'Izbor je naš' proglašava neovisnost RS-a

seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Danko_Bananko wrote:
mr.nice wrote:
Danko_Bananko wrote: One sto ispituju imame po dzamijama :oops:
koje imame mozda nisam u toku?
Pa nedavno je policija posjecivala imame travnickog podrucja i, starom UDBINOM metodom, pokusavala isposlovati spiskove nepodobnih dzematlija
pa, efendija, bar nas "dragi" reis, ima iskustva po tim pitanjima!! Trebali su njega upitati za info!! :D :D
oh, pardon, ja zaboravio, reis je sad "krupna riba", ne radi za "sitnu lovu"!! :(

,
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

mr.nice wrote:e pa to je problem. Ja bih rado volio vidjeti nepristrasnu anketu na reprezentativnom nivuo o "nacionalnim" pitanjima, a onda bi lagano pokazao nasim politicarima da uvide da narod kurac boli za nacionalizmom vec hoce radna mjesta, tacnije hoce evropu.
Po anketama koje je radio mescini UNDP svakih tri mjeseca zadnjih 6-7 godina na pitanje 'da li zelite da se RS izdvoji iz BiH' tek je nekih 30-40% ljudi obicno glasalo za tu opciju. (od anketiranih ispitanika iz RS)
Potrazicu negdje te upitnike.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#53 Re: 'Izbor je naš' proglašava neovisnost RS-a

Post by hrasno38 »

mr.nice wrote:Predsjednik nevladine organizacije "Srpski narodni pokret - Izbor je naš" Dane Čanković u ponedjeljak je najavio kako će ova NVO ako kosovski parlament proglasi neovisnost Kosova, tražiti da po automatizmu i Narodna skupština RS-a proglasi neovisnost RS-a.

Podsjećamo, ova nevladina organizacija već je organizirala prikupljanje potpisa za izdvajanje RS-a iz, kako tvrde, nametnute BiH, a Skupštini RS-a predala je prve potpise u kojima se traži održavanje referenduma za izdvajanje RS-a.

Čanković je na pres-konferenciji u ponedjeljak u Banja Luci rekao kako će, ako Skupština RS-a u dogledno vrijeme ne odgovori na njihov zahtjev, "Srpski narodni pokret - Izbor je naš" organizirati "svesrpski sabor na kojem će RS proglasiti neovisnom državom".

Fena

Sta mislite o ovome? Koliko je moguce, a koliko nije? I molim bez vrijedjanja!
a otprilke ovako. Organizujemo se mi sa SAX-a i osnujemo nevladinu organizaciju. Skupimo sigurnih 1.000.000 potpisa da BiH bude bez entiteta i kazemo da cemo organizovati SveBosansko-Hercegovacki sabor da ostvarimo ono za sta su ljudi potpisivali. E to su dvije prosto-nemoguce recenice kao i sav taj text gore navedeni. Znaci mogu se oni organizovati a mozemo i mi ali sad za sad stanje se nece promjeniti i BiH ostaje onakva kakva jeste, nakardna ali nasa.
Ali da se razumijemo koliko god oni skupili glasova mi mozemo vise pa ako treba ratovacemo olovkama. Bujrum!!!!!!
mr.nice

#54 Re: 'Izbor je naš' proglašava neovisnost RS-a

Post by mr.nice »

hrasno38 wrote:
mr.nice wrote:Predsjednik nevladine organizacije "Srpski narodni pokret - Izbor je naš" Dane Čanković u ponedjeljak je najavio kako će ova NVO ako kosovski parlament proglasi neovisnost Kosova, tražiti da po automatizmu i Narodna skupština RS-a proglasi neovisnost RS-a.

Podsjećamo, ova nevladina organizacija već je organizirala prikupljanje potpisa za izdvajanje RS-a iz, kako tvrde, nametnute BiH, a Skupštini RS-a predala je prve potpise u kojima se traži održavanje referenduma za izdvajanje RS-a.

Čanković je na pres-konferenciji u ponedjeljak u Banja Luci rekao kako će, ako Skupština RS-a u dogledno vrijeme ne odgovori na njihov zahtjev, "Srpski narodni pokret - Izbor je naš" organizirati "svesrpski sabor na kojem će RS proglasiti neovisnom državom".

