Tim ljudima se mora pomoći koliko god se može međutim treba biti pažljiv i raditi temeljite kontrole jer ova mrcina gore na slici npr. garant nije neki jadnik koji bježi od rata i uništenja plus treba dati prednost onima koji bježe od rata. Ovdje imamo dva totalno suprotna razmišljanja, zviza koji bi skoro pa tropedirao brodove na sredozemlju i postavio mitraljeze na granicu EU i drvosječu koji bi maltene lijevo i desno puštao sve bez ikakvih kontrola i naseljavao u Europu. Između ove dvije krajnosti nalazi se rješenje problema međutim, ko misli da je ova navala izbjeglica slučajna naivan je.
Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- kamberovica polje
#3226 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Uh usijala se atmosfera ovdje.
Tim ljudima se mora pomoći koliko god se može međutim treba biti pažljiv i raditi temeljite kontrole jer ova mrcina gore na slici npr. garant nije neki jadnik koji bježi od rata i uništenja plus treba dati prednost onima koji bježe od rata. Ovdje imamo dva totalno suprotna razmišljanja, zviza koji bi skoro pa tropedirao brodove na sredozemlju i postavio mitraljeze na granicu EU i drvosječu koji bi maltene lijevo i desno puštao sve bez ikakvih kontrola i naseljavao u Europu. Između ove dvije krajnosti nalazi se rješenje problema međutim, ko misli da je ova navala izbjeglica slučajna naivan je.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#3227 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Danska je deportovala ljude koji su rodjeni bili u Danskoj ali nisu mogli da ostvare drzavljanstvo. Nista strasno. Dosta kurda, Turaka, Iranaca, tamo iz koje kakvih Africkih drzava itd. Ovdje postoje centri koji su 24/h pod strazom i kamerom i ogradom, gdre emigranti koji su dobili dobijenicu cekaju na deportaciju.Korisničkoime wrote:Ako ćemo o deportaciji onda deportacija svih onih čiji djed nije bio državljanin te države, znači došao 90-tih dobio državljanstvo ništa hajmo napolje, došli ti straci 70-tih ti se rodio džaba ti hajmo napolje. Eh tada bi bila druga priča. Kažem vam ništa gore već kad fukara dođe do para pa se osili nema veze jel naš ili Mađar, Rumun ko već.
- Drvosjeca iz Dejcica
#3228 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Svakako, vrlo dobro dijagnosticirano. Zato je valjda jasno zašto je rat u bivšoj YU bio tako surov. Jednostavno velika večina ljudi sa Balkana i Istoka Evrope ne pripada zapadnoevropskom miljeu. Oni mogu imati novac, kupiti sebi nanjnoviji iPhone, imati novo auto ali su mentalno duboko, duboko najcrnji Balkan, zaostali, retrogradni, primitivni. Ja zaista kapu skidam Nijemcima, Austrijancima i ostalim koji su kako tako humano primili izbjeglice. Čak reko bih i Srbija se pokazala u dosta dobrom svjetlu, barem ono što sam vidio. Najgori su upravo pripadnici pojedinih plemena sa Balkana, kao oni bi se obračunavali sa izbjeglicama, vojsku poslali sa tenkovima, klali, ubijali, progonili k'o vještice...Korisničkoime wrote:Ma cijela ova priča govori da u biti cijelom istočnom bloku kao ni Balkanu nije mjesto u EU, razlika u mentalitetu, kuluturološkoj pozadini., svijesti je osjetna o nekim ekonomskim parametrima da ne govorimo. Naravno da i u Zap.Evropi ima iznimaka međutim ne vidim histeriju cjelokupnog društva i sistema kao npr.u Mađarskoj, u Makedoniji prodaju flašu vode za 10 Eura, na portalima u HR pod komentarima vidiš grozote kakve je teško opisati i onda se običan Austrijanac i ne jedan od njih nego fin broj spakuje sa svojim vozilom i ide da pokupi iste te izbjeglice koje je Mađarska dočekala suzavcem i pendrecima, ljudi im organizuju doček na željezničkim i autobuskim stanicama, dijele pakete pomoći, nude smještaj itd.
Reakcije istočnoevropskih zemalja i Balnakskih su slične onima kada fukara dođe do nešto para pa se posili, slično i komenatre nekih ovdje se može tretirati.
