Njemačka ima najbolji natalitet od 2002 godine.Biene Maya wrote: Oni ce svi u Njemackoj zavrsiti, (najvjerovatnije je to dogovor izmedju Njemacke i Turske). Te sve izbjeglice su bile u Turskoj, a Njemackoj je potrebno jos u ovoj godini oko milion radnika samo za njemacke zeljeznice.
A ukupno Njemackoj treba nekoliko miliona radnika. Njemacka ima 20 miliona samo penzionera, a natalitet nula.
Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- Leons
#726 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- fosna2014
#727 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
750.000 izbjeglica se ocekuje ove godine u Njemackoj.
- animals
#728 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Vic godine...Biene Maya wrote:Oni ce svi u Njemackoj zavrsiti, (najvjerovatnije je to dogovor izmedju Njemacke i Turske). Te sve izbjeglice su bile u Turskoj, a Njemackoj je potrebno jos u ovoj godini oko milion radnika samo za njemacke zeljeznice.LARVA wrote:Teško je to pitanje. I Italija i Španija su im tu pred nosom. Čak i Švicarska i Francuska.JohnnyS wrote:Meni još nije jasno kako da se nitko od tih migranata ne zaputi u Rusiju, evo čitam Putinčad to teče med i mlijeko, jedina država na svijetu koja ne mora ovisiti o ikome, kako to da je i izbjeglice zaobilaze?
Ali koga god su pitali, viče Njemačka, Švedska, Engleska.
A ukupno Njemackoj treba nekoliko miliona radnika. Njemacka ima 20 miliona samo penzionera, a natalitet nula.
-
Bodkin
#729 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Dakle nekoliko pitanja.
Koliko mislite da evropa treba primiti inigranata (jer ovo ocito nisu izbjeglice)? 100k? 200? Milion? Cijeli bliski istok i pola afrike?
Zasto se spominje libija kad je to bilo oslobadjanje od diktatora? Ima jos tema na forumu i moze se vidjeti euforija. Imaju snimci gdje se vidi euforija ljudi sto je skinut diktator gadafi. Ne kontam kako je to argument za bilo sta. isto je i sa sirijom. Assadista i ostali nazivi sigurno znace da asad treba da ide. Diktator je i siriju treba osloboditi.
Da li bi ostale zemlje svijeta osim evrope trebale primiti nekoga? Ako ne mogu zbog daljine, da li bi trebali uplatiti kes makedoniji ili mozda godisnje placati zemljama koje prime izbjeglice?
Toliko. Hvala.
Koliko mislite da evropa treba primiti inigranata (jer ovo ocito nisu izbjeglice)? 100k? 200? Milion? Cijeli bliski istok i pola afrike?
Zasto se spominje libija kad je to bilo oslobadjanje od diktatora? Ima jos tema na forumu i moze se vidjeti euforija. Imaju snimci gdje se vidi euforija ljudi sto je skinut diktator gadafi. Ne kontam kako je to argument za bilo sta. isto je i sa sirijom. Assadista i ostali nazivi sigurno znace da asad treba da ide. Diktator je i siriju treba osloboditi.
Da li bi ostale zemlje svijeta osim evrope trebale primiti nekoga? Ako ne mogu zbog daljine, da li bi trebali uplatiti kes makedoniji ili mozda godisnje placati zemljama koje prime izbjeglice?
Toliko. Hvala.
- Drvosjeca iz Dejcica
#730 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
I jopet Njemačka, fakat naklon do poda.
Građani Hallea organizovali zajednički doručak s izbjeglicama
http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /150822033
Građani Hallea organizovali zajednički doručak s izbjeglicama
http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /150822033
- pirmin
#731 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Svakog ko hoce da dodje. Love ima na sve strane, samo vidi koliko se ulaze u ratove.Bodkin wrote: Koliko mislite da evropa treba primiti inigranata (jer ovo ocito nisu izbjeglice)? 100k? 200? Milion? Cijeli bliski istok i pola afrike?
A druga stvar, dovoljno se stara kurva i bogatila na racun drugih. Vrijeme je da se malo balansira stanje.
