Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
bogen

#251 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by bogen »

Mobile_Disco wrote:
Fratris wrote:
nikad_izvini wrote:Ćiro:

-otimao nam igrače, taj trend se i kasnije nastavio(Ćorluke i ini)
Jel mogu na trenutak skrenuti malo s teme i pitati koje je to igrace Ciro nama oteo? U bukvalnom smislu. Tko je to izgarao od zelje da igra za BiH ali ga je Ciro natjerao da igra za Hr?

A Corluka mi je rod i znam da nije nikad imao namjere da igra za BiH.
Vise igraca je nagovarao da igraju za Hrv svojom "filozofskom pricom" obecavao im kule i gradove.. U sta su oni i povjerovali..

A Corluka i svi oni koji su otisli da igraju za Hrv a rodjeni su u BOSNI I HERCEGOVINI treba da se stide..

BOJKOT!!!

SAVEZ NAPOLJE!!!
Ne treba da se stide. Mozda da je ok drzava i repka igrali bi gdje su rodjeni. Ovako idu tamo gdje im je draze i bolje, to mozes da postujes ili da te jede bjes.
Mobile_Disco

#252 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

Navest cu ti samo jedan primjer.. GOSPODINA I COVJEKA koji je pored ponuda i Njemackog i Hrvatskog saveza izabrao da igra za BOSNU I HERCEGOVINU.. Iako bi mu tamo bilo mozda i bolje igrati.. I isplaatnije.. I isao bi na svjetska i evropska ali nije.. Dosao je igrati za Bosnu i Hercegovinu iako su mu prijetili.. I njmu i njegovoj familiji.. Al' jedan je

SERGEJ BARBAREZ

:thumbup: :bih:
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#253 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by since1921 »

Veliko, veliko priznanje. Ovo će biti moj četvrti angažman na klupi jedne nacionalne momčadi, nakon Švicarske, Hrvatske i Irana evo me i na klupi BiH. Evo, ti mi reci koliko je trenera na svijetu zaslužilo slično priznanje?

Teško se na prvu loptu bilo sjetiti ikoga osim Bore Milutinovića koji je vodio pet reprezentacija na gotovo svim svjetskim kontinentima...

- Ma, dobro pitam te za četiri ozbiljne reprezentacije, a ne za kojekakve pikzibnere! U karijeri vašeg Ćire ovo će biti četvrta ozbiljna nacionalna momčad. :lol:

Prvi Cirini utisci za Jutarnji list
MPC

#254 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by MPC »

Eh tesko njemu sa ovim nasim vukovima. Ako nije Kodro valjo ne znam vise ko ce valjat............
Fratris

#255 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Fratris »

Mobile_Disco wrote:
Vise igraca je nagovarao da igraju za Hrv svojom "filozofskom pricom" obecavao im kule i gradove.. U sta su oni i povjerovali..
Koji igraci? Daj malo dokaza da je iko htio ikad igrati za BiH od tih igraca? Maria Stanica odgovarao da igra za BiH kad nije ni drzava BiH postojala a kamoli reprezentacija, mozda?
A Corluka i svi oni koji su otisli da igraju za Hrv a rodjeni su u BOSNI I HERCEGOVINI treba da se stide..
Jel bi se onda i Misimovic i Spahic i Bajramovic i razni drugi trebali stidjeti sto ne igraju za Hrvatsku i Njemacku?

Ciro Blazevic je trener. To mu je posao. Zar je negativno to sto se trudio sto bolje obaviti posao?
mojsije

#256 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by mojsije »

Izabrali Ćiru Blaževića za trenera reprezentacije. :D
Još jedan razlog zašto vicevi o glupim bosancima.

Ćiro nebi nikad bio ni izbornik hrvatske da se nije uvukao u guzicu Franju Tuđmanu , to je razlog a ne njegovo znanje o nogometu koje je stalo prije 30 godina.

