Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
Mister Yes

#5151 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Mister Yes »

sherbett wrote:
tututuuuu wrote: hrvatski policajci, naoruzani, njih 40 uslo na teritorij Madjarske.
Ma kako smije policija jedne zemlje, i to naoruzana samo tako da udje na teritorij tudje zemlje?
Navikli hebiga
vivaldi

#5152 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by vivaldi »

tututuuuu wrote:pa jasno. to je ocito. samo mi je ljigavo kako na ovom skupljaju poene
pa politika je ljigava sama po sebi. ljigavi su slovenci sto su jebavali hrvatsku zbog pirana, ljigav je milanovic koji prodaje muda za bubrege kad je potegao zabrnau mlijeka iz bih, ljigav je vucic koji glumi humanitarca...
ja71

#5153 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ja71 »

tututuuuu wrote:
ja71 wrote:
tututuuuu wrote:odoh spavati. valjda necu ujutro procitati da su zaratili. :D
providan si
morati ces mi objasniti. jer ni sam ne znam sto sam providan i koji je to moj PRAVI cilj.
nisi još otišo spavati ?
Martinez_

#5154 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Martinez_ »

tututuuuu wrote: nikakvih problema niste imali jer bi ih samo uputili dalje, nek se drugi zajebavaju, a super vam je doslo sto se to podudarilo s njihovim zeljama da idu dalje. Medjutim, sta raditi kad ih nemas gdje dalje poslati, u kakvoj se situaciji nasla RH, kad ih ne zeli ni slovenija, ni madjarska, a oni vriste "sloboda, sloboda"? I sta urade srpski politicari, prst upiru na RH istitcuci kako RH nije sposobna, a eto oni se s tim nose vec mjesecima. Pa naravno da se nose, jer su imali ih kome slati.

Ponavljam, oni su u ovom broju tu već 4 meseca. U svakom trenutku imaš ih više desetina hiljada na tlu Srbije. Jedni odu drugi pristižu, autobuske stanice pretrpane svaki dan. I to nije nešto što će sutra prestati, priliv je konstantan. Srbija nije zatvorila svoje južne granice.

I ponavljam, problema sa izbeglicama do sada nema. Niti oni sami imaju problema
omar little

#5155 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by omar little »

sherbett wrote:Da li netko zna koliko jos "izbjeglica" iz Sirije, Iraka, Irana, Afganistana, Pakistana, Kazahstana, indije, Egipta,... Europa moze ocekivati?
Jel istinit onaj neki podatak da se 30 miliona ljudi sprema put Evrope?
nije 30 nego je 300 milijuna muslimana. doci ce i klace vas sve po europi zubima zbog svog opcepoznatog niskog drustvenog i civilizacijskog razvoja. ono sto ne pokolju zubima, istjerace iz kuca i podavit u moru i rijekama da bi mogli preuzeti njihove kuce, poslove i zivote. gdje je bio hans direktor pogona mercedesa samo ce se odjednom ujutro pojaviti hasan iz iraka i niko se od straha nece usuditi pitati sta je to bilo. pogni glavu i skruseno moli boga da tvoj posao, posao skromnog krscanina europljanina, ne dodje na metu divljaka. svi znaju da sa sobom nose i montazne dzamije koje jedva cekaju da raspakiraju i montiraju na sred krsanskih trgova europe. za 6 mjeseci svaki veci grad u europi ce imati po tri cetiri dzamije minimum. prakticki pregazice europu i od vas ce ostati samo dugmici.
tututuuuu

#5156 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Martinez_ wrote:
tututuuuu wrote: nikakvih problema niste imali jer bi ih samo uputili dalje, nek se drugi zajebavaju, a super vam je doslo sto se to podudarilo s njihovim zeljama da idu dalje. Medjutim, sta raditi kad ih nemas gdje dalje poslati, u kakvoj se situaciji nasla RH, kad ih ne zeli ni slovenija, ni madjarska, a oni vriste "sloboda, sloboda"? I sta urade srpski politicari, prst upiru na RH istitcuci kako RH nije sposobna, a eto oni se s tim nose vec mjesecima. Pa naravno da se nose, jer su imali ih kome slati.

Ponavljam, oni su u ovom broju tu već 4 meseca. U svakom trenutku imaš ih više desetina hiljada na tlu Srbije. Jedni odu drugi pristižu, autobuske stanice pretrpane svaki dan. I to nije nešto što će sutra prestati, priliv je konstantan. Srbija nije zatvorila svoje južne granice.

