Izbori 2006.godine - Prilika za promjene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

melina

Post by melina »

BECHO

Post by BECHO »

Alfons Kauders wrote:
BECHO wrote:Glasajte opet za Sveto Trojstvo - oni su garant suzivota, tolerancije i ekonomskog blagostanja!
U jednu ruku i jesu - vlastitog. :lol:
Bice nam bar bolje za njihovo dobro! :D
Dezze

Post by Dezze »

umro je mostar wrote:Mislim da je potrebno shvatiti jednu stvar, a to je da je uvodjenje apatije jedan od ciljeva onih koji se danas reklamiraju u avazu, jer oni dobro znaju da apatija najbrze zahvata najnormlanije, a oni ionako znaju da je njihovo biracko tijelo stabilno i da ima male oscilacije. Dakle apatija stanovnistva, posebno mladih, jeste planirana stvar jer sve dok je apatije i sve dok je rezonovanja za koga ba da glasam mi cemo i biti u nekoj stvari. Ja sam SDP-ovac, ali eto nemoj glasati za SDP. Glasaj za Lamiju Tanovic. Hvale se ljudi u Danskoj sa njom gdje je bila ambasador, a ovamo nikad zena nije bila na vlasti. Eto glasaj pa da probamo. Normalno ja cu kao SDP-ovac iznijeti hiljadu i jedan razlog zasto da glasate za SDP i bas za nas, a ne za ostale, ali eto ako ti se vec bas nase njuske ne svidjaju glasaj za neke druge, ali da nisu nacionalisticke. Ljudi nas samo iz ovog blata mogu izvudji gradjanske opcije, a da bi im dali priliku da nas izvuku moramo glasat za njih, a da bi to ucinili jedan od osnovnih i neophodnih preduslova je da smo registrovani biraci. Dakle moramo se registrovati. Drugo neglasanjem ostavljate i dalje ove na vlasti i znate da sa sigurnoscu nastavljate agoniju. Zasto bar ne pokusati, pa makar da savjest bude cista dati nekom drugom priliku. 15 godina su na vlasti i plodovi njihovog rada su sirom grobalja bosne i hercegovine i sirom zemaljske kugle oliceni u raseljenim bosancima i hercegovcima. Dakle mi ovo stanje mozemo pormjeniti samo glasanjem i nikako drugacije, a svaki neizlazak na izbore je glasa za njihov ostanak na vlasti. To se mora shvatiti.
A ja cu iznijeti jedan razlog za neglasanje za SDP - ZLATKO LAGUMDZIJA. Ovdje moram reci da sam simpatizer ove stranke i generalno opcije koju zastupate, ali s aovim covjekom na celu...Da vam pravo kazem, necu namjerno da glsam za SDP samo zbog dr. L i njegovih ispada i izivljavanja nad ostalim clanovima ove stranke. On nije nacionalista, ali nista bolji od svojih pandana u drugim strankama (nacionalistickim), jer ne dozvoljava kulturu dijaloga. Pogotvo ne onog konstruktivnog.
Dezze

Post by Dezze »

Alfons Kauders wrote:
mIRCerka wrote: kada govorim, govorim o ljudima koje znam....sramotno je da neko pobijedi sa 20% glasova ukupnog birackog tijela....
Image
ljuti me to strashno....
Nek pobijede i s 0,20% - ne zanima me. Opet necu glasat ni za trio fantastikus, ni za SDP (hocu ako mi neko otpise kredit ko Zlaji), ni za tuzlanskog kamiondziju Mirnesa... Nijedna stranka koja trenutno djeluje u BiH nije vrijedna pola sata mog vremena.
Dobar smiley mirci ! :D
Mozda bi trebao drugacije gledati na stvari. Nije mozda stranka vrijedna tvog vremena, uredu. Ali mozda je tvoja buducnost ipak vrijedna da se malo pozabavis politickim opcijama u BiH, sta kazes?? Stranke su lose, ali nisu sve jednake. Ima losih i losijih. E pa, ti, ako ti je stalo do buducnosti, glasaj za one lose, a nemoj za losije. Ili, samo nemoj za nacionaliste. Ja gledam ovako na stvar. Odem da glasam i kazem sebi "Neces glasati za fucking nacionaliste. Sve ostalo su gradjanske opcije i one nisu lose. Pa, ako moram glasati za nekoga, a moram, onda ce to biti neka gradjanska stranka. pa ako ona i ne pobijedi, onda hocu barem da doprinesem jacanju kvalitetne opozicije". :)
Dezze

Post by Dezze »

Alfons Kauders wrote:Dzaba vam sve, ja 2006. ne glasam. Nemam za koga, ziv'la apstinencija ! :sad:
Zbog ovakvih izjava, koje imaju izuzetno malo veze sa zdravim razumom i prosjecnim kvocijentom inteligencije :x , ova drzava (meni tako draga) jeste mjesto koje u zadnje vrijeme cesto nazivaju "ucmalom zabokrecinom". Ljudi, pa i magarca kad maltretiras, on pocne da se buni. A MI!? :-x

