Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
Chisum

#401 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Chisum »

5 0 5 wrote:Juče sam ostavio link na kome piše da qatar nije prinio nijednog izbjeglicu. Imaju 350 milijardi za svjetski jebeni kup, a ne mogu izgraditi kamp i spasiti par hiljada duša.
Bas to htjedoh da pitam... sta rade zadrigli zaljevski pedofili? Primise li kojeg napacenog "brata", barem da ubije oko na nekom od vjestackih ostrva izgradjenih u obliku Ferrari-jevg loga, Petra Pana, palme ili na sta se vec dize kurac tim nezasitim pustinjskim mandovima, dok ceka da ga na sisu primi "dekadentni Zapad"?

Inace, Ameri odigrali na sigurno, k'o na ekskurziji... Dosli, usrali cijeli region za slijedecih 100 godina, dali i Evropi da usput mlatara kurcicem, fleka se, ne be li zadovoljila ego... i evo ga - sad se gombaj s ovom gomilom polupismene bijede i nesrece, tjerane ratovima ili gladju, kojoj fali hiljadu i jedna stepenica u razvoju drustva, da bi se mogla iole uklopiti i integrisati u okruzenje u kojem se nasla.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#402 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Truba »

joj kako sam zaboravio na saudijski zid prema iraku

neće ni šije ni sunije
fašisti :D
madner

#404 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by madner »

Jah, jadna Amerika.

Ako podrzi diktatore da naprave stabilne drzave, licemjeri koji mrze muslimane. Ako podrze alternativne snage namjerno prave sranje i unazadjuju regiju. :D
Sanjarko

#405 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Bodkin wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Bodkin wrote:
Nemam vremena. Ucim kako se krecu cijene obveznica u odnosu na prinos na trzistu. Nemam vremena za kvazinauku
Ukucaj na googlu ELE pa ces vidjeti.
Kvazi Nauka :-)
Ne znam jarane, mozda i nije ai mi previse vuce na teoriju zavjere pa ne zelim.
A i ela ele su trece lice jednine u portugalskom pa mi je tesko shvatiti ovo ozbiljno :)
https://en.wikipedia.org/wiki/E.L.E._%2 ... orld_Front.

https://en.wikipedia.org/wiki/Extinction_event
Sanjarko

#406 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Bodkin wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Ne znam jarane, mozda i nije ai mi previse vuce na teoriju zavjere pa ne zelim.
A i ela ele su trece lice jednine u portugalskom pa mi je tesko shvatiti ovo ozbiljno :)
https://en.wikipedia.org/wiki/E.L.E._%2 ... orld_Front.

https://en.wikipedia.org/wiki/Extinction_event
Preimenovale elite u EE
petunija

#407 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by petunija »

madner wrote:Jah, jadna Amerika.

Ako podrzi diktatore da naprave stabilne drzave, licemjeri koji mrze muslimane. Ako podrze alternativne snage namjerno prave sranje i unazadjuju regiju. :D
Gdje god su spustili svoju smrdljivu šapu, napravili su haos.
Sve im se vratilo što su drugima napravili
Nokija

#408 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Nokija »

Chisum wrote:
5 0 5 wrote:Juče sam ostavio link na kome piše da qatar nije prinio nijednog izbjeglicu. Imaju 350 milijardi za svjetski jebeni kup, a ne mogu izgraditi kamp i spasiti par hiljada duša.
Bas to htjedoh da pitam... sta rade zadrigli zaljevski pedofili? Primise li kojeg napacenog "brata", barem da ubije oko na nekom od vjestackih ostrva izgradjenih u obliku Ferrari-jevg loga, Petra Pana, palme ili na sta se vec dize kurac tim nezasitim pustinjskim mandovima, dok ceka da ga na sisu primi "dekadentni Zapad"?

Inace, Ameri odigrali na sigurno, k'o na ekskurziji... Dosli, usrali cijeli region za slijedecih 100 godina, dali i Evropi da usput mlatara kurcicem, fleka se, ne be li zadovoljila ego... i evo ga - sad se gombaj s ovom gomilom polupismene bijede i nesrece, tjerane ratovima ili gladju, kojoj fali hiljadu i jedna stepenica u razvoju drustva, da bi se mogla iole uklopiti i integrisati u okruzenje u kojem se nasla.
Uglavnom se slazem. Amerika u svojoj standardnoj ulozi, Evropa jos jednom pokazala totalni politicki diletantizam, bogatim arapima je valjda bijelo popilo mozak. Ali problem sta sa hiljadama ovih ljudi i dalje ostaje. I ovo je tek pocetak nevidjene svjetske humanitarne katastrofe. Do sad su se ovakve stvari desavale u manjem obimu i ne drugim kontinentima, al sad je ovo u Evropi u avliji.
Chisum

#409 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Chisum »

madner wrote:Jah, jadna Amerika.