Kad je mogla primiti mene kao izbjeglicu sto ne bi i tamo nekog iz Afrike.
To ja nesto bolji, vrijedniji?
-
dječak sa šibicama
#732 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
A sto su Sirijci bolji od nas, pa ce nasih 50.000 vratiti, a Sirijce primiti.
Jer je u Siriji rat?
Jebes ovaj mir koji mi imamo.
Jer je u Siriji rat?
- Drvosjeca iz Dejcica
#733 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ništa onda treba reći našim da ponovo zarokaju pa će ovih 50.000 ostati.dječak sa šibicama wrote:A sto su Sirijci bolji od nas, pa ce nasih 50.000 vratiti, a Sirijce primiti.
Jer je u Siriji rat?
- It_is_a_Leclerc
#734 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Situacija na makedonskoj granici je tragična.
Gledam transparent - "Please, just kids".
Pa prestrašno.
Pa prestrašno.
-
LARVA
#735 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Naše izbjeglice su u otišle u Švedsku prije 20 godina.pirmin wrote:Svakog ko hoce da dodje. Love ima na sve strane, samo vidi koliko se ulaze u ratove.Bodkin wrote: Koliko mislite da evropa treba primiti inigranata (jer ovo ocito nisu izbjeglice)? 100k? 200? Milion? Cijeli bliski istok i pola afrike?
A druga stvar, dovoljno se stara kurva i bogatila na racun drugih. Vrijeme je da se malo balansira stanje.
Pitanje.
Zašto je broj silovanja u Švedskoj eskalirao u posljednjih 10 godina? + kriminal.
- animals
#736 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ako Njemackoj treba radnika , onda mozda im treba samo jeftina radna snaga..
pa ako im treba radnika , sto ima toliko nezaposleni..
zato sto veliki koncerni trebaju jeftinu radnu snagu, ..
imaju gotovo 3 miliona nezaposleni, i sad eto iz Sirije stize kvalifikovana radna snaga..
pa ako im treba radnika , sto ima toliko nezaposleni..
zato sto veliki koncerni trebaju jeftinu radnu snagu, ..
imaju gotovo 3 miliona nezaposleni, i sad eto iz Sirije stize kvalifikovana radna snaga..
- Drvosjeca iz Dejcica
#737 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ne poklapa ti se računica, odnosno u minusu si 10 godina. Zašto odmah nije eskalirao broj delikvencije ako je do naših izbjeglica već tek kroz 20 godina. Mislim ne možeš opet sve izbjeglice bilo naše ili druge stavljati sve u isti koš, nisu svi kriminalci, lopovi i ljudi koji iskorištavaju sistem.LARVA wrote:Naše izbjeglice su u otišle u Švedsku prije 20 godina.pirmin wrote:Svakog ko hoce da dodje. Love ima na sve strane, samo vidi koliko se ulaze u ratove.Bodkin wrote: Koliko mislite da evropa treba primiti inigranata (jer ovo ocito nisu izbjeglice)? 100k? 200? Milion? Cijeli bliski istok i pola afrike?
Pitanje.
Zašto je broj silovanja u Švedskoj eskalirao u posljednjih 10 godina? + kriminal.
- animals
#738 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Strasno je da neko organizovano salje ove izbjeglice za Evropu..It_is_a_Leclerc wrote:Situacija na makedonskoj granici je tragična.
Pa prestrašno.
kako to da je odjednom krenula sva ta masa izbjeglica..
- Drvosjeca iz Dejcica
#739 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Teorija zavjere protiv jadne Evrope.animals wrote:Strasno je da neko organizovano salje ove izbjeglice za Evropu..It_is_a_Leclerc wrote:Situacija na makedonskoj granici je tragična.
Pa prestrašno.
- pirmin
#740 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Svako zito ima kukolja.LARVA wrote:Naše izbjeglice su u otišle u Švedsku prije 20 godina.pirmin wrote:Svakog ko hoce da dodje. Love ima na sve strane, samo vidi koliko se ulaze u ratove.Bodkin wrote: Koliko mislite da evropa treba primiti inigranata (jer ovo ocito nisu izbjeglice)? 100k? 200? Milion? Cijeli bliski istok i pola afrike?
Pitanje.
Koliko je pedofila medju Svedima?
Bolest nema naciju, momce!
- animals
#741 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nije teorija zavjere..objasni odkud odjedanput tolika navala..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Teorija zavjere protiv jadne Evrope.animals wrote:Strasno je da neko organizovano salje ove izbjeglice za Evropu..It_is_a_Leclerc wrote:Situacija na makedonskoj granici je tragična.
Pa prestrašno.
a rat u Siriji traje vec duze vremena..
-
Biene Maya
#742 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ja sam prosle godine slusala vijesti da u 2015 odlazi oko jedan milion u penziju, a nejmaju zamjenu.LARVA wrote:Moguće je. Na ARDu prije sat vremena kažu. Oko 70% izbjeglica je fakultetski obrazovano. I iznenađujuće je koliko dobro poznaju njemački jezik.Biene Maya wrote:Oni ce svi u Njemackoj zavrsiti, (najvjerovatnije je to dogovor izmedju Njemacke i Turske). Te sve izbjeglice su bile u Turskoj, a Njemackoj je potrebno jos u ovoj godini oko milion radnika samo za njemacke zeljeznice.LARVA wrote:Teško je to pitanje. I Italija i Španija su im tu pred nosom. Čak i Švicarska i Francuska.
Ali koga god su pitali, viče Njemačka, Švedska, Engleska.
Imat tu istine.
A gledala sam prije nekoliko dana na N24 da svi visoko obrazovani dobijaju trajni boravak.
-
nemesisx
#743 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ogromni zid sagraditi i mirno sve. Neka idu bracama u Saudijsku Arabiju.
- Man of steel
#744 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Arapi svojim mentalitetom, kulturom, tradicijom, običajima i mnogim drugim stvarima nemaju šta tražiti u Evropi.
Napradna sekularna zapadna civilizacija je svoju velikodušnost do sada pokazala mnogo puta kada su svoje granice otvarale i pod svoje okrilje primale ugrožene i unesrećene iz raznih dijelova svijeta pa i Bosne.
Tome bi se konačno trebalo stati u kraj odjebavajući lažnu političku korektnost i jasno reći da ovi nesretni ljudi nemaju šta raditi u Evropi.
Eno im bogatih arapskih država koje uživaju u blagodatima šerijata pa nek se one staraju o njima.
Djeci, ženama i onim najugroženijim treba pomoći svakako, ali dugoročno gledano je nikome od njih ne bi dozvolio ulazak u svoju zemlju.
Napradna sekularna zapadna civilizacija je svoju velikodušnost do sada pokazala mnogo puta kada su svoje granice otvarale i pod svoje okrilje primale ugrožene i unesrećene iz raznih dijelova svijeta pa i Bosne.
Tome bi se konačno trebalo stati u kraj odjebavajući lažnu političku korektnost i jasno reći da ovi nesretni ljudi nemaju šta raditi u Evropi.
Eno im bogatih arapskih država koje uživaju u blagodatima šerijata pa nek se one staraju o njima.
Djeci, ženama i onim najugroženijim treba pomoći svakako, ali dugoročno gledano je nikome od njih ne bi dozvolio ulazak u svoju zemlju.
- Arteta
#745 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nije to teorija zavjere jer nema ama bas nikakve logike da izbjeglice bas sada dolaze u petoj godini rata, negdje je bio propust.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Teorija zavjere protiv jadne Evrope.animals wrote:Strasno je da neko organizovano salje ove izbjeglice za Evropu..It_is_a_Leclerc wrote:Situacija na makedonskoj granici je tragična.
Pa prestrašno.
- JohnnyS
#746 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Možda ima puno muškaraca među izbjeglicama jer su i Sirijci čuli ovog našeg eksperta koji kaže da ne smije žena sama preko 70 kilometara...