Fena

Sta mislite o ovome? Koliko je moguce, a koliko nije? I molim bez vrijedjanja!
a otprilke ovako. Organizujemo se mi sa SAX-a i osnujemo nevladinu organizaciju. Skupimo sigurnih 1.000.000 potpisa da BiH bude bez entiteta i kazemo da cemo organizovati SveBosansko-Hercegovacki sabor da ostvarimo ono za sta su ljudi potpisivali. E to su dvije prosto-nemoguce recenice kao i sav taj text gore navedeni. Znaci mogu se oni organizovati a mozemo i mi ali sad za sad stanje se nece promjeniti i BiH ostaje onakva kakva jeste, nakardna ali nasa.
Ali da se razumijemo koliko god oni skupili glasova mi mozemo vise pa ako treba ratovacemo olovkama. Bujrum!!!!!!
Bolje olovkama nego metcima! Samo mani onih prijeratnih ukrasnih od pola metra to je varanje :lol: moze se zadati smrtonosan udarac :lol:

Post by location »

Kako su ti Srbi glupi. RS nikada nece izaci iz BiH. Jedini razlog zasto se to nikada nece desiti je zbog Muslimana. Odvojis Srbe i Hrvate ostade u po Evrope saka samih Muslimana. Malo bradati iz Srednjeg Istoka dodju u posjetu ostave svoje klice i eto nekog terorizma. Nebi to htjela Evropa.
Prema tome RS nigdje ne ide, RS ostaje u BiH. Policija mozda nestane kao vojska, ali uvijek ce se voljeti Karadzic vise nego Izetbegovic, to nista ne mjenja.
Mozda nakon 50 godina nece se vise znati gdje pocinje a gdje zavrsava drugi entitet a pogotovo ime entiteta.
BiH je rupa od drzave nece nista promjenuti ako fali ime jednog entiteta. 2 ili 5 entiteta nema veze. Treba napraviti tu rupu da malo bolje izgleda i da se fino zivi.
mr.nice

Post by mr.nice »

location wrote:Kako su ti Srbi glupi. RS nikada nece izaci iz BiH. Jedini razlog zasto se to nikada nece desiti je zbog Muslimana. Odvojis Srbe i Hrvate ostade u po Evrope saka samih Muslimana. Malo bradati iz Srednjeg Istoka dodju u posjetu ostave svoje klice i eto nekog terorizma. Nebi to htjela Evropa.
Prema tome RS nigdje ne ide, RS ostaje u BiH. Policija mozda nestane kao vojska, ali uvijek ce se voljeti Karadzic vise nego Izetbegovic, to nista ne mjenja.
Mozda nakon 50 godina nece se vise znati gdje pocinje a gdje zavrsava drugi entitet a pogotovo ime entiteta.
BiH je rupa od drzave nece nista promjenuti ako fali ime jednog entiteta. 2 ili 5 entiteta nema veze. Treba napraviti tu rupu da malo bolje izgleda i da se fino zivi.
Ti mislis da je 1,5 milion muslimana u BiH veca prijetnja od recimo 8 milona muslimana (Turaka) u njemackoj?
zlatan01

Post by zlatan01 »

mr.nice wrote:e pa to je problem. Ja bih rado volio vidjeti nepristrasnu anketu na reprezentativnom nivuo o "nacionalnim" pitanjima, a onda bi lagano pokazao nasim politicarima da uvide da narod kurac boli za nacionalizmom vec hoce radna mjesta, tacnije hoce evropu.
Ja sam vise puta postavio pitanje o "nacionalnom pitanju". Sustina je u tome sto niko ne zna to definisati. Ili tacnije, sta je to sto nacionalno pitanje u BiH obuhvata, a da vec nije rijeseno ustavom i zakonima? Faktum je da su ljudska i gradjanska prava sira od nacionalnog te ovo posljednje obuhvataju, sto navodi na zakljucak da gradjanska/demokratska drzava po automatizmu ima rijesena nacionalna pitanja, a da obrnuto nije slucaj...
mr.nice

Post by mr.nice »

zlatan01 wrote:
Ja sam vise puta postavio pitanje o "nacionalnom pitanju". Sustina je u tome sto niko ne zna to definisati. Ili tacnije, sta je to sto nacionalno pitanje u BiH obuhvata, a da vec nije rijeseno ustavom i zakonima? Faktum je da su ljudska i gradjanska prava sira od nacionalnog te ovo posljednje obuhvataju, sto navodi na zakljucak da gradjanska/demokratska drzava po automatizmu ima rijesena nacionalna pitanja, a da obrnuto nije slucaj...
Ima nekoliko aspekata sa kojih mozes proucavati "nacionalana" pitanja. Ali najbolje objasnjenje je da ga mozes uporediti sa vitalnim nacionalnim interesom. A iz kojeg razloga. Poslanici u raznim skupstinama ove drzave se pozivaju na vitalni nacionalni interes i stavljaju veto da ne bi ugrozili pripadnike svog naroda. Medjutim to se kod nas upotrjebljavalo za sve i svasta. Tako da bi ja na karju rekao da je nacionalni interes ustvari jedan dobar recept za kriminal!
voajer

Post by voajer »

Sinoc sam malo vrsljao po internetu i pkusavao da nadjem te ankete UNDP-a koje je neko spominjao i onda naletim na neki "krstarica forum".
Tamo gomila likova iz Srbije masta o otcjepljenju RS i vec govore ko da je to gotova stvar. Naravno da nemaju pojma sta se ovdje desava jer sve mjere Srbijanskim nacionalnim mjerama koje su, to vec dobro znamo ako nista iz njihove Skupstine, fasisoidne bez premca u Europi.
Malo sam im objasnio kako stvari stoje, moram priznati uz dozu satisfakcije jer znam da im se ni ovi snovi nece ispuniti (satisfakcije zato sto je od ovakvih latentnih mitomanijaka i krenuo rat i prelio se nama).
Evo teksta mog odgovora:

Pa vi ljudi stvarno niste normalni. Nakon sto su vasi drzavni aparati organizovali i pocinili nevidjene zlocine i izgubili svaki rat u koji su se upustili i pored vojne nadmoci, vi jos uvjek sanjate o nekim dobro smanjenim Velikim Srbijama. Realna situacija je da ako ovako nastavite mozete pobuditi i Vojvodjane da se odcjepe jer sa ovom mitomanskom Srbijom koju vi predstavljate nema nikakvih pomaka u smilu napretka i planiranja normalnog zivota gradjana.
Moracu vas malo spustit na zemlju u vezi Bosne i Hercegovine i dati vam nekoliko temeljnih informacija koje ce vam pomoci da razumijete (ne sanjam o tome da cete i prihvatiti) koliko su te vase fantazije odsanjani snovi.

1. Republica Srpska je entitet unutar Republike Bosne i Hercegovine. Ona u nazivu sadrzi rijec Republika,ali u pravnom smislu ona to nije (jasno formulisano u Dejtonskom sporazumu potpisanom i zapecacenom).
Posto vidim da ne znate sta u pravnom ili drzavotvornom smislu znaci „Entitet“ poducicu vas. Entiten je NISTA. Zbog toga je i izabrana ova formulacija prilikom sklapanja ugovora.

2. Sa pocetkom Europskih i NATO integracija definitivno su okoncani pokusaji prekrajanja granica Bosne i Hercegovine. To znaju i Dodik i gradjani RS, samo vama to jos nije uslo u glavu. Vrijeme je da se navikavate na cinjenicno stanje, velikosrpska idea je dozivila definitivni krah. Posvetitie se svojim zivotima i organizovanju drzave na normalnim osnovma kako bi u buducnosti mogli imati kave takve normalne odnose sa svojim okruzenjem.

3. Nekoliko puta sam se sreo sa tvrdnjama o navodnih 2/3 BiH gradjana koji ne zele opstanak BiH. Te tvrdnje su smijesne i ja bih zamolio nekoga ko ima ovo misljenje da mi obrazlozi na osnovu kojih informacija i proracuna je dosao do te idee. Vasa zelja da bar malim teritorijalnim dobitkom opravdate stotine hiljada mrtvih koji su pali zbog mitomanskih planova vasih vodja nije argumenat, to je emocija.
Ovo ce vas mozda sokirati, ali u svim dosadasnjim anketama koje je proveo UNDP se pokazalo da svega 30-40% gradjana Republike Srpske zeli odvajanje od Bosne i Hercegovine. O procentima unutar Federacije Bosne i Hercegovine necu ni da govorim. HDZ i SDA danas ne predstavljaju ni polovinu Hrvatskih ili Bosnjackih gradjana Bosne i Hercegovine (jasno iz izbornih rezultata) i nemaju nikakav mandat da govore u njihovo ime, kao sto ni SDS nekada ili Dodik danas nemaju mandate da predstavljaju Srpski narod u Bosni i Hercegovini. U svim ovim slucajevima se radi samo o politickim nacionalnim partijama, ne o potparolima svojih naroda.

5. Za sve vas koji huskate taj nesretni narod u RS, pogledajte kartu. Uz napomenu da su devedesete proslost i da danas niko na balkanu nije vise naoruzan kasikama, moram vam dati do znanja da bi bilo kakav ponovni oblik vojne ili paravojne intervencije na teritorij BiH od strane vase drzave zavrsio brzo i neslavno. S druge strane bi se svaki pokusaj odvajanja BiH teritorije koji je izvan zakonskih okvira od strane grupa i pojedinaca unutar BiH (dakle pobuna) takodje zavrsio brzo i neslavno. Ovako nesto bi vjerovatno i ubrzalo proces konacnog izlaska iz status quo i omogucilo Bosni i Hercegovini da sprovede neophodne ustavne i regionalne reforme u vrlo kratkom roku.
Medjutim s obzirom na vjerovatne ljudske zrtve pri takvom jednom scanariu, sreca ja da niko u Bosni i Hercegovini vise ne razmislja o rjesavanju situacije van okvira zakona ili silom.
A cinjenica stoji da je bilo kakva secesija djela teritorije u Bosni i Hercegovini unutar zakonskih okvira nemoguca, jer jednostavno ne postoje zakonske uredbe koje bi tako nesto dozvolile (takodje Dejtonski sporazum, potpisan i zapecacen).

Zato prestanite sa rezanjem, za razliku od prije deceniju i po dans izgledate smijesni.

Ako vas bas interesuje o cemu se radi u vezi posljednjih politickih nesuglasica, sprema se novi u stav i reforma policiskih snaga (uslov za napredak procesa pridruzivanja EU). Dobar dio politickih snaga u BiH pokusava da ukine Entitete i da regionalnu podjelu primjeni na nenacionalnom principu te da objedini policiju i jos neke elemente unutar drzave. Reforma vojske u tom smislu se vec desila. Sta to znaci slikovito govori cinjenica da je jedan od tri Predsjednika Predsjednistva BiH Zeljko Komsic, inace istaknuti borac Armije BiH u ratu i dobitnik ordena Zlatni Ljljan u svom svojstvu Vrhovnog Komadanta Oruzanih Snaga prije nekoliko dana postrojio jedinice Vojske u Banjaluci.
Dodik se pokusava suprotstaviti i ocuvati entitete jer bi njihovim ukidanjem povratak izbjeglih lica bio ubrzan sto bi danasnju Republiku Srpsku dovelo u velike probleme, ako nista a ono na sektoru stambene politike. Naravno da bi se potegla i druga pitanja i da bi u politickom zivotu drzave elemenat nacionalnih stranaka i zaplasivanje ljudi onim drugim naglo izgubio na znacaju.
Dakle legitimna politicka borba.

PS
Nema smisla da mi replicirate na ovaj text, slucajno sam nasao vas forum i spontano odlucio da vas edukujem. Nemam namjeru da se vracam i diskutujem.

U zadnje vrijeme sve cesce koristim webatack kao sredstvo uhavizavanja manijaka. Ima neke satisfakcije u arogantnom ocitavanju lekcija, po reakcijama koje sam do sada primio, uglavnom il totalno zapjene il usute ko bubice.
Last edited by voajer on 15/05/2007 12:29, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Republika Bosna i Hercegovina je, na zalost, ukinuta Dejtonskim sporazumom.
mr.nice

Post by mr.nice »

glavna poenta je da se sve rijesi politickim putem, pa koliko god to trajalo jer ne vrijedi vise izgubiti niti jedan zivot zbog necijih ideja!
voajer

Post by voajer »

Bice novi ustav.
Koliko ce to potrajati je tesko ocjeniti, ali je ishod izvjesan. Dejton je svakako i sluzio samo kao sredstvo za prestanak ubijanja i moramo priznati da je odradio dobar posao.

Situacija u Europi i nasem komsiluku se takodje promjenila i cini mi se nabolje s nase tacke gledista.
1. Europski put je zacrtan kod svih drzava Balkana i on ne dozvoljava nikakve napade na integritet susjeda
2. Hrvatska je odavno i definitivno napustila podjelu Bosne
3. U Srbiji je rascjep u drustvu ogroman a zelja za boljim zivotom nakon nekoliko godina relativnog blagostanja nece dozvoliti dovodjenje te zemlje u izolaciju bez ozbiljnih unutrasnjih sukoba
4. MZ jos uvjek jase svog konja koji nama ipak ide na ruku s obzirom na nesposobnost domacih politicara- kavi su dobra nam je drzava. A ako pogledas i rezultate zadnjih izbora, gola nacionalna retorika je definitivno ustupila prostor malo pragmaticnijim pogledima na buducnost. Nema razloga da se taj trend ne nastavi i ne ojaca.
voajer

