Lincoln-Burrows wrote:Izgleda da Austrija uvodi izvanredno stanje a Slovenija mobilizira vojsku već 2 dana.
Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- graue_maus
#4326 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
-
breuer
#4327 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Traže ih, 2 dana. 
- It_is_a_Leclerc
#4328 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Izbjegličke kolone su visokoorganizovane, koordinirane i navođene grupe ljudi. Nema ničeg spontanog niti u jednom segmentu njihovih dolazaka. Oni imaju priručnike, znaju šta raditi kad sretnu policiju, gdje i kako preći granicu, koje su alternative i slično. Ko stoji iza tog projekta, ne znam.
Jer, našim, bosanskim izbjeglicama je odgovarala bukvalno svaka lokacija. Bilo nas po "ljetovalištima" u Hrvatskoj, Sloveniji, holandskim "kampovima" sve sa Somalijcima i Kenijcima, po Americi, Kanadi i sl. Niko nije ni pomišljao da bira gdje će. Ovi ljudi ultimativno hoće Njemačku. I smatraju da su svi dužni da ih dočekuju kao oslobodilačku vojsku na tom putu. A to neće ići... Ljudi žele štiti svoje domove, radna mjesta, sigurnost na ulicama. A lažu svi pro-izbjeglički ekstremisti da je situacija bezbjedna. Jer, nije. Bogapitaj na čijoj su strani ratovali ovi ljudi u proteklih 5-6 godina.
Ljudi su tu najmanje krivi i treba im pomoći. Ali, najveća pomoć će im biti to što će spriječiti njihovu daljnju pljačku i otimačinu, te ubijanje od strane neodgovornih kriminalaca i krijumčara.
Jer, našim, bosanskim izbjeglicama je odgovarala bukvalno svaka lokacija. Bilo nas po "ljetovalištima" u Hrvatskoj, Sloveniji, holandskim "kampovima" sve sa Somalijcima i Kenijcima, po Americi, Kanadi i sl. Niko nije ni pomišljao da bira gdje će. Ovi ljudi ultimativno hoće Njemačku. I smatraju da su svi dužni da ih dočekuju kao oslobodilačku vojsku na tom putu. A to neće ići... Ljudi žele štiti svoje domove, radna mjesta, sigurnost na ulicama. A lažu svi pro-izbjeglički ekstremisti da je situacija bezbjedna. Jer, nije. Bogapitaj na čijoj su strani ratovali ovi ljudi u proteklih 5-6 godina.
Ljudi su tu najmanje krivi i treba im pomoći. Ali, najveća pomoć će im biti to što će spriječiti njihovu daljnju pljačku i otimačinu, te ubijanje od strane neodgovornih kriminalaca i krijumčara.
- Leons
#4329 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
celava_dlaka wrote:Orban politicar godine u EU
Muda do poda.
- tututuuuu
#4330 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Orban je kralj, ovi ostali su picici i gmazovi. Jedini ima ispravan pristup a to je pridrzavanje zakona.
Merkelica je ovaj put kolosalno sjebala ionako vec sjebanu situaciju pozivima u Njemacku, a sad zatvara granicu (odnosno vec ju je zatvorila), a ove vanjske zemlje EU na kojim je i najveci pritisak nek se snalaze.
Struktura migranata (bar onih registriranih) u RH do 14h:
Merkelica je ovaj put kolosalno sjebala ionako vec sjebanu situaciju pozivima u Njemacku, a sad zatvara granicu (odnosno vec ju je zatvorila), a ove vanjske zemlje EU na kojim je i najveci pritisak nek se snalaze.
Struktura migranata (bar onih registriranih) u RH do 14h:
Dakle, muskaraca je cca 2/3 medju migrantima.DO 14 SATI u PP Tovarnik, primljene su ukupno 373 osobe (225 muškaraca, 75 žena, 73 djece).
Last edited by tututuuuu on 16/09/2015 19:41, edited 2 times in total.
- tandmand
#4331 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Moderni Ernst Röhm, evropski batinaš.Leons wrote:celava_dlaka wrote:Orban politicar godine u EU![]()
Muda do poda.
-
Martinez_
#4332 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
It_is_a_Leclerc wrote:Izbjegličke kolone su visokoorganizovane, koordinirane i navođene grupe ljudi. Nema ničeg spontanog niti u jednom segmentu njihovih dolazaka. Oni imaju priručnike, znaju šta raditi kad sretnu policiju, gdje i kako preći granicu, koje su alternative i slično. Ko stoji iza tog projekta, ne znam.
