Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post Reply
arzuhal

#26 Re: Izbor novog sudije Suda BiH

Post by arzuhal »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
arzuhal wrote:Jel izbor novog sudije ili predsjednika Suda BiH?
Predsjednika suda BiH
Promjeni onda naslov, kontam živim u zabludi hevtu :lol: :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#27 Re: Izbor novog sudije Suda BiH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

arzuhal wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
arzuhal wrote:Jel izbor novog sudije ili predsjednika Suda BiH?
Predsjednika suda BiH
Promjeni onda naslov, kontam živim u zabludi hevtu :lol: :mrgreen:
:thumbup:
zenit dozic

#28 Re: Izbor novog sudije Suda BiH

Post by zenit dozic »

Kakva korist nama bosnjama hoce li biti bosnjak ili ne :?:
Opet ce biti igrac vladajuce elite i provodit odluke koje njima odgovaraju, ta sigurno nece osuđivat hrpu kriminalaca iz njihovih redova koji su opustosili zemlju i unistili ovaj narod.
Ps. Jebo im pas mater
Drvosjeca iz Dejcica

#29 Re: Izbor novog sudije Suda BiH

zenit dozic wrote:Kakva korist nama bosnjama hoce li biti bosnjak ili ne :?:
Opet ce biti igrac vladajuce elite i provodit odluke koje njima odgovaraju, ta sigurno nece osuđivat hrpu kriminalaca iz njihovih redova koji su opustosili zemlju i unistili ovaj narod.
Ps. Jebo im pas mater
Stoji konstatacija ali u ovakom uređenju jednostavno nema druge nego insistirati na poštivanju Ustava pa dok se boje ne rastope. Kažu u Rimu budi Rimljanin, ja bih volio da živim u zemlji i sistemu gdje je nacionalnost predsjednika Suda BiH irelevantna i nebitna a gdje su njegove stručne kvalifikacije, moralna načela i iskustvo primarne u izboru. Na žalost nije tako! :(
BAK-eV

#30 Re: Izbor novog sudije Suda BiH

Post by BAK-eV »

Starred wrote:
mirsek wrote:Kako ces to ispravljati sa Bakirom koji HDZ-u pokloni pola SDA ministarstava u federalnoj vladi osvojenih na izborima a radi umiljavanja Covicu ili koji pokloni Dodiku transu od MMF dok ovaj nema za kifle i tako ga spasi teskih finansijskih problema i eventualnog bankrota.

Sent from my LG-H500 using Tapatalk
Nije on njemu ništa poklonio nego su Hrvati izgubili svoje predstavnike i Ustavni Sud je presudio da Hrvati moraju birati svoje članove u parlamentu kao i predsjedništvu!
Prošlo je 15 dana od odluke, za manje od 6 mjeseci će Federacija biti blokirana ako to ne bude izmijenjeno.
Drago mi je da će biti blokirana, da vam netko objasni da ne možete vi uzimati Hrvatima vlast
Samo vi blokirajte.
Tako ste i federalnu vladu blokirali, pa se zakon promjenio i nema više blokada vlade.
Biće još takvih zakona, nakon vaših blokada.
Kolinda

#31 Re: Izbor novog sudije Suda BiH

Post by Kolinda »

mirsek wrote:Hrvati prvo trebaju da postuju ustav i ustavne nazive za kantone, skinu nezvanicna obiljezja UZP HRHB sa javnih ustanova i povrsina i da pocnu placati zakonski obavezne poreze, to za pocetak. Drugo ja sam govorio o federalnoj vladi gdje je SDA bukvalno POKLONILA HDZ-u par ministarstava koje je SDA dobila na osnovu izbornih rezultata opstih izbora iz 2014. godine a to nije zakonski bila obavezna.

Sad kao Hrvati ne plaćaju porez hahaha, evo jedan jednostavan i lako povjerljiv primjer
Nk Široki
Nk Zrinjski
Fc Sarajevo
Fc Željezničar
Fc Čelik
Fc Sloboda
Fc Borac
Ajde mi napiši koji od ovih klubova nisu dugovali porez prije nagodbe s PU FiBiH a koji su bili dužni milione pa onda sve to prenesi na društvo u cjelini ...
jao_situacije

#32 Re: Izbor novog sudije Suda BiH

Post by jao_situacije »

Kolinda wrote:
mirsek wrote:Hrvati prvo trebaju da postuju ustav i ustavne nazive za kantone, skinu nezvanicna obiljezja UZP HRHB sa javnih ustanova i povrsina i da pocnu placati zakonski obavezne poreze, to za pocetak. Drugo ja sam govorio o federalnoj vladi gdje je SDA bukvalno POKLONILA HDZ-u par ministarstava koje je SDA dobila na osnovu izbornih rezultata opstih izbora iz 2014. godine a to nije zakonski bila obavezna.

