Izbori 2006.godine - Prilika za promjene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Izbori 2006.godine - Prilika za promjene

Post by mIRCerka »

Inspirisana desavanjima na forumu u zadnjih 10 dana, zelim da vam poruchim da se mozete zaista pokazati kao patriote na pravi politicki nacin - IZADJITE NA IZBORE.
Potpuno je nebitno za koga cete glasati, dokle god izadjete i svojom voljom odaberete nase vodje.
Najlakse je sjediti na stolici i propovijedati i biti "najpametniji" a kad zatreba, mrsko ustati....
Ako opet dozvolite da neko pobijedi sa sveukupno 51% glasova onih koji su izasli na izbore (sto znaci 20% stanovnistva), onda je najbolje da svoje prste, umjesto na tipke, gurnete u uticinicu a usta zatvorite za sva vremena.
Toliko.
|@|€[~]|

Post by |@|€[~]| »

Slažem se. Mislio sam u dijelu sa utičnicom.
pitt

Post by pitt »

Ne smijem od joze :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

pitt wrote:Ne smijem od joze :D
mrtva sam ozbiljna pitte...
dosta mi je vise preseravanja , svi kao patriote, svi kao BRANE BOSNU I HERCEGOVINU, a kad treba, izadje sveukupno ljudi koliko ih imamo na spisku PIO/MIO (peMzionera).....
voljela bih da mogu kako da se svima obratim i da im kazem:
ili UCINITE NESTO ili ZACEPITE VISE!
ionako dobijam dojam da ljudi sve vise lice na golubove...samo se skupljaju i seru (ko sto b4k3 reche)
pitt

Post by pitt »

I ja sam. Ti meni cija je greska sto na izbore izadje vise dijaspore nego lokalaca? Ko ima vise da dobije a ko ima vise da izgubi?
|@|€[~]|

Post by |@|€[~]| »

Zar kod nas dijaspora može uopšte glasati?
Last edited by |@|€[~]| on 17/06/2005 01:07, edited 1 time in total.
JBT

Post by JBT »

Pite......miruj.
Uhvati se olovke pa zaokruzuj!
pitt

Post by pitt »

Zaokruzujem ja al ne zaokruzuju oni sto najvise imaju da izgube: Mladi ljudi (citaj studenti) u BiH :(
JBT

Post by JBT »

Pa sinoc su zajedno sa bregom pjevali "Ne racunaj na mene" i "......nakon svih ovih godina......niti ja voljeh tebe, nit si ti mene voljela".
pitt

Post by pitt »

Eh onda nek sa njim i pjevaju zar za mene srece nema...... :D:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

pitt wrote:I ja sam. Ti meni cija je greska sto na izbore izadje vise dijaspore nego lokalaca? Ko ima vise da dobije a ko ima vise da izgubi?
nasha je greska pitte.....
znas i sam koliko sam se nakon proslih izbora ljutila na lokalce...
lokalci su jaki kad treba kuditi dijasporce...a opet veci procenat dijasporaca izasao na izbore...
i sve tako...
kao sto rekoh, NAJLAKSE JE SJEDITI I SRATI I NISTA NE RADITI!
predlaezm da slijedeca humanitarna akcija SA-X forumasha bude animacija gradjanstva za izlazak na izbore....
opcepoznato je koja je stranka moj favorit, ali vjeruj mi, nije mi bitno za koga ce glasati, ako za TE NEKE bude glasalo minimum 60% glasackog tijela...
malo je nama jedan Paddy :x
BigusDickus

#12 Re: Izbori 2006.godine - Prilika za promjene

Post by BigusDickus »

mIRCerka wrote:Inspirisana desavanjima na forumu u zadnjih 10 dana, zelim da vam poruchim da se mozete zaista pokazati kao patriote na pravi politicki nacin - IZADJITE NA IZBORE.
Potpuno je nebitno za koga cete glasati, dokle god izadjete i svojom voljom odaberete nase vodje.
Najlakse je sjediti na stolici i propovijedati i biti "najpametniji" a kad zatreba, mrsko ustati....
Ako opet dozvolite da neko pobijedi sa sveukupno 51% glasova onih koji su izasli na izbore (sto znaci 20% stanovnistva), onda je najbolje da svoje prste, umjesto na tipke, gurnete u uticinicu a usta zatvorite za sva vremena.
Toliko.
Ne zachatavat' temu... :)
Po meni, problem broj 1 kod nas, a ujedno i nesto sto se moze vrlo lako rijesiti. Ne kontam kako iko normalan moze dopustiti da mu o vlasti, a samim tim i o mnogim bitnim stvarima u zivotu, u njegovoj drzavi, odlucuje tamo nekakvo "vijece staraca". :-?
Dezze

Post by Dezze »

NA mom putu za sex temu, da kazem koju pametnu o politici. Vako: Aha, treba izaci na izbore. Itekako. i fino birati, pa da nam budale ne kroje kapu naredne cetiri godine. Ili da, nedajboze, ijope dobijemo nakog premijera, ko da je retardiran, tobe jarrabi....