Fucking bosancerosi, mi smo stvarno nacija koja je izgleda stvorena samo da sjedi u avliji, do vrata, duhani, kahvenise, kritikuje druge, gleda sta se okolo desava, ali se ne osjeca pozvanim da promjeni ono sto im se ne svidja... :( A rugamo :P se crnogorcima....
|@|€[~]|

Post by |@|€[~]| »

Dezze wrote:
umro je mostar wrote:Mislim da je potrebno shvatiti jednu stvar, a to je da je uvodjenje apatije jedan od ciljeva onih koji se danas reklamiraju u avazu, jer oni dobro znaju da apatija najbrze zahvata najnormlanije, a oni ionako znaju da je njihovo biracko tijelo stabilno i da ima male oscilacije. Dakle apatija stanovnistva, posebno mladih, jeste planirana stvar jer sve dok je apatije i sve dok je rezonovanja za koga ba da glasam mi cemo i biti u nekoj stvari. Ja sam SDP-ovac, ali eto nemoj glasati za SDP. Glasaj za Lamiju Tanovic. Hvale se ljudi u Danskoj sa njom gdje je bila ambasador, a ovamo nikad zena nije bila na vlasti. Eto glasaj pa da probamo. Normalno ja cu kao SDP-ovac iznijeti hiljadu i jedan razlog zasto da glasate za SDP i bas za nas, a ne za ostale, ali eto ako ti se vec bas nase njuske ne svidjaju glasaj za neke druge, ali da nisu nacionalisticke. Ljudi nas samo iz ovog blata mogu izvudji gradjanske opcije, a da bi im dali priliku da nas izvuku moramo glasat za njih, a da bi to ucinili jedan od osnovnih i neophodnih preduslova je da smo registrovani biraci. Dakle moramo se registrovati. Drugo neglasanjem ostavljate i dalje ove na vlasti i znate da sa sigurnoscu nastavljate agoniju. Zasto bar ne pokusati, pa makar da savjest bude cista dati nekom drugom priliku. 15 godina su na vlasti i plodovi njihovog rada su sirom grobalja bosne i hercegovine i sirom zemaljske kugle oliceni u raseljenim bosancima i hercegovcima. Dakle mi ovo stanje mozemo pormjeniti samo glasanjem i nikako drugacije, a svaki neizlazak na izbore je glasa za njihov ostanak na vlasti. To se mora shvatiti.
A ja cu iznijeti jedan razlog za neglasanje za SDP - ZLATKO LAGUMDZIJA. Ovdje moram reci da sam simpatizer ove stranke i generalno opcije koju zastupate, ali s aovim covjekom na celu...Da vam pravo kazem, necu namjerno da glsam za SDP samo zbog dr. L i njegovih ispada i izivljavanja nad ostalim clanovima ove stranke. On nije nacionalista, ali nista bolji od svojih pandana u drugim strankama (nacionalistickim), jer ne dozvoljava kulturu dijaloga. Pogotvo ne onog konstruktivnog.
Ovo mi sve više liči na kult ličnosti kao u Titino doba.
Dezze

Post by Dezze »

Da, samo sto dr L mora jos dooooosta pure da jede da bude ko Tito. :-)
Mannheimer II

Post by Mannheimer II »

Znali neko koliko partija postoji u BIH?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

zašto postoje otvorene liste?

da se zaobiđe Zlaja u vrijeme glasanja

zato nema opravdanja što ne glasaš za SDP a voliš njihovu opciju
Dezze

Post by Dezze »

znam da ima pravo puno partija...nesto oko 60 cini mi se. :-)

A dok Zlaja ne izadje iz SDPa necu da glasam za tu stranku :x , jer ona nije jedina socialdemokratska u BiH.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

kao sto rekoh, nije mi bitno za koga glasate dokle god izadjete na izbore i date svoj glas....
Dezze

Post by Dezze »

mIRCerka wrote:kao sto rekoh, nije mi bitno za koga glasate dokle god izadjete na izbore i date svoj glas....
o ne! itekako je bitno za koga glasate. tacnije, bitno je da ne glasate za nacionaliste, tj. one koji nam mogu donijeti samo gore sutra!
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Eto danas smo dobili jos jednu multietnicku stranku - SDA :lol:
bosniaque

Post by bosniaque »

davis.ba wrote:
eHost wrote:Zdravo svima...

super tema, ali dilema je kao i uvijek - KOGA ZA BOGA MILOG DA BIRAM !!! evo primjer - trenutno sam u Austriji - i mrzim politicare...

i zasto da se ustanem? za koga? za osobu koja ce radi mog glasa gledati kud sunce hoda i dobivati 300 KM dnevnice, a ja cu nakon glasanja i dalje gledati prosijake na ulicama i slusati kako drzava propada.. hvala ali ne hvala...

Pozdrav

E.S.
eHost
Kako me nerviraju ovakva razmišljanja naših ljudi. Čuj nemaš za koga glasati, pa šta si ti uradio da se raspitaš ko je to sve na listi. BIH ima toliki broj stranaka i ljudi koji su u politici da je teško izbrojati. Vala se može itekako naći stranka ili makar jedan čovjek kome bi dao glas, ali pitanje je ustvari šta si ti uradio da se raspitaš koje mi to opcije imamo.