-
Korisničkoime
#3229 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Rješenje je deportacija @Zviza.kamberovica polje wrote:Uh usijala se atmosfera ovdje.![]()
- tututuuuu
#3230 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Sto se tice ovog sveg, iako sam fan Nijemaca, ovdje je Orban potpuno u pravu. Njemacka ih zove da dodju, a kad dodju onda ih ne zeli
, vec onda hoce "raspodjelu tereta" 
- Zviz
#3231 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nebi ja to. Ali pazi ovo. Sta radi Madjarska - upravo to sto ti pises. Vojska na granici i samo mogu uci oni sa dokumentima. Sad je dole vojska koja ce drzati manje vise mrtvu strazu, zato su ga i pitali na konferenciji hocel vojska koristi oruzije. Sta rade Grci i Italijani sada. Vracaju brodove natrag u more. Bar toliko Italijanskog znam da mogu razumiti sta pise u novinama. 6 brodova sa emigrantima iz Afrike su vracena natrag u more. Zato Angelika ne prigovori sad Italiji ili Madjarskoj, je i toj tuki je iz guzice doslo u glavu - 5 do 12 je.kamberovica polje wrote:Uh usijala se atmosfera ovdje.![]()
- kamberovica polje
#3232 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Čekaj majstore zar nisi govorio kako je zapadni milje tj. zapadna Europa ksenofobna i fašsitička ispod površine?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Svakako, vrlo dobro dijagnosticirano. Zato je valjda jasno zašto je rat u bivšoj YU bio tako surov. Jednostavno velika večina ljudi sa Balkana i Istoka Evrope ne pripada zapadnoevropskom miljeu. Oni mogu imati novac, kupiti sebi nanjnoviji iPhone, imati novo auto ali su mentalno duboko, duboko najcrnji Balkan, zaostali, retrogradni, primitivni. Ja zaista kapu skidam Nijemcima, Austrijancima i ostalim koji su kako tako humano primili izbjeglice. Čak reko bih i Srbija se pokazala u dosta dobrom svjetlu, barem ono što sam vidio. Najgori su upravo pripadnici pojedinih plemena sa Balkana, kao oni bi se obračunavali sa izbjeglicama, vojsku poslali sa tenkovima, klali, ubijali, progonili k'o vještice...
- Zviz
#3233 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Kurva Njemacka. Prnuli su sami sebi u fenjer i sad. Ja da sam Orban bi rekao dobro Angelika, ali i kopmplet firmu Mercedesa i Audia molim da se presele u Madjarsku.tututuuuu wrote:Sto se tice ovog sveg, iako sam fan Nijemaca, ovdje je Orban potpuno u pravu. Njemacka ih zove da dodju, a kad dodju onda ih ne zeli, vec onda hoce "raspodjelu tereta"
-
Korisničkoime
#3234 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Može se reći da je Srbija uradila ono što je u njezinim mogućnostima stim da je i ona zanla da se ti ljudi neće u istoj zadržati ni minute duže nego što je to potrebno. Međutim izjave likova poput Urbana, opća histerija koja je zahvatila ta društva, strah koji trese građane HR od broja od 1600 izbjeglica koje bi trebali primiti pokazuje jasnu razliku između svijesti i mentaliteta a to je ono što je moj stari mislio kad mi je govorio fukara ostaje fukara bez obzira koliko para imala.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Svakako, vrlo dobro dijagnosticirano. Zato je valjda jasno zašto je rat u bivšoj YU bio tako surov. Jednostavno velika večina ljudi sa Balkana i Istoka Evrope ne pripada zapadnoevropskom miljeu. Oni mogu imati novac, kupiti sebi nanjnoviji iPhone, imati novo auto ali su mentalno duboko, duboko najcrnji Balkan, zaostali, retrogradni, primitivni. Ja zaista kapu skidam Nijemcima, Austrijancima i ostalim koji su kako tako humano primili izbjeglice. Čak reko bih i Srbija se pokazala u dosta dobrom svjetlu, barem ono što sam vidio. Najgori su upravo pripadnici pojedinih plemena sa Balkana, kao oni bi se obračunavali sa izbjeglicama, vojsku poslali sa tenkovima, klali, ubijali, progonili k'o vještice...Korisničkoime wrote:Ma cijela ova priča govori da u biti cijelom istočnom bloku kao ni Balkanu nije mjesto u EU, razlika u mentalitetu, kuluturološkoj pozadini., svijesti je osjetna o nekim ekonomskim parametrima da ne govorimo. Naravno da i u Zap.Evropi ima iznimaka međutim ne vidim histeriju cjelokupnog društva i sistema kao npr.u Mađarskoj, u Makedoniji prodaju flašu vode za 10 Eura, na portalima u HR pod komentarima vidiš grozote kakve je teško opisati i onda se običan Austrijanac i ne jedan od njih nego fin broj spakuje sa svojim vozilom i ide da pokupi iste te izbjeglice koje je Mađarska dočekala suzavcem i pendrecima, ljudi im organizuju doček na željezničkim i autobuskim stanicama, dijele pakete pomoći, nude smještaj itd.
Reakcije istočnoevropskih zemalja i Balnakskih su slične onima kada fukara dođe do nešto para pa se posili, slično i komenatre nekih ovdje se može tretirati.
- Drvosjeca iz Dejcica
#3235 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
5 do 12 za šta? Koliko je Danska do danas primila sirijskih izbjeglica?Zviz wrote:Nebi ja to. Ali pazi ovo. Sta radi Madjarska - upravo to sto ti pises. Vojska na granici i samo mogu uci oni sa dokumentima. Sad je dole vojska koja ce drzati manje vise mrtvu strazu, zato su ga i pitali na konferenciji hocel vojska koristi oruzije. Sta rade Grci i Italijani sada. Vracaju brodove natrag u more. Bar toliko Italijanskog znam da mogu razumiti sta pise u novinama. 6 brodova sa emigrantima iz Afrike su vracena natrag u more. Zato Angelika ne prigovori sad Italiji ili Madjarskoj, je i toj tuki je iz guzice doslo u glavu - 5 do 12 je.kamberovica polje wrote:Uh usijala se atmosfera ovdje.![]()
- tututuuuu
#3236 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Aha, a zasto je onda bio tako surov u Njemackoj za vrijeme Drugog svjetskog rata. Sta su tamo u logorima po Njemackoj bile djecijije igraonice?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Svakako, vrlo dobro dijagnosticirano. Zato je valjda jasno zašto je rat u bivšoj YU bio tako surov. Jednostavno velika večina ljudi sa Balkana i Istoka Evrope ne pripada zapadnoevropskom miljeu. Oni mogu imati novac, kupiti sebi nanjnoviji iPhone, imati novo auto ali su mentalno duboko, duboko najcrnji Balkan, zaostali, retrogradni, primitivni. Ja zaista kapu skidam Nijemcima, Austrijancima i ostalim koji su kako tako humano primili izbjeglice. Čak reko bih i Srbija se pokazala u dosta dobrom svjetlu, barem ono što sam vidio. Najgori su upravo pripadnici pojedinih plemena sa Balkana, kao oni bi se obračunavali sa izbjeglicama, vojsku poslali sa tenkovima, klali, ubijali, progonili k'o vještice...Korisničkoime wrote:Ma cijela ova priča govori da u biti cijelom istočnom bloku kao ni Balkanu nije mjesto u EU, razlika u mentalitetu, kuluturološkoj pozadini., svijesti je osjetna o nekim ekonomskim parametrima da ne govorimo. Naravno da i u Zap.Evropi ima iznimaka međutim ne vidim histeriju cjelokupnog društva i sistema kao npr.u Mađarskoj, u Makedoniji prodaju flašu vode za 10 Eura, na portalima u HR pod komentarima vidiš grozote kakve je teško opisati i onda se običan Austrijanac i ne jedan od njih nego fin broj spakuje sa svojim vozilom i ide da pokupi iste te izbjeglice koje je Mađarska dočekala suzavcem i pendrecima, ljudi im organizuju doček na željezničkim i autobuskim stanicama, dijele pakete pomoći, nude smještaj itd.
Njemack ove prima djelom zbog tog tereta WW2, a dijelom sto im treba radna snaga. Nek ih zove da dodju, to mi je OK, al onda sto zele preraspodjelu tih izbjeglica unutar EU?
