Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
s_bjelava

#851 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by s_bjelava »

Ciro je stari pokvarenjak i seoska varalica kome, nazalost, to pali gdje god da ode.
Nije mi drago sto ce biti selektor BIH, trebalo je dati Kodri i Bolicu da vode nacionalni tim najmanje dva ciklusa pa onda ocjenjivati njihov rad.
Mi ovakvih djuturuma, od preko sedamdeset godina, imamo na pasja preskakala, trebao nam je neko mlad i strucan koji prati svjetske fudbalske trendove, ne moze me niko ubijediti da je Ciro veliki poznavalac fudbala, seljacke psihologije i suplje price je doktor nauka.
:x :bih:
jeza u ledja

#852 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote: To je isto kao i želiti kapitulaciju i okupaciju svoje države samo zato što ti se vlast ne sviđa.
:thumbup:
strong69

#853 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by strong69 »

Uzeti za selektora covjeka koji ima preko 70 godina... Imacemo svijetlih trenutaka koliko i Ciro preostalih godina zivota.
josip_krtalic

#854 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by josip_krtalic »

"Ciro je stari pokvarenjak i seoska varalica kome, nazalost, to pali gdje god da ode.
Nije mi drago sto ce biti selektor BIH, trebalo je dati Kodri i Bolicu da vode nacionalni tim najmanje dva ciklusa pa onda ocjenjivati njihov rad.
Mi ovakvih djuturuma, od preko sedamdeset godina, imamo na pasja preskakala, trebao nam je neko mlad i strucan koji prati svjetske fudbalske trendove, ne moze me niko ubijediti da je Ciro veliki poznavalac fudbala, seljacke psihologije i suplje price je doktor nauka.
"

Gospodin Blažević ima diplome dva fakulteta. Ima trenersku licencu. Vodio je veliki broj klubova. 3 reprezentacije prije bih. I trener španjolske ima godina "viška" pa je prvi u EU. Godine u smislu mladosti ne igraju presudnu ulogu. Ali tebi nitko ne moze oduzeti pravo da ne volis Ciru.
Meho Kodro

#855 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Meho Kodro »

strong69 wrote:Uzeti za selektora covjeka koji ima preko 70 godina... Imacemo svijetlih trenutaka koliko i Ciro preostalih godina zivota.
Sramota je angazovati tako starog selektora, trebalo se ugledati na Španiju oni su odabrali selektora Aragonesa mladica od 40-ak godina i rezultat je odmah bio tu - igrali su poletno, mladoliko, borbeno, rastrcano... sa lakocom su postali prvaci Evrope :thumbup:
José Luis Aragonés Suárez (born July 28th, 1938, Hortaleza, Madrid), sometimes referred to as simply Luis, is a former Spanish footballer and national coach, and currently the coach of Fenerbahçe S.K..
sjever

#856 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by sjever »

Upravo zbog svih ovih stvari treba realno sagledati situaciju.Kodro je dobio otkaz zbog valjda "neoprostivog grijeha" prema reprezentaciji te zbog toga i kao takav nije podoban, sposoban i dovoljno organizovan da vodi ovakvu selekciju.Blaž je najduže nosio to teško breme zvano "čelništvo saveza" ali na kraju su i njemu pomršeni računi.Ćiro je kao sada, spasilac broda koji tone a možda neće imati rezultat ili će biti prosječan.Šta poslije toga? Volim ovu zemlju' ovu repku ali ovo što se dešava oko nje prosto me zgraža.
Borej