Pa šta ti očekuješ da ti neko dođe u dnevnu sobu i kaže GLASAJ ZA MENE!
Najlakše je kad bude neka diskusija o izborima reći "PA ZA KOGA JA DA GLASAM MOLIM TE???" tu priču priča pola Sarajeva i skoro cijela Bosna, zato i imamo ovakvu situaciju. Najlakše je pljuvati i govoriti kako je sve loše, a kad djevojka pozove na tako jednostavu akciju da izdvojiš sat vremena jedan dan u 2 godine i odeš glasati, eh to je onda teško jel bože moj, NEMA SE ZA KOGA GLASATI :roll:
i zasto da se ustanem? za koga? za osobu koja ce radi mog glasa gledati kud sunce hoda i dobivati 300 KM dnevnice, a ja cu nakon glasanja i dalje gledati prosijake na ulicama i slusati kako drzava propada.. hvala ali ne hvala...
Aha, a znači ako ne izađeš onda će se sve to promjeniti i to će biti bolje! Vrlo zanimljivo.
Kad bi kod nas ljudi makar malo razmislili svojom glavom šta pričaju bolje bi bilo.

Nemojte biti smiješni, makar mi mlađi bi trebali znati razmišljati ako već ne znaju stariji.

Pozdravljam ovu temu, svakako.

covjece ovde u dijaspori vecinu gradjana bosne i hercegovine boli racku za izborima, da je kakav auto dici na kredit ubaciti dobru mjuzu malo turbo folka i sve ravno do amerike!
a sta se dole radi ili ne radi to vecina u opste ne primjecuje za svoje 2-3 hefte boravka u bosni! :roll:
|@|€[~]|

Post by |@|€[~]| »

valterbranisarajevo wrote:Eto danas smo dobili jos jednu multietnicku stranku - SDA :lol:
Čuo sam i ja danas tu provalu. :D :D :D :D :D
gavrilo

Post by gavrilo »

|@|€[~]| wrote:
valterbranisarajevo wrote:Eto danas smo dobili jos jednu multietnicku stranku - SDA :lol:
Čuo sam i ja danas tu provalu. :D :D :D :D :D
... gotovi ste, jer s tim ste direktno uvrijedili aliju :zzzz:

:D
davis.ba

Post by davis.ba »

bosniaque wrote:
davis.ba wrote:
eHost wrote:Zdravo svima...

super tema, ali dilema je kao i uvijek - KOGA ZA BOGA MILOG DA BIRAM !!! evo primjer - trenutno sam u Austriji - i mrzim politicare...

Pozdrav

E.S.
eHost

Kako me nerviraju ovakva razmišljanja naših ljudi. Čuj nemaš za koga glasati, pa šta si ti uradio da se raspitaš ko je to sve na listi. BIH ima toliki broj stranaka i ljudi koji su u politici da je teško izbrojati. Vala se može itekako naći stranka ili makar jedan čovjek kome bi dao glas, ali pitanje je ustvari šta si ti uradio da se raspitaš koje mi to opcije imamo.

Pa šta ti očekuješ da ti neko dođe u dnevnu sobu i kaže GLASAJ ZA MENE!
Najlakše je kad bude neka diskusija o izborima reći "PA ZA KOGA JA DA GLASAM MOLIM TE???" tu priču priča pola Sarajeva i skoro cijela Bosna, zato i imamo ovakvu situaciju. Najlakše je pljuvati i govoriti kako je sve loše, a kad djevojka pozove na tako jednostavu akciju da izdvojiš sat vremena jedan dan u 2 godine i odeš glasati, eh to je onda teško jel bože moj, NEMA SE ZA KOGA GLASATI :roll:
Aha, a znači ako ne izađeš onda će se sve to promjeniti i to će biti bolje! Vrlo zanimljivo.
Kad bi kod nas ljudi makar malo razmislili svojom glavom šta pričaju bolje bi bilo.

Nemojte biti smiješni, makar mi mlađi bi trebali znati razmišljati ako već ne znaju stariji.

Pozdravljam ovu temu, svakako.

covjece ovde u dijaspori vecinu gradjana bosne i hercegovine boli racku za izborima, da je kakav auto dici na kredit ubaciti dobru mjuzu malo turbo folka i sve ravno do amerike!
a sta se dole radi ili ne radi to vecina u opste ne primjecuje za svoje 2-3 hefte boravka u bosni! :roll:
Pa šta se onda uključujete u temu ako vas ne zanima. Mislim na eHosta.

A vala trebalo bi vas zanimati, koliko vas kuka i jedva čeka da se vrate u Bosnu. Pa ako ćete se vraćati onda bolje da se imate i gdje vratiti, tako da vas se itekako tiče, makar ove koji se vraćaju.

Ovi koji se ne vraćaju, ionako uzeće kad tad strani pasoš pa eto onda tamo glasajte.
Post Reply