Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
ActionWoman

#4126 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ActionWoman »

prog321 wrote:
tututuuuu wrote:
ActionWoman wrote:Tutice, pa navedi i nama koje su to crkve pretvorene u dzamije u BiH da i mi znamo.
https://bs.wikipedia.org/wiki/Fethija_d ... a%C4%87%29
https://hr.wikipedia.org/wiki/D%C5%BEam ... a_Dukatara
npr...

al to nije tema. samo odgovor tip na njegovu provalu od prije par strana.
Ovo je nonsense iz velikohrvatske kuhinje.
Nema nijednog dokaza da je tu bila crkva osim par temelja za koje se ne znaju odakle poticu.
Hrvatski "strucnjaci" spominju gotski nacin gradnje zidova, ne razmisljajuci mozda da su zidari bili inspirisani okolinom u kojoj si zivili.
asto
Malo si se prosuo. Pogledaj sliku ulaza u dzamiju pa ce ti sve biti jasno. Treba biti iskren. Meni je samo enigma zasto je crkva preinacena u dzamiju.
Maharadza

#4127 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Maharadza »

sherbett wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Situacija je takva da su Mađari spriječili sve mogućnosti ilegalnog prelaska prema Mađarskoj. Sve izbjeglice će biti preusmjerene prema legalnom graničnom prelazu. Ko bude imao papire da je izbjeglica, prelazi dalje. Ko ne bude (a valjda 90 % ljudi nema) ne može preći granicu.

To rekoše na Al Jazeeri maloprije.
Falim te Bože!
Rekoh ja seoba naroda..e ne može baš tako lako..

Nego, hvala na info! :thumbup:
sad mi reče prijatelj iz NS da prolaze, uglavnom su smješteni u BG-u
Pa logično da ne može, kada u 90-ima kao izbjeglica iz Bosne nisi mogao ući u Švabiju bez 'garancije' nekoga od tvojih ko već živi tamo, onda to sigurno neće dozvoliti ovim tamnoputim sirijcima. Švabo jeste human ali nije glup, a izlevatiti se ne da. :wink:
Paul F.

#4128 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Paul F. »

Naših izbjeglica je bilo manje. Ovih primi 10 miliona i doći će novih 10.
hAZNADAR

#4129 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by hAZNADAR »

tututuuuu wrote:
Da, a ti si musliman, kako tocno? dosli Turci, a tvoji prapra djedovi rekli, ej, super, i ja bih zelio biti musliman. :D Naravno da su ubijali, naravno da su crkve pretvarali u dzamije. nije samo aja sofija. Imas ih po BiH koliko hoces.
Osmanlije su vladale nizom zemalja a masovna islamizacija se desila samo u Bosni i Albaniji. Ocito su postojali preduslovi za to i nesto specificno sto je te dvije zemlje razlikovalo od ostalih. Al to nije tema a i da jeste osjecam da si jedan od onih kojima je poimanje historije na razini slikovnice. Gdje se sve tumaci torturom i prisilom a zaboravlja da je bilo nekoliko vjekova vladavine u nizu zemalja i naroda i da bi taj metod sigurno imao drugaciji ucinak nego danas. Ukoliko zelis da odgovoris na ovo - molim te radije na drugoj temi a da ovu ne prljamo mitomanijom.

It_is_a_Leclerc wrote:Situacija je takva da su Mađari spriječili sve mogućnosti ilegalnog prelaska prema Mađarskoj. Sve izbjeglice će biti preusmjerene prema legalnom graničnom prelazu. Ko bude imao papire da je izbjeglica, prelazi dalje. Ko ne bude (a valjda 90 % ljudi nema) ne može preći granicu.