Ovi ljudi niti jednu noć u zatvorenom, niti jednu vožnju taxijem, niti jednu flašicu vode nisu uzeli a da nisu platili.
Prošlo ih je već stotine hiljada Grčkom Makedonijom i Srbijom i nikakve veće probleme pravili nisu.
Ako i neki postanu ekstremisti vremenom, to će postati zbog ovakvog tretmana od strane Evrope.
Bosanske izbeglice su se takođe bile razmilile od obližnjih sela, opština preko Hrvatske, Srbije do Nemačke, Švedske, Australije.... a vi u sopstveni pupak zagledani ''Evropljani'' takođe zaboravljate koliko je izbeglica trenutno u Jordanu, Libanu i Turskoj...
- fazer
#4333 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Madjari ono ,madjari ovo....
Madjari se pridrzavaju pravila EU i kao suverena drzava brani granice. Jesu njemci fasisti sto su uvele kontrole?
Postoje dva legalna prelaza, pa nek izvole. Stoka jedna, samo zna urlat i bacat kamenje. Ah te jadne izbjeglice.
Jeste li culi da su madjari danas prepoznali teroristu koji je na listi trazenih?
Madjari se pridrzavaju pravila EU i kao suverena drzava brani granice. Jesu njemci fasisti sto su uvele kontrole?
Postoje dva legalna prelaza, pa nek izvole. Stoka jedna, samo zna urlat i bacat kamenje. Ah te jadne izbjeglice.
Jeste li culi da su madjari danas prepoznali teroristu koji je na listi trazenih?
- tututuuuu
#4334 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Granica izmedju Madjarske i Srb. vec pocinje poprimati obrise Bliskog istoka.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kaos ... lerija]/4/
Last edited by tututuuuu on 16/09/2015 19:46, edited 2 times in total.
- tututuuuu
#4335 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nisu, ali covjek postavlja validno pitanje sta radi srpska policija dok se sa srpske strane baca kamenje itd. po Madjarima.llull wrote:Po nekima su i za ovo srbi krivi ... pa jbt sta je sa ove planete ...
- It_is_a_Leclerc
#4336 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nisam ja ni rekao da su oni ekstremisti. Kažem da postoji vrlo snažna strana koja promoviše tu neku neobičnu priču o tome kako izbjeglice mogu i imaju pravo da idu kuda hoće, a da nikog ne pitaju. Ta strana nas uvjerava kako je sve bezbjedno.Martinez_ wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Izbjegličke kolone su visokoorganizovane, koordinirane i navođene grupe ljudi. Nema ničeg spontanog niti u jednom segmentu njihovih dolazaka. Oni imaju priručnike, znaju šta raditi kad sretnu policiju, gdje i kako preći granicu, koje su alternative i slično. Ko stoji iza tog projekta, ne znam.
Ovi ljudi niti jednu noć u zatvorenom, niti jednu vožnju taxijem, niti jednu flašicu vode nisu uzeli a da nisu platili.
Prošlo ih je već stotine hiljada Grčkom Makedonijom i Srbijom i nikakve veće probleme pravili nisu.
Ako i neki postanu ekstremisti vremenom, to će postati zbog ovakvog tretmana od strane Evrope.
Bosanske izbeglice su se takođe bile razmilile od obližnjih sela, opština preko Hrvatske, Srbije do Nemačke, Švedske, Australije.... a vi u sopstveni pupak zagledani ''Evropljani'' takođe zaboravljate koliko je izbeglica trenutno u Jordanu, Libanu i Turskoj...
Kako može biti bezbjedno, pitam ja vas, da deseci hiljada ljudi, bez ijednog jedinog identifikacionog dokumenta, prođe kroz pola Evrope, a da dolaze iz dijela svijeta gdje djeluje najopasnija teroristička organizacija. Ko može garantovati da među njima nema nekih ISIL-ovaca koji prolaze i kreću se sa kolonama, do svog cilja...
Ja stvarno ne podržavam Mađare, a ni ovog forumaša koji ih slavi. Tući nenaoružane ljude je odlika najgroznijih represivnih sistema iz historije ljudskog roda. Ipak, neko mora ovim ljudima reći istinu - Evropa vas prima iz solidarnosti. Izvolite to poštovati i idite tamo gdje vas mi smjestimo. Ovo nije turizam, pa da se biraju lokacije i mjesta, već isključivo humanitarna kriza koja se interventno rješava.
