Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
tututuuuu

#5101 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
tututuuuu wrote:
Bodkin wrote:sve ovo je do sad vrhunac ljudskosti od strani sve i jedne drzave u evrpi. mogu samo zamisliti situaciju gdje milion ljudi ilegalno ulazi ide u kinu, rusiju ili SA. tenkovima bi ih gazili
Upravo je to. Da je po pravilima davno bi ovi bili ili mrtvi, ili po zatvorima. u najboljem slucaju smjesteni u nekom kampu. Nijedno dobro djelo ne prodje nekaznjeno.

Samo ne znam sta rade EU politicari. Ako ih vec neke zemlje zele nek ih tu voze i cao. Ako ih ne zele nek se vanjske granice EU zatvore i nema nikome unutra i cao.
Po kojim pravilima, pravilima fašista ili nacista? :mrgreen: Kakve gluposti pišeš, strašno. :oops:
Pa eto, probaj se ti na silu gurati s policijom da na silu upadnes u tudju zemlju.
Last edited by tututuuuu on 18/09/2015 22:44, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#5102 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

sherbett wrote:
tututuuuu wrote:Ovo vec izmice kontroli. Ovo je totalni kaos. Ne zna se ni ko pije ni ko placa sto bi se reklo. EU politicari rade boga pitaj sta.

Madjari optuzili Hrvate za incident a to je da su hrvatski policajci, naoruzani, njih 40 uslo na teritorij Madjarske. Navodno su razoruzani. :D

http://www.index.hr/vijesti/clanak/medj ... 42802.aspx

A Slovenci migrante prskaju suzavcem. Ludnica totalna.
Eto sva ta priča o civiliziranim Evropljanima se sruši u sekundi. Kažu Arapi divljaci, kako su krenuli Mađari će zaratiti sa Hrvatskom.
Ou yesss...vec pjevamo borbene: jos Horvatska ni propala dok mi zivimo
Visoko se bude stala kad ju zbudimo i
Ustani bane, Hrvatka te zove!
bome imaš pravo. :mrgreen:

Sa Index.hr
samo neka zapivaju ustani bane.mađari će se razbižat
dale cooper

#5103 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by dale cooper »

mostar_0 wrote:
Problem je to sto od njih 7 (muz zena i petero djece) eventualno radi samo muz sto naravno nije dovoljno te prezivljavaju na grbaci postenog Europskog (Njemackog) naroda i nije Orban budala budale su oni koji misle da se izbjeglice u neogranicenom broju mogu primati
Pa trebala bi i djeca raditi, ne razumijem? :mrgreen: Ja poznajem hrvatske porodice gdje samo muž radi dok je žena kući sa djecom. Šta je tu čudno? Možda zato što ovaj musliman Arap guzi k'o lud a Hrvat jednom mjesečno. :mrgreen:
Hrvatski populacijski pokret je odavno, nedvosmisleno rekao: Hrvati, jebite se!!! :D
Drvosjeca iz Dejcica

#5104 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Al' fakat Mađari ih razuružali...jao, jao...eno cijela Hrvatska vrišti po forumima...gdje neće. :oops:
Bodkin

#5105 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

40 ljudi uslo ilegalno: medjonarodni incident! razoruzaj! skandalozno! udje milion ilegalno. pustaj sve!nemoj da bi ih neko ruzno pogledao!fasisticka evropa!
tututuuuu

#5106 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Al' fakat Mađari ih razuružali...jao, jao...eno cijela Hrvatska vrišti po forumima...gdje neće. :oops:
Zar tebi ono nije stalo do "izbjeglica", kao? A sad bi se malo sprdo, a
Last edited by tututuuuu on 18/09/2015 22:53, edited 1 time in total.
tututuuuu

#5107 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Bodkin wrote:40 ljudi uslo ilegalno: medjonarodni incident! razoruzaj! skandalozno! udje milion ilegalno. pustaj sve!nemoj da bi ih neko ruzno pogledao!fasisticka evropa!
Iz MUP-a su nam objasnili da je nešto više od 30 policajaca, koji su pratili izbjeglice, išlo do kolodvora u prvom mjestu nakon granice. Njihov ulazak u Mađarsku dogovoren je sa zapovjednikom mađarske policije. Govore da nije bilo nikakvog incidenta te da su policajci sada na putu natrag u Hrvatsku.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/granice ... ku-1025470
dale cooper

#5108 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by dale cooper »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Al' fakat Mađari ih razuružali...jao, jao...eno cijela Hrvatska vrišti po forumima...gdje neće. :oops:
Image

:mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#5109 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

tututuuuu wrote:
Bodkin wrote:40 ljudi uslo ilegalno: medjonarodni incident! razoruzaj! skandalozno! udje milion ilegalno. pustaj sve!nemoj da bi ih neko ruzno pogledao!fasisticka evropa!
Iz MUP-a su nam objasnili da je nešto više od 30 policajaca, koji su pratili izbjeglice, išlo do kolodvora u prvom mjestu nakon granice. Njihov ulazak u Mađarsku dogovoren je sa zapovjednikom mađarske policije. Govore da nije bilo nikakvog incidenta te da su policajci sada na putu natrag u Hrvatsku.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/granice ... ku-1025470
Samo su zapisani i vraćeni
:cry: Mene lijepo stid iako nemam veze sa Hrvatima.
Bodkin

#5110 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

sherbett wrote::?
A dobro Bodki e pa to je represivni aparat jedne drzave, pa ne migu samo tako bez nekog bilateralnog sporazums upadati naoruzani u drugu drzavu...doduse, ne znam o cemu se tocno radi ni zasto su to uradili...al svejedno
naravno. ali to se podrazumijeva za 40 ljudi ali kad se to uradi na 10 000 ilegalnih imigranata dnevno onda evropa bude fasisticka. licemjeri, eto sta su

p.s. mislim ovi sto izdrkavaju na ovo sto se desilo
tututuuuu

#5111 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

ma govna obicna. nije to ni licemjerstvo vise.
LDLT

#5112 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by LDLT »

22:08 Slovenija bi ukoliko pritisak migranata postane prevelik mogla dogovoriti s državama koje su im ciljevi o otvaranju koridora, rekao je u petak slovenski premijer Miro Cerar.
"Ako pritisak izbjeglica bude prevelik, onda ćemo se s državama koje su ciljna destinacija izbjeglica, na razini EU-a dogovoriti o prijelasku izbjeglica", kazao je Cerar na konferenciji za novinare nakon sjednice vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu.
Drvosjeca iz Dejcica

#5113 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Bodkin wrote:
sherbett wrote::?
A dobro Bodki e pa to je represivni aparat jedne drzave, pa ne migu samo tako bez nekog bilateralnog sporazums upadati naoruzani u drugu drzavu...doduse, ne znam o cemu se tocno radi ni zasto su to uradili...al svejedno
naravno. ali to se podrazumijeva za 40 ljudi ali kad se to uradi na 10 000 ilegalnih imigranata dnevno onda evropa bude fasisticka. licemjeri, eto sta su

p.s. mislim ovi sto izdrkavaju na ovo sto se desilo
A Evropa, jedinstvo, snaga, ujedninjenost, solidarnost, kultura, koordinacija, folovi, golovi...

Meni su ovdje izgledna dva scenarija. Prvi Orban fašista namjerno diže tenzije jer je gotovo nemoguće da unutar EU kolege ne obavijeste svoje kolege u EU da će u tom i tom vozu biti u pratnji 30-40-100 policajaca u uniformi i ličnim naouružanjem.

Druga opcija je da unutar te iste EU ne postoji minimum, minimuma koordinicaje, gore nego kod Arapa. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#5114 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

LDLT wrote:22:08 Slovenija bi ukoliko pritisak migranata postane prevelik mogla dogovoriti s državama koje su im ciljevi o otvaranju koridora, rekao je u petak slovenski premijer Miro Cerar.
"Ako pritisak izbjeglica bude prevelik, onda ćemo se s državama koje su ciljna destinacija izbjeglica, na razini EU-a dogovoriti o prijelasku izbjeglica", kazao je Cerar na konferenciji za novinare nakon sjednice vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu.

:lol: Ovo me podsjeća kao u početku rata Sarajevu kada su preko radija izvještavali... "granate padaju samo 50 metara od pošte"...za 5 minuta vidiš direkt u poštu plotun 155mm sa Poljina - ljuuuulj. :cry:

Ovaj isto kao da je rekao izbjeglice navalite što više možete, bujrum, jer onda ćemo otvoriti koridor. Totalno amterski. :mrgreen:
tututuuuu

#5115 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

HRVATSKI policajci večeras su u 22.43h ušli u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Baranjsko Petrovo Selo. Kako su nam kazali iz MUP-a, nije točno da su razoružani, a vratili su se autobusom.

Vlakovodje uhicene. A svasta vise. Izgleda da je vlak krenuo ranije nego je dogovoreno ili sta li vec...
Last edited by tututuuuu on 18/09/2015 23:11, edited 1 time in total.
vivaldi

#5116 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by vivaldi »

sve mi se cini da ovaj viktor nije nikakav amater, i budala
vivaldi

#5117 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by vivaldi »

sve mi se cini da ovaj viktor nije nikakav amater, i budala
Drvosjeca iz Dejcica

#5118 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

tututuuuu wrote:
HRVATSKI policajci večeras su u 22.43h ušli u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Baranjsko Petrovo Selo. Kako su nam kazali iz MUP-a, nije točno da su razoružani, a vratili su se autobusom.