To rekoše na Al Jazeeri maloprije.
Znaci alternativa su Hrvatska i BiH?
Bodkin

#4130 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

Challenger__ wrote:Opet se vraćamo na moju konstataciju - nema sveobuhvatne strategije. Sva se priča svodi na to ko će kome što prije i što više uvaliti migranata.
Sveobuhvatna strategija je postojala za ilegalne imigrante. Ovo je vanredna situacija. Rjesenje je kao madjarska sve zatvoriti i samo ko ima papire. Pakistanci i egipcani nek stanu u red za legalnu imigraciju kao bosanci ili srbi sto rade. Mislim da ce nakon sto zacepe rupe, evropljani poceti u iducih godinu- dvije sa deportacijom
Bodkin

#4131 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

prog321 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
prog321 wrote:Nepismena forumska gurgula ne bi trebala da se cereka nego malo vise da cita. :-D

“Two earthquakes (August 553 and December 557) caused cracks in the main dome and eastern half-dome” [d]. Not until year later in May of 558 did a third earthquake completely collapse the main dome of Hagia Sophia [d]. Following this disaster, the dome of Hagia Sophia was resurrected by Isodorus’ nephew, Isodorus the Younger. This construction, completed in 562, added 30 feet to dome’s height, resulting in its current height of 182 feet [d].

A fourth earthquake in 869 made one of two half domes surrounding the main dome collapse. A fifth earth quake in 989 severely damaged the dome of Hagia Sophia, necessitating new repairs undertaken by Armenian architect Trdat [d]. A sixth earthquake in 1344 caused new cracks in the dome, rendering previous attempts at buttressing the dome made in 1317 useless. Not until 1847-1849 was Hagia Sohpia stabilized by Swiss architects Gaspar and Guiseppe Fossati, who cinched the base of the dome with iron chains, solving the dome’s weakness in tension [c
Ma pusti bolan i sta i ako su to i radili eto Krscani nisu ruslili,palili dzamije i pretvarali dzamije u crkve.
Sta su samo Visebozaca hramova porusili i crkava na njima podigli.
Na ovakvim temama se otkriju.
Srbi koriste Aju Sofiju za svoju propagandu o krvolicnim Turcima. Lazu i falsificiraju istorijske detalje.
U Ku'ranu je skrnavljenje krscanskih bogomolja opisano kao bogohuljenje, i bez nekog ocitog razloga Osmanlije nisu to nikada radili.
Da jesu, nijedna crkva i nijedan krscan ne bi 500 godina takvog zuluma prezivio ? :-D

----------------------------------------------------
…if God had not driven some people back by means of others, monasteries, churches, synagogues and mosques, where God's name is mentioned much, would have been pulled down and destroyed. God will certainly help those who help Him-God is All-Strong, Almighty. (Qur'an, 22:40)

As a manifestation of his loyalty to God's commands, the Prophet Muhammad (pbuh) was most careful not to destroy the holy places of the People of the Book. Such destruction means, in the first place, opposing God's commands. This aside, it means preventing people who have faith in God worshipping Him. Indeed, the Prophet Muhammad (pbuh) promised the Christians, who were the other party to a peace agreement he made, that their churches would not be destroyed and that they would never be harmed. The tax (Jizya) agreements he made with Christians also guaranteed the safety of churches
http://www.danielpipes.org/comments/199493
A inace vidimo danas da se kuran do slova postuje :-)
Drvosjeca iz Dejcica

#4132 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ova tema polako ide u smjeru u kojem ne bi trebala ići. Rušio je ko je stigao, otimao, palio, žario, krstio, islamizirao, pokrštavao ko god je stigao.

Kaže...
Zatvor i deportacija: Mađarska donijela nove stroge zakone o imigrantima
Mađarska je usvojila nove stroge zakone o imigrantima koji predstavljaju "novu eru" u sprečavanju priliva ilegalnih imigranata, javlja BBC.
Đe DonVito sa slikama Orbana?
broj dva

#4133 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by broj dva »

Mislim da sve ove izbjeglice koje nemaju potpisanu i ovjerenu potvrdu od torturiste u Sirji da su bili muceni nemaju sta u Evropi da rade.
prog321

#4134 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by prog321 »