#857 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Borej »

savaz je imao nekoliko genijalnih poteza i za to im svakako treba odati postovanje, uvijek nekim vjestim potezom stado vrate na ispasu pa su vukovi siti i ovce na broju.....
postoji nekoliko njihovih genijalnih poteza ali ja bi izdvojio dva poslije kojih su se javnost i igraci sami namazli lubrikatnitima, prvi je zahtjev igracima da individualno potvrde pismo (e tu je dosao u prvi plan lubrikant i podjele medju igracima i bla bla), bilo ih je jos ali na drugo mjesto bi stavio svakako ovo dovodjenjem cire koji je vjerovatno ostao jedina licnost koja im moze pomoci da izadju iz corsokaka u koji su se doveli dovodjenjem kodre (malo su preracunali s kodorom) i sad ce se desit neka turska s cirom, stari san o plasmanu na veliko takmicenje poslije neke nove turske ili danaske ce ozivjet staidoni ce opet biti puni, savez ce zadovoljno trljat ruke i svima dokazat kako nismo bilo u pravu, na kraju ce nam opet nedostajat jedan gol ili jedan bod, zato sto je ciru spucao infarkt pa nas nije mogao vodit u kljcunoj utakmici, na kraju ce se opet ispostavit da nam hronicno nedostaje srece ali i lubrikanata i tako ces se jos jedan san o velikom takmicenju prepricavat dugo, a mi cemo ponovo krenuti u podmaladjivanje ekipe za europsko prvnesto 2012 u ukrajini i poljskoj s cirom koji poslije treceg infarkata jaci nego ikad... :run: od sad navijam cubu.... :run:
s_bjelava

#858 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by s_bjelava »

Gospodin Blažević ima diplome dva fakulteta. Ima trenersku licencu. Vodio je veliki broj klubova. 3 reprezentacije prije bih. I trener španjolske ima godina "viška" pa je prvi u EU. Godine u smislu mladosti ne igraju presudnu ulogu. Ali tebi nitko ne moze oduzeti pravo da ne volis Ciru.[/quote]

Volio bih vidjeti te dvije diplome - ulicnog prava i satrologije garant. jos ako ih je stekao na isti nacin na koji je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor u svicarskoj - podmetnuvsi zdravo koljeno umjesto bolesnog onda je to za svaku pohvalu. :x Pominjes selektora Spanije, paralela izmedju njega i Cire je logicna, Hrvatska 1998 i Spanija 2006 su mogle igrati bez selektora i opet ostvariti isti rezultat, takvim ekpama i ne treba trener znaju oni i bez njega sta im je raditi.
Meni je jako zao Kodre i i Bole, BH fudbal je mogao i trebao dozivjeti znacajan napredak, bili su na dobrom putu da stvore jaku i sloznu reprezentaciju, siguran sam da bi se tim podmladio i da bi, dugorocno, glavni igraci bili djeca od dvadesetak godina gladni afirmacije i puni patriotizma. :x
Sa Cirom neka nam je bog na pomoci. :evil:

:bih: :bih: :bih: :bih:
elSaik

#859 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by elSaik »

Eh, mnogi od vas su već zaboravili Kodru, Bolića i onu utakmicu na Koševu nedavno. Kamo sreće da smo svi kao Sergej, kamo sreće...
josip_krtalic

#860 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by josip_krtalic »

"Volio bih vidjeti te dvije diplome - ulicnog prava i satrologije garant.
Pitaj ga koje su kad ga vidis u sa.

jos ako ih je stekao na isti nacin na koji je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor u svicarskoj - podmetnuvsi zdravo koljeno umjesto bolesnog onda je to za svaku pohvalu.
I to ce ti izaci u susret ali doslovno. Sve ce ti pojasnit ne beri brigu šine.

Pominjes selektora Spanije, paralela izmedju njega i Cire je logicna, Hrvatska 1998 i Spanija 2006 su mogle igrati bez selektora i opet ostvariti isti rezultat, takvim ekpama i ne treba trener znaju oni i bez njega sta im je raditi.
Dobar si expert odmah sam znao nekako u sebi...

Meni je jako zao Kodre i i Bole, BH fudbal je mogao i trebao dozivjeti znacajan napredak, bili su na dobrom putu da stvore jaku i sloznu reprezentaciju, siguran sam da bi se tim podmladio i da bi, dugorocno, glavni igraci bili djeca od dvadesetak godina gladni afirmacije i puni patriotizma.
I meni je zao vjeruj mi. Covjek nikad ne zali druge nego sebe. Golden rule.

