo naplacivat svoj nerad i onda pet sedmica prije izbora farbat asfalt u zeleno, graditi spomenike i dzamije, rastaljivat sta je preostalo i pozivat birace na odgovornost! koje dno![]()
Pa narod non stop glasa za njih, pa i ja da sam na njihovom mjestu konto bi da sve radim potaman kad imam toliku neiscrpnu podrsku.
-
dix106
#46 Re: IZBORI 2008
a gdje si to ti kandidovan[/quote]
Nisam protiv casna pionirska, samo mi malo smijesna navala ovih samoreklamirajucih kandidata na forumu. Ukupno imaju 2-3 posta i svi u tipa "Nasa stranka
", "ja glasam za nasu stranku", "ljudi nasa stranka je najbolja", "glasajte za nasu stranku" 
I nisam vala nigdje kandidovan, nemam namjeru da se profesionalno bavim politikom.[/quote]
u tome i jest problem
a gdje si to ti kandidovan[/quote]
Nisam protiv casna pionirska, samo mi malo smijesna navala ovih samoreklamirajucih kandidata na forumu. Ukupno imaju 2-3 posta i svi u tipa "Nasa stranka
I nisam vala nigdje kandidovan, nemam namjeru da se profesionalno bavim politikom.[/quote]
u tome i jest problem
-
anes2008
#48 Re: IZBORI 2008
NASA STRANKA I SBiH
Hrvatske i Srpske Politicke Stranke su Protiv Jedinstvene Bosne i Hercegovine. SDA umjesto da radi zajedno sa SBiH, za bolju BiH, oni protiv SBiH i BiH rade. Sta ce nam vise SDP, kad sad imamo NASU STRANKU.
Hrvatske i Srpske Politicke Stranke su Protiv Jedinstvene Bosne i Hercegovine. SDA umjesto da radi zajedno sa SBiH, za bolju BiH, oni protiv SBiH i BiH rade. Sta ce nam vise SDP, kad sad imamo NASU STRANKU.
- fa84
#49 Re: IZBORI 2008
posto stvarno nisam pratio kandidate i liste za ove izbore
posto manje vise vec znam za koga cu glasati
e sada ima li nasa stranka svoje kandidate za nacelnika u opcinama u sarajevu
i ko su
glasacu najvjerovatnije za gradonacelnika sdp kandidat
e sada mozda bih glasao i za nasu stranku ali me strah da ce mi glas otici uzalud i prije onda da cu glasati za sdp
vecina mojih prijatelja tako razmislja
glasali bi za nasu stranku ali ih strah da nemaju neke velike sanse na ovim opcinskim izborima
posto manje vise vec znam za koga cu glasati
e sada ima li nasa stranka svoje kandidate za nacelnika u opcinama u sarajevu
i ko su
glasacu najvjerovatnije za gradonacelnika sdp kandidat
e sada mozda bih glasao i za nasu stranku ali me strah da ce mi glas otici uzalud i prije onda da cu glasati za sdp
vecina mojih prijatelja tako razmislja
glasali bi za nasu stranku ali ih strah da nemaju neke velike sanse na ovim opcinskim izborima
- jeza u ledja
#50 Re: IZBORI 2008
Cekaj, zar se u SA moze glasati za gradonacelnika?fa84 wrote: glasacu najvjerovatnije za gradonacelnika sdp kandidat
Ne sjecam se da je Semiha Borovac bila na nekom listicu prije 4 godine, ili se nesto promjenilo?!
Ili sam ja prolupo.