ActionWoman wrote:
prog321 wrote:
Ovo je nonsense iz velikohrvatske kuhinje.
Nema nijednog dokaza da je tu bila crkva osim par temelja za koje se ne znaju odakle poticu.
Hrvatski "strucnjaci" spominju gotski nacin gradnje zidova, ne razmisljajuci mozda da su zidari bili inspirisani okolinom u kojoj si zivili.
asto
Malo si se prosuo. Pogledaj sliku ulaza u dzamiju pa ce ti sve biti jasno. Treba biti iskren. Meni je samo enigma zasto je crkva preinacena u dzamiju.
Pa jedini dokaz za hrvatske istoricare da je to postojala crkva lezi u gotskom stilu vrata i prozora.
Zaboravljaju da su zidari znali samo taj nacin zidanja kada su Osmanlije dosli. Nema drugih dokaza.
Keiko

#4135 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Keiko »

broj dva wrote:Mislim da sve ove izbjeglice koje nemaju potpisanu i ovjerenu potvrdu od torturiste u Sirji da su bili muceni nemaju sta u Evropi da rade.
Velika vecina nasih izbjeglica su smjestene na osnovu podataka koje su skupljali UNHCR i IRC. Bilo je onih koji su otisli u vlastitom aranzmanu ali je isto tako bilo vrlo jednostavno nekome skontati zasto su otisli i da li su stvarno izbjeglice, recimo Bosnjaci iz Foce ili Sanskog Mosta. Ovi Sirijci su u totalnom haosu, vise se ne zna ni ko pije ni ko placa.
Šunj

#4136 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Šunj »

Da li je komentar potreban?

Image
Charlie Hebdo ismijao smrt sirijskog dječaka
Francuski satirični časopis "Charlie Hebdo" je poznat kao "veliki zagovarač slobode govora" i poznat po svojim kontroverznim, ali i provokativnim karikaturama.

Podsjetimo, u januaru 2015. se dogodio napad na redakciju ovoga časopisa kada je ubijeno 12 zaposlenih. Nakon napada, podrška za ovaj časopis je stigla iz cijelog svijeta.

Svi su u znak podrške objavljivali #JeSuisCharlie, koja je predstavljala solidarnost za slobodu govora, kao i poštovanje za pametnu ironiju njihovih crteža.

No, ovoga puta "Charlie Hebdo" se našao na udaru mnogih kritika.

Dok cijeli svijet i dalje žali i proganja ih slika beživotnog tijela malenog sirijskog dječaka Ajlana Kurdija na turskoj obali, francuski časopis je objavio bezosjećajnu ilustraciju u vezi sa tom fotografijom.

Ispod naslova "Dobrodošli migranti" slijedi tekst "Tako blizu svoga cilja", a onda su ilustrovali bilbord "McDonald'sa" u pozadini sa rečenicom "Dva menija djece za mir jednog"!
llull

#4137 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by llull »

Za vikend sam bio u Bgd, kompletan kvart oko autobuske i zeljeznicke stanice izgleda kao da je rat tamo, iako nikada nije bio nesto wow sa migrantima je sada bas bas rasturen.

Preko 70 % migranata su vojno sposobni muskarci, nista losije obuceni nego ljudi u evropi njihovih godina... Sto se tice odnosa prema njima mogu reci da nisam primjetio nikakvu netrpeljivost prema njima.

Malo mi je oci paralo da sam vidio jedno 7-8 mladica sa nekim kacketima sa maskirnom sarom... Ne vjerujem u teorije zavjere ali mi je bas bilo zanimljivo.
insomnia78

#4138 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

Šunj wrote:Da li je komentar potreban?

Image
Charlie Hebdo ismijao smrt sirijskog dječaka
Francuski satirični časopis "Charlie Hebdo" je poznat kao "veliki zagovarač slobode govora" i poznat po svojim kontroverznim, ali i provokativnim karikaturama.

Podsjetimo, u januaru 2015. se dogodio napad na redakciju ovoga časopisa kada je ubijeno 12 zaposlenih. Nakon napada, podrška za ovaj časopis je stigla iz cijelog svijeta.

Svi su u znak podrške objavljivali #JeSuisCharlie, koja je predstavljala solidarnost za slobodu govora, kao i poštovanje za pametnu ironiju njihovih crteža.

No, ovoga puta "Charlie Hebdo" se našao na udaru mnogih kritika.