- Leons
#4337 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Martinez_ wrote:
.
Sta? Nisu im crveni tepih postavili do obecane zemlje socijala i sisatih plavusa?
- tututuuuu
#4338 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Pa niko ne tuce ljude u ofanzivi, vec u defanzivi. to je bitna razlika. Nije isto ograditi ljude zicom, i ograditi sebe od ljudi zicom.
Sto se terorista tice, vec su neki pronadjeni medju ovim migrantima i uhiceni. Vece je pitanje sto se o tome suti. Sto samo siluju sa slikom djecice i trudnih zena (uostalom, koji idioti mogu planirati i raditi djecu u ovakvim okolnostima).
Sto se terorista tice, vec su neki pronadjeni medju ovim migrantima i uhiceni. Vece je pitanje sto se o tome suti. Sto samo siluju sa slikom djecice i trudnih zena (uostalom, koji idioti mogu planirati i raditi djecu u ovakvim okolnostima).
- Drvosjeca iz Dejcica
#4339 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Interesantna teorija. Nisu nijemci ogradili Jevreje već sebe od Jevreja.tututuuuu wrote:Pa niko ne tuce ljude u ofanzivi, vec u defanzivi. to je bitna razlika. Nije isto ograditi ljude zicom, i ograditi sebe od ljudi zicom.
- It_is_a_Leclerc
#4340 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ovi Orbanovi fanovi se samo femkaju kao neki - Evropljani koji samo štite suverenost svojih država. Da su izbjeglice iz Ukrajine, niko se ni počešao ne bi. Recite, brate, ljudski . Smetaju nam jer su muslimani. Ne volimo muslimane.
- tututuuuu
#4341 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Vec par puta te vracam da ponovo procitas, pa ne ostaje mi drugi izbor nego da to opet ucinim. Potrudi se malo. Ako ti opet ne bude jasno, pokusati cemo korak po korak.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Interesantna teorija. Nisu nijemci ogradili Jevreje već sebe od Jevreja.tututuuuu wrote:Pa niko ne tuce ljude u ofanzivi, vec u defanzivi. to je bitna razlika. Nije isto ograditi ljude zicom, i ograditi sebe od ljudi zicom.
Sto se terorista tice, vec su neki pronadjeni medju ovim migrantima i uhiceni. Vece je pitanje sto se o tome suti. Sto samo siluju sa slikom djecice i trudnih zena (uostalom, koji idioti mogu planirati i raditi djecu u ovakvim okolnostima).Podsjeti me na jednog, par godina iza rata, koji reće nismo mi držali Sarajevo u okruženju mi smo se branili od Sarajeva. Interesantno je vidjeti svekoliku podršku Orbanu na ovom forumu, vjerujem da podržavate i neke druge njegove planove, recimo porez na internet, širenje Mađarske u pravcu Hrvatske (kaže polaže istorijsko pravo) i slične stvari.
- tututuuuu
#4342 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Eto ga, to je to. Mozemo zakljucati temu.It_is_a_Leclerc wrote:Ovi Orbanovi fanovi se samo femkaju kao neki - Evropljani koji samo štite suverenost svojih država. Da su izbjeglice iz Ukrajine, niko se ni počešao ne bi. Recite, brate, ljudski . Smetaju nam jer su muslimani. Ne volimo muslimane.
Pa eto, sto ti ne kazes, da malo tom tvojom logikom probamo, da vi branite ove ljude samo zato sto su muslimani? A, a? Haaa?
- tandmand
#4343 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
jbg. Arapsko proljeće, ljudska prava i demokratija stigli na granice EU ko bumerang.tututuuuu wrote:Granica izmedju Madjarske i Srb. vec pocinje poprimati obrise Bliskog istoka.
Drugi put će EU dobro razmisliti prie nego krenu bajagi uvoditi demokratiju. Mogli su osim ovih sa BI, imati i koji milon izbjeglica iz Ukrajine.
