Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
-
Latte
#2701 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Vjerovatno misli na mjesto odakle je taj lik ne na citavu teritoriju iraka
- Eskimko
#2702 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Vizionar 1985 wrote:Eskimko wrote:Zalosno je ovo sto se desava ali mi idu na zivce svi oni koji ovu sadasnju krizu porede sa nasim izbjeglicama 90-tih. Ja nezanam ni za jednog naseg covjeka da je uslovljavao gdje ce kad je bilo najgore sranje ..bilo je samo izvuci zivu glavu dok su ovi zainteresovani za Austriju,Njemacku i Svedsku.
Gledam sinoc jedan prilog na tv o dvojici koji kazu da su platili 16000 eura za prebacivanje u austriju...kao njihov otac je morao prodati kucu da bi oni mogli otici.E sad se namece pitanje kome je on prodao ako je nesigurno ko ce davati pare za nesto nesigurno,ja licno vjerujem da je medju ovim "izbjeglicama" 80% ekonomskih migranata i otuda objasnjene da je toliko muskaraca jer ostali dolaze za njima na spajanja. Znaci opet najbolje prolazi oni koji i maju nesto dok oni koji mozda nemaju na za kruha ostaju tamo gdje su. Imam ovdje jednog iz Iraka negdje na sjeveru bio sad na odmoru i prica da se sokiro..pola mu familije otislo u "izbjeglistvo" a on bar tako kaze da petarda od svrgnuca Sadama tamo pukla nije. Znaci velika vecina njih dolazi iz zelkje za boljim zivotom sto opet mogu razumiti ali nemoj da se prodaju muda pod bubrege kao bjeze od noza. Onda ga opet pitam sto ne ostaju u usputnim zemljama jer prolaze po pet,sest zemalja dok nedodju do odredjenih destinacija ...kaze da nece jer im je u neku ruku i bolje tamo odakle dolaze i vrlo dobro znaju da ni u Srbiji,Makedoniji,Madjarskoj nemaju sto traziti jer ni ljudima koji su tamo ne cvatu ruze. Zao mi onih maksuma sto se udavise...ali bi njihovog oca udavio dvije godine je bio u Turskoj,radio tesko slabo placen posao u tamo i sad vidio sansu za boljim zivotom..a eto ostade bez dvoje djece i zene....jel taj bolji zivot vrijedan njegovih najmilih. Ono sto me najvise interesuje sta sutra kad se smiri sva ova frka kako se sutra postaviti kad nagrnu i drugi koji se pate u zivotu. Ja nevjerujem da je zivot puno bolji i sigurni u Somaliji.libiji.Nigeriji itd itd...sta s njima mozes li onda njima reci ne ako se ovima svima sada pomogne i dozvole da odu tamo gdje oni hoce a ne tamo gdje je samo sigurno. Da me neko nebi pogresno razumio nisam protiv toga da se ljudima kojima pomoc treba pomogne ali koje kriterijume koristiti kome se treba pomoci a kome ne jer je cinjenica da je medju ovima velika vecina lovaca na srecu.Imam ovdje jednog iz Iraka negdje na sjeveru bio sad na odmoru i prica da se sokiro..pola mu familije otislo u "izbjeglistvo" a on bar tako kaze da petarda od svrgnuca Sadama tamo pukla nije.![]()
Joj ako u ovo vjerujes i ovo mislis onda ne znam sta bi napisao dalje.
Cuj petarda u Iraku nije pukla od svrgnuca Sadama.
Care meni ni u dzep ni iz dzepa ja ti kazem sta covjek kaze...svako ljeto ide na odmor u Irak,vodi svoje dvoje djece ako laze on za svoju obitelj lazem i ja ali jedno je sigurno da on tamo ide svako ljeto...a nadam se da ti ne tvrdis da citav Irak gori od ratnih sukoba pa ni citava Sirija nije ratna zona. I ja vise vjerujem njemu nego velikoj vecini onih kojima guraju mikrofon u usta ...