Fakat, ja redovno glasam i uvijek me na izbornom mjestu gledaju sa cudjenjem, ko biva mlad, a eno ga glasa. A ja njima u inat :-x

Samo me moja raja jako nervira. Sto mircerka kaze, svi nesto seru kad ne treba, a kad dodju izbori.... NE DAJTE DA NAM NEPISMENI PAPCI KROJE BUDUCNOST! GO&VOTE! :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Dezze wrote:NA mom putu za sex temu, da kazem koju pametnu o politici. Vako: Aha, treba izaci na izbore. Itekako. i fino birati, pa da nam budale ne kroje kapu naredne cetiri godine. Ili da, nedajboze, ijope dobijemo nakog premijera, ko da je retardiran, tobe jarrabi....

Fakat, ja redovno glasam i uvijek me na izbornom mjestu gledaju sa cudjenjem, ko biva mlad, a eno ga glasa. A ja njima u inat :-x

Samo me moja raja jako nervira. Sto mircerka kaze, svi nesto seru kad ne treba, a kad dodju izbori.... NE DAJTE DA NAM NEPISMENI PAPCI KROJE BUDUCNOST! GO&VOTE! :D
Hvala.
Dezze

Post by Dezze »

mIRCerka wrote:
pitt wrote:Ne smijem od joze :D
mrtva sam ozbiljna pitte...dosta mi je vise preseravanja , svi kao patriote, svi kao BRANE BOSNU I HERCEGOVINU, a kad treba, izadje sveukupno ljudi koliko ih imamo na spisku PIO/MIO (peMzionera).....
voljela bih da mogu kako da se svima obratim i da im kazem:
ili UCINITE NESTO ili ZACEPITE VISE!
ionako dobijam dojam da ljudi sve vise lice na golubove...samo se skupljaju i seru (ko sto b4k3 reche)
Jel suprotno: Ziva sam vesela :?

Mrtva, ozbiljna, djevojka...Sto to zvuci zajebano :-?

Mala sala. Zavaljujem mircerki jerbo je pokrenula potrebnu temu. Samo da se ne sere o onom trubacu iz Bg :-)
skunk carcass

#16 Re: Izbori 2006.godine - Prilika za promjene

Post by skunk carcass »

mIRCerka wrote:Inspirisana desavanjima na forumu u zadnjih 10 dana, zelim da vam poruchim da se mozete zaista pokazati kao patriote na pravi politicki nacin - IZADJITE NA IZBORE.
Toliko.
patriotizam nije rjesenje, vec problem, samo korak do fasizma.

osim toga problem u bosni nisu politicari vec nemoral glasaca. na primjer, jako je nemoralno i licemjerno otici na neciji koncert pa ga onda nazvati supkom.
mIRCerka

#17 Re: Izbori 2006.godine - Prilika za promjene

Post by mIRCerka »

skunk carcass wrote:
patriotizam nije rjesenje, vec problem, samo korak do fasizma.

osim toga problem u bosni nisu politicari vec nemoral glasaca. na primjer, jako je nemoralno i licemjerno otici na neciji koncert pa ga onda nazvati supkom.
1. patriotizam je nesto STO SE POTEZE u svim temama na forumu ovih dana.
2. Ja sam strasno losa osoba jer volim etno prizvuk, i jer sam na BREGIN koncert ishla u Vistafon, davno nekad...opet radi trubacha, ne radi njega..a rasplakala me Ciribiribela sa klapom i trubacima i violonchelima....
3. Brega za mene jeste shupak zbog one price "elegantnija pozicija" itd..
na to sam alergichna...meni su siru familiju prorijedili i istocni i zapadni susjedi...pa nastavljam zivot....

ako ti bas nije mrsko (posto vidim da si spustio loptu i da normalnije komuniciramo)
PROČITAJ pa me onda kudi.
Da se vratimo na temu, kroz pricu sa rajom (od 20 do 30 godina) vidim da nemogucih 99% NE ZELI DA IZADJE NA IZBORE...
:(
eHost

Post by eHost »

Zdravo svima...

super tema, ali dilema je kao i uvijek - KOGA ZA BOGA MILOG DA BIRAM !!! evo primjer - trenutno sam u Austriji - i mrzim politicare... razlog je slijedeci ( odnosi se na BiH isto tako )... politicari su za mene zapravo propalice ! DA - propalice koje nisu uspjele u svojoj prvoj profesiji ( ako se ta tako moze nazvati ) i onda su digle ruke i otisle u politiku.. ma milina.. eeej.. ides radis nekih 10 godina kao neki inzinjer ( ili sta ti ja znam ) i kad dobijes otkaz - ne da ides cuvat ovce - nego ides u politiku !!! jel to normalno??? Zasto je neki politicar / koji je prije 2 godine bio doktor / bolji i pametniji od nekog naseg studenta koji ima bolje opce znanje od tog istog ! Svi nasi su takvi.. okay skoro svi..