- Drvosjeca iz Dejcica
#4344 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Opet bezrazožna arogantnost kada udariš u tvrd argument, doduše ne preostaje ti ništa drugo kada vas čovjek razoruža činjenicama. Ne možeš reći Hitler je bio loš političar, dikrator i zločinac ali je bio dobar slikar. Pitam sve vas što onanišete na Orbana podržavate li i druge gore iznesene stavove Orbana i njegove stranke?tututuuuu wrote:Vec par puta te vracam da ponovo procitas, pa ne ostaje mi drugi izbor nego da to opet ucinim. Potrudi se malo. Ako ti opet ne bude jasno, pokusati cemo korak po korak.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Interesantna teorija. Nisu nijemci ogradili Jevreje već sebe od Jevreja.tututuuuu wrote:Pa niko ne tuce ljude u ofanzivi, vec u defanzivi. to je bitna razlika. Nije isto ograditi ljude zicom, i ograditi sebe od ljudi zicom.
Sto se terorista tice, vec su neki pronadjeni medju ovim migrantima i uhiceni. Vece je pitanje sto se o tome suti. Sto samo siluju sa slikom djecice i trudnih zena (uostalom, koji idioti mogu planirati i raditi djecu u ovakvim okolnostima).Podsjeti me na jednog, par godina iza rata, koji reće nismo mi držali Sarajevo u okruženju mi smo se branili od Sarajeva. Interesantno je vidjeti svekoliku podršku Orbanu na ovom forumu, vjerujem da podržavate i neke druge njegove planove, recimo porez na internet, širenje Mađarske u pravcu Hrvatske (kaže polaže istorijsko pravo) i slične stvari.
-
Bodkin
#4345 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
jarane ovo ti je najgluplja paralela a i mao si ih puno na ovoj temi. da ti pojasnim sta si sad rekao. svoju kucu ogradis da ti ne udje provalnik i tebe neko u tvojoj kuci zatvori u sobu i pusti plin u sobi.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Interesantna teorija. Nisu nijemci ogradili Jevreje već sebe od Jevreja.tututuuuu wrote:Pa niko ne tuce ljude u ofanzivi, vec u defanzivi. to je bitna razlika. Nije isto ograditi ljude zicom, i ograditi sebe od ljudi zicom.
a inace samo me zanima kako ce ovaj napad na madjarske granice opravdati kvaziliberali. cuj ne daju im da udju u zemlju van granicnog prelaza i bez papira i zato su fasisti
- It_is_a_Leclerc
#4346 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Pročitaj moj prethodni post. Ne branim nikog, niti koga napadam. Human sam i imam razumijevanja za ljudsku bijedu i nesreću. Situacija nije crno-bijela, kako bi skinheadi s kojima ste, poštovani sagovorniče, na istom bedemu, htjeli.tututuuuu wrote:Eto ga, to je to. Mozemo zakljucati temu.It_is_a_Leclerc wrote:Ovi Orbanovi fanovi se samo femkaju kao neki - Evropljani koji samo štite suverenost svojih država. Da su izbjeglice iz Ukrajine, niko se ni počešao ne bi. Recite, brate, ljudski . Smetaju nam jer su muslimani. Ne volimo muslimane.Islamofob, fasist, nacist, mitoman... to su neki klasicni pojmovi ovog foruma.
Pa eto, sto ti ne kazes, da malo tom tvojom logikom probamo, da vi branite ove ljude samo zato sto su muslimani? A, a? Haaa?Recite brate, muslimani su, i zato ih branimo, ha ja.
To su moji razlozi zašto ne podržavam Orbana, ali i ne podržavam potpuno slobodnu i nekontrolisanu migraciju.
Vaši su razlozi za gotovo sadističko navijanje za likvidacijom tih ljudi, vrlo je jasno, određeni religijskom pripadnošću izbjeglica. I to je nešto čega biste se trebali sramiti.
- fazer
#4347 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nazalost ima mnogo ljudi koji prate narativ medija koji prikazuje stanje kako njima odgovara. S tim ljudima ne moze se otvoreno diskutirati i pri nedostatku argumenata vade "race card" i slicno. No dobro, sta je tu je, oni imaju takav pogled na stvati i tu ih niko nemoze razuvjeriti ili potaknuti na kriticko razmisljanje. Svaki argument koji razbija njihove tvrdnje odbacuju jer ne zele da im sapunica sacinjena od ideala i snova pukne.