- don vito
#2703 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nije da si nesto bitan nego zapamtim ovakve islamisticke ispade, pogotovo kad treba pokazati licemjerje navodnih humanista i boraca protiv generalizacijaDrvosjeca iz Dejcica wrote:I da, naravno da mi je draži Arap nego četnik, balija ili ustaša, to naravno nisi citirao jer se ne uklapa u tvoju crno-bijelu sliku.
Dakle, sad sam pregledao i fino pise
"...jer je Jovo i Chedo prikriveni cetnik, ili barem simpatizer".
Politicki korektni islamisti u slicnim prilikama koriste termin "velikosrbin" ili "cetnik", ali u ovoj prici Jovo i Chedo su "vlasi", tj. Srbi, dakle mogu biti i Milorad Dodik i Nenad Markovic i Momcilo Krajisnik i Jovan Divjak (prvi i treci nisu prikriveni)
Toliko o "generalizaciji"
Last edited by don vito on 05/09/2015 19:24, edited 1 time in total.
- don vito
-
Latte
#2705 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nakon sto sam pogledao i vidio snimke kako ih ljudi docekuju na Minhenskoj zeljeznickoj potpuno je irelevantno sta vito i razni vitici govore.
Ljudi ce u njemackoj dobiti najvecu mogucu sigurnost i smjestaj iole dostojan postojanja.
Ljudi ce u njemackoj dobiti najvecu mogucu sigurnost i smjestaj iole dostojan postojanja.
-
vade_mecum
#2706 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
http://www.klix.ba/lifestyle/putovanja/ ... /130817047Vizionar 1985 wrote:Eskimko wrote:Zalosno je ovo sto se desava ali mi idu na zivce svi oni koji ovu sadasnju krizu porede sa nasim izbjeglicama 90-tih. Ja nezanam ni za jednog naseg covjeka da je uslovljavao gdje ce kad je bilo najgore sranje ..bilo je samo izvuci zivu glavu dok su ovi zainteresovani za Austriju,Njemacku i Svedsku.
Gledam sinoc jedan prilog na tv o dvojici koji kazu da su platili 16000 eura za prebacivanje u austriju...kao njihov otac je morao prodati kucu da bi oni mogli otici.E sad se namece pitanje kome je on prodao ako je nesigurno ko ce davati pare za nesto nesigurno,ja licno vjerujem da je medju ovim "izbjeglicama" 80% ekonomskih migranata i otuda objasnjene da je toliko muskaraca jer ostali dolaze za njima na spajanja. Znaci opet najbolje prolazi oni koji i maju nesto dok oni koji mozda nemaju na za kruha ostaju tamo gdje su. Imam ovdje jednog iz Iraka negdje na sjeveru bio sad na odmoru i prica da se sokiro..pola mu familije otislo u "izbjeglistvo" a on bar tako kaze da petarda od svrgnuca Sadama tamo pukla nije. Znaci velika vecina njih dolazi iz zelkje za boljim zivotom sto opet mogu razumiti ali nemoj da se prodaju muda pod bubrege kao bjeze od noza. Onda ga opet pitam sto ne ostaju u usputnim zemljama jer prolaze po pet,sest zemalja dok nedodju do odredjenih destinacija ...kaze da nece jer im je u neku ruku i bolje tamo odakle dolaze i vrlo dobro znaju da ni u Srbiji,Makedoniji,Madjarskoj nemaju sto traziti jer ni ljudima koji su tamo ne cvatu ruze. Zao mi onih maksuma sto se udavise...ali bi njihovog oca udavio dvije godine je bio u Turskoj,radio tesko slabo placen posao u tamo i sad vidio sansu za boljim zivotom..a eto ostade bez dvoje djece i zene....jel taj bolji zivot vrijedan njegovih najmilih. Ono sto me najvise interesuje sta sutra kad se smiri sva ova frka kako se sutra postaviti kad nagrnu i drugi koji se pate u zivotu. Ja nevjerujem da je zivot puno bolji i sigurni u Somaliji.libiji.Nigeriji itd itd...sta s njima mozes li onda njima reci ne ako se ovima svima sada pomogne i dozvole da odu tamo gdje oni hoce a ne tamo gdje je samo sigurno. Da me neko nebi pogresno razumio nisam protiv toga da se ljudima kojima pomoc treba pomogne ali koje kriterijume koristiti kome se treba pomoci a kome ne jer je cinjenica da je medju ovima velika vecina lovaca na srecu.Imam ovdje jednog iz Iraka negdje na sjeveru bio sad na odmoru i prica da se sokiro..pola mu familije otislo u "izbjeglistvo" a on bar tako kaze da petarda od svrgnuca Sadama tamo pukla nije.![]()
Joj ako u ovo vjerujes i ovo mislis onda ne znam sta bi napisao dalje.