Vlakovodje uhicene. A svasta vise.
Zapisali ih k'o malu djecu. Stvarno ponižavanje ali drago mi je upravo zbog tebe i Orbana kojeg podržavaš *ebo li te on.
Ministar Ostojić novinarima je kazao kako su naši policajci samo zapisani od strane mađarske policije te da su pušteni. Ali Mađari su zadržali dvojicu vlakovođa jer tvrde da je vlak s izbjeglicama ušao na njihov teritorij bez njihovog znanja.
dale cooper

#5119 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by dale cooper »

Ako je ovo zaista bilo unaprijed dogovoreno onda je totalno nekorektan potez Mađarske strane.
Treniranje strogoće i pokazivanje sile susjednim zemljama koje su usto i EU partneri je
bezobrazluk. Sramite se Mađari.
tututuuuu

#5120 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

tututuuuu wrote:

Vlakovodje uhicene. A svasta vise.
Zapisali ih k'o malu djecu. Stvarno ponižavanje ali drago mi je upravo zbog tebe i Orbana kojeg podržavaš *ebo li te on.
Ministar Ostojić novinarima je kazao kako su naši policajci samo zapisani od strane mađarske policije te da su pušteni. Ali Mađari su zadržali dvojicu vlakovođa jer tvrde da je vlak s izbjeglicama ušao na njihov teritorij bez njihovog znanja.
pa nek su ih zapisali. na tudjoj teritoriji kako fino kazu bez dozvole za to vrijeme. i dalje ga podrzavam. covjek radi po pravilima, a ne ono sto je najlakse
Drvosjeca iz Dejcica

#5121 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

dale cooper wrote:Ako je ovo zaista bilo unaprijed dogovoreno onda je totalno nekorektan potez Mađarske strane.
Treniranje strogoće i pokazivanje sile susjednim zemljama koje su usto i EU partneri je
Meni nije jasno kako je moguće unutar EU u ovakvim situacijama da nema osnovne koordinacije? Ja u ovo ne vjerujem. Ovdje se po meni vidi Orbanov fašizam i namjere. EU i dostignuća Evrope u zadnjih 70 godina su za njega samo farsa i pokriće za širenje svog fašizma.
Drvosjeca iz Dejcica

#5122 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

tututuuuu wrote: pa nek su ih zapisali. na tudjoj teritoriji kako fino kazu bez dozvole za to vrijeme. i dalje ga podrzavam. covjek radi po pravilima, a ne ono sto je najlakse
I ti pušiš tu foru? :lol: Ma znam ja da psi ne laju zbog sela već zbog sebe pa tako i ti ne laješ zbog Orbana. :wink:
tututuuuu

#5123 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

vivaldi wrote:sve mi se cini da ovaj viktor nije nikakav amater, i budala
nije. jedini pametan u citavoj ovoj situaciji. i jedini i ispravno postupa, koliko je to moguce u ovakvim okolnostima. najvise su krivi eu lideri i Njemacka za ovaj stampedo bez glave i repa. Zasrali su i pobjegli te ostavili drugima svoja g*vna.
tututuuuu

#5124 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

tututuuuu wrote: pa nek su ih zapisali. na tudjoj teritoriji kako fino kazu bez dozvole za to vrijeme. i dalje ga podrzavam. covjek radi po pravilima, a ne ono sto je najlakse
I ti pušiš tu foru? :lol: Ma znam ja da psi ne laju zbog sela već zbog sebe pa tako i ti ne laješ zbog Orbana. :wink:
laje ti onaj ko te je greskom napravio. :D
dale cooper

#5125 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by dale cooper »

dale cooper wrote:Ako je ovo zaista bilo unaprijed dogovoreno onda je totalno nekorektan potez Mađarske strane.
Meni nije jasno kako je moguće unutar EU u ovakvim situacijama da nema osnovne koordinacije? Ja u ovo ne vjerujem. Ovdje se po meni vidi Orbanov fašizam i namjere. EU i dostignuća Evrope u zadnjih 70 godina su za njega samo farsa i pokriće za širenje svog fašizma.
Koordinacije nema uglavnom na perifernim djelovima EU koja su ujedno i najizloženija.
Ne može ni Njemačka sve kontrolisati. Plus što očigledno imaš političara u tim zemljama koji ovo koriste za neke svoje svrhe.
Locked