Dok cijeli svijet i dalje žali i proganja ih slika beživotnog tijela malenog sirijskog dječaka Ajlana Kurdija na turskoj obali, francuski časopis je objavio bezosjećajnu ilustraciju u vezi sa tom fotografijom.

Ispod naslova "Dobrodošli migranti" slijedi tekst "Tako blizu svoga cilja", a onda su ilustrovali bilbord "McDonald'sa" u pozadini sa rečenicom "Dva menija djece za mir jednog"!
Pa ovo je upravo to, "pametna ironija njihovih crteza"
PS: svaki moguci medij na planeti je dizao sebi tiraz sa ovim slikama i sad je problem kad to uradi CH?
PPS: na slici pise: dva dječija menija za cijenu jednog (mcd reklama), pusti se Klixovog prevoda
Cherry-Cherry

#4139 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Cherry-Cherry »

llull wrote:Za vikend sam bio u Bgd, kompletan kvart oko autobuske i zeljeznicke stanice izgleda kao da je rat tamo, iako nikada nije bio nesto wow sa migrantima je sada bas bas rasturen.

Preko 70 % migranata su vojno sposobni muskarci, nista losije obuceni nego ljudi u evropi njihovih godina... Sto se tice odnosa prema njima mogu reci da nisam primjetio nikakvu netrpeljivost prema njima.

Malo mi je oci paralo da sam vidio jedno 7-8 mladica sa nekim kacketima sa maskirnom sarom... Ne vjerujem u teorije zavjere ali mi je bas bilo zanimljivo.
Ja sam često u Beogradu i tužno je u šta se taj grad pretvara. :sad: Dio oko Lastine stanice je katastrofalan.
dust in the wind

#4140 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by dust in the wind »

Cherry-Cherry wrote:
llull wrote:Za vikend sam bio u Bgd, kompletan kvart oko autobuske i zeljeznicke stanice izgleda kao da je rat tamo, iako nikada nije bio nesto wow sa migrantima je sada bas bas rasturen.

Ja sam često u Beogradu i tužno je u šta se taj grad pretvara. :sad: Dio oko Lastine stanice je katastrofalan.
sta ce ljudi.. primili ih I kraj. opet su mi sto puta bolji od ovih sto ih gaze nogama. drugo ti ljudi su tu tranzitno. nece niko ostati u propaloj drzavi. jeste puno djecaka, momaka od 20godina. ali nemojmo biti licemjerni, ovdje kada se pokrene tema rata svi listom kazu bjezao bih necu da ratujem. zasto onda ocekujemo od njih da ratuju.
llull

#4141 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by llull »

Naravno to stoji, msm jbt eto gledao sam mozda na te ljude sa predrasudama da je to tamo mozda nerazvijeniji dio planete, ali ti mladi ljudi se ne razlikuju nista od nas ni po oblacenju ni frizurama niti bilo sta. Jednostavno ljude je muka natjerala, doduse ja pricam sa prijateljicom koja je u crvenom krstu u Bgd i bas sam dosao do zakljucka da bi mene debelo sranje moralo pomaci da se zaputim na put u neizvjesnost dug nekoliko hiljada kilometara.
musicman80

#4142 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by musicman80 »

Sada ce doci kod nas u BIH, posto je Madjarska zatvorila granice, pa cemo da vidimo kako ce ih ovi dusebriznici sa foruma prihvatiti. Hoce li im mozda ponuditi smjestaj u svome stanu ili kuci. Lako je bilo kritikovati odluke stranih vlada, sada cemo da vidimo kako ce nasi merhametli bosanci postupiti.
dust in the wind

#4143 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by dust in the wind »

musicman80 wrote:Sada ce doci kod nas u BIH, posto je Madjarska zatvorila granice, pa cemo da vidimo kako ce ih ovi dusebriznici sa foruma prihvatiti. Hoce li im mozda ponuditi smjestaj u svome stanu ili kuci. Lako je bilo kritikovati odluke stranih vlada, sada cemo da vidimo kako ce nasi merhametli bosanci postupiti.
ne mora im se ponuditi vlastiti dom, ali ih se moze ne udarati, moze im se ponuditi hrana, odjeca, nij im ni bg ponudio dom. jbg. nemojme sve karikirati do maksimuma. ja da sam oni bila bih zadovoljna od ovakve drzave da mi ne ponudi marisanje i maltretiranje.
jastuk1

#4144 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by jastuk1 »

Cherry-Cherry wrote:

U šta se pretvara, ti sa pokvarenim do srži postovima?! :(

Šta je nekad bio i šta je sada? :idea: Postovi su ti sramota fašistička besramna. Povraćoza i gađenje i licemjerje do srži.

Svoju prefriganost i mržnju pokušaj prodati na drugom mjestu.
llull

#4145 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by llull »

Ne napadaj covjeka, taj dio oko Lastine stanice je uzasno prljav i blatnjav i njime se siri uzasan smrad zbog mokrenja brojnih ljudi ... Ne razumijem zasto uopste migranti tu borave ... Tebi je mozda mrznja i ksenofobija sto neko kaze da mu je uzasno da ljudi leze po trotoarima, da bacaju smece svuda unaokolo... Jednostavno je ruzna slika i to je tacno ... ti mozes tumaciti kako god hoces, samo kazem da je taj dio grada sada uzasno prljav i osjeca se na miris mokrace ...
insomnia78

#4146 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

Pa sta predlazes, malo "tusiranje" za imigrante?
llull

#4147 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by llull »

Ne, samo mi je nepojmljivo da su tu smjesteni, a postoje centri za prijem istih...
Ljudi zasluzuju da budu u boljim uslovima ali oni zbog nekih svojih razloga zele da budu tik uz autobusku i zeljeznicku stanicu .
jastuk1

#4148 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by jastuk1 »

llull wrote:Ne napadaj covjeka, taj dio oko Lastine stanice je uzasno prljav i blatnjav i njime se siri uzasan smrad zbog mokrenja brojnih ljudi ... Ne razumijem zasto uopste migranti tu borave ... Tebi je mozda mrznja i ksenofobija sto neko kaze da mu je uzasno da ljudi leze po trotoarima, da bacaju smece svuda unaokolo... Jednostavno je ruzna slika i to je tacno ... ti mozes tumaciti kako god hoces, samo kazem da je taj dio grada sada uzasno prljav i osjeca se na miris mokrace ...
FINO SAM REKAO "POSTOVI SU TI..."

Višnja stalno bljuje mržnju i to sve ono ispodtiha, iza leđa, hinjski, a ovaj zadnji njen post je samo lijepo upakovani smrad koji širi forumom. :zzzz:

Neka ide i prodaje smrad nekome ko voli da kupuje smrad!!!!!!!
llull

#4149 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by llull »

Sve razumijem ali ovo ne razumijem, kukaju na lose uslove a nece u prihvatne centre.
Samo mogu da zamislim sta bi bilo u Sarajevu da se skupe migranti po parkovima u centru.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/589750 ... -u-Krnjaci
Cherry-Cherry

#4150 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Cherry-Cherry »

musicman80 wrote:Sada ce doci kod nas u BIH, posto je Madjarska zatvorila granice, pa cemo da vidimo kako ce ih ovi dusebriznici sa foruma prihvatiti. Hoce li im mozda ponuditi smjestaj u svome stanu ili kuci. Lako je bilo kritikovati odluke stranih vlada, sada cemo da vidimo kako ce nasi merhametli bosanci postupiti.
Prepisat će im pola svog stana i dati im pola svoje plate. :-D Zar si sumnjao? :) Svaki od ovih dušebrižnika će primiti po najmanje jednu porodicu u svoj stan. :) I dijeliti sa njima sve šta imaju. I tako cijeli život. :)
:oops:

Nema gore i ljigavije sorte ljudi od licemjera. Oni su dobri, oni su fini, oni su moralni, oni su humani... Svi su fašisti i pokvareni, a oni su anđelci. I pomagali bi. Al preko tuđih leđa. Bljuv.
Locked