Izbor...
Moderator: Benq
- escobar__
#2 Re: Izbor...
Sve to je go qrac, ganjaj ili operatere ili ovlaštene distributere, te smetljare što zavrću porez od države i daju divlje garancije izbjegavaj.
- Benq
#3 Re: Izbor...
++++escobar__ wrote:Sve to je go qrac, ganjaj ili operatere ili ovlaštene distributere, te smetljare što zavrću porez od države i daju divlje garancije izbjegavaj.
Dovoljno je pogledati "uslove" garancije i sve je jasno o cemu se radi.
-
djama
#4 Re: Izbor...
ja bi prije hustel jer sam imao problema sa zeninim samsung c7 , da su se bili pojavili burn in tragovi nakon 8 mjeseci i uredno ljudi sve servisirali i zamijenili, i u oktobru sam isto tu zeni uzeo s9+ i nikakvih problema
- Benq
#5 Re: Izbor...
Hustel ima identicne uslove garancije kao i Univerzalno, kao da su kopirali jedni od drugih. U svom "garantnom" listu su nabrojali sve moguce dijelove mobitela koji ne podlijezu garanciji, naravno o fiskalnom racunu da ne pricamo.djama wrote:ja bi prije hustel jer sam imao problema sa zeninim samsung c7 , da su se bili pojavili burn in tragovi nakon 8 mjeseci i uredno ljudi sve servisirali i zamijenili, i u oktobru sam isto tu zeni uzeo s9+ i nikakvih problema
- escobar__
#6 Re: Izbor...
Vidi, ja lično sam u dva navrata kupovao telefone u nekom Mobitel Studiju (tako se firma zove) i oba još uvijek rade i nisu imali nikakvih problema. Ali to je u nekim idealnim uslovima gdje telefon ne moraš reklamirati, u svakom drugom slučaju sam siguran da bi to bilo profesionalno izdrkavanje i da na kraju ne bih ništa ostvario.
Fiskalnog računa logično nema nigdje jer se to prodaje na divlje (i po povoljnijoj cijeni na taj način), a sâmi telefoni su uglavnom oni rađeni za azijsko tržište.
Kažem, nisma imao problema ni sa jednim od dva telefona ali iskreno bih ti preporučio da telefon radije platiš skuplje u nekom normalnom/ovlaštenom shopu ili kod operatera nego da se uzimaju kod ovih muljatora koji osim što su lopovi potkradaju i državu.
Fiskalnog računa logično nema nigdje jer se to prodaje na divlje (i po povoljnijoj cijeni na taj način), a sâmi telefoni su uglavnom oni rađeni za azijsko tržište.
Kažem, nisma imao problema ni sa jednim od dva telefona ali iskreno bih ti preporučio da telefon radije platiš skuplje u nekom normalnom/ovlaštenom shopu ili kod operatera nego da se uzimaju kod ovih muljatora koji osim što su lopovi potkradaju i državu.