Što se tiče vrbovanja igrača iz bih da igraju za hr to su gluposti , to je posao Vlatka Markovića , vjerovatno se je Ćiro hvalio u novinama da je on zaslužan al laž kao i 99% riječi koje izgovorori.
Uglavnom zasluge za nešto što je ispalo pozitivno pripiše sebi a za neuspjeh uvijek optuži nekog drugoga.
Obični cirkusant.
zico

#257 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by zico »

koi ste vi crikusanti...

najveća glupost je da su Hrvati iz BiH vrbovani kako bi igrali za Hrvatsku :lol:

osim toga Ćorluka je pobjegao od srpskog topništva u Zagreb kada je imao 5 godina...

a ostali su svi rođeni kao gastarbajteri...
lab3352

#258 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by lab3352 »

Da je ovaj kretenski savez drugaciji izbor Ćire bi bio prava stvar. Ovdje nema mjesta za nacionalizam ili bilo kakvo vezanje s time. Ćiro se pokazao kao dobar strateg i prica oko odvođenja igraca iz BiH nema veze s Ćirom. Više ima veze s OVIM KRETENSKIM SAVEZOM ... Kako niko neshvata da su OVI KERETENI odbili jednog Ibrahimovića, srušili cijelu reprezentaciju, doveli na najniže grane Premier Ligu (pretposljednji u Evropi). Izbor Ćire je dobra stvar, ali on je sada samo lutka s kojom će KRETENSKI SAVEZ pokušati da vrati i igrače i navijače.
Moj savijet:

NEMA PREKIDA BOJKOTA DOK SU GOD OVI KRETENI U SAVEZU! SADA TREBA JOS JACI BOJKOT DA VIDE DA NAS IMA! PODRSKA SVIM IGRACIMA DA I DALJE NASTAVE S BOJKTOM DOK GOD SE SAVEZ NEPROMJENI! Ovo NEMA NEMA NEMA NEMA VEZE S IZBOROM ĆIRE ZA SELEKTORA!

Svi ko jedan u najjaci i najveci bojkot saveza!

Lab3352 :bih:
djulba

#259 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by djulba »

JOJ KOMENTARA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja mislim da će Ćiro donijeti ono što je nedostajalo ovoj reprezentaciji a to je jedinstvo i patriotski naboj, i mislim da će napraviti dobar posao. A da ne govorim da čovjek ima autoritet tako da će nas i sudije manje zaje..at.

A što se tiče bojkota, mislim i da je sa bojkotom završeno doći će njemu svi da igraju zato su ga i izabrali a to je meni samo i bitno da svi igraju i ginu za repku:::
Meho Kodro

#260 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Meho Kodro »

Luke Perry wrote:
Meho Kodro wrote:
BaileyS wrote: Nije ga niko iz Saveza odjebao vec su se prepali nakon Halilhodziceve izjave da ne moze biti selektor reprezentacije
http://vinovo.magnify.net/item/911HP21WCT16V8DR
Ciri izjava o tome kako su "Bosanci dosli do Bihaca" i o tome zbog koga je Ciro tada popushio :D
ne radi taj video
Koliko ja vidim, ipak radi....
Meho Kodro

#261 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Meho Kodro »

Edin Džeko: Svakako ću se odazvati pozivu

Sinoć smo razgovarali i sa nogometašima Edinom Džekom koji igra za njemački Volfsburg i Elvirom Rahimićem, igračem moskovskog CSK-a.

- Ma otkud on – bila je prva reakcija Džeke kada smo mu saopćili da je Blažević novi selektor.

- Ne mogu sada ništa reći, jednostavno zato što ne poznajem Blaževića lično. Senajid Ibričić mi je puno pričao o njemu i on ga samo hvali. A što se tiče moje igre za reprezentaciju, tu nema nikakvih dilema. Ukoliko me selektor pozove, svakako ću se odazvati.( 8-) ) Hoće li me Blažević zvati, ne znam, vidjet ćemo – kazao je Džeko za „San“.

- Ne mogu da vjerujem da je Blažević naš novi selektor! Ugodno sam iznenađen, jer je Ćiro, bez obzira na sve, veliko trenersko ime i veliki nogometni stručnjak. Međutim, mislim da to neće promjeniti mišljenje nas igrača kada je u pitanju igranje za naš nacionalni tim. Dolaskom Blaževića, Nogometni savez BiH nije rješio druge poznate i nepoznate probleme u i oko reprezentacije. Morat ću razgovarati sa ostalim igračima i tek onda ću donijeti konačnu odluku hoću li se odazvati eventualnom pozivu Blaževića – kazao je sinoć za „San“ Elvir Rahimić.

Bivši selektor nogometne reprezentacije BiH Fuad Muzurović, vijest da na klupu naše selekcije sjeda Miroslav Ćiro Blažević, dočekao je sa oduševljenjem.

