Stjepan Kljuić, Radovan Karadžić i Alija Izetbegović:
Kleli su se da neće koaliciju...
[size=134]Nikola Koljević - SDS[/size] wrote:"Ako pobede nacionalne stranke, mogli bismo dobiti demokratski model primenjiv na celu Jugoslaviju. Bio bi to početak istinske demokratije iz više razloga. Pre svega zato što su SDA, SDS i HDZ najmasovnije stranke, a bez masovno artikulisane volje pojedinaca nema demokratije."
[size=134]Nijaz Durakovic - SDP[/size] wrote:"Nacionalne stranke su kao dječije bolesti: brzo se jave, obično sa visokom temperaturom, ali brzo i prođu. Liječe se čajem i andolom. A mi, hvala bogu, imamo i čaja i andola."
[size=134]Alija Izetbegovic - SDA[/size][b] wrote:"Rasturanje Bosne ne može da prođe bezbolno, bojim se da bi došlo do krvavog građanskog rata. Mislim da smo se mi pojavili da to sprečimo", zborio je Alija Izetbegović "reklamirajući" SDA u Borbi. "Ako bi SDA pobijedila, BiH bismo uredili da bude građanska republika u kojoj ne bi bilo bitno da li je neko Srbin, Hrvat ili Musliman - već šta zna i može da radi…", obećat će u Banjoj Luci, istakavši, kako je zabilježio tadašnji reporter Glasa Željko Kopanja, "da Jugoslavija treba da opstane i da je jugoslovenska opcija dominantna u svemu za šta se zalaže SDA."
[size=134]Stjepan Kljujic - HDZ[/size] wrote:"Komunisti kažu da ćemo živjeti zajedno, što je i laiku jasno. Ali ne kažu da ćemo živjeti ravnopravno. Zbog toga HDZ traži ravnopravnost i zbog toga vjerujem da komunisti napokon silaze sa scene. Pa neće valjda uz Albaniju i Kubu Bosna i Hercegovina jedina biti komunistička zemlja."