I ponavljam, problema sa izbeglicama do sada nema. Niti oni sami imaju problema
ponavljam i ja. nije stvar do brojki koliko je stvar u cinjenici da ne zele da ih se zadrzava, jer onda rade probleme. U Srbiji jedni odu, novi dodju itd... U RH su ubrzo poceli praviti probleme jer nisu imali gdje otici, pa su poceli bacati stvari i vikati "freeeeeeedom" :D To je osnovni razlog sto Srbija nije imala probleme, a RH je.
tututuuuu

#5157 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

vivaldi wrote:
tututuuuu wrote:pa jasno. to je ocito. samo mi je ljigavo kako na ovom skupljaju poene
pa politika je ljigava sama po sebi. ljigavi su slovenci sto su jebavali hrvatsku zbog pirana, ljigav je milanovic koji prodaje muda za bubrege kad je potegao zabrnau mlijeka iz bih, ljigav je vucic koji glumi humanitarca...
opet kazem je. al mi ne razgovaramo ovdje o Piranu itd... razgovaramo o ovoj krizi.
tututuuuu

#5158 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

ja71 wrote: nisi još otišo spavati ?
ma gledam film i tipkam. multitasking. nego, sta bi s mojom prozirniscu?
tututuuuu

#5159 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Mister Yes wrote:
sherbett wrote:
tututuuuu wrote: hrvatski policajci, naoruzani, njih 40 uslo na teritorij Madjarske.
Ma kako smije policija jedne zemlje, i to naoruzana samo tako da udje na teritorij tudje zemlje?
Navikli hebiga
Ajmo malo o devedesitima :-) I Alija je zvao :oops:
Haman

#5160 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Haman »

Ko im je pravio probleme-pravio planove njemu dolaze sa pitanjem zasto? Cudim se da su zobisli Izrael one je uvijek prva karika u svemu. :izet:
omar little

#5161 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by omar little »

sherbett wrote:
omar little wrote:
sherbett wrote:Da li netko zna koliko jos "izbjeglica" iz Sirije, Iraka, Irana, Afganistana, Pakistana, Kazahstana, indije, Egipta,... Europa moze ocekivati?
Jel istinit onaj neki podatak da se 30 miliona ljudi sprema put Evrope?
nije 30 nego je 300 milijuna muslimana. doci ce i klace vas sve po europi zubima zbog svog opcepoznatog niskog drustvenog i civilizacijskog razvoja. ono sto ne pokolju zubima, istjerace iz kuca i podavit u moru i rijekama da bi mogli preuzeti njihove kuce, poslove i zivote. gdje je bio hans direktor pogona mercedesa samo ce se odjednom ujutro pojaviti hasan iz iraka i niko se od straha nece usuditi pitati sta je to bilo. pogni glavu i skruseno moli boga da tvoj posao, posao skromnog krscanina europljanina, ne dodje na metu divljaka. svi znaju da sa sobom nose i montazne dzamije koje jedva cekaju da raspakiraju i montiraju na sred krsanskih trgova europe. za 6 mjeseci svaki veci grad u europi ce imati po tri cetiri dzamije minimum. prakticki pregazice europu i od vas ce ostati samo dugmici.
Uvijek si bio.originalan!
A sad fakat :mrgreen:
pa jel imas mozak za ukljucit da ti 30 milijuna zazvuci kao paranoja i laz?
drastic

#5162 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by drastic »

jos jednom janezima da se sjetim matere
LDLT

#5163 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by LDLT »

Slovenci tvrde da suzavac nije bacan na migrante već na prosvjednike
I granica ostaje zatvorena
triiksa

#5164 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by triiksa »

Hrvatima svi krivi osim njih samih. Krivi srbi sto proslijedjuju izbjeglice, krivi madjari i slovenci sto nece da prihvate izbjeglice koje Hrvatska proslijedjuje, a krive i izbjeglice jer zele da budu proslijedjene. Samo Hrvatska nevina, kao i obicno.
Drvosjeca iz Dejcica

#5165 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

LDLT wrote:Slovenci tvrde da suzavac nije bacan na migrante već na prosvjednike
I granica ostaje zatvorena
Janezi su nenadjebivi. :-x

Evo veliki Orban pustio ljude kućama. :mrgreen:
DVOJICA strojovođa koje je jučer zadržala mađarska policija ustvrdivši da su bez dozvole uveli vlak pun izbjeglica u Mađarsku, vratili su se u Hrvatsku. Jutros je s njima razgovarao premijer Milanović u Belom Manastiru, a tamo su bili i policajci koje je također zadržala mađarska policija, i koji su vraćeni u Hrvatsku sinoć u 22.40 autobusom.
ST11

#5166 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ST11 »

Nisu bacili suzavac na nikoga, policajac poprskao je u oči jednog previše agresivnog slovenačkog neoliberala, koji je srljao u policijski kordon. Pravilno!
Freamon Lester

#5167 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Freamon Lester »

triiksa wrote:Hrvatima svi krivi osim njih samih. Krivi srbi sto proslijedjuju izbjeglice, krivi madjari i slovenci sto nece da prihvate izbjeglice koje Hrvatska proslijedjuje, a krive i izbjeglice jer zele da budu proslijedjene. Samo Hrvatska nevina, kao i obicno.
Srbi dobri momci. Kakva filmska transformacija. Od isila do dobrih momaka u 20 godina. :lol: A ovo sto Vucic radi je isto da ovaj Al-Bagdadi za 20 godina iskoci i krene se baviti laznim humanitarnim radom, a onda sam sebe proglasi dobrim momkom. :lol:
zg1911