- Ćiro je najveći i najbolji trener sa ovih prostora. Žao mi je što ranije nije došao za selektora BiH. Uvjeren sam da će on puno pozitivnog uraditi. S druge strane, ne mogu da ne kažem da mi je žao zbog pakla kroz koji je prošao Meho Kodro. Ćiri želim puno sreće i da nikada ne doživi Kodrinu sudbinu – izjavio je za „San“ Fuad Muzurović, bivši selektor nogometne reprezentacije BiH.
S. Sinanović
papacja

#262 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by papacja »

kinte_kunte wrote:napokon su nasli nekog s kim ce biti u talu i ko ce sutiti i uzimati pare zajdno snjima
Slažem se sa tobom, nisu oni Ćiru izabrali zbog dobrobiti BH nogometa, već zato što je pogodan za talove, a isto tako da naivčinama zaćepe gubicu s prićom pa doveli smo Ćiru (metuzalema) on je nogometni genije i bla, bla. Briga njih za prosperitetom BH nogometa, njima je da zadrže svoje stolice, nije problem našeg nogometa samo repka, pa premijer liga je iz godine u godinu sve slabijeg kvaliteta i sve neregularnija, korupcija je ušla u sve pore nogometnog saveza. Sve dok su u nogometnom savezu uhljupi poput muniba pušanovića i ostalog smeća nema nama prosperiteta. Zato SAVEZ NAPOLJE
tazmania

#263 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by tazmania »

BOJKOT i dalje, dok se gamad i saveza ne otjera!!!
VILDAN99

#264 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by VILDAN99 »

Mozda nam Ciro donese bar sekundu boljitka u nasem fudbalu,naravno sta bi mi bosanci bez Travnika i travnicana,pa ne bi znali ni sta je Nobelova nagrada da nije nas...puno srece od velikog bh fanaticosa iz TRAVNIKA!!! :bih: :bih: :bih:
karanana

#265 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by karanana »

cak i po ovom forumu, koji smatram veoma anti-savezovskim, se moze vidjeti kako je dobar potez po njih povukao savez. i ovdje se vidi da su neki pali i kupili ovu njihovu novu podvalu.
DaysleepeR

#266 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by DaysleepeR »

Ćiro je na klupi Hrvatske izdržao pritiske, vrijeđanja i probleme kakvi se nemogu porediti sa ovim našim tako da za njega neće biti problema.

Meni je pravo žao zato što je Ćiro majstor medija i privoliće raju da opet podrži reprezentaciju, a u savezu će ostati bagra i nadalje.
lab3352

#267 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by lab3352 »

Upravo se o tome radi ... nema veze da su doveli i Bekenbauera da vodi tim, a da su mu u strucnom stabu Pele i Platini ... SAVEZ JE I DALJE ISTI...Tu se nista nije promjenilo...Zato samo B O J K O T! Savez mora van zgrade, skupstina je ista (sve sami poltroni - svi do jednog) ... Uskoro ce tekma BiH - Bugarska ... I ovo treba napraviti jos veci BOJKOT nego sto je bio onda. Neznam kako nas malo konta da nije upitanju ko ce vise igrati za repku, a ko nece ... Savez mora letiti van, biti izopačen, istjeran, i tek onda mozemo da pricamo o Ćiri kao selektrou, koji, mozda (mada mislim da smo imali i da imamo puno boljih izbora) moze da nesto uradi za BiH.

Sta misle BHF o ovome nisam procitao jos?

BOJKOT!

Lab3352 :bih:
zanzibar

#268 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by zanzibar »

Ali, zaista baš me briga ko je selektor, ono što sam priželjkivao nije se ostvarilo: ODLAZAK BAGRE IZ SAVEZA!!! Sve dok je tako ja navijam( da se zna od tjeranja Mehe Kodre) za reprezentaciju Luksemburga....

Malo bih da se osvrnem na selektora C reperzentacije BiH: Ćiro Blažević je napravio veliki uspjeh s vatrenima na Svjetskom prvenstvu samo iz razloga što je tu ekipu do 3. mjesta mogao dovesti i Ibrahim Zukanović.Takav tim, po imenima, se rijetko ponavlja. Svi kasniji trenerski pokušaji Ćire Blaževića bili su katastrofa: reprezentacija Švicarske, Irana, timovi poput Xamaksa, Zagreba...
zanzibar

#269 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by zanzibar »

Još jedno pitanje...Za one bolje upućene...Da li je novom selektoru predočeno šta se očekuje od njega...Je li to odlazak na Svjetsko prvenstvo, 3 mjesto u grupi, 4 mjesto u grupi,...podmlađivanje ekipe i stvaranje kostura za Evropsko prvenstvo, održavanje reprezentacije na aparatima...
Pusti vodu!!!