-
jastuk1
#747 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Evo migranti zaobišli kordon i ušli u Makedoniju pretpostavljam neregistrovani...
-
Biene Maya
#748 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Teško je to pitanje. I Italija i Španija su im tu pred nosom. Čak i Švicarska i Francuska.
Ali koga god su pitali, viče Njemačka, Švedska, Engleska.[/quote]
Oni ce svi u Njemackoj zavrsiti, (najvjerovatnije je to dogovor izmedju Njemacke i Turske). Te sve izbjeglice su bile u Turskoj, a Njemackoj je potrebno jos u ovoj godini oko milion radnika samo za njemacke zeljeznice.
A ukupno Njemackoj treba nekoliko miliona radnika. Njemacka ima 20 miliona samo penzionera, a natalitet nula.[/quote]
Vic godine...
[/quote]
Mozda je za tebe " VIC GODINE", ali za mene nije. Ja sam u Njemackoj duplo duze nego sto sam zivjela u svojoj
zemlji do 1992. godine, a dnevno pratim sva zbivanja!!! Ponavljam jos jednom: " Njemackoj treba nekoliko
miliona radnika"!
Ali koga god su pitali, viče Njemačka, Švedska, Engleska.[/quote]
Oni ce svi u Njemackoj zavrsiti, (najvjerovatnije je to dogovor izmedju Njemacke i Turske). Te sve izbjeglice su bile u Turskoj, a Njemackoj je potrebno jos u ovoj godini oko milion radnika samo za njemacke zeljeznice.
A ukupno Njemackoj treba nekoliko miliona radnika. Njemacka ima 20 miliona samo penzionera, a natalitet nula.[/quote]
Vic godine...
Mozda je za tebe " VIC GODINE", ali za mene nije. Ja sam u Njemackoj duplo duze nego sto sam zivjela u svojoj
zemlji do 1992. godine, a dnevno pratim sva zbivanja!!! Ponavljam jos jednom: " Njemackoj treba nekoliko
miliona radnika"!
-
Hendrix
#749 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Prije tačno 23 godine, i ja sam ovako sa majkom i sestrom koja je tada imala 6 mjeseci prespavao noć u parku u Splitu, imali 2 torbe i kolica za bebu, tražili slobodno mjesto u izbjegličkim kampovima.
Za razliku od ovih ljudi, mi smo imali ''sreće'' da dobijemo mjesto sa još jednom familijom u šatoru.
Na stranu sve teorije zavjere, ne mogu da vjerujem kakvih ljudi kod nas ima, pogotovo na forumu, zidove bi pravili, tjeralo sve da slučajno ko ne uđe jerbo mi smo ovde ideala, nemoj koja izbjeglica i kod nas da završi, još nam samo to fali...
Na stranu sve teorije zavjere, ne mogu da vjerujem kakvih ljudi kod nas ima, pogotovo na forumu, zidove bi pravili, tjeralo sve da slučajno ko ne uđe jerbo mi smo ovde ideala, nemoj koja izbjeglica i kod nas da završi, još nam samo to fali...
-
nemesisx
#750 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ti bi da primas izbjeglice da se brines o njima? How noble, samo stvar je sto smo 5-ta po redu najsiromasnija zemlja u Evropi, kako da se pomogne? I pored toga, mi nemamo nikakvih socijalnih slucajeva, nego moramo dovoditi iz Sirije?Hendrix wrote:Prije tačno 23 godine, i ja sam ovako sa majkom i sestrom koja je tada imala 6 mjeseci prespavao noć u parku u Splitu, imali 2 torbe i kolica za bebu, tražili slobodno mjesto u izbjegličkim kampovima.Za razliku od ovih ljudi, mi smo imali ''sreće'' da dobijemo mjesto sa još jednom familijom u šatoru.
Sreca nasa pa ce nas zaobici, jer ovdje nema nista besplatno, zato se i toliko trude pobjeci u Njemacku, Svedsku itd.
Multikultura ne funkcionise. Gdje god su imigranti iz bliskog istoka dosli, povecao se kriminal.
Neka hvala.
https://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_and_crime