- Drvosjeca iz Dejcica
#4348 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Niej to moja paralela već jarana ti U Tebe.Bodkin wrote: jarane ovo ti je najgluplja paralela a i mao si ih puno na ovoj temi. da ti pojasnim sta si sad rekao. svoju kucu ogradis da ti ne udje provalnik i tebe neko u tvojoj kuci zatvori u sobu i pusti plin u sobi.
a inace samo me zanima kako ce ovaj napad na madjarske granice opravdati kvaziliberali. cuj ne daju im da udju u zemlju van granicnog prelaza i bez papira i zato su fasistijebem ti logiku posvadjaju sa razumom
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 16/09/2015 20:07, edited 1 time in total.
- tututuuuu
#4349 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ne volim biti arogantan, nisam, al nervira me ponovo pisati istu stvar samo zato sto neko ne zeli citati, vec opet udari svoj formiran stav, iako ga post koji citira potpuno demantira i opet trosim vrijeme na isto.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Opet bezrazožna arogantnost kada udariš u tvrd argument, doduše ne preostaje ti ništa drugo kada vas čovjek razoruža činjenicama. Ne možeš reći Hitler je bio loš političar, dikrator i zločinac ali je bio dobar slikar. Pitam sve vas što onanišete na Orbana podržavate li i druge gore iznesene stavove Orbana i njegove stranke?tututuuuu wrote:Vec par puta te vracam da ponovo procitas, pa ne ostaje mi drugi izbor nego da to opet ucinim. Potrudi se malo. Ako ti opet ne bude jasno, pokusati cemo korak po korak.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Interesantna teorija. Nisu nijemci ogradili Jevreje već sebe od Jevreja.Podsjeti me na jednog, par godina iza rata, koji reće nismo mi držali Sarajevo u okruženju mi smo se branili od Sarajeva. Interesantno je vidjeti svekoliku podršku Orbanu na ovom forumu, vjerujem da podržavate i neke druge njegove planove, recimo porez na internet, širenje Mađarske u pravcu Hrvatske (kaže polaže istorijsko pravo) i slične stvari.
Ne ide, pa da pokusamo... Hitler je Zidove hvatao po ulicama i zatvarao ih u kampove odakle nisu smjeli izaci (a potom bi ih vecinu pobio). OK? Orban ne lovi nikoga na temelju rasne, vjerske, seksualne ili bilo koje druge orijentacije. a kamo li zatvara, vec ogradjuje S-E-B-E. tj. Madjarsku od navale migranata koji zele uci u zemlju ilegalno, i jos su toliko drski kako vidim da bacaju i kamenje na policiju uz povike Alahuakbar i nastoje silom uci. Halo, to isto i Hitler? Ne bih rekao.
Daj mi primjer zidovskih migranata i izbjeglica koji kampiraju ispred granice nacisticke Njemacke sa zeljom da udju. Kad to nadjes, onda mozemo dalje o ovoj usporedbi.
Last edited by tututuuuu on 16/09/2015 20:12, edited 2 times in total.
- tututuuuu
#4350 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
likvidacijom? Kakvom likvidacijom sad?It_is_a_Leclerc wrote:Pročitaj moj prethodni post. Ne branim nikog, niti koga napadam. Human sam i imam razumijevanja za ljudsku bijedu i nesreću. Situacija nije crno-bijela, kako bi skinheadi s kojima ste, poštovani sagovorniče, na istom bedemu, htjeli.tututuuuu wrote:Eto ga, to je to. Mozemo zakljucati temu.It_is_a_Leclerc wrote:Ovi Orbanovi fanovi se samo femkaju kao neki - Evropljani koji samo štite suverenost svojih država. Da su izbjeglice iz Ukrajine, niko se ni počešao ne bi. Recite, brate, ljudski . Smetaju nam jer su muslimani. Ne volimo muslimane.Islamofob, fasist, nacist, mitoman... to su neki klasicni pojmovi ovog foruma.
Pa eto, sto ti ne kazes, da malo tom tvojom logikom probamo, da vi branite ove ljude samo zato sto su muslimani? A, a? Haaa?Recite brate, muslimani su, i zato ih branimo, ha ja.
To su moji razlozi zašto ne podržavam Orbana, ali i ne podržavam potpuno slobodnu i nekontrolisanu migraciju.
Vaši su razlozi za gotovo sadističko navijanje za likvidacijom tih ljudi, vrlo je jasno, određeni religijskom pripadnošću izbjeglica. I to je nešto čega biste se trebali sramiti.
A da si citao ovu temu mozda bi vidio da su me napali da mrzim te ljude i kad sam postao o jednoj odredjenoj improviziranoj crkvici u Calaisu. Al, ajd, sta da se radi.