Sad kao Hrvati ne plaćaju porez hahaha, evo jedan jednostavan i lako povjerljiv primjer
Nk Široki
Nk Zrinjski
Fc Sarajevo
Fc Željezničar
Fc Čelik
Fc Sloboda
Fc Borac
Ajde mi napiši koji od ovih klubova nisu dugovali porez prije nagodbe s PU FiBiH a koji su bili dužni milione pa onda sve to prenesi na društvo u cjelini ...
nađi nam koliko je poreza uplaćeno iz zhž, a koliko iz zdž ?
putokaz1

#33 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by putokaz1 »

Najbolje da bude Marsovac,ako ne bude Marsovac ja neću Tuzit drzavu
Drzava-9 godina nakon zatvaranja firme stavlja nekretniku tadašnjeg direktora na hipoteku ,koju je naslijedio,zbog navodnog neplaćanja poreza od prije 15 godina.
Kolinda

#34 Re: Izbor novog sudije Suda BiH

Post by Kolinda »

jao_situacije wrote:
Kolinda wrote:

Nk Široki
Nk Zrinjski
Fc Sarajevo
Fc Željezničar
Fc Čelik
Fc Sloboda
Fc Borac
nađi nam koliko je poreza uplaćeno iz zhž, a koliko iz zdž ?
Ne znam gdje bi pronašao taj podatak ali znam da žzh uplaćuje punooooo više poreza nego što dobije nazad ali zašto mjenjaš temu odgovori na jednostavno pitanje kad već citiraš moj post...a što se uplate tiče računam da je puno više po glavi stanovnika je uplatila zhž od zdž
Drvosjeca iz Dejcica

#35 Re: Izbor novog sudije Suda BiH

Kolinda wrote: Ne znam gdje bi pronašao taj podatak ali znam da žzh uplaćuje punooooo više poreza nego što dobije nazad ali zašto mjenjaš temu odgovori na jednostavno pitanje kad već citiraš moj post...a što se uplate tiče računam da je puno više po glavi stanovnika je uplatila zhž od zdž
Molim da tu raspravu o porezima nastavite na PP ili na odgovarajućoj temi.
GeeTnT

#36 Re: Izbor novog sudije Suda BiH

Post by GeeTnT »

zenit dozic wrote:Kakva korist nama bosnjama hoce li biti bosnjak ili ne :?:
Ps. Jebo im pas mater
:lol: :lol:

..slusaj, ko god bude izabran nece mu biti lako jer ce raditi i zivjeti pod lupom svih, pa cak i onih koji se najmanje razumiju u pravo....
jao_situacije

#37 Re: Izbor novog sudije Suda BiH

Post by jao_situacije »

Kolinda wrote: Ne znam gdje bi pronašao taj podatak ali znam da žzh uplaćuje punooooo više poreza nego što dobije nazad ali zašto mjenjaš temu odgovori na jednostavno pitanje kad već citiraš moj post...a što se uplate tiče računam da je puno više po glavi stanovnika je uplatila zhž od zdž
kako znaš ako nemaš podatak ?
ideš onom standardnom ćirilica računicom, realni pokazatelji puta 4, isto kao pri uzimanju političkih pozicija

šta kažeš puno više uplatili :thumbup:
:lol:
e rvatine...

Image
Kolinda

#38 Re: Izbor novog sudije Suda BiH

Post by Kolinda »

jao_situacije wrote:
kako znaš ako nemaš podatak ?
ideš onom standardnom ćirilica računicom, realni pokazatelji puta 4, isto kao pri uzimanju političkih pozicija

šta kažeš puno više uplatili :thumbup:
e rvatine...

Image
I šta ti uvidi iz ove tablice da je žup.sa 5x više stanovnika uplatila 30% više poreza
Ispričam se i nemam namjeru nastaviti o ovome na ovoj temi valjda postoji neka prikladnija .
O'zone
Globalni moderator

#39 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by O'zone »

@Kolinda i @jao_situacije pročitajte naslov teme još jednom molim Vas.