Sa Cirom neka nam je bog na pomoci. "
U svakom slucaju!
van Basten

#861 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by van Basten »

Meho Kodro wrote:
strong69 wrote:Uzeti za selektora covjeka koji ima preko 70 godina... Imacemo svijetlih trenutaka koliko i Ciro preostalih godina zivota.
Sramota je angazovati tako starog selektora, trebalo se ugledati na Španiju oni su odabrali selektora Aragonesa mladica od 40-ak godina i rezultat je odmah bio tu - igrali su poletno, mladoliko, borbeno, rastrcano... sa lakocom su postali prvaci Evrope :thumbup:
José Luis Aragonés Suárez (born July 28th, 1938, Hortaleza, Madrid), sometimes referred to as simply Luis, is a former Spanish footballer and national coach, and currently the coach of Fenerbahçe S.K..
hvalisanje starca ćire na račun mladića Kodre nikako mi ne ide uz ovaj nik :-)
josip_krtalic

#862 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by josip_krtalic »

"hvalisanje starca ćire na račun mladića Kodre nikako mi ne ide uz ovaj nik "

Jošjedan "sudski vještak ekspert" za dobne granice kod ljudi:-)
campa_xxx

#863 ciro

Post by campa_xxx »

11.05.2007.

"Stopirao sam njegov odlazak u reprezentaciju BiH. Vjerujte, on je novi prvi lijevi bočni hrvatske reprezentacije", zaključio je Ćiro. :bih:

http://www.net.hr/sport/page/2007/05/11/0035006.html
Mobile_Disco

#864 Re: ciro

Post by Mobile_Disco »

campa_xxx wrote:11.05.2007.

"Stopirao sam njegov odlazak u reprezentaciju BiH. Vjerujte, on je novi prvi lijevi bočni hrvatske reprezentacije", zaključio je Ćiro. :bih:

http://www.net.hr/sport/page/2007/05/11/0035006.html
Nemoj tako.. Gdje c e to Ciro Allmighty izjaviti.. :oops:
dzipalo_junuz

#865 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by dzipalo_junuz »

PODRSKA REPREZENTACIJI, BOJKOT SE PREKIDA
Mobile_Disco

#866 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

dzipalo_junuz wrote:PODRSKA REPREZENTACIJI, BOJKOT SE PREKIDA
Jesi se stavio na repeat? :D

P.S Govori su svoje ime :oops:
Abacija

#867 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Abacija »

dzipalo_junuz wrote:PODRSKA REPREZENTACIJI, BOJKOT SE PREKIDA
Je li to izrazavas podrsku reprezentaciji Hrvatske? Koliko ja znam niko njih ne bojkotuje i zato tvoja izjava nema logike. :-)
Umjetnik a

#868 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Umjetnik a »

borče sredojević opet pomoćnik

ne znam bi li se smijao ili plakao
van Basten

#869 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by van Basten »

Ćiro na Grbavici dočekan toplim aplauzom :skoljka:
Eborg

#870 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Eborg »

van Basten wrote:Ćiro na Grbavici dočekan toplim aplauzom :skoljka:
A ja svo vrijeme kontam Ciro na "Bilinom polju"... :D
Umjetnik a

#871 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Umjetnik a »

van Basten wrote:Ćiro na Grbavici dočekan toplim aplauzom :skoljka:
koliko toplim
mirkec37

#872 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by mirkec37 »

"Šine jebeni smo mi bosanci! Imamo tvrde glave! Ja ću šine pokorit svijet s bosnom"
p.s. - "i hercegovinom koja je u najtežim vremenima šine moj navijala za moj dinamo"
Ljubi vas sve tata Ćiro:-)
Mobile_Disco

#873 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

Steta sto ga juce na Bilinom ne najavise :D
Umjetnik a

#874 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Umjetnik a »

Mobile_Disco wrote:Steta sto ga juce na Bilinom ne najavise :D
da
direktor77

#875 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH