Kako si se naknadno uključila red je da ti se pojasni. Vjerujem da se sutra pojave izbjeglice kod nas da bi se kod lokalnih mafijaša pojavili falsifikovani pasoši. Tvrdnja DonVita je bila da Turci štancaju pasoše, masovno dijele i šalju Sirijcima što je notorna laž. Svi članci govore o tome da postoji crno tržište (ne da ih Turci štancaju i da ih dijele) ili tržište falsifikovanim pasošima pretežno (ne samo) u Turskoj. DonVito je svojom konstatacijom je želio Turskoj vladi i Turcima kao naciji prikačiti zvono odgovornosti i suodgovornosti. Ponekad treba pročitait i ono sitnim slovima između redova da bi se razumjela suština.biscanka2 wrote:https://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q= ... BqL0RoYlWgDrvosjeca iz Dejcica wrote:OK, evo pomoć iz sažaljenja. Tvrdiš da Turska štampa pasoše i dijeli kome stigne a kao dokaz tome su lažirani sirijski pasoši.don vito wrote:Puk'o drvosjecaDruže, nisam ljut na tebe niti imam išta lično protiv tebe, ali fakat ne mogu da razumijem tu dozu gluposti. Opet ti prijateljski savjetujem, ne vjeruj meni, pitaj svoj jarana je li tvoja logika zdrava.
Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- Drvosjeca iz Dejcica
#2676 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 05/09/2015 17:25, edited 1 time in total.
- sunceKOtepsija
- Drvosjeca iz Dejcica
#2678 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Vidiš upravo ovakvi tvoji postovi kojim omalovažavaš čitave narode, smatraš se nešto boljim valjda od njih, otkrivaju tvoje prave namjere i ono šta misliš svojim postovima. Meni je to odavno jasno.don vito wrote:Uputstvo za buduce Jobse, "informaticare", "doktore", "inzinjere", intelektualnu kremu koja treba preporoditi Njemacku
-
bezVolana
- insomnia78
#2680 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Vidiš upravo ovakvi tvoji postovi kojim omalovažavaš čitave narode, smatraš se nešto boljim valjda od njih, otkrivaju tvoje prave namjere i ono šta misliš svojim postovima. Meni je to odavno jasno.don vito wrote:Uputstvo za buduce Jobse, "informaticare", "doktore", "inzinjere", intelektualnu kremu koja treba preporoditi Njemacku
- Drvosjeca iz Dejcica
#2681 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Meni je to odavno jasno. Svi oni koji postavljaju takva i slična pitanja su isti oni koji govore da smo sami sebe granatirali 4 godine, postavljali eksploziv i sami sebi rušili mostove. Nema ideološke ralike između takvih.
- Gojeni H
#2682 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Logika je da je kada je izmisljen traktor trebalo bez sredstava za zivot ostati na desetine farmera.don vito wrote:Ne vidim kako ce 100 ljudi sa neke proizvodne trake biti prebaceno na odrzavanje robota koji ce preuzeti tu istu traku. Onda im ne treba investicija u robote, nek nastave po starom sa 100 hamala na traci. Svi idu na smanjenje troskova kako bi cijena proizvoda bila sto niza - ne samo kroz pojeftinjenje samog procesa proizvodnje nego i poslovnog okruzenja. To, u kombinaciji sa razvojem novih tehnologija, drasticno smanjuje javni sektor (U Grckoj su desetkovali budzetlije, Italija smanjuje javni sektor za 50.000 radnika...) pa valja racunati i sa ovom ekipom na trzistu rada.Gojeni H wrote:Nikada u ljudskoj historiji poboljsanje tehnologije nije dovelo do smanjenja potrebe za radnom snagom vec obratno.
Razvijaju se nove tehnologije te dolazi do potrebe za odrzavanjem novih masina.
Logika je da je nakon izmisljenog tokarskoj stroja bez posla trebala ostati masa kovaca i slicnih bez posla.
Pogresna logika.
-
LARVA
#2683 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
vade_mecum wrote:razumijem ovosto hoce reci da babo u jobsa nije bio izbjeglica vec ga roditelji koji nisu znali sta ce od para poslali na truhli zapad da dobije sto bolje obrazovanje. takvih ljudi u americi ima koliko hoces.Jandali (babo u jobsa) is the son of a self-made millionaire who did not go to college and a mother who was a traditional housewife.[8] While an undergraduate at the American University of Beirut, he was a student activist and spent time in jail for his political activities.[8] Although Jandali initially wanted to study law, he eventually decided to study economics and political science,[8] and pursued a Ph.D. in Political Science at the University of Wisconsin.
Ne samo da je bio iz dobrostojeće porodice s rodbinom na pozicijama u UNu.In the same issue, Dr.Yussef Chebel wrote a story on the “Urwa Al Wuthka Association”; it was founded in 1918 and presided over by Jandali once but dissolved in 1954 when Beirut was teeming with protests demanding the resignation of then Lebanese president Bechara El Khoury. Khoury was uncompromising on renewing his mandate against the dispositions of the Lebanese constitution but he finally resigned and became the first Arab president to step down under the pressure of demonstrations and protests in the streets and squares.
If it wasn’t for those protests in Beirut, Jandali would have probably stayed in Lebanon, married and had children there.
However, the political situation in Beirut pushed Jandali to travel to the U.S. in 1954, where he lived with one of his relatives, the Syrian ambassador to the United Nations, Najm Eddin al-Rifai in New York. Jandali spent a year studying at Colombia University and then at Wisconsin University where he received a scholarship that enabled him to obtain a master's and a Ph.D. in Economics and political sciences.https://english.alarabiya.net/articles/ ... 70940.html
Njegov otac (Jandali) nije nikakva izbjeglica.
Nisu ga ni roditelji poslali.
Pravio sranje u susjednoj državi. Nešto kao današnja muslimanska bratsva i pobunjenici.
Kad je zagustilo. Uteko da mu ne isprave kičmu u Libanu.
Normalno, neće se niko sjetiti Wozniaka.
- Sanjarko
#2684 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Legendo primili 20.000 Jemenaca izbjeglica imaju 1.000.000 Krscana mozda i vise.MyTao wrote:Legendo, imigrant i izbjeglica nije isto.Vizionar 1985 wrote:Pa sto skrati post moj.don vito wrote: Ovo je najjaci argument. Imali 2004. godine 100.000 Sirijaca![]()
Kako se Nijemci ne sjetise da 1992. godine kazu: "Vec imamo 100 hiljada gastarbajtera iz Bosne, ne saljite nam sad i ratne izbjeglice".
Halo ba imaju 9 Miliona Stranaca na 20 Miliona svojeg stanovnistva.
Sto znaci da SA,Katar itd. imaju najvise imigranata na Svijetu po glavi Stanovnika.
A sve pustinjske zemlje nemaju vode ni hrane,
jedva svoju populaciju prehranjuju i opet pomazu.
Kad nesto citiras citiraj skroz ne parcijalno.
Pa Gugl i Wiki vas demantiraju a to su Mainstream
korporacija i sajt.
Hoces da kazes Mafijasu da se smanjio broj Sirijaca u SA,
samo se mogao povecati taj broj.
A wiki se ne azurira bas stalno.
Zamisli samo kako bi docekali izbjeglice krscane, kada ovako postupaju sa "bracom"...
Procitaj sve moje postove vrati se na prijasnje stranice da imaju 250.000 Sirijaca u svojoj zemlji.
Procitaj komentare drugih koji govore da su ovo sve imigranti a da prozivaju SA da ne prima imigrante uopste.
Procitaj da niko iz pustinje preko pustinje nece bjezati u goru,negostoljubiviju itd. pustinju.
I nije tacno da nema izbjeglica iz Sirije u SA ima ih skoro hiljadu.
Samo ne mogu doci do SA i ostalih zemalja Katara,Emirata,Omana jer moraju hiljade kilometara
preci preko pustinje i preko teritorija gdje se ratuje.
Logika nalaze da ce iz Sirije preci u Tursku i Liban pa dalje iz tih drzava a ne u SA.
Jos ovdje onaj Bodkin sto ga ignorisem baljezga kako Izrael proizvodi cvjece itd.
a ovi ne mogu a Izrael pun vode naspram SA jedna drzava razlicite klime ima
Diverse klimu a druga Pustinja bez vode.
Citaj postove da niko nije lud da bjezi u Pustinju i da se potuca po pustinji,
kada isti ti ljudi iz pustinje bjeze u vodonosnije krajeve.
Znaci primili izbjeglice 20.000 Jemenaca i 180.000 Rohinga odobrili Rohingama
da se usele u SA.
Jbjg sta vam ja mogu sto se na propagandu hvatate ko Muhe na g....
Da SA i nema tolike prihode od nafte da USA i Rusija proizvode vise nafte
dnevno od SA i da jedini izvor finansiranja SA je lova od nafte.
I da valja sa samo tom lovom hraniti 20 Milja svog stanovnistva i 9 milja stranaca
i jos slusati naredzenja Zapada, Amera itd. i ratovati za interese Amerike i Zapada.
Da kao poslusnici pseta Zapada moraju da to rade inace bi ih isti Zapad napao i okupirao.
Cak ih mozda i tajno zeli napasti i okupirati opljackat i to malo nafte sto imaju,
kao u Libiji,Iraku itd. pa plasiraju ovu propagandu.
Citaj i komentar Egipcanina da su SA plemenska zajednica gdje se gleda plemenski
ugled a da ga stranci nemaju jer su stranci i da im je dosta stranaca npr. u Kataru gdje
na 1 Katarinina dodze 4 stranca u SA na 2 Saudijaca dodze 1 stranac.
Imaju vise stranaca nego Njemacka a 4 puta manje imaju stanovnika od Njemacke.
Last edited by Sanjarko on 05/09/2015 17:55, edited 1 time in total.
- Partijaner
- Drvosjeca iz Dejcica
#2686 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Partijaner wrote:![]()
Evo ovako DonVito
-
biscanka2
#2687 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Pratim prilicito temu a link koji ukazuje na organizovane bande u Turskoj ( a ne Tursku kao drzavu ) sam upravo zbog toga i postavila .Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kako si se naknadno uključila red je da ti se pojasni. Vjerujem da se sutra pojave izbjeglice kod nas da bi se kod lokalnih mafijaša pojavili falsifikovani pasoši. Tvrdnja DonVita je bila da Turci štancaju pasoše, masovno dijele i šalju Sirijcima što je notorna laž. Svi članci govore o tome da postoji crno tržište (ne da ih Turci štancaju i da ih dijele) ili tržište falsifikovanim pasošima pretežno (ne samo) u Turskoj. DonVito je svojom konstatacijom je želio Turskoj vladi i Turcima kao naciji prikačiti zvono odgovornosti i suodgovornosti. Ponekad treba pročitait i ono sitnim slovima između redova da bi se razumjela suština.biscanka2 wrote:https://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q= ... BqL0RoYlWgDrvosjeca iz Dejcica wrote:
OK, evo pomoć iz sažaljenja. Tvrdiš da Turska štampa pasoše i dijeli kome stigne a kao dokaz tome su lažirani sirijski pasoši.Druže, nisam ljut na tebe niti imam išta lično protiv tebe, ali fakat ne mogu da razumijem tu dozu gluposti. Opet ti prijateljski savjetujem, ne vjeruj meni, pitaj svoj jarana je li tvoja logika zdrava.
Ko god od forumasa koji vani zive ima iskustva sa izbjeglicama ili u blizoj okolici izbjeglickih smjestaja zivi, ja im ne zamjerim kad kazu-
djecu i zene smjestiti a ovu musku populaciju sve nazad vratiti.
Vjerujem da ce biti da ovo i podlozim ili argumentujem pa cu samo u kratko.
U blizini kuce sina moje prijateljice u sprtske sale vec godinu dana smjesteno je preko stotinu izbjeglica (raznih vjerskih obiljezja).
Medju njima su pretezno crnci. Djeca vec godinu dana moraju na sport u drugi dio grada ici.
U zadnjih 3-4 mjeseca tri silovanja bila.
Trece silovanje, djevojka sa posla isla (oko 18h) prisla su joj njih dvojica i pitali je imali upaljac da cigaretu zapale.
Dok je ona otvorila torbu da nadje upaljac drugi je zaso iza ledja zacepio joj usta i uvukao je u zbunje (iza zelene ograde).
Obadvojica se na njoj izredali djevojka u bolnici zavrsila.To je zataskano mediji nisu nista objavljivali ali stanovnistvo u tom krugu
to zna i nastoji da i druge opomenu. Tu se u sumrak zene vise ne usude same negdje ici.
U ulici gdje joj sin kucu ima postoji manji zeleni kutak i tu je opstina imala namjeru da izbjeglicki smjestaj napravi.
Cijela ulica se podigla, tri advokata su uzeli da to sprijece.
- Sanjarko
#2688 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Pa gdje ces porediti Ameriku i SA.Arteta wrote:Boldao sam, samo crnom bojom i nije se vidjelo.Vizionar 1985 wrote:Arteta wrote:
Obojio sam malo bolje onaj dio na koji se odnosio moj komentar.Pa drugi put to citiraj ili bolduj.Oni pustinja sem nafte nemaju nista.
Pa nego sta da je malo pogledaj i prihode valja 20 milja ljudi,
prehraniti sa samo time.
Pa Amerika proizvodi vise nafte od SA pa ima 4 milje beskucnika,
a ima vodu nije pustinja itd.
Podijeli koliko zaradi SA od nafte gdje kajmak pokupe strani kupci i korporacije,
po glavi stanovnika i oduzmi dio za Elitu i dobijes da imaju malo sredstava.
Pa Rusija bi po tvojoj logici trebala imati vise od SA i bolji standard
stanovnistva i stranaca nego SA ima naftu,vodu i 8,5 puta je veca
od SA.
Trebala bi moci prehraniti cijeli svijet i da je svima dobro.
A Rusi u losem polozju po standardu zivota da ne govorimo
o strancima u Rusiji.
Amerika je drzava od 300 miliona ljudi i za razliku od Saudije oni ulazu u razne stvari, a ne samo u uzivanje.
Kakve ti gluposti pises, SA da nema nafte bili bi kao Jemen.
SA pustinja sem nafte nema nista a Jemen nije pustinja ima
Razlicitu Diverse klimu samo zbog stalnih sukoba plemenskih i drugih,
je Jemen siromasan a i Jemen je pustinja naspram Amerike.
Pa vi osnove geografije Jbt ne znate.
Kako ce bilo ko u pustinji uspjeti,
probaj fabriku u pustinji napraviti pa ces vidjeti koliko ce raditi.
I opet nekako prezivljavaju jos su Ekonomija u usponu.
Ne znam sto se uopste sa vama natezem vama niko misljenje ne moze
promjeniti.
Ovaj Kuznjetsov me Islamskim Braderhudom nazva a Ja veze sa Islamom
Nemam najblizi deizmu po razmisljanu i religijskom stavu.
A opet se sa deizmom ne slazem.
Samo mogu ovo napisati za kraj vama vase misljenje meni moje misljenje.
Necu uopste vise sa vama o ovome ulaziti u raspravu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2689 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
biscanka2 wrote: Pratim prilicito temu a link koji ukazuje na organizovane bande u Turskoj ( a ne Tursku kao drzavu ) sam upravo zbog toga i postavila .
Ko god od forumasa koji vani zive ima iskustva sa izbjeglicama ili u blizoj okolici izbjeglickih smjestaja zivi, ja im ne zamjerim kad kazu-
djecu i zene smjestiti a ovu musku populaciju sve nazad vratiti.
Vjerujem da ce biti da ovo i podlozim ili argumentujem pa cu samo u kratko.
U blizini kuce sina moje prijateljice u sprtske sale vec godinu dana smjesteno je preko stotinu izbjeglica (raznih vjerskih obiljezja).
Medju njima su pretezno crnci. Djeca vec godinu dana moraju na sport u drugi dio grada ici.
U zadnjih 3-4 mjeseca tri silovanja bila.
Trece silovanje, djevojka sa posla isla (oko 18h) prisla su joj njih dvojica i pitali je imali upaljac da cigaretu zapale.
Dok je ona otvorila torbu da nadje upaljac drugi je zaso iza ledja zacepio joj usta i uvukao je u zbunje (iza zelene ograde).
Obadvojica se na njoj izredali djevojka u bolnici zavrsila.To je zataskano mediji nisu nista objavljivali ali stanovnistvo u tom krugu
to zna i nastoji da i druge opomenu. Tu se u sumrak zene vise ne usude same negdje ici.
U ulici gdje joj sin kucu ima postoji manji zeleni kutak i tu je opstina imala namjeru da izbjeglicki smjestaj napravi.
Cijela ulica se podigla, tri advokata su uzeli da to sprijece.
Vidi ja neću reći da to nije tako u tom mjesti i gradu, nemam pojma zaista, svega ima danas. Problem je kada se taj obrazac razmišljanja " o zlim crncima" prenese na sirijske izbjeglice.
Kod nas u Sarajevu nema crnaca i izbjeglica pa svaki dana neko nekoga prebije, izbode, potegne pištolj. Ništa bolja situacija nije ni u okruženju u susjednim državama...vazda neko nekoga izrafala, pokrade, prevari. Je li se ti smatraš bolja od jednog izbjeglice? Je li tvoj život vrijedniji? Ja mislim da ne, ni moj život, niti bilo čiji život nije vrijedniji ili manje vrijedniji od života drugog. Kada to progutamo sve ostalo je lakše.
- Gojeni H
#2690 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Vecina socijalnih promjena u drustvu su nepovratne.RNG_25 wrote:
Ono što meni, donedavno, nije bilo jasno jeste zašto Njemačka ne pokušava riješiti problem starenja stanovništva na drugi način, naime, na način koji neće zahtijevati "uvoz" radne snage? Nije li ironično kako, čak i u ovoj državi sve više, je generalno pravilo kako treba kupovati domaće, podržavati domaću privredu i td. (naravno, isključujući ono što se u državi ni ne proizvodi), a kada je u pitanju demografski problem (starenje stanovništva, nezaposlenost, nekvalificiranost i dr.) to se rješava - uvozom iz drugih država.
Zašto?...
Zene 19.vijeka i ranog 20. vijeka su vjerovatno voljele svoje muzeve, ali je brak takodje bio stvar potrebe. Zena je bila domacica i mogucnost da ostane udovica je bila pitanje oduzimanja osnovnih sredstava za zivot.
Zene se nisu razvodile iz prakticnih razloga.
Zene u vecini razvijenih zemalja se ne moraju udavati. Dakle, ljubav je veoma bitna stvar, ali ljude vezu i prakticne zivotne potrebe.
Sve vise zena (ali i muskaraca) se odlucuju da vode "slobodan zivot", koji ne podrazumijeva produzenje zivota, odnosno radjanje djece.
Iako su homoseksualci postojali i u starom Rimu, danasnja drustva su prilicno liberalna po pitanju pederastije, gdje veza izmedju dvije zene ili dva muskarca ne moze producirati djecu.
Farmer je imao mnogo djece jer su djeca znacila vise ruku za rad u polju i stalna produkcija djece je imalo savrsenu logiku. Vise muskih glava u porodici je takodje znacilo visi drustveni status.
Danas, imanje 10 djece znaci ekonomsko samoubistvo. Danasnji covjek ima jedno ili dvoje djece, a sve vise parova se odlucuju da "uzivaju u slobodi", priuste sebi ono sto smatraju da im je bitno, te da ne radjaju djecu.
Razvijene drzave cine odredjene poteze da bi se barem ublazio pad stanovnistva, ali je to na duze staze izgubljena bitka. Socijalne promjene su nepovratne.
Koliko god nama to zvucalo suludo, razvijene zemlje ustvari nemaju izbora - oni moraju uvoziti radnu snagu.
-
vade_mecum
#2691 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
lustigDrvosjeca iz Dejcica wrote:![]()
Evo ovako DonVito![]()
prvi klip i nije smjesan, stereotipizira turke
-
Latte
#2692 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
A ko to radi? Otac svih turaka Kaya Yanar 
-
vade_mecum
#2693 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
pa to je kao kad chris rock oplete o garavim iz geta. da bijelac to uradi, em sto bi bio optuzen da je rasista, em sto bi profesionalno zavrsio za sva vremena.Latte wrote:A ko to radi? Otac svih turaka Kaya Yanar
- don vito
#2694 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Latte wrote:A ko to radi? Otac svih turaka Kaya Yanar
Al kad se islamista iz Dejcica sam ukopa
sad ce se javiti sa nekoliko smajlija da nam je shuknuo, ali mi to ne kontamo
Osim na ovoj temi "bracu" brani od "generalizacija" najvise na temi "arapi u Sarajevu". Neki lik mu napisao "ako bih imao mogucnost da biram komsiju radije bih uzeo Srbina nego Arapa. A njemu ce nas multietnicar, humanista, pan-islamista, vjernik, borac protiv generalizacija: "Samo naprijed, ja bih radije Arapa jer je Jovo ili Chedo prikriveni cetnik, ili barem prikriveni simpatizer".
-
Latte
#2695 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Vidis u njemackoj to recimo nije slucaj.Toliko stand up komicara koji svi moguce tabu teme provlace kroz kakao,sto bi se u njemackoj reklo.vade_mecum wrote:pa to je kao kad chris rock oplete o garavim iz geta. da bijelac to uradi, em sto bi bio optuzen da je rasista, em sto bi profesionalno zavrsio za sva vremena.Latte wrote:A ko to radi? Otac svih turaka Kaya Yanar
@vito ja sam daleko od vjernika,u dzamiju usao 3 puta mozda u zivotu u crkvu isto tako.
Od vjerskih knjiga ima procitana 3 kefsera.
Samo napisao ime stand up komicara u slucaju da neko sa teme ne zna o kome se radi.
- Eskimko
#2696 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Zalosno je ovo sto se desava ali mi idu na zivce svi oni koji ovu sadasnju krizu porede sa nasim izbjeglicama 90-tih. Ja nezanam ni za jednog naseg covjeka da je uslovljavao gdje ce kad je bilo najgore sranje ..bilo je samo izvuci zivu glavu dok su ovi zainteresovani za Austriju,Njemacku i Svedsku.
Gledam sinoc jedan prilog na tv o dvojici koji kazu da su platili 16000 eura za prebacivanje u austriju...kao njihov otac je morao prodati kucu da bi oni mogli otici.E sad se namece pitanje kome je on prodao ako je nesigurno ko ce davati pare za nesto nesigurno,ja licno vjerujem da je medju ovim "izbjeglicama" 80% ekonomskih migranata i otuda objasnjene da je toliko muskaraca jer ostali dolaze za njima na spajanja. Znaci opet najbolje prolazi oni koji i maju nesto dok oni koji mozda nemaju na za kruha ostaju tamo gdje su. Imam ovdje jednog iz Iraka negdje na sjeveru bio sad na odmoru i prica da se sokiro..pola mu familije otislo u "izbjeglistvo" a on bar tako kaze da petarda od svrgnuca Sadama tamo pukla nije. Znaci velika vecina njih dolazi iz zelkje za boljim zivotom sto opet mogu razumiti ali nemoj da se prodaju muda pod bubrege kao bjeze od noza. Onda ga opet pitam sto ne ostaju u usputnim zemljama jer prolaze po pet,sest zemalja dok nedodju do odredjenih destinacija ...kaze da nece jer im je u neku ruku i bolje tamo odakle dolaze i vrlo dobro znaju da ni u Srbiji,Makedoniji,Madjarskoj nemaju sto traziti jer ni ljudima koji su tamo ne cvatu ruze. Zao mi onih maksuma sto se udavise...ali bi njihovog oca udavio dvije godine je bio u Turskoj,radio tesko slabo placen posao u tamo i sad vidio sansu za boljim zivotom..a eto ostade bez dvoje djece i zene....jel taj bolji zivot vrijedan njegovih najmilih. Ono sto me najvise interesuje sta sutra kad se smiri sva ova frka kako se sutra postaviti kad nagrnu i drugi koji se pate u zivotu. Ja nevjerujem da je zivot puno bolji i sigurni u Somaliji.libiji.Nigeriji itd itd...sta s njima mozes li onda njima reci ne ako se ovima svima sada pomogne i dozvole da odu tamo gdje oni hoce a ne tamo gdje je samo sigurno. Da me neko nebi pogresno razumio nisam protiv toga da se ljudima kojima pomoc treba pomogne ali koje kriterijume koristiti kome se treba pomoci a kome ne jer je cinjenica da je medju ovima velika vecina lovaca na srecu.
Gledam sinoc jedan prilog na tv o dvojici koji kazu da su platili 16000 eura za prebacivanje u austriju...kao njihov otac je morao prodati kucu da bi oni mogli otici.E sad se namece pitanje kome je on prodao ako je nesigurno ko ce davati pare za nesto nesigurno,ja licno vjerujem da je medju ovim "izbjeglicama" 80% ekonomskih migranata i otuda objasnjene da je toliko muskaraca jer ostali dolaze za njima na spajanja. Znaci opet najbolje prolazi oni koji i maju nesto dok oni koji mozda nemaju na za kruha ostaju tamo gdje su. Imam ovdje jednