Ne pustam ga ja. Nemam nadzor nad njim. Al necu da sjedi u kuci dok se ostala djeca igraju i trckaraju.elSaik wrote:Slomi ti dijete noge i ruke. Ruke mu ozdrave, a ti ga pustiš da trči.jeza u ledja wrote:Bojkotovali smo prvenstveno jer se savez mijesao u rad selektora. Naravno, tu su i ostali problemi, ali ovo je bilo glavno.
Ako se to promjeni ja cu prestati bojkotovati, a face iz saveza treba rjesavati sud.
Pokazatelj takvih promjena bi bio odaziv svih relevantnih igraca nacionalne selekcije, te ustaljen sastav iz utakmice u utakmicu, a ne da svaki puta gledam neke debitante sumnjivih kvaliteta. Rezultati....ocekujem da pruze barem onoliko koliko se od njih ocekuje i da ne gube od shlj reprezentacija.
Dolazak Cire sam po sebi nije dovoljan, ali ako se nesto s njegovim dolaskom znacajno promjeni sto se tice igre i rada reprezentacije ja cu prestati 'bojkotovati', i ne vidim u tome nista lose.
Mah... ja kazem koji je glavni razlog zasto je vecina raje prestala pratiti repku - to su rezultati. Kao razlog losim rezultatima nasli su nacin na koji se sastavlja nacionalni tim, a uzrok tome je korumpiranost saveza, odnosno mijesanje u rad selektora. Da nije bilo toga ne bi ni cinjenica da nam u savezu sjede lopovi dosla do izrazaja, niti bi mi o tome bili toliko zabrinuti. Jel tako ili nije?
Sad konkretno, moje misljenje se uopste nije promjenilo na ovu temu. Medjutim, sasvim mi je jasno da ako krene nabolje kad su u pitanju rezultati i odaziv/odabir igraca, da cu prvi ja poceti da pratim repku sa vise zanimacije. Pri tome ne mislim na samo jednu/dvije utakmice. Ja debelo sumnjam da ce do toga doci, u stvari to bi bilo vjerovanje u cuda, ali necu da lazem pa da kazem da ce mi biti krivo ako repka nastavi kao i do sad, samo zato sto mi je najbitnije da se ljudi iz saveza smjene. Ne, meni je bitnije hoce li BiH otici na SP nego to ko ce sjediti na celu saveza. Iako, ja mislim da bas zato sto ti ljudi sjede na celu saveza da mi ni teoretski ne mozemo otici na SP jer oni to ne zele (zbog toga sto ce tada rad saveza doci pod lupu FIFAe i UEFAe). Ali, ja bi volio da nisam u pravu, necu da tvrdim suprotno, kao sto tvrde neki, a znam da ce sutra ako napravimo neki uspjeh svi promjeniti plocu.
Uglavnom, nista se nije promjenilo s ovime.
Jedino mjerilo promjene su rezulati tima, te sastav, odnosno odaziv igraca. Kada i ako napravimo standardan tim koji bude imao realne sanse za neki uspjeh za jedno godinu dana - dvije, TEK ONDA bi ja licno prestao 'bojkotovati' repku. Dakle, bez obzira ko bio na celu saveza. A mislim, tj. nadam se da bi tako i vecina ljudi.
Medjutim, kao sto vidimo, vec je narod uhvatila euforija zbog Cire, poput ovog ljigavog clanka u Sanu od kojeg mi se povraca.