Izbor fakultet ili posao ? pomoc

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
HusooBoss

#26 Re: Izbor fakultet ili posao ? pomoc

Post by HusooBoss »

hvala svima na odgovorima...

sad ne znam za moju struku (med.sestra/tehnicar) kako to ide po njemackoj/austriji...
moon_walker_90

#27 Re: Izbor fakultet ili posao ? pomoc

Post by moon_walker_90 »

Po mom skromnom misljenju,nazalost,idi vani...jer zašto? Kod nas je uvijek prica da se zavrsi faks,sto bi se zavrsavao faks? Ne mogu svi biti fakultetlije...neko mora biti i tehničar,bravar,tokar,svejedno,zanatlija,samo sto je kod nas i fakultetski posao malo placen,a vani je i tehnicarski posao sasvim solidno placen.Ne cvjetaju ruze nigdje,i treba dosta truda,napora i odricanja,ali vani makar imas sanse da napredujes,i da pristojno zivis.
Avetinho

#28 Re: Izbor fakultet ili posao ? pomoc

Post by Avetinho »

Fakultet.
Klitemnestraaa

#29 Re: Izbor fakultet ili posao ? pomoc

Post by Klitemnestraaa »

moon_walker_90 wrote:Po mom skromnom misljenju,nazalost,idi vani...jer zašto? Kod nas je uvijek prica da se zavrsi faks,sto bi se zavrsavao faks? Ne mogu svi biti fakultetlije...neko mora biti i tehničar,bravar,tokar,svejedno,zanatlija,samo sto je kod nas i fakultetski posao malo placen,a vani je i tehnicarski posao sasvim solidno placen.Ne cvjetaju ruze nigdje,i treba dosta truda,napora i odricanja,ali vani makar imas sanse da napredujes,i da pristojno zivis.
Ne znam zašto svi generalizujemo i stavljamo sve u isti koš, možda je autor supertalent i ako upiše faks bude najbolji student i pravo dobre prođe. Ja bih rekla, sve je to generalno, ovisi od autora, ako upisuje da ima papir onda bih se složila s postom iznad, radi bilo šta u čemu ćeš biti najbolji, pa makar bravar, jer svih zanimanja treba, a samo najbolji prolaze. Ako imaš motivaciju, želju za radom i potencijala, onda upisuj fakultet. Ali imaj u vidu da onda rasturaš faks, nemoj samo biti prosječni student, prosjek nigdje ne prolazi.

A bitw može se i u BiH jako lijepo proći, znam ih masu koji su super karijeru ovdje izgradili, bez babe, stranke, već sve sami, tako da... :D
Ali kad već imaš planove vani, gledaj da budeš najbolji, a do tebe je da procijeniš najbolji u čemu.
HusooBoss

#30 Re: Izbor fakultet ili posao ? pomoc

Post by HusooBoss »

ma kakav supertalent hahahahhahhahaha

:-D :D nisam navikao da ucim po 5-8-10 sati dnevno...
Post Reply