Haha.gospodja profiterka wrote:Ovo je najgori primjer relativizacije koji sam pročitala otkad je Đogo proplivao. Snage nemam...ma daj molim te. Ovo je vec neozbiljno. Najlakse je za sve sto krene lose u svijetu okriviti tzv. zapad. Pa je tako najlakse okriviti zapad za situaciju u Albaniji, propalu Milosevicevu politiku koja je dovela do stanja na Kosovu, a i stanju u samoj Srbiji itd., itd... To je za primjer. Zapad je uvijek dezurni krivac, kad se ne umijesa prigovaraju, kad se umijesa prigovaraju.
Ali ja necu reci da nije kriv ni za sta, al ovo je vec pretjerivanje. Ako je EU igdje zasrala to je Ukrajina (s kojom opet ima najmanje problema). Nije sigurno ona kriva sto neki tip zeli u Njemacku, jer kako kaze, u Turskoj radi po 10 sati, dok je to u Njemackoj 5 do 6 sati.![]()
Ti ljudi imaju svoje zemlje, svoje politicare da ih zastupaju i brinu o njihovim interesima, da se uostalom sami bore za svoje bolje sutra, a ne to ocekivati od EU. Ja ne krivim zapad za lopovluk recimo BiH politicara, nepotizam sto vlada itd... zna se ko je tu kriv. a posljedica toga je da i BiH napusta ko god moze (samo to cini na legalan nacin, a ne kao ovi).
I šta veliš, neće deset sati u Turskoj, hoće 5-6 u Njemačkoj? Ako, ako, pametan momak. Eno je, čini mi se , jedna od skandinavskih zemalja izglasala kraće radno vrijeme, izgleda da i oni vjeruju da je bolje raditi manje nego više. Po svemu sudeći taj tip je kao stvoren za takvo društvo. Ko je nama kriv što smo ovakvi pregaoci pa ne odustajemo od 8 sati efektivnog žderanja bureka svaki dan.
Ti ljudi nemaju svoje zemlje, imaju teritorije na kojima ih u strahu, poslušnosti i sirotinji drže kriminalne hunte, a ne vlade, koje je instalirao - zapad.
Pustite ih da prođu!
Svako ima vlast kakvu zasluzuje, pa tako i Turci. Sumnjam da je i tamo vlast instalirao Zapad. To vec granici s paranojom, moram reci. Ako mu se ne svidja on ima pravo legalnim putem pokusati doci do Njemacke (ili Svedske), ali nema pravo ilegalno ulaziti u tudje zemlje. Zato se dizu ograde.