#270 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Pusti vodu!!! »

SAVEZ NAPOLJE!!!!!!
Umjetnik a

#271 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Umjetnik a »

Ali_G wrote:Hahahah, cuj Ciro, hahahahahahah. Ocekujem najavu osvajanje titule svjetskog prvaka, buhahahahah
sad će nam početi govoriti kako smo jači od španije i turske
zastoqsviram

#272 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by zastoqsviram »

DaysleepeR wrote:Ćiro je na klupi Hrvatske izdržao pritiske, vrijeđanja i probleme kakvi se nemogu porediti sa ovim našim tako da za njega neće biti problema.

Meni je pravo žao zato što je Ćiro majstor medija i privoliće raju da opet podrži reprezentaciju, a u savezu će ostati bagra i nadalje.
rijedak realan komentar, s kojim se u potpunosti slazem...
samo bih dodao svoje jedno zapazanje u vezi ovog cirkusa zvanog fudbalu nastavcima, i varijacijama premijer liga, reprezentacija...
sva ova povika na savez je jedna dobra psiho terapija za siroke narodne mase isfrustrirane svim i svacim, pa i fudbalom... kad kazem psiho terapija mislim na onaj sistem, japanac u svom preduzecu ima prostoriju gdje je lutka sa likom njegovog shefa i dobra shipka, pa udri. ovaj savez je dobar izgovor za sve: i za raju, koja kaze jooo samo da nije njih mi i ostatak svijeta barem-bar, i za stare zvijezde i na "reprezentaciji zelim da se dokazem" strucnjake koji vele mi i patriotizam, dalje nema...
pa hajte gospodo buduci strucnjaci i patriote, prvo malo u marketing, animirajte ova nasa preduzeca koja para imaju, a ima i takvih nismo bas goli kokuzi, da kontinuirano ulazu u fudbal, mislim na klupski, napravite jedno petogodisnji plan gdje na pocetku i nece biti profita, gdje ce svi na djelu da pokazu svoj patriotizam, da gradske vlasti svih premijerligasa odrijese malo vise kesu za svoju najbolju reklamu...
mene je moj stari vodio na zelju, mozda i zato sto tad i nisam znao za bolje, nisam imao prilike da ko moj sin danas gleda englesku, spansku, italijansku ligu...
al onaj zeljo i oni yu(bih)-klubovi, komotno bi bez stida i u ovim danasnjim svjetskim ligama zaigrali, a i tad ko i sad ekonomski nismo bili Bog zna sta...
Umjetnik a

#273 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Umjetnik a »

[quote="Mobile_Disco"]Znatel' onu poznatu.. sto se pjevala na mnogim stadionima u HR?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Umjetnik a

#274 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Umjetnik a »

alphonse kauders wrote:Dobro ga je Jergović opisao "metafora prilagodljivosti, lica preslađena od agde, jedan od onih Bosanaca koji će sve učiniti da bi bio voljen..". Prvo zaluđen Tuđmanom, potom trener Islamske republike Iran, sad odjednom Veliki Bosanac, manipulator i peljator, doduše i veliki motivator, ali mi se opet gadi :x

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Umjetnik a

#275 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Umjetnik a »

mostarac wrote:prvo ciro je senilni djuturum i crikusant i daleko je od zvucnog i ozbiljnog trenerskog imena, jer zvucna imena ne treniraju Zagreb i slicne klubove.
Drugo zalosna je zemlja, zalosan je narod, zalosna je reprezentacija koja za selektora izabere svog dusmanina, covjeka koji je javno podrzavao nestanak ove zemlje i sad kao on treba da nas vodi. Ma dajte ja za reprezentaciju koju vodi Ciro Blazevic ne bi navijao taman da igra u finalu SP, jer reprezentacija koju vodi onaj koji podrzava ratne zlocine i zlocince nije i nikad nece biti moja reprezentacija. Mogli smo mu onako usput kao asistenta izabrati Sinisu Mihajlovica ili Savu Milosevica.
Ja stvarno ne mogu da vjerujem kako ovaj narod moze nisko pasti i bas zbog ovoga mi kao zemlja i jesmo u kurcu i necemo nikad naprijed, a to je da nemamo ni trunke samopostovanja. Znate kad bi Vaha mogao bit selektor Hrvatske? Nikad, a ni tad.
Al u nas Ciro regularno moze valjda jer je zasluzio svojim podrzavanjem Tudjmana i jer mu je cijela familija jos u onom ratu bila u ustasama sa cim se doticni ponosi.
Krasno, divno, super.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Locked