Post by voajer »

_BosanaC wrote:Republika Bosna i Hercegovina je, na zalost, ukinuta Dejtonskim sporazumom.
Heh, dobro si :?
U mojoj galvi medjutim nije
zlatan01

Post by zlatan01 »

voajer wrote:
_BosanaC wrote:Republika Bosna i Hercegovina je, na zalost, ukinuta Dejtonskim sporazumom.
Heh, dobro si :?
U mojoj galvi medjutim nije
http://www.youtube.com/watch?v=VMu3R9vFirw
Pozdrav domovini!
Sensei

Post by Sensei »

Pincom.info > Bosna i Hercegovina
15.5.2007. 12:35

Croatia Libertas najavila proglašenje Hrvatske republike Herceg Bosne
Iz ove organizacije ističu kako jedini oblik zaštite konstitutivnosti i ustavnopravnosti bh Hrvata predstavlja okvir koji imaju i druga dva naroda u BiH, odnosno Hrvatska Republika Herceg-Bosna.

MOSTAR - Povodom najave nevladine organizacije "Srpski narodni pokret - Izbor je naš" i Skupštine Kosova kako će proglasiti neovisnost, Croatia Libertas najavljuje da će prema svim hrvatskim i međunarodnim političkim institucijama uputiti legitimni i legalni zahtjev za proglašavanje hrvatskog entiteta Herceg-Bosne ili visokog stupnja autonomije za Hrvate unutar BiH.

Prema Povelji Ujedinjenih naroda o pravu konstitutivnih naroda na samoodređenje, Hrvati u BiH imaju puno pravo na samoopredjeljenje na način na koji to sami odluče. Svako zabranjivanje ovoga prava koje je osigurano od strane brojnih međunarodnih institucija i UN-a, predstavlja kršenje međunarodnih preuzetih prava, obveza i zakona za što se mogu snositi posljedice pred međunarodnim sudovima, navodi se u priopćenju Croatia Libertasa.

Iz ove organizacije ističu kako jedini oblik zaštite konstitutivnosti i ustavnopravnosti bh Hrvata predstavlja okvir koji imaju i druga dva naroda u BiH, odnosno Hrvatska Republika Herceg-Bosna. Građani Kosova nisu konstitutivan narod već nacionalna manjina u okviru druge države, a bh Hrvati ne žele oduzimati pravo ostalim konstitutivnim narodima u BiH da iskoriste pravo na samoopredjeljenje i samoodređenje na način na koji sami odluče.

Croatia Libertas pozivamo sve hrvatske političare da se politički žrtvuju za povijesni i društveni opstanak svoga naroda, suprotstave se asimilaciji i stvaranju ''bosanske nacije'' te maksimalno iskoriste mehanizme međunarodnog prava te postanu dio „slavne povijesti hrvatskog naroda od stoljeća sedmog do svjetlije budućnosti u zajednici Europske Unije kao konstitutivan i nerazdvojan dio“.

15.7.2007.
Pincom.info
cyprus

Post by cyprus »

zlatan01 wrote: http://www.youtube.com/watch?v=VMu3R9vFirw
Pozdrav domovini!
Ko je pravio ovaj spot? Pa sve džamije. Čovjek bi reko Bosna Džamahirija.

No, da se vratim temi. Republika Srpska je sastavni dio BiH i oni mogu samo sanjati da će se izdvojit, nije političkim, a još manje vojnim putem. Ovo skupljanje potpisa i osnivanje sabora oni mogu okačit mačku o rep. Jedino što RS može dovest do nezavisnosti, jesu političari iz FBiH (prije svega Silajdžić i oni nalik njemu). Pa ni Kosovo ne dobija nezavisnost zahvaljujući ni Čekuu, ni Tačiju, ni Rugovi, nego Miloševiću i sličnima.