Spominje li se igdje porez? Dužnici? Te ostale karafeke o kojima pišete?
Drvosjeca iz Dejcica

#40 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

...
MAN-lion's coach

#41 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by MAN-lion's coach »

Da li je Ranko sin od sudije Dusana zna li neko?
de balzac

#42 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by de balzac »

MAN-lion's coach wrote:Da li je Ranko sin od sudije Dusana zna li neko?
da
MAN-lion's coach

#43 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by MAN-lion's coach »

...
Last edited by MAN-lion's coach on 18/01/2017 22:43, edited 1 time in total.
muha_sa

#44 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by muha_sa »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ranko-de ... /161214025

hajd da i ovo cujem :D

Debevec Ranko rođen je 1964. godine u Sarajevu, gdje je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1988. godine. U Osnovnom sudu II u Sarajevu i Advokatskoj kancelariji advokata Žarka Bulića obavio je pripravnički staž, da bi nakon položenog pravosudnog ispita 1990. godine radio kao stručni saradnik tog suda. U periodu od 1995. do 2000. godine obavljao je poslove prevodioca i savjetnika pri misiji UNPROFOR-a i NATO-a, a od 2000. do 2005. godine radio je kao pravni savjetnik u Komisiji za imovinske zahtjeve raseljenih lica i izbjeglica (CRPC), u Hypo banci u Sarajevu i Pravobranilaštvu Općine Centar. Od 2005. do 2008. godine obavljao je dužnost tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Za tužioca Tužilaštva BiH imenovan je 10. aprila 2008. godine, a u periodu od 2010. do 2012. godine bio je član Projektnog tima IPA projekta Vijeća Evrope za borbu protiv cyber kriminala. Za sudiju Suda BiH imenovan je 12.12.2012. godine.
arzuhal

#45 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by arzuhal »

Jel ovo onaj sudija što je Muhi odrezo'o kaznu zbog vožnje bicikla jednosmjernom u suprotnom smjeru, u ratu?

:mrgreen:
muha_sa

#46 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by muha_sa »

arzuhal wrote:Jel ovo onaj sudija što je Muhi odrezo'o kaznu zbog vožnje bicikla jednosmjernom u suprotnom smjeru, u ratu?

:mrgreen:

moradoh pogledat u rješenje--nije on
Banksy

#47 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Banksy »

muha_sa wrote:
hajd da i ovo cujem :D

Debevec Ranko rođen je 1964. godine u Sarajevu, gdje je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1988. godine. U Osnovnom sudu II u Sarajevu i Advokatskoj kancelariji advokata Žarka Bulića obavio je pripravnički staž, da bi nakon položenog pravosudnog ispita 1990. godine radio kao stručni saradnik tog suda. U periodu od 1995. do 2000. godine obavljao je poslove prevodioca i savjetnika pri misiji UNPROFOR-a i NATO-a, a od 2000. do 2005. godine radio je kao pravni savjetnik u Komisiji za imovinske zahtjeve raseljenih lica i izbjeglica (CRPC), u Hypo banci u Sarajevu i Pravobranilaštvu Općine Centar. Od 2005. do 2008. godine obavljao je dužnost tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Za tužioca Tužilaštva BiH imenovan je 10. aprila 2008. godine, a u periodu od 2010. do 2012. godine bio je član Projektnog tima IPA projekta Vijeća Evrope za borbu protiv cyber kriminala. Za sudiju Suda BiH imenovan je 12.12.2012. godine.
Dobro si, ne pamtim.
Za promjenu, Sarajlija, diplomirao na ''pravom'' fakultetu, u roku, Ostali (Slovenac?).

Sad će ga Faktor, S. Bosna, FTV i ''anonimni'' komentatori na Klix portalu toljagama, pretrešće mu do desetog koljena...
Acid25

#48 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Acid25 »

I šta sad? Hoće li biti kakvog referenduma u vezi ovoga?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#49 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by JoseMujica »

stop majorizaciji temeljnog, prošnjaćkog naroda u BiH!

Prošnjaka je više od 50% a ni šefa hale ne mogu postavit osim ako Don Neoko ne aminuje

dže su oni krembili što drviše važno je biti Prošnjak, musliman itd. da danas pojasne svrhu njihove glupave kampanje pravovjernog popisa ovćica :?
uglavnomja

#50 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by uglavnomja »

Acid25 wrote:I šta sad? Hoće li biti kakvog referenduma u vezi ovoga?
ma pravo u strazbur

:D

inace :thumbup: za izbor
Post Reply