Izbor za učenika generacije u srednjoj škoil?
-
Shemafied
#1 Izbor za učenika generacije u srednjoj škoil?
Je li to uopšte više postoji? Prije nekoliko godina je to navodno ukinuto, ali je pukla priča da je direktor u našoj školi prije dvije godine "ispod stola" to priznanje dodijelio svojoj kćerki koja je zvanično bila samo među ponosima generacije. Ukratko, kada god neko od direktorovih rođaka pohađa tu školu bude više tzv. ponosa generacije, kao što je i slučaj ove godine, dok drugih godina bude samo jedan. To me se tiče jer smatram da time što dijelim to priznanje ove godine svi uspjesi sa kantonalnih takmičenja (od jezika do matematike) bivaju obezvrijeđeni. Ako sam u krivu i previše paranoičan to je sve zbog trenutne situacije, matura i upis na faks...Hvala unaprijed.
- ema_
#2 Re: Izbor za učenika generacije u srednjoj škoil?
Izbor za učenika generacije i dalje postoji.
-
Fact
#3 Re: Izbor za učenika generacije u srednjoj škoil?
Sačekaj,zar nisi automatski učenik generacije ako si sve razrede iz svih predmeta prošao peticom?
I oni koji su postigli taj uspjeh dobiju knjigu i keš zašuškan u listove knjige.
Barem je tako u mojoj školi bilo i još uvijek jeste,ako se ne varam.
I oni koji su postigli taj uspjeh dobiju knjigu i keš zašuškan u listove knjige.
Barem je tako u mojoj školi bilo i još uvijek jeste,ako se ne varam.
- vješalica
#4 Re: Izbor za učenika generacije u srednjoj škoil?
Nisi bio automatski,bodovalo se takmičenja,sekcije i tako te stvari
Nije samo jedan učenik u generaciji imao sve petice...
-
Fact
#5 Re: Izbor za učenika generacije u srednjoj škoil?
U nas je bilo automatski.No dobro,vjerojatno manje mjesto i škola,pa su druga pravila vrijedila.vješalica wrote:Nisi bio automatski,bodovalo se takmičenja,sekcije i tako te stvari
Bilo je više učenika generacije i svaki je dobivao pohvalu te novac.
- homega
#6 Re: Izbor za učenika generacije u srednjoj škoil?
Čak je i zakonom propisan, i postoje pravila kod biranja.ema_ wrote:Izbor za učenika generacije i dalje postoji.
- Individualism18
#7 Re: Izbor za učenika generacije u srednjoj škoil?
U Sarajevu to više ne postoji. Svi učenici koji imaju prosjek 5,0 tokom sve četiri godine školovanja dobiju pet dodatnih bodova za upis na fakultet, a druge povlastice nemaju. Za druge gradove ne znam.
-
Shemafied
#8 Re: Izbor za učenika generacije u srednjoj škoil?
A imaš li link zakona kojim je to propisano? Želim da pročitam.Individualism18 wrote:U Sarajevu to više ne postoji. Svi učenici koji imaju prosjek 5,0 tokom sve četiri godine školovanja dobiju pet dodatnih bodova za upis na fakultet, a druge povlastice nemaju. Za druge gradove ne znam.
- Individualism18
#9 Re: Izbor za učenika generacije u srednjoj škoil?
Nemam. Nije mi to nikada trebalo. Završila sam gimnaziju u Sarajevu i zato znam kako se ovo sada boduje. Potraži konkurs za upis na fakultete Univerziteta u Sarajevu od prošle godine i možeš pročitati ovo što sam napisala.Shemafied wrote:A imaš li link zakona kojim je to propisano? Želim da pročitam.Individualism18 wrote:U Sarajevu to više ne postoji. Svi učenici koji imaju prosjek 5,0 tokom sve četiri godine školovanja dobiju pet dodatnih bodova za upis na fakultet, a druge povlastice nemaju. Za druge gradove ne znam.
- homega
#10 Re: Izbor za učenika generacije u srednjoj škoil?
http://mon.ks.gov.ba/preuzimanja/legislativa - Osnovno i srednje obrazovanje - Kriterij o izboru učenika generacije osnovne školeShemafied wrote:A imaš li link zakona kojim je to propisano? Želim da pročitam.Individualism18 wrote:U Sarajevu to više ne postoji. Svi učenici koji imaju prosjek 5,0 tokom sve četiri godine školovanja dobiju pet dodatnih bodova za upis na fakultet, a druge povlastice nemaju. Za druge gradove ne znam.