P.S. Postoji li kakav zakon koji krivično goni nositelje ovakvih separacinoističkih ideja? Ako ne, trebo bi bit.
dripac

Post by dripac »

Ma jok, Haris će ukinuti RS. JEBEM LI MU MAMU U P....U. Sad me i banujte ukoliko tako treba.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

voajer, za undpove ankete otidji na http://www.undp.ba pa potrazi Publications i nadji Early Warning System izvjestaje u pdf formatu.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

dripac wrote:Ma jok, Haris će ukinuti RS. JEBEM LI MU MAMU U P....U. Sad me i banujte ukoliko tako treba.
http://www.sarajevo-x.com/forum/uslovi.html

:oops:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Ako Kosovo proglasi nezavisnost..proglasice i oni u rs-u :roll:

Sad se postavlja pitanje..a sta ako se Kosovo ne osamostali...znaci li to da ce ideolozi velike Srbije u BIH odustati od podjele BIH ,ukinuti diskriminaciju i rezultate rata :roll:
cyprus

Post by cyprus »

zavrzlama wrote:Ako Kosovo proglasi nezavisnost..proglasice i oni u rs-u :roll:

Sad se postavlja pitanje..a sta ako se Kosovo ne osamostali...znaci li to da ce ideolozi velike Srbije u BIH odustati od podjele BIH ,ukinuti diskriminaciju i rezultate rata :roll:
Good question :roll:
prleitihi

Post by prleitihi »

rs se ne može osamostaliti..to je činjenica..ali..ALI..sad jedna hipotetika..ukoliko bi se osamostalila..ukoliko bi postala međunarodno pravni subjekt..ono što bi ostalo od bosne..koja bi također bila međunarodno pravni subjekt..bi podiglo tužbu za genocid pred sudom pravde u haagu..koja bi prošla bez ikakavih problema..jer je u presudi u sporu protiv srbije jasno rečeno da je genocid bio u srebrenici..koja je u satstavu rs-a..i koju dodik..naravno..ne da..da postoje šanse za otcjepljenje rs-a..dodik bi se riješio vrućeg kromopira..tj. srebrenice!
Šandor

Post by Šandor »

prleitihi wrote:rs se ne može osamostaliti..to je činjenica..ali..ALI..sad jedna hipotetika..ukoliko bi se osamostalila..ukoliko bi postala međunarodno pravni subjekt..ono što bi ostalo od bosne..koja bi također bila međunarodno pravni subjekt..bi podiglo tužbu za genocid pred sudom pravde u haagu..koja bi prošla bez ikakavih problema..jer je u presudi u sporu protiv srbije jasno rečeno da je genocid bio u srebrenici..koja je u satstavu rs-a..i koju dodik..naravno..ne da..da postoje šanse za otcjepljenje rs-a..dodik bi se riješio vrućeg kromopira..tj. srebrenice!
RS će se osamostaliti kad bude u stanju da nas napadne. Kad ih optužimo proces će trajati barem 10 godina. Do tada će nestat ili nas ili njih kao međunarodno pravnog subjekta.

Presuda od 26. februara samo je povećala šanse za novi rat. Jednog dana.

Mi smo tu jebena stranka kako god okreneš. Sigurno je da će nas opet napasti. Isto tako je sigurnoo da će nam ga Evropa opet zabit zguza.
prleitihi

Post by prleitihi »

Šandor wrote:
prleitihi wrote:rs se ne može osamostaliti..to je činjenica..ali..ALI..sad jedna hipotetika..ukoliko bi se osamostalila..ukoliko bi postala međunarodno pravni subjekt..ono što bi ostalo od bosne..koja bi također bila međunarodno pravni subjekt..bi podiglo tužbu za genocid pred sudom pravde u haagu..koja bi prošla bez ikakavih problema..jer je u presudi u sporu protiv srbije jasno rečeno da je genocid bio u srebrenici..koja je u satstavu rs-a..i koju dodik..naravno..ne da..da postoje šanse za otcjepljenje rs-a..dodik bi se riješio vrućeg kromopira..tj. srebrenice!
RS će se osamostaliti kad bude u stanju da nas napadne. Kad ih optužimo proces će trajati barem 10 godina. Do tada će nestat ili nas ili njih kao međunarodno pravnog subjekta.

Presuda od 6. februara samo je povećala šanse za novi rat. Jednog dana.

Mi smo tu jebena stranka kako god okreneš. Sigurno je da će nas opet napasti. Isto tako je sigurnoo da će nam ga Evropa opet zabit zguza.
jedino je sigurno da ti lupaš nebuloze!
kucuk

Post by kucuk »

Svaki prijedlog koji sam do sada vidio je bolji od entiteta. Ovako se stvarno ne moze dalje. RS nije zvanicno drzava ali nezvanicno jeste. Niko je zvanicno ne priznaje a nezvanicno svi. U ovakvom drzavnom uredjenju reforma vojske je za neke velika stvar a ja opet mislim da je to samo formalnost. Isto ce tako biti i sa policijom. I sa svim drugim reformama koje Dodik moze da povuce kad hoce. Treba traziti trajno rjesenje.
Post Reply