ajd nek mi neko nabroji neke koji su studirali politicke nauke i slicno.. i da kombiniraju politicke i ekonomske nauke?? Zar covjeku ne trebaju dvije noge kako bi stabilno stajao na zemlji? Za koga da glasam, za listu na kojoj se nalazi par brucosa i inzinjera sumarstva ( na slici se vidi da je ovisnik o alkoholu npr ) itd.. i hocu li ja glasati za takvu buducnost? buducnost koju oni prave bez planova ( if you do not plan - you will BE PLANED ! ili tako nekako... )

i zasto da se ustanem? za koga? za osobu koja ce radi mog glasa gledati kud sunce hoda i dobivati 300 KM dnevnice, a ja cu nakon glasanja i dalje gledati prosijake na ulicama i slusati kako drzava propada.. hvala ali ne hvala...

Pozdrav

E.S.
eHost
mIRCerka

Post by mIRCerka »

eHost....u pravu si sto se liste kandidata tice...al, dok se mladi ne dignu i neprobude i ne skontaju da ih nece starci dolmiti do smrti, moras birati manje zlo ... od ponudjenog odabrati "najbolje"....
ma ne sekiram se ja za dijasporu previse, to sam vec rekla....
zivcira me omladina npr. Sarajeva.....
"tata, daj 20KM idem kod Bicakcica/Boeme/Aquu..." :roll:
i to je plafon....
mostarac

Post by mostarac »

Mislim da je potrebno shvatiti jednu stvar, a to je da je uvodjenje apatije jedan od ciljeva onih koji se danas reklamiraju u avazu, jer oni dobro znaju da apatija najbrze zahvata najnormlanije, a oni ionako znaju da je njihovo biracko tijelo stabilno i da ima male oscilacije. Dakle apatija stanovnistva, posebno mladih, jeste planirana stvar jer sve dok je apatije i sve dok je rezonovanja za koga ba da glasam mi cemo i biti u nekoj stvari. Ja sam SDP-ovac, ali eto nemoj glasati za SDP. Glasaj za Lamiju Tanovic. Hvale se ljudi u Danskoj sa njom gdje je bila ambasador, a ovamo nikad zena nije bila na vlasti. Eto glasaj pa da probamo. Normalno ja cu kao SDP-ovac iznijeti hiljadu i jedan razlog zasto da glasate za SDP i bas za nas, a ne za ostale, ali eto ako ti se vec bas nase njuske ne svidjaju glasaj za neke druge, ali da nisu nacionalisticke. Ljudi nas samo iz ovog blata mogu izvudji gradjanske opcije, a da bi im dali priliku da nas izvuku moramo glasat za njih, a da bi to ucinili jedan od osnovnih i neophodnih preduslova je da smo registrovani biraci. Dakle moramo se registrovati. Drugo neglasanjem ostavljate i dalje ove na vlasti i znate da sa sigurnoscu nastavljate agoniju. Zasto bar ne pokusati, pa makar da savjest bude cista dati nekom drugom priliku. 15 godina su na vlasti i plodovi njihovog rada su sirom grobalja bosne i hercegovine i sirom zemaljske kugle oliceni u raseljenim bosancima i hercegovcima. Dakle mi ovo stanje mozemo pormjeniti samo glasanjem i nikako drugacije, a svaki neizlazak na izbore je glasa za njihov ostanak na vlasti. To se mora shvatiti.
|@|€[~]|

Post by |@|€[~]| »

Sada će navaliti i ostale reklame stranaka(ko da gledam) a izbori tako daleko.
mostarac

Post by mostarac »

|@|€[~]| wrote:Sada će navaliti i ostale reklame stranaka(ko da gledam) a izbori tako daleko.
nije bio cilj reklama stranke nego objasnjenje potrebe glasanja, a ako je reklama SDP-u to da pozovem nekoga da ne glasa za nas onda ja stvarno...
eHost

Post by eHost »

umro je mostar wrote:
|@|€[~]| wrote:Sada će navaliti i ostale reklame stranaka(ko da gledam) a izbori tako daleko.
nije bio cilj reklama stranke nego objasnjenje potrebe glasanja, a ako je reklama SDP-u to da pozovem nekoga da ne glasa za nas onda ja stvarno...
zar se to ne zove stockholmski sindrom? :D ( oprostite ako fulam ) .. ono.. osoba se "zaljubi" u negativca nakon negativnih reklama itd.. mozda i to pomaze u politici.. :)

Pozdrav

E.S.
eHost
gavrilo

Post by gavrilo »

sta mislite na koga bi kladionice tipale? :roll:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

nije reklama...
i ja sam SDPovac, ali sam fino napisala da mi je vise nebitno ZA KOGA CE GLASATI dokle god izadje vecinski dio birackog tijela :D
a nikad nije RANO zapoceti sa kampanjom....
Post Reply