Manje-vise jedine dvije opcije koji jedan ovako zaostao svijet ima... Diktator-marioneta, koji se pali i gasi na dugme, po potrebi... ili, ukoliko dugme zakaze, "alternativa", koja kao po pravilu zavrsi na vlaznoj, ugazenoj zemlji nekog od skopskih, atinskih, ili kojih vec parkova.... A ko se poigrao... pa, do sada nije samo onaj koji nije htio.
LARVA

#410 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by LARVA »

SKLONIŠTE izbjeglica u Njemačkoj zapaljeno je u Bavarskoj, objavila je u petak policija dok se vlasti pokušavaju nositi s dosad najvećim priljevom ljudi koji bježe od nasilja i siromaštva.

U četvrtak 17 osoba ozlijeđeno je u pobuni u skloništu u središnjoj Njemačkoj zbog potrganog Kurana i političari su upozorili na rastuće tenzije. Očekuje se da će se broj osoba koje će tražiti azil u Njemačkoj učetverostručiti ove godine.

Vatrogasci su uspjeli staviti pod kontrolu požar u skloništu u Neustadtu an der Waldnaab koji je izbio oko tri ujutro.

Izbjeglice su kazale policiji kako su vidjele dvije osobe kako ulaze kroz prozor u prizemlju i treću osobu ispred zgrade.

Policija je objavila kako ne može isključiiti ksenofobiju kao motiv.
madner

#411 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by madner »

Hocu reci da nije do Amerike nego do lokalaca.

Amerikanci su uspjesno preko diktatora stvorili demokratska i prosperitetna drustva (Turska, J. Koreja, Tajwan).
Arapi su zakazali.
Chisum

#412 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Chisum »

madner wrote:Hocu reci da nije do Amerike nego do lokalaca.

Amerikanci su uspjesno preko diktatora stvorili demokratska i prosperitetna drustva (Turska, J. Koreja, Tajwan).
Arapi su zakazali.
To barem kod mene nikada nije dolazilo u pitanje. Arapi... O njima, njihovim drustvima i banana drzavama mi je smijesno i govoriti. Toliko puta do sada su dokazali da su, takvi zaostali, sami sebi najveci neprijatelji i dzelati, da nisam ni mislio da moram to podvuci.

Moj osvrt na Americko igranje saha po Bliskom Istoku ne dolazi iz perspektive nekoga ko kmeci nad sudbinom "onih koje su zli Zapadnjaci prevarili" - k'o da je cijeli taj arapski svijet naivna seljancica koja je dosla u grad da studira, pa je naguzi k'o stigne... pa je sad treba oplakivati, sta li? - nego jednstavno konstatujem...

Sad Ameri, prije Amera Englezi, Francuzi... Nije ni bitno. Svijetom vlada onaj ko zna i moze, a ne ko hoce.
Sanjarko

#413 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Chisum wrote:

Arapi su zakazali.
To barem kod mene nikada nije dolazilo u pitanje. Arapi... O njima, njihovim drustvima i banana drzavama mi je smijesno i govoriti. Toliko puta do sada su dokazali da su, takvi zaostali, sami sebi najveci neprijatelji i dzelati, da nisam ni mislio da moram to podvuci.

Moj osvrt na Americko igranje saha po Bliskom Istoku ne dolazi iz perspektive nekoga ko kmeci nad sudbinom "onih koje su zli Zapadnjaci prevarili" - k'o da je cijeli taj arapski svijet naivna seljancica koja je dosla u grad da studira, pa je naguzi k'o stigne... pa je sad treba oplakivati, sta li? - nego jednstavno konstatujem...

Sad Ameri, prije Amera Englezi, Francuzi... Nije ni bitno. Svijetom vlada onaj ko zna i moze, a ne ko hoce.
U Pustinji da bude demokratija. :lol:
madner

#414 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by madner »

Chisum wrote:

Arapi su zakazali.

Ja sam cak i manji cinik. Vjerujem da je neko pogledao na BI i rekao, pa nisu ovi Arapi stoka, daj da im pruzimo sansu da naprave normalnija drustva. 30 godina ih drzimo pod kontrolom, ne pomicu se.

Jer na pocetku svega su bile stvarno progresivne snage na spici, no...
Leons

#415 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

petunija wrote:
Sve im se vratilo što su drugima napravili
Šta im se vratilo?
Arteta

#416 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Arteta wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Opet fulaš bit i poentu.. Irelevantno je šta bi ja, ja sam tu kao individua nebitan, ali je ovo vrlo dobar primjer licemjernosti zapada. Imaš masu dokumentaraca i organizacija koje se bave aktivno ovim problemom, licemjernosti kompanija i vlada sa zapada. Neke fabrike su zatvorene nakon što je priča i dokazi dospjeli u javnost. Mnoge zapadne kompanije se pravdaju da ne znaju uslove rada radnika po Aziji jer kao imaju posrednike ali i to je palo u vodu kao argument jer su sve znali.
Najveci problem su vlade tih zemalja koje to toleriraju u svojoj zemlji.
Razlog zbog cega se to tolerira je isti zbog ceg se kod nas tolerira rad na crno.

I nisi nebitan, ti kao jedinka jesi ali puno ljudi u Svijetu ima pogresne ljevicarske stavove tj.ne mogu se suociti s istinom.
To je samo tvoje subjektivno mišljenje. Ja smatram da je problem kapitalizam kao poredak, pohlepa bogatih i problem raspodjele svjetskih dobara. Vidiš nije tajna da je Afrika, Azija pa i Bliski istok dovoljno dobri da proizvode jeftine proizvode ali taj isti zapad kada treba pomoći ljudima peru ruke od tih istih ljudi jer smatraju da su nešto bolji od njih. Vlade tih zemalja su u 99% slućajeva poslušnici zapada, korupmirani sistemi jer da nisu ne bi dozvolili da im zapad iskorištava ljude i ekonomiju.

Rad na crno kod nas nema veze sa ovom problematikom i njegov uzork leži u sasvim drugom razlogu.
Problem je u kapitalizmu, OK.
Jel mozes izmislit bolji sistem?

Rad na crno itekako ima veze s ovom problematikom, jer da ga nema, onda ti ljudi nebi nigdje radili, isto kao sto ni ovi u fabrikama obuce u Bangladesu da ne rade tu nebi nigdje radili, jedino ako ne misle drzati krave po Dhaki.
Last edited by Arteta on 21/08/2015 16:47, edited 1 time in total.
AleksoMKD

#417 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by AleksoMKD »

Madzarska

http://dailynewshungary.com/government- ... agreement/

Budapest, June 23 (MTI) – For technical reasons the immigration office has suspended for an indefinite period the European agreement on asylum, the so-called Dublin regulation on transfers, the interior ministry told MTI on Tuesday.
A statement by the interior ministry said that Hungary is the country most burdened by illegal immigration out of the member states concerned. The ministry said Hungary has exhausted its capacities.

Under the Dublin Regulation, a European Union law, Hungary is responsible for taking back asylum-seekers who first entered the EU through it and who are turned back from other member states.

Up until June 22 this year, Hungarian police detained 60,620 illegal immigrants, including 60,089 along the Serbian section of the border, the statement said.
Arteta

#418 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

Bodkin wrote:Ali su mi smijesni ovi sto pisu kako evropa ima moranu odgovornost da primi desetine holjada izbjeglica. Prvo, nisu svi ratne izbjeglice. Drugo, zasto bi unistavale svoje socijalne i ekonomske sisteme? Fakat su ljudi naivni
Naravno da su smijesni.
Cak i da Evropa ima moralnu odgovornost da primi 10 000 ljudi danas, motivisat ce ostale pa ce morati primiti jos milion, vec sutra.
Sanjarko

#419 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

https://en.wikipedia.org/wiki/Anthropocene

Zbog ovoga se ove stvari desavaju.

Antropoidi na Aparatima.
Last edited by Sanjarko on 21/08/2015 16:52, edited 1 time in total.
Kikibombona

#420 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Kikibombona »

Vizionar 1985 wrote:
Kikibombona wrote:
Vizionar 1985 wrote: SA ima vise imigranata radnika nego cijela Europa zajedno po glavi stanovnika.
SA 27 miliona stanovnika 8 miliona stranih radnika.
Njemacka 80M 10M stranih radnika.
SA 4M Krscana radnika na 27M
Njemacka 5M Muslimana na 80M.
Koliko ih ima saudijsko drzavljanstvo?
I poenta.
Njihova zemlja njihova pravila/zakoni.
Ne svidza se ni meni ali njihova zemlja.
Plus kada bi svima davali drzavljanstva
propali bi i onako jedva mogu svoje
stanovnistvo domicilno da prehrane.
Saudija ti je klerikalno socijalisticko kapitalisticka
drzava.
Eno skoro su propali u deficitu su pala cijena nafte
a izdatci za odrzavanje reda,mira,prehrane stanovnistva
itd. preveliki.
Zamisli jos da strance izdrzavaju koliki bi troskovi
bili.
Pustinja ne moze da se prehrani.
Vec su u deficitu 200 milijardi i jos kredite i oni
podizu.
Zasto onda navodis Saudiju kao primjer i poredis ih sa zapadom?

To je jedno zatvoreno i beskrupulozno drustvo. Strani radnici su tamo obicno hamali, ako izuzmemo evropske inzinjere. Citao sam da u Kataru ili Kuvajtu Egipcanin radi 40 godina za nekakvu crkavicu. Onda ga samo nogiraju. Nema ni penziju, nista... a o drzavljanstvu da ne govorimo. Dakle, tu su da odradjuju prljave poslove koje niko nece raditi. Robovi!

I koliko su primili sada imigranata?

Samo me nemoj pokusati ubjediti da nemaju love...

Kako ima jedan Jordan?
Kako ima Somalija gdje bjeze Jemenci?

A, eto, nema jadna Saudija, Katar, Emirati, Kuvajt, Bahrein...
Chisum

#421 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Chisum »

madner wrote:
Ja sam cak i manji cinik. Vjerujem da je neko pogledao na BI i rekao, pa nisu ovi Arapi stoka, daj da im pruzimo sansu da naprave normalnija drustva. 30 godina ih drzimo pod kontrolom, ne pomicu se.

Jer na pocetku svega su bile stvarno progresivne snage na spici, no...
I tada bi uspjeh bilo tesko predvidjeti ili bi, u najmanju ruku, bio relativan.

Ovo su drustva koja pate od hronicne boljke, konstantnog "vracanja istinskim vrijednostima", ili, ako sve te anahrone tokove razodjenemo - resetovanja na nulu, cime je svako skrnavljenje progresa jednog seta zapocetih promijena, ili revolucija, bilo koje magnitude - najcesce ireverzibilno... A onda Jovo nanovo.

To su drustva zarobljena u mracnom spletu introvertne tradicije i arhaicnih koncepata, pa sta ces vise, kad se cak i jedna ovako globalna projekcija previranja izmedju svjetskih sila, na njihovom tlu i u njihovom poimanju - a, evo, cak i kod ovih nasih domacih apologeta jedne ili druge strane - da svesti na neko tragikomicno sektasko ludilo i plemenske ratove... Previse su svi oni lak plijen onima kojima se, sto bi nas narod rekao, "moze", pa mi se cini da je ova lagana vatra na kojoj se kuhaju, uz povremeno pojacavanje i stisavanje - najlogicniji slijed dogadjaja.
Last edited by Chisum on 21/08/2015 17:06, edited 2 times in total.
Arteta

#422 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

Nemoj tako, Saudija ima pustinju, a Jordan nema.
Sanjarko

#423 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Kikibombona wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Kikibombona wrote:
Koliko ih ima saudijsko drzavljanstvo?
I poenta.
Njihova zemlja njihova pravila/zakoni.
Ne svidza se ni meni ali njihova zemlja.
Plus kada bi svima davali drzavljanstva
propali bi i onako jedva mogu svoje
stanovnistvo domicilno da prehrane.
Saudija ti je klerikalno socijalisticko kapitalisticka
drzava.
Eno skoro su propali u deficitu su pala cijena nafte
a izdatci za odrzavanje reda,mira,prehrane stanovnistva
itd. preveliki.
Zamisli jos da strance izdrzavaju koliki bi troskovi
bili.
Pustinja ne moze da se prehrani.
Vec su u deficitu 200 milijardi i jos kredite i oni
podizu.
Zasto onda navodis Saudiju kao primjer i poredis ih sa zapadom?

To je jedno zatvoreno i beskrupulozno drustvo. Strani radnici su tamo obicno hamali, ako izuzmemo evropske inzinjere. Citao sam da u Kataru ili Kuvajtu Egipcanin radi 40 godina za nekakvu crkavicu. Onda ga samo nogiraju. Nema ni penziju, nista... a o drzavljanstvu da ne govorimo. Dakle, tu su da odradjuju prljave poslove koje niko nece raditi. Robovi!

I koliko su primili sada imigranata?

Samo me nemoj pokusati ubjediti da nemaju love...

Kako ima jedan Jordan?
Kako ima Somalija gdje bjeze Jemenci?

A, eto, nema jadna Saudija, Katar, Emirati, Kuvajt, Bahrein...
De vrati se ispocetka na 5 stranicu i procitaj objasnjenje.
Ima i na od 10-14 stranice negdje.
Osnove geografije ne znate.
Sanjarko

#424 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Arteta wrote:Nemoj tako, Saudija ima pustinju, a Jordan nema.
Saudi Arabia is a desert country with no permanent rivers or lakes and very little rainfall. Water is scarce and extremely valuable, and with the country’s rapid growth, the demand for water is increasing.
Sanjarko

#425 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Arteta wrote:Nemoj tako, Saudija ima pustinju, a Jordan nema.
Saudi Arabia is a desert country with no permanent rivers or lakes and very little rainfall. Water is scarce and extremely valuable, and with the country’s rapid growth, the demand for water is increasing.
U banani Jordan ali ima vode koliko toliko.
Ima jezera itd.
Saudija nema u jos vecoj banani.
Locked