gospodja profiterka wrote:Druge nema, osim vraćati pare. A pare su pojele orbanoidne narodne vođe i njihovi jarani koji danas dižu zidove i raspoređuju vojsku u domoljubnom zanosu. Ne kontate vi ništa.
A ja te smatrao ozbiljnom forumasicom
gospodja profiterka wrote:Druge nema, osim vraćati pare. A pare su pojele orbanoidne narodne vođe i njihovi jarani koji danas dižu zidove i raspoređuju vojsku u domoljubnom zanosu. Ne kontate vi ništa.
Ma nisu Madjari cigani, to su Rumunironnie wrote:Sve je to "igra". Mađari su 1991. prvi naoružali Hrvate i primili hrvatske izbjeglice kad je počela jugočetnička agresija. Krv nije voda.topcam wrote:Madjari razoruzali Hrvatske policajce "kvazi zarobili". Zategnuti odnosi dvije drzave.
Moj DonVito, ti kontaš a ti samo znaš Njemački, šta li? Ali na takvu arogantnost sa tvoje strane sam navikao zato lijepo pročitaj ponovo članak ili nađi da ti ga neko prevede kako treba. Do tada ne izlazi iz rupe.don vito wrote:Uputili su mu "protestnu notu" zbog zavrsetka zida prema SrbijiDrvosjeca iz Dejcica wrote: Utjeraće švabo Orbana i Orbane u red.Tako i treba, sa fašistima nema lijepo.
![]()
Jos nisu stigli uputiti "protestnu notu" zbog pocetka radova na zidu prema Hrvatskoj![]()
Friska vecerasnja vijest od prije dva sata: Svabo poslao "pojacanje" Orbanu na Horgos
http://www.focus.de/politik/deutschland ... 58130.html
Innenministerium bestätigt
Deutsche Polizisten im umkämpften Grenzgebiet in Ungarn im Einsatz
Ne znam otkud ti to.don vito wrote:gospodja profiterka wrote:Druge nema, osim vraćati pare. A pare su pojele orbanoidne narodne vođe i njihovi jarani koji danas dižu zidove i raspoređuju vojsku u domoljubnom zanosu. Ne kontate vi ništa.![]()
Ne kontam te..jel to tebi zao sto nisi mogla na zapad,gospodja profiterka wrote:Podcjenjujes nase ljude a izdizes Sirijce..
odi malo na zapad, pa pogledaj..nasi su ljudi izmislili svijet za njih...![]()
![]()
![]()
Pa bolan... pa boni... Pa nije vam prije dolazio cvijet sirijskog društva, već siroti gastarbajteri. Baš kao što se ne mogu porediti naši gastosi iz 60-ih i 70-ih sa komunističkom elitom koja je avionima odlepršala u bolje sutra tokom rata i neposredno nakon.
Sad ćete vidjeti kako Musa dere jarca.
Pa ti svaku diskusiju sa forumašem kojeg ne možeš argumentovano pobiti u dijalogu malo, malo, pa svedeš na lično prepucavaje. Kako si ono rekao za mene, smatrao si me ozbiljnijim forumašem, evo sada i Profiterka...ima li osim tebe iko ozbiljan ovdje?don vito wrote:gospodja profiterka wrote:Druge nema, osim vraćati pare. A pare su pojele orbanoidne narodne vođe i njihovi jarani koji danas dižu zidove i raspoređuju vojsku u domoljubnom zanosu. Ne kontate vi ništa.![]()
Merkel: Zadržite izbjeglice neko vrijeme;
Ja ne razumijem kako vi iz BIH, znate kako ljudi disu na zapadu..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa ti svaku diskusiju sa forumašem kojeg ne možeš argumentovano pobiti u dijalogu malo, malo, pa svedeš na lično prepucavaje. Kako si ono rekao za mene, smatrao si me ozbiljnijim forumašem, evo sada i Profiterka...ima li osim tebe iko ozbiljan ovdje?don vito wrote:gospodja profiterka wrote:Druge nema, osim vraćati pare. A pare su pojele orbanoidne narodne vođe i njihovi jarani koji danas dižu zidove i raspoređuju vojsku u domoljubnom zanosu. Ne kontate vi ništa.![]()
don vito wrote:DDR-fizicarka ne moze prisiliti ni najmladju clanicu EU, a ima ambiciju da dovede u red pola Evrope![]()
Milanović: Ne možemo!
Ovo prenose svi relevantni njemacki mediji
Koga briga kako "dišu" ljudi na zapadu, istoku, sjeveru ili jugu? Pa šta je vama ljudi moji...Ja ne razumijem kako vi iz BIH, znate kako ljudi disu na zapadu..
mediji su jedno, a stvarnost drugo..
velika vecina smatra ovo invazijom na Evropu..
pa vi pisite svoje zelje, koliko hocete..
Nemam pojma kako ljudi dišu na zapadu, zaboli me čošak isto kao i njih za nama, mogu i pucati po izbjeglicama ali neka onda ne seru o civiliziranoj Evropi i zlim Arapima koji pljačkaju u siliju po zapadu.animals wrote: Ja ne razumijem kako vi iz BIH, znate kako ljudi disu na zapadu..
Nije (jos) propast Njemacke, ali bi mogla biti propast merhametli-kancelarkegospodja profiterka wrote:don vito wrote:DDR-fizicarka ne moze prisiliti ni najmladju clanicu EU, a ima ambiciju da dovede u red pola Evrope![]()
Milanović: Ne možemo!
Ovo prenose svi relevantni njemacki mediji![]()
![]()
Propast Njemačke, gotovo je. Nema dalje.
Šta ne kontaš? U tome što ne kontaš su tvoji motivi, dobro promisli.animals wrote:Ne kontam te..jel to tebi zao sto nisi mogla na zapad,gospodja profiterka wrote:Podcjenjujes nase ljude a izdizes Sirijce..
odi malo na zapad, pa pogledaj..nasi su ljudi izmislili svijet za njih...![]()
![]()
![]()
Pa bolan... pa boni... Pa nije vam prije dolazio cvijet sirijskog društva, već siroti gastarbajteri. Baš kao što se ne mogu porediti naši gastosi iz 60-ih i 70-ih sa komunističkom elitom koja je avionima odlepršala u bolje sutra tokom rata i neposredno nakon.
Sad ćete vidjeti kako Musa dere jarca.
pa sad navijas za Arape
Da znaš da hoće, A Mađarska će dobiti dijelove Hrvatske.don vito wrote: Nije (jos) propast Njemacke, ali bi mogla biti propast merhametli-kancelarke
http://www.focus.de/magazin/debatte/foc ... 58043.html
Idu izbori..desnicarske stranke sve vise napreduju..gospodja profiterka wrote:Koga briga kako "dišu" ljudi na zapadu, istoku, sjeveru ili jugu? Pa šta je vama ljudi moji...Ja ne razumijem kako vi iz BIH, znate kako ljudi disu na zapadu..
Mađarska do Tokija!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da znaš da hoće, A Mađarska će dobiti dijelove Hrvatske.don vito wrote: Nije (jos) propast Njemacke, ali bi mogla biti propast merhametli-kancelarke
http://www.focus.de/magazin/debatte/foc ... 58043.html
Kako ti znas, porijeklom iz Irana, ili Kavkaza, kojem je Bosna zapad vise nego divlji zapadanimals wrote:
Ja ne razumijem kako vi iz BIH, znate kako ljudi disu na zapadu..
Reće mi čovjek sa 10000+ postova u dvije godine._BataZiv_0809 wrote:Drvosjeca opro si temu na ruke![]()
Probaj izbrojati koliko si puta samo Orbana spomenuo.
Prešišao si pumicu i Fahru
Mase će glasati za koga elite odluče da moraju glasati, kao i uvijek. Rezultat utakmice je uvijek isti.animals wrote:Idu izbori..desnicarske stranke sve vise napreduju..gospodja profiterka wrote:Koga briga kako "dišu" ljudi na zapadu, istoku, sjeveru ili jugu? Pa šta je vama ljudi moji...Ja ne razumijem kako vi iz BIH, znate kako ljudi disu na zapadu..
a to znaci nemire i nestabilnosti..kome to pogoduje, vidjet ce se..
Šta ne kontaš? U tome što ne kontaš su tvoji motivi, dobro promisli.[/quote]gospodja profiterka wrote:
Ne kontam te..jel to tebi zao sto nisi mogla na zapad,
pa sad navijas za Arape
Ma jok. Samo im eto puca grana na kojoj sjedegospodja profiterka wrote: Ja definitivno ne mislim da je ovo tragedija za Evropu, ali definitivno ne mislim.
pa zatim:gospodja profiterka wrote:Pa grana upravo puca. Hvala na pažnji.![]()
A fino pričasmo o tome da su i muslimani imali periode kad su bili dominantni. Koliko stotina godina je Osmanlijsko carstvo postojalo i bilo velesila? 600 godina? Zar to nije bio dovoljno dug period stabilnosti i čvrste hijerarhije? Zašto to nije omogućilo buržuaziji da postane buržuazija?gospodja profiterka wrote: I kršćanstvo je bilo borgovski savršena dogma sve dok nije stalo na put obogaćenoj buržoaziji koja više nije htjela primati naredbe od degenerične vlastele. Pošto je Crkva napravila neprevaziđen faul i priklonila se velikašima, "savršena dogma" je postepeno prokazivana kao savršen idotizam i danas je niko ne ferma ni za suhu šljivu. Ali za sve to, za svođenje naizgled savršenih dogmi od kojih nema bijega, bio je potreban dugi period stabilnosti i čvrste hijerarhije, koji je buržoaziji omogućio da postane buržoazija. Ta transformacija je uskraćena bliskoistočnim narodima neprekidnim nizom destabilizacije i uvezenih konflikta.
Da, izvrsna religija. Za ono za šta religije služe. Da smanje ambiciju, da utješe siromašne i ostali fazoni u korist bogatih koji su religije i osmislili i organizovali. Što je religija bolja to će ljudi manje imati ambicija na ovom svijetu. Logično, jer ovaj svijet je svakako samo test onome ko vjeruje u onaj svijet. Zato je islamski svijet tako "napredan". Boli ih briga. Prava zabave tek slijedi kad navale hurije.gospodja profiterka wrote:Ako je islam tako savršena religija, onda još bolje.
Rekoh ti vec, ti i Don Vito ste isti, samo je on manje dosadan od tebeDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Reće mi čovjek sa 10000+ postova u dvije godine.Dosta je i tebe Bato, haj' odmori ili smisli nešto orginalnije. Eno ti DonVita sa avatarom Orbana, svako malo postavi ga na temu i to ti ne smeta. Bjaaaaži.
Prijavit cu ti post, i to je prvi put, da nekom prijavljujem post..topcam wrote:Kako ti znas, porijeklom iz Irana, ili Kavkaza, kojem je Bosna zapad vise nego divlji zapadanimals wrote:
Ja ne razumijem kako vi iz BIH, znate kako ljudi disu na zapadu..