Cuj petarda u Iraku nije pukla od svrgnuca Sadama.
ovo dvoje islo autostopom u irak tako da ima vjerovatno mjesta koja su sigurnija od drugih. isto ko i kod nas, ima mjesta koja rata nisu ni vidila osim na TV-u.
- Sanjarko
#2707 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
U Iraku ni petarda nije pukla od svrgnuca Sadama.

-
vade_mecum
#2708 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
hajd ako ces citirat ili trollati radi kako treba. lik je rekao:Vizionar 1985 wrote:U Iraku ni petarda nije pukla od svrgnuca Sadama.![]()
![]()
![]()
pola mu familije otislo u "izbjeglistvo" a on bar tako kaze da petarda od svrgnuca Sadama tamo pukla nije.
- don vito
#2709 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Efendija, i ja kazem aferim za docek i nadam se da ce dobiti najvecu mogucu sigurnost. Samo nek ne handre i prozivaju druge zemlje EU koje su protiv migranata. Nije fino da kancelarka upucuje javni poziv migrantima pa ih onda hoce raspodijeliti po kvotama drugim zemljama.Latte wrote:Nakon sto sam pogledao i vidio snimke kako ih ljudi docekuju na Minhenskoj zeljeznickoj potpuno je irelevantno sta vito i razni vitici govore.
Nijemci hoce migrante, drugi nece migrante. A migranti nece kod drugih nego samo u Njemacku. Znaci, sve je jasno. Ko sto sam napisao, jos da Merkelica organizuje chartere iz Grcke i Turske do Njemacke kako bi migrante spasila opasnosti i patnji na putu, ovu bi temu odmah mogli zamandaliti.
Samo ti savjetujem da budes manje euforican o raspolozenju Nijemaca prema izbjeglicama. Za pocetak, pokusaj naci bilo kakav ili barem relevantan njemacki on-line medij (tu spadaju Bild, Spiegel, Stern...) na kojem nisu zakljucani komentari uz tekstove o migrantima.
P.S. Evo nasao sam na focus.de otkljucane komentare i mozes pogoditi kakvi su.
- Eskimko
#2710 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Covjece sta tebe handri pa nekontas.....nisam napisao da u Iraku nije pukla petarda ...nego u sjevernom kurdskom dijelu Iraka...pa covjece imao si i kod nas u BiH nekih podrucja koja nisu bila direktno izlozena ratnim dejstvima a da te cudi onoliki Irak.Vizionar 1985 wrote:U Iraku ni petarda nije pukla od svrgnuca Sadama.![]()
![]()
![]()
Buditi meni pozdravljen i uzivaj dalje.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2711 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Lažeš, lažeš, ali to me od tebe ne čudi jer ti samo to i preostaje usljed gubitka argumenta.don vito wrote:Nije da si nesto bitan nego zapamtim ovakve islamisticke ispade, pogotovo kad treba pokazati licemjerje navodnih humanista i boraca protiv generalizacijaDrvosjeca iz Dejcica wrote:I da, naravno da mi je draži Arap nego četnik, balija ili ustaša, to naravno nisi citirao jer se ne uklapa u tvoju crno-bijelu sliku.
Dakle, sad sam pregledao i fino pise
"...jer je Jovo i Chedo prikriveni cetnik, ili barem simpatizer".
Politicki korektni islamisti u slicnim prilikama koriste termin "velikosrbin" ili "cetnik", ali u ovoj prici Jovo i Chedo su "vlasi", tj. Srbi, dakle mogu biti i Milorad Dodik i Nenad Markovic i Momcilo Krajisnik i Jovan Divjak (prvi i treci nisu prikriveni)
Toliko o "generalizaciji"
PM72 wrote:Drinski,Drinski wrote:Mene zivo zaboli sta oni rade u privatnom lokalu. Nema sumnje da ce im Budnjo zabraniti ulazak ako ne bude imao vise koristi nego stete. Nije valjda da mi sada vise stitimo njegovu imovinu, nego on sa.. Ukratko bezze prica, a pogotovo sa ovim plakanjem za Srbima.PM72 wrote:Plakaćemo mi za sandžaklijama i srbima kad se ova arapska gamad ankeriše i zauzme šančeve...skoro sam čuo za slučaj frke u Budnjinim hotelima,kažu bila i tuča.Navodno je par tih arapa sa porodicama pravilo belaj,njihova djeca su (kaže mi očevidac) prevrtala su stolove sa pićem i hranom tako da je na kraju došla i policija.Meni je žao ovih jadnika što bježe od rata a ova neodgojena i neotesana stoka što kupuje sve odreda me pravo iritira.
Ako je poenta posta da se zavede neki red, sta li, slazem se, a primjer je onda los.
ako bih imao mogućnost da biram komšiju,uzeo bih radije "vlaha" nego arape koje simpatišeš.Možeš palamuditi koliko hoćeš ali ja bih sa nekim Jovom ili Čedom prozborio bar "dobro jutro" a sa ovim uvoznim Alijinim derivatima neću ni to.Oni su mi valjali koliko i ovi sa Pala,kad malo dalje pogledam,koštaće nas više.Živi bili pa vidjeli.
[/quote]Drvosjeca iz Dejcica wrote:Samo naprijed. Ja vidiš obratno jer je Jovo i Čedo prikriveni četnik, ili barem prikriveni simpatizer. Arap sigurno to nije. Rekao sam ranije da više volim raditi sa Arapima nego sa balijama, četnicima, ustašama i novopečenom elitom koja je do jučer u opancima hodala.Pogledaj malo okolo, pogledaj državu pa će ti se sve samo kazati.
Termin "vlah" ja nisam koristio kao što se može vidjeti iz originalnog qotanja već osoba pod nadimkom PM72.
Ne mogu također da ne primjetim da opravdavaš i podržavaš kada Orban kaže da ne želi muslimane to je legitimno i legalno, demokratsko pravo ali kada ja na forumu kažem da ne želim četnike, balije i ustaše onda je to islamistički ispad. Bravo legendo.
- Sanjarko
#2712 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
A sto trolam Ja fakat evo priznajem u Iraku nije ni petarda pukla od svrgnuca Sadama.vade_mecum wrote:hajd ako ces citirat ili trollati radi kako treba. lik je rekao:Vizionar 1985 wrote:U Iraku ni petarda nije pukla od svrgnuca Sadama.![]()
![]()
![]()
pola mu familije otislo u "izbjeglistvo" a on bar tako kaze da petarda od svrgnuca Sadama tamo pukla nije.
- don vito
#2713 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Hronoloski komentari na focus.de uz tekst u kojem ministar unutrasnjih poslova Bavarske kritikuje poziv kancelarke izbjeglicama
1. komentar: Ko ce zaustaviti ovu zenu?
2. komentar: Fatalni signal (Angele Merkel) migrantima
3. komentar: Ludnica. Danas 8.000 migranata u Minhenu, sutra 20.000, prekosutra 50.000
4. komentar: Pravo na azil u buducnosti ce sadrzavati dodatni paragraf: Azilanti ce sami birati zemlju gdje ce se nastaniti, a izbor ce se svoditi na Njemacku, Svedsku i Austriju. Ko ce pokazati znak "stop" Angeli Merkel?
itd
itd
1. komentar: Ko ce zaustaviti ovu zenu?
2. komentar: Fatalni signal (Angele Merkel) migrantima
3. komentar: Ludnica. Danas 8.000 migranata u Minhenu, sutra 20.000, prekosutra 50.000
4. komentar: Pravo na azil u buducnosti ce sadrzavati dodatni paragraf: Azilanti ce sami birati zemlju gdje ce se nastaniti, a izbor ce se svoditi na Njemacku, Svedsku i Austriju. Ko ce pokazati znak "stop" Angeli Merkel?
itd
itd
- Sanjarko
- Sanjarko
-
bezVolana
#2716 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
da. tuzno je to.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Meni je to odavno jasno. Svi oni koji postavljaju takva i slična pitanja su isti oni koji govore da smo sami sebe granatirali 4 godine, postavljali eksploziv i sami sebi rušili mostove. Nema ideološke ralike između takvih.
- Sanjarko
#2717 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Trolam.Vizionar 1985 wrote:https://www.google.com/webhp?ie=utf-8&o ... +Iraq+2015Vizionar 1985 wrote:https://www.google.com/webhp?ie=utf-8&o ... hern+Iraq+
Moderacijo primite moje izvinjenje sto sam nenamjerno Trolao.
-
vade_mecum
- Sanjarko
#2719 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
https://www.google.com/webhp?ie=utf-8&o ... ks+in+Iraqvade_mecum wrote:http://www.bbc.com/news/world-middle-east-27838034Vizionar 1985 wrote:https://www.google.com/webhp?ie=utf-8&o ... +Iraq+2015Vizionar 1985 wrote:https://www.google.com/webhp?ie=utf-8&o ... hern+Iraq+
- Sanjarko
- don vito
#2721 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Sto si boldovao "Rekao sam ranije da više volim raditi sa Arapima nego sa balijama, četnicima, ustašama i novopečenom elitom koja je do jučer u opancima hodala.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Samo naprijed. Ja vidiš obratno jer je Jovo i Čedo prikriveni četnik, ili barem prikriveni simpatizer. Arap sigurno to nije. Rekao sam ranije da više volim raditi sa Arapima nego sa balijama, četnicima, ustašama i novopečenom elitom koja je do jučer u opancima hodala.Pogledaj malo okolo, pogledaj državu pa će ti se sve samo kazati.
Termin "vlah" ja nisam koristio kao što se može vidjeti iz originalnog qotanja već osoba pod nadimkom PM72.
Ne mogu također da ne primjetim da opravdavaš i podržavaš kada Orban kaže da ne želi muslimane to je legitimno i legalno, demokratsko pravo ali kada ja na forumu kažem da ne želim četnike, balije i ustaše onda je to islamistički ispad. Bravo legendo.
umjesto "Ja vidiš obratno jer je Jovo i Čedo prikriveni četnik, ili barem prikriveni simpatizer."
kad je oboje izaslo iz tvoje glave
PM72 nije pisao o "cetnicima" i "velikosrbima" nego je izraz "vlah" koristio ironicno (sa navodnicima) za Srbe. Nek svako izvuce zakljucak da li su za tebe Jovo i Čedo prikriveni četnici iz iste recenice ili "pravi četnici" (balije, ustase i novopecena elita) iz naredne recenice.
A oko moje podrske Orbanu. To je prvi evropski politicar koji je rekao "car je go", ne mareci za politicku korektnost, ne glumi humanistu i dobrocinitelja preko tudjih ledja. I ti imas demokratsko pravo da skines rukavice "politicke korektnosti" i kazes da ne zelis Srbina za komsiju jer su svi prikriveni cetnici ili simpatizeri, ali nemoj onda drzati lekcije o generalizaciji (Arapa, ilegalnih migranata, Kineza, Eskima...). Zato ovo moje podsjecanje na tvoj stari post.
-
vade_mecum
#2722 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
umjesto sto bombardujes linkovima kojim apsolutno nista ne dokazujes, pokusaj shvatiti da je irak velika zemlja i da postoje mjesta koja nisu osjetila ratno razaranje kao neka druga mjesta. da li pucaju petarde po sjevernom iraku i da li jaran od @Eskimka zivi u najmanjem kurdskom selu na granici sa turskom koje niko ne zeli napasti, to ces lafe morati provjeriti sa @Eskimkom
- Sanjarko
#2723 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Slazem se.vade_mecum wrote:umjesto sto bombardujes linkovima kojim apsolutno nista ne dokazujes, pokusaj shvatiti da je irak velika zemlja i da postoje mjesta koja nisu osjetila ratno razaranje kao neka druga mjesta. da li pucaju petarde po sjevernom iraku i da li jaran od @Eskimka zivi u najmanjem kurdskom selu na granici sa turskom koje niko ne zeli napasti, to ces lafe morati provjeriti sa @Eskimkom
Ali i nisu recimo ni mnogi dijelovi Bosne osjetili ratna razaranja ali to ne znaci da rat nije uticao
na njih.
Recimo Zeljezara Zenica propala upravo zbog ratnog uticaja jer je stala skoro sva
proizvodnja tada zbog rata.
Primjera koliko hoces toga.
Ako nije rat uticao na neka podrucja direktno ne znaci da nije uticao indirektno.
Dovoljno je da znas da se svuda oko tebe puca ili blizu tebe da ti unese nemir u svakodnevnicu.
Gori sam Ja pa ulazim uopste sa nekima na ovom forumu u raspravu.
Pozdrav.
-
vade_mecum
- Drvosjeca iz Dejcica
#2725 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Naravno, ali ne da se izvlači iz konteksta kako to ti radiš i imputiraš nešto što ne stoji.don vito wrote: Sto si boldovao "Rekao sam ranije da više volim raditi sa Arapima nego sa balijama, četnicima, ustašama i novopečenom elitom koja je do jučer u opancima hodala.Pogledaj malo okolo, pogledaj državu pa će ti se sve samo kazati.
umjesto "Ja vidiš obratno jer je Jovo i Čedo prikriveni četnik, ili barem prikriveni simpatizer."
kad je oboje izaslo iz tvoje glave
Umjesto što se brecaš na moje konstatacije (anonimusa na forumu KLIX) zar ne bi bilo logučno da se brecaš i na Orbana (koji svojim djelima i riječima može određivati sudbine cijelih naroda) i njemu slične. Ovdje vidim veliku nedosljednost u tvom obrascu razmišljanja i pokušaja odbrane tvog argumenta. Vodiš se duplim standardima...kakav car, folovi i golovi. Meni je savršeno jasno da ti imaš problem, rekao bih neku frustraciju koja provejava iz tebe na trenutke. Vjerovatno si prinuđen da živiš u sredini u kojoj živiš a gajiš averziju prema toj istoj sredini i narodu sa kojim živiš i dominantnoj religiji na tom prostoru. Ono mogu da te shvatim kao čovjek, velik je to teret koji nosiš i koji te izjeda, ali ne razumijem potrebu da mi imputiraš nešto što ne stoji.don vito wrote:PM72 nije pisao o "cetnicima" i "velikosrbima" nego je izraz "vlah" koristio ironicno (sa navodnicima) za Srbe. Nek svako izvuce zakljucak da li su za tebe Jovo i Čedo prikriveni četnici iz iste recenice ili "pravi četnici" (balije, ustase i novopecena elita) iz naredne recenice.
A oko moje podrske Orbanu. To je prvi evropski politicar koji je rekao "car je go", ne mareci za politicku korektnost, ne glumi humanistu i dobrocinitelja preko tudjih ledja. I ti imas demokratsko pravo da skines rukavice "politicke korektnosti" i kazes da ne zelis Srbina za komsiju jer su svi prikriveni cetnici ili simpatizeri, ali nemoj onda drzati lekcije o generalizaciji (Arapa, ilegalnih migranata, Kineza, Eskima...). Zato ovo moje podsjecanje na tvoj stari post.