Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dixon
#1026 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Ma ja ne vjerujem da cemo se plasirati ne vjerujem ni da cemo pobjedit Spaniju al vjerujem da ce se oni boriti i imati neke dobre sanse za pogodak.Ja se sjecam one tekme protiv Danske na kosevu kad smo ko k.urac igrali 
- cyprus
#1027 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Ja nakon Španije neću skontat ništaGlobus wrote:Ma pusti bolan nek vjeruju nakon spanije ce skontat neke stvari nadam se
- Globus
#1028 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Pa dobro kod 7:0 se tvoje misljenje nece ni pikati visecyprus wrote:Ja nakon Španije neću skontat ništaGlobus wrote:Ma pusti bolan nek vjeruju nakon spanije ce skontat neke stvari nadam se, jer i ne očekujem ništa. Taman bilo i 7:0, moje mišljenje se neće promjeniti.
- cyprus
#1029 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
A sad se moje ili tvoje mišljenje pika?Globus wrote:Pa dobro kod 7:0 se tvoje misljenje nece ni pikati viseiz tvojih usta u brasnicevu/mujkicevu(ko vec bude) mrezu
- Globus
#1030 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
sad se ne pika ni moje ni tvojecyprus wrote:A sad se moje ili tvoje mišljenje pika?Globus wrote:Pa dobro kod 7:0 se tvoje misljenje nece ni pikati viseiz tvojih usta u brasnicevu/mujkicevu(ko vec bude) mrezu
- cyprus
#1031 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Zato sam te i pitoGlobus wrote:sad se ne pika ni moje ni tvojecyprus wrote:A sad se moje ili tvoje mišljenje pika?Globus wrote:Pa dobro kod 7:0 se tvoje misljenje nece ni pikati viseiz tvojih usta u brasnicevu/mujkicevu(ko vec bude) mrezu
- Globus
#1032 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
hhaahhahahaacyprus wrote:Zato sam te i pitoGlobus wrote:sad se ne pika ni moje ni tvojecyprus wrote:
A sad se moje ili tvoje mišljenje pika?
-
Aduu
#1033 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Eto, igrat ce Spahic 
-
Mobile_Disco
#1034 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
A ja Djuturma on kao bitan.. Pa ja da sam na Sasinom mjestu ne bih mu se nikad odazvao!!! Frajer se nece odazvati radi go.vana u savezu.. I ovaj hoce da ga suspenduje.. Kako se prije odazivao? I tada je igrao za Rangers.. Da vec nije htio mogao je i tada reci da nece da igra.. Covjek ima svoj stav i rijec i drzi do nje.. Dok je vecina pogazila sve ono sto je rekla!
SASA PAPAC

SASA PAPAC
-
xy2000
#1035 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Stvari se neće promijeniti, Espana će razvaliti BiH, što je sasvim normalno zbog ogromne razlike u kvalitetu! Svejedno je da li će igrati Papac ili neće mi nemamo kvalitet za prolaz, to je jedna stvar, a druga je da nemamo ni infrastrukturu ni novac da pariramo konkurenciji koja ulaže enormno veliku lovu u nogomet. Naše mlađe selekcije ne mogu nikad i nigdje proći u evropskim takmičenjima, U21 je bila blizu prolaska na prvenstvo zahvaljujući spretnom i sretnom raspletu okolnosti u kvalif. grupi, ali su ispali od Češke u baražu i to nam je bio najveći domet. Igrači kao što je Subotić iz Dortmunda, neće nikad zaigrati za nas, jer naši mozgovi iz FS/NS čekaju da on pređe u Manchester i uzme 20 miliona funti, pa da ga onda vrbuju da igra za nas. Nije poludio da plaća za nastup ili da mora dati procenat od transfera, a osim toga sa nama nikad nigdje otići neće, ni na Svjetsko niti na Evropsko prvenstvo, a to je san svakog igrača. Naši mladi igrači više gledaju kako da pobjegnu iz naše fildžan lige, nego kako da zdravo žive, razvijaju svoj talenat i da u perspektivi nešto naprave. Ovdje je važno imati managera koji je u stanju prodati robu, a tada uništimo mladiće, oni sjede po sezonu dvije na tribinama, a onda se vrate u matične klubove i u biografiji im piše igrali za ovaj ili onaj tim, a u biti ljudi nisu bili ni na klupi za rezerve i samo su nazadovali!
Naši "skauti" (ako takvo šta ikako postoji) moraju zapaziti, a "oni gore" odmah slati pozive djeci koja liče na talente, posebno momke iz inostranstva jer oni imaju bolje uslove i mogu se dobro razvijati, a ako od njih ne bude ništa neće biti nikakve štete ( sjetimo se samo kakvi su sve igrači igrali za reprez.).
Naši "skauti" (ako takvo šta ikako postoji) moraju zapaziti, a "oni gore" odmah slati pozive djeci koja liče na talente, posebno momke iz inostranstva jer oni imaju bolje uslove i mogu se dobro razvijati, a ako od njih ne bude ništa neće biti nikakve štete ( sjetimo se samo kakvi su sve igrači igrali za reprez.).
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#1036 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Kako prije nekoliko godina,tako i danas,Mesa Bazdarevic nema niti jedne lijepe rijeci za novog selektora BiH Miroslava Blazevica."To sto je on selektor,to je smrt Bosne i Hercegovine",kategorican je u svom stavu,podsjecajuci na susret sa Blazevicem u Bologni,kada je reprezentacija BiH igrala prvu utakmicu kvalifikacija za SP 1998. godine."To sto nam je tada govorio i sta je radio nisam nikada zaboravio.Kako ce nam se napiti bosanske krvi,kako smo bijednici...Bilo je strasno!Necu ulaziti u detalje vezane za njegovu strucnost,mada je i ona upitna,no njegov je karakter uzasan i to sto je on selektor veliki je poraz Bosne".
Slobodna Bosna
Chiroljupci zdravo!!!
- van Basten
#1037 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
ništa čudno za mene... naravno, te detalje nisam znao, ali ako ništa drugo, vrlo dobro znam(o) koliko nam je hrvatsika reprezentacija za vrijeme Ćirinog mandata uzela igrača pred nososm, po principu - pozoveš ga na prijateljsku, kaparišeš i prekrižiš za sva vremena. A komšiji (komšija u ovom slučaju smo mi - "Ćirina draga" BiH) neka krava polagano crkaje.
I sada on priča kako će vrbovati igrače za BiH, kako ide po Subotića, kako je dosta prakse izbjegavanja igranja za SVOJU državu (
), kako to treba biti čast svakom igraču da obuče dres BiH, kako bi mu bilo lakše vrbovati da ima nekih 500.000€ (vrlo bitan dio, čim s spominje lova , njegove izjave treba uzeti sa duplim oprezom), kako...
i što je najbolje od svega, narod guta te stvari, sada su svi oduševljeni ćirom, njegovom šupljom, svi su zaboravili i ko je (bio) Ćiro i kakvi su oni koji su njega ustvari i doveli...
samo da citiram dio svog posta iz teme o Papcu za kraj ovog posta:
3. samo nemojte da na kraju ispadne Ćiro veći patriota od Papca
I sada on priča kako će vrbovati igrače za BiH, kako ide po Subotića, kako je dosta prakse izbjegavanja igranja za SVOJU državu (
i što je najbolje od svega, narod guta te stvari, sada su svi oduševljeni ćirom, njegovom šupljom, svi su zaboravili i ko je (bio) Ćiro i kakvi su oni koji su njega ustvari i doveli...
samo da citiram dio svog posta iz teme o Papcu za kraj ovog posta:
3. samo nemojte da na kraju ispadne Ćiro veći patriota od Papca
-
Mobile_Disco
#1038 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Sreca je pa nas ima koji nismo opcinjeni njegovim pricama i glupostima.. Eto Mesa je rekao sve.. ne treba vise nista ni oduzeti ni dodati.. a posebno mi je ovo zapalo u oko.. "Napiti se Bosanske krvi"... A sad nam selektor.. Al posto je on star i senilan.. vjerovatno je sve to zaboravio.. Neki ljudi jednostavno nemaju svoju rijec i ponos.. pa im svasta u obraz moze stati.. Aferim!
- zecko_kupuz
#1039 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Ne znam za druge, ali ja lično ne gotivim nešto Ćiru, iako se nadam nečemu kad je u pitanju repka. Prije svega mi je drago vidjeti većinu igrača na okupu. Ko je selektor nije najvažnije pitanje, sve dok su tu najbolji igrači koje imamo.
Ćirina strategija mi već malo ide na nerve - prvo otpuše Hrgovića i Bajića, koji, istina, nisu neki kvalitet, ali su barem odbrambeni igrači (sa određenim iskustvom u repki). Nakon toga uzme jadikovati kako nema kadra za odbranu, pa gura vezne igrače na njima neprirodne pozicije
.
Smiješno mi je da još uvijek zapitkuje novinare koje igrače bi mogao pozvati
. Ipak, ako bude povlačio logične poteze u bližoj budućnosti, nema razloga da ga mrzimo. Poenta je ojačati reprezentaciju, napraviti ozbiljnu instituciju od nje
.
Ćirina strategija mi već malo ide na nerve - prvo otpuše Hrgovića i Bajića, koji, istina, nisu neki kvalitet, ali su barem odbrambeni igrači (sa određenim iskustvom u repki). Nakon toga uzme jadikovati kako nema kadra za odbranu, pa gura vezne igrače na njima neprirodne pozicije
Smiješno mi je da još uvijek zapitkuje novinare koje igrače bi mogao pozvati
- Edin H.
#1040 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
grunt wrote:Kako prije nekoliko godina,tako i danas,Mesa Bazdarevic nema niti jedne lijepe rijeci za novog selektora BiH Miroslava Blazevica."To sto je on selektor,to je smrt Bosne i Hercegovine",kategorican je u svom stavu,podsjecajuci na susret sa Blazevicem u Bologni,kada je reprezentacija BiH igrala prvu utakmicu kvalifikacija za SP 1998. godine."To sto nam je tada govorio i sta je radio nisam nikada zaboravio.Kako ce nam se napiti bosanske krvi,kako smo bijednici...Bilo je strasno!Necu ulaziti u detalje vezane za njegovu strucnost,mada je i ona upitna,no njegov je karakter uzasan i to sto je on selektor veliki je poraz Bosne".
Slobodna Bosna![]()
Chiroljupci zdravo!!!
I ovaj Mesa brblja bez veze.
Pa gdje je bio veliki patriota Mesa kada je organizovana utakmica za poboljsanje situacije u BH fudbalu.
Za Ciru se uvijek znalo da je Tudjmanov potrcko, pa s obzirom da je Tudjman bio neprijatelj BiH, tako je bio i Ciro.
Pa ovaj Savez bi dao i Radovanu Karadzicu selektorsku poziciju, ako bi im to sacuvalo fotelje.
Medjutim po posljednjim informacijama, bivsi ljekar FK Sarajeva nije u mogucnosti da preuzme tu funkciju.
-
Mobile_Disco
#1041 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Mesa je levat.. Ciro pored svih izjava koje je dao protiv Bosne i ko zna sta sve nije uradio da joj zabije noz u ledja.. Ispade na kraju najveci patriota 
- Šibicar
#1042 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
To je ono najtužnije haveru,ova dječurlija ili isprani mozgovi kojima Ćiro manipuliše su mi najžalosniji od svih....Mobile_Disco wrote:Mesa je levat.. Ciro pored svih izjava koje je dao protiv Bosne i ko zna sta sve nije uradio da joj zabije noz u ledja.. Ispade na kraju najveci patriota
-
papacja
#1043 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Znaš ti nas...(nemogu završiti misao postim)Šibicar wrote:To je ono najtužnije haveru,ova dječurlija ili isprani mozgovi kojima Ćiro manipuliše su mi najžalosniji od svih....Mobile_Disco wrote:Mesa je levat.. Ciro pored svih izjava koje je dao protiv Bosne i ko zna sta sve nije uradio da joj zabije noz u ledja.. Ispade na kraju najveci patriota
- UndergroundMan
#1044 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Iz zdravstvenih razloga ne postim pa cu ti pomocipapacja wrote:(nemogu završiti misao postim)
... jeb'o naspapacja wrote:Znaš ti nas...
-
Borej
#1045 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
cesto podcjenjujemo intelignciju saveza koja nam konsatano pristavlja, godinama i taman kad se ponadamo da je kraj oni izvuku keca iz rukava, ovaj put ciru, koji je uspio ono sto je njima polazilo za rukom ranije podijelit navijace, igrace, dok se vishe rukovdstvo saveza ne spominje. uspjeli su odgirat odlican pas u sesnasterac navijaca pa mi sad ovdje tabirimo da li je sasa papac patriot, da li mesha bazdaravic voli bih, dok eto savaz vodi racuna o igracima pa se brinu i salju neke note hrvatskom savezu za mirka hrgovica. citajuci izjavu meshe bazdarevica koji je igrao za bih dok je ciro istoj bih krao igrace i komentare kako je mesha glupan sve vishe sam siguran da ovo nece na dobro, a ako se tome doda iskustvo onda sam siguran da nema pomaka narpijed i ako je na kraju ciro taj koji ce spasit bh fudbal onda nam je najboolje da ukinemo fudbal...
-
Sociolog
#1046 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
malo je offf... izvinjavam se 
Sta je sa Zlatanom Bajramovicem, slabo ga spominju mediji, Ciro izbjegava odgovor na njega.. je li i on jos bojkotuje repku ili sta vec?
Sta je sa Zlatanom Bajramovicem, slabo ga spominju mediji, Ciro izbjegava odgovor na njega.. je li i on jos bojkotuje repku ili sta vec?
- zalizani
#1047 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Zlatan je pod povredom tek u oktobru mu predvidjaju da pocne treniratiSociolog wrote:malo je offf... izvinjavam se
-
Sociolog
#1048 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
zalizani wrote:Zlatan je pod povredom tek u oktobru mu predvidjaju da pocne treniratiSociolog wrote:malo je offf... izvinjavam se
hvala
- sjever
#1049 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Upravo takoMobile_Disco wrote:Sreca je pa nas ima koji nismo opcinjeni njegovim pricama i glupostima.. Eto Mesa je rekao sve.. ne treba vise nista ni oduzeti ni dodati.. a posebno mi je ovo zapalo u oko.. "Napiti se Bosanske krvi"... A sad nam selektor.. Al posto je on star i senilan.. vjerovatno je sve to zaboravio.. Neki ljudi jednostavno nemaju svoju rijec i ponos.. pa im svasta u obraz moze stati.. Aferim!
-
Banja Luka
#1050 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH
Steta, taman sam se ponadao da se gnjida dozvala pameti...
"Englezima nikad nećemo zaboraviti ono što su uradili na Bleiburgu"
Ćiro se osvrnuo i na utakmicu Hrvatske i Engleske koja se u srijedu igra na Maksimiru. Nogometni stručnjak kaže da nikad neće zaboraviti što su Englezi napravili na Bleiburgu.
"Englezima nikad nećemo zaboraviti ono što su našim ljudima učinili na Bleiburgu. Ako želim da nekoga pobijedimo na sportskom planu, to su Englezi. Nemaju šanse protiv momčadi koju Slaven Bilić briljantno vodi", zaključio je Ćiro.