#5168 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by zg1911 »

triiksa wrote:Hrvatima svi krivi osim njih samih. Krivi srbi sto proslijedjuju izbjeglice, krivi madjari i slovenci sto nece da prihvate izbjeglice koje Hrvatska proslijedjuje, a krive i izbjeglice jer zele da budu proslijedjene. Samo Hrvatska nevina, kao i obicno.
a sta bi to hrvatska trebala uciniti? zbrinuti 100 000 ljudi?

naravno da je eu kriva. ovakvu neorganizaciju nisam ocekivao. ne zna se tko pije a tko placa. njemci zovu imigrante sebi, a sve slovenija i madjarska zatvaraju granice. tko je tu lud? i tko krivi srbe za ista?

glavno da je lijecit frustracije...
triiksa

#5169 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by triiksa »

zg1911 wrote:

naravno da je eu kriva. ovakvu neorganizaciju nisam ocekivao. ne zna se tko pije a tko placa. njemci zovu imigrante sebi, a sve slovenija i madjarska zatvaraju granice. tko je tu lud? i tko krivi srbe za ista?

Sva hrvatska prica se svodi na to kako ce izbjeglice ostati kod njih sto je laz1/1. Kad su krenule prve kolone preko Sida, odmah su se tu stvorili panduri da se lafo slikaju sa sirijskom djecicom i pokazu humanost hrvatske drzave. Cim su vidjeli da se ne radi o par stotina nesrecnika nego da su u pitanju hiljade (koje su, jos jednom da napomenem-u tranzitu), hrvatski mediji su okrenuli plocu i pocinje kuknjava epskih razmjera.
Jebes drzavu od 4.5 miliona stanovnika koja nije u stanju da servisira potrebe 20000 izbjeglica.
Drvosjeca iz Dejcica

#5170 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

zg1911 wrote:

Nije da branim Srbe i Srbiju ali šta imaju njih kriviti? Nisu članica EU, nemaju obaveza prema toj organizaciji, ovo je čista fula EU. Čak nisu toliko ni kukali oko zbrinjavanja izbjeglica. Mislio sam s obzirom na ona njihova četnička udruženja da će ove ljude (uglavnom muslimane) razapinjati po Srbiji. Gle čuda, koliko vidim, niti jednog incidenta na toj osnovi što se za EU ne može reći. :oops: Da sam vanzemaljac rekao bih da je Srbija EU a Hrvatska i Mađarska dio neke banana udruge. :cry:
prog321

#5171 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by prog321 »

Jedini krivci su glupi Slovenci i zaostali Mađari.
Imaju komplekse malih nacija.
Oni na braniku Evrope? Buahaha.
triiksa

#5172 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by triiksa »

I jos jedna stvar: takoodje mi se gadi zloupotreba izbjeglica od strane srpskih vlasti. Svo to licemjerno proseravanje o humanosti i dobroti dok ih sverceri deru na svakom koraku.
Drvosjeca iz Dejcica

#5173 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

triiksa wrote:I jos jedna stvar: takoodje mi se gadi zloupotreba izbjeglica od strane srpskih vlasti. Svo to licemjerno proseravanje o humanosti i dobroti dok ih sverceri deru na svakom koraku.
Jebi ga, svako bere političke poene. Prala je i Evropa svoju savjest na nama...i danas kada im zatreba papirnatim rezolucijama. :oops:
triiksa

#5174 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by triiksa »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
triiksa wrote:I jos jedna stvar: takoodje mi se gadi zloupotreba izbjeglica od strane srpskih vlasti. Svo to licemjerno proseravanje o humanosti i dobroti dok ih sverceri deru na svakom koraku.
Jebi ga, svako bere političke poene. Prala je i Evropa svoju savjest na nama...i danas kada im zatreba papirnatim rezolucijama. :oops:
Jedan od razloga sto mi toliko smeta odnos prema izbjeglicama i jeste to sto smo ne tako davno imali slicna iskustva. Ali mi se stalno cini da je 91-95 sve bilo daleko bolje organizovano i na nivou EU i na nivou Balkana. Jedini razlog koji mi pada na pamet za ovakvu izbjeglicku golgotu jeste da Evropa ne zeli te ljude zbog njihove vjere ili boje koze i da je sva prica o demokratiji i ljudskim pravima supljiranje za naivne mase.
Ako je to tako, svi mi smo u mnogo ozbiljnijim govnima nego sto nam se cini.
biscanka2

#5175 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by biscanka2 »

Sinoc gledam bavarski ministar izjavljuje kako su kapaciteti u bavarskoj iscrpljeni te ce se pridolazece izbjeglice odmah u druge regije usmjeravati. Na kraju je dodao - jos bi se mi Orbanu zahvaljivati mogli .
Na drugom programu gledam dojavu reportera koji javlja da su javne izjave dobrodoslice izbjeglicama u africkim i arapskim zemljama pokrenule val koji se nicim zaustaviti nemoze. Elektronski mediji cine svoje.Slike i video klipovi kruze sirom
svijeta. :cry:
Locked