- dust in the wind
#3237 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
kako neko ko je došljo u neku drzavu ne moze da ima empatiju za druge ... jebo ti ovaj svijet.
- madner
#3238 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Gledajuci natalitet Madjari, Rumuni, Hrvati i Poljaci bi zapravo trebali primiti izbjeglice zbog dugorocnih trendova.
- Zviz
#3239 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nebitno to. 5 do 12 je u Njemackoj, ali nek sebi okaci macu o rep da ce joj iko izacu u susret, jer bi mogo Berlin biti u Poljskoj.Drvosjeca iz Dejcica wrote:5 do 12 za šta? Koliko je Danska do danas primila sirijskih izbjeglica?Zviz wrote:Nebi ja to. Ali pazi ovo. Sta radi Madjarska - upravo to sto ti pises. Vojska na granici i samo mogu uci oni sa dokumentima. Sad je dole vojska koja ce drzati manje vise mrtvu strazu, zato su ga i pitali na konferenciji hocel vojska koristi oruzije. Sta rade Grci i Italijani sada. Vracaju brodove natrag u more. Bar toliko Italijanskog znam da mogu razumiti sta pise u novinama. 6 brodova sa emigrantima iz Afrike su vracena natrag u more. Zato Angelika ne prigovori sad Italiji ili Madjarskoj, je i toj tuki je iz guzice doslo u glavu - 5 do 12 je.kamberovica polje wrote:Uh usijala se atmosfera ovdje.![]()
- dust in the wind
#3240 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
mislim da jednom ovdje forumasu treba oduzeti poslovnu sposobnost. ili bar ograniciti. 
- tututuuuu
#3241 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Je. Samo ajde jos tim izbjeglicama reci da idu u Rumunjsku, pa da vidimo hoce li.madner wrote:Gledajuci natalitet Madjari, Rumuni, Hrvati i Poljaci bi zapravo trebali primiti izbjeglice zbog dugorocnih trendova.
- tututuuuu
#3242 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Inace, bas citam koliko opada broj prvacica u BiH. Zasto ih ne dovesti ovdje?
- Drvosjeca iz Dejcica
#3243 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Opet te pitam koliko je Danska do danas primila sirijskih izbjeglica?Zviz wrote:
Nebitno to. 5 do 12 je u Njemackoj, ali nek sebi okaci macu o rep da ce joj iko izacu u susret, jer bi mogo Berlin biti u Poljskoj.
Ovo Berlin u Poljskoj je totalna nebuloza, baš populistička izjava bez ikakvog pokrića. Kao da kažemo da bi Kopenhagen nekad mogao biti u sastavu kalifata. Kada bolje razmislim veća je vjerovatnoća za ovo drugo nego za ovo tvoje.
- fazer
#3244 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Mozda zato sto oni ne zele? A za pad broja stanovnistva u bh se ne brini. Bake je to vec ugovorio.tututuuuu wrote:Inace, bas citam koliko opada broj prvacica u BiH. Zasto ih ne dovesti ovdje?
- tututuuuu
#3245 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Pa ne zele, naravno (niti ih iko zove). Isto kao sto ne zele ni u nabrojane zemlje. Pa ne zele nesto ni u Fra., pa kud ces dalje. Ginu tamo u tunelu da bi napustili Francusku a dokopali se UK.fazer wrote:Mozda zato sto oni ne zele? A za pad broja stanovnistva u bh se ne brini. Bake je to vec ugovorio.tututuuuu wrote:Inace, bas citam koliko opada broj prvacica u BiH. Zasto ih ne dovesti ovdje?
A kazem da dodju ovdje, da malo ovdje ljudi osjete sta je to. Najlakse je ovako iz daljine moralizirati nekome, iz zemlje kroz koju je proslo, ne znam, 10 tih izbjeglica/migranata?
Pritisak na vladu i nek salju buseve za Madjarsku. Nije to tako daleko. Pomozimo i mi.
- Zviz
#3246 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ako uzmemo u obzir da Poljaka je sve vise i vise u tkz. istocnoj Njemackoj, dosli po svoje iz davnih dana, ako si malo pratio istoriju i geografijuDrvosjeca iz Dejcica wrote:Opet te pitam koliko je Danska do danas primila sirijskih izbjeglica?Zviz wrote:
Nebitno to. 5 do 12 je u Njemackoj, ali nek sebi okaci macu o rep da ce joj iko izacu u susret, jer bi mogo Berlin biti u Poljskoj.
Ovo Berlin u Poljskoj je totalna nebuloza, baš populistička izjava bez ikakvog pokrića. Kao da kažemo da bi Kopenhagen nekad mogao biti u sastavu kalifata. Kada bolje razmislim veća je vjerovatnoća za ovo drugo nego za ovo tvoje.
- tututuuuu
#3247 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Samo da se nadovezem... Kad kazem pomozimo i mi, mislim Sirijcima, tj. izbjeglicama i dr., a ne ISIL-ufazer wrote:Pa ne zele, naravno (niti ih iko zove). Isto kao sto ne zele ni u nabrojane zemlje. Pa ne zele nesto ni u Fra., pa kud ces dalje. Ginu tamo u tunelu da bi napustili Francusku a dokopali se UK.tututuuuu wrote:
Mozda zato sto oni ne zele? A za pad broja stanovnistva u bh se ne brini. Bake je to vec ugovorio.I to izbjeglice?
A kazem da dodju ovdje, da malo ovdje ljudi osjete sta je to. Najlakse je ovako iz daljine moralizirati nekome, iz zemlje kroz koju je proslo, ne znam, 10 tih izbjeglica/migranata?
Pritisak na vladu i nek salju buseve za Madjarsku. Nije to tako daleko. Pomozimo i mi.
-
Tipicoti
#3248 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Sta kaze onaj nas ministar Mektic da u BiH dolazi 10.000 izbjeglica jer dolazi zima a Madjarska zatvara granicu ?!?!
Zato je Merkelova zvala Vucica na raport, kakav pristup Srbije ka EU i price o Kosovu.
Hoce da nasele izbjeglice u Srebrenicu, Focu, Drvar, Bos.Grahovo i ta podrucja gdje je malo stanovnistva. A Arapi ce da salju fondacije i pomoc.
Zato je Merkelova zvala Vucica na raport, kakav pristup Srbije ka EU i price o Kosovu.
Hoce da nasele izbjeglice u Srebrenicu, Focu, Drvar, Bos.Grahovo i ta podrucja gdje je malo stanovnistva. A Arapi ce da salju fondacije i pomoc.
- Drvosjeca iz Dejcica
#3249 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ja sam za, treba im odmah dati pravo glasa.Tipicoti wrote:Sta kaze onaj nas ministar Mektic da u BiH dolazi 10.000 izbjeglica jer dolazi zima a Madjarska zatvara granicu ?!?!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3250 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Taman sam i ja to htio napisati.kamberovica polje wrote:Čekaj majstore zar nisi govorio kako je zapadni milje tj. zapadna Europa ksenofobna i fašsitička ispod površine?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Svakako, vrlo dobro dijagnosticirano. Zato je valjda jasno zašto je rat u bivšoj YU bio tako surov. Jednostavno velika večina ljudi sa Balkana i Istoka Evrope ne pripada zapadnoevropskom miljeu. Oni mogu imati novac, kupiti sebi nanjnoviji iPhone, imati novo auto ali su mentalno duboko, duboko najcrnji Balkan, zaostali, retrogradni, primitivni. Ja zaista kapu skidam Nijemcima, Austrijancima i ostalim koji su kako tako humano primili izbjeglice. Čak reko bih i Srbija se pokazala u dosta dobrom svjetlu, barem ono što sam vidio. Najgori su upravo pripadnici pojedinih plemena sa Balkana, kao oni bi se obračunavali sa izbjeglicama, vojsku poslali sa tenkovima, klali, ubijali, progonili k'o vještice...
Ali naspram Zviza koji i ne sakriva svoj fasizam i svijet percepira cisto kroz prizmu interesa (kako zaboga da ti bude zao ovih jadnih ljudi, jer ce oni zauzeti mjesto na koje ti pretendujes), Drvosjecin naivni romantizam je ko melem na ranu. Eto Nijemci ih primaju cisto iz altruizma.
Zapadna Evropa je zadnja koja nekome moze dijeliti lekcije iz morala. Sve ovo sto kljuca sad, su stoljecima upravo oni stavljali na ognjiste.