hvala svima na odgovorima...
sad ne znam za moju struku (med.sestra/tehnicar) kako to ide po njemackoj/austriji...
Izbor fakultet ili posao ? pomoc
- moon_walker_90
#27 Re: Izbor fakultet ili posao ? pomoc
Po mom skromnom misljenju,nazalost,idi vani...jer zašto? Kod nas je uvijek prica da se zavrsi faks,sto bi se zavrsavao faks? Ne mogu svi biti fakultetlije...neko mora biti i tehničar,bravar,tokar,svejedno,zanatlija,samo sto je kod nas i fakultetski posao malo placen,a vani je i tehnicarski posao sasvim solidno placen.Ne cvjetaju ruze nigdje,i treba dosta truda,napora i odricanja,ali vani makar imas sanse da napredujes,i da pristojno zivis.
-
Avetinho
#28 Re: Izbor fakultet ili posao ? pomoc
Fakultet.
-
Klitemnestraaa
#29 Re: Izbor fakultet ili posao ? pomoc
Ne znam zašto svi generalizujemo i stavljamo sve u isti koš, možda je autor supertalent i ako upiše faks bude najbolji student i pravo dobre prođe. Ja bih rekla, sve je to generalno, ovisi od autora, ako upisuje da ima papir onda bih se složila s postom iznad, radi bilo šta u čemu ćeš biti najbolji, pa makar bravar, jer svih zanimanja treba, a samo najbolji prolaze. Ako imaš motivaciju, želju za radom i potencijala, onda upisuj fakultet. Ali imaj u vidu da onda rasturaš faks, nemoj samo biti prosječni student, prosjek nigdje ne prolazi.moon_walker_90 wrote:Po mom skromnom misljenju,nazalost,idi vani...jer zašto? Kod nas je uvijek prica da se zavrsi faks,sto bi se zavrsavao faks? Ne mogu svi biti fakultetlije...neko mora biti i tehničar,bravar,tokar,svejedno,zanatlija,samo sto je kod nas i fakultetski posao malo placen,a vani je i tehnicarski posao sasvim solidno placen.Ne cvjetaju ruze nigdje,i treba dosta truda,napora i odricanja,ali vani makar imas sanse da napredujes,i da pristojno zivis.
A bitw može se i u BiH jako lijepo proći, znam ih masu koji su super karijeru ovdje izgradili, bez babe, stranke, već sve sami, tako da...
Ali kad već imaš planove vani, gledaj da budeš najbolji, a do tebe je da procijeniš najbolji u čemu.
-
HusooBoss
#30 Re: Izbor fakultet ili posao ? pomoc
ma kakav supertalent hahahahhahhahaha
nisam navikao da ucim po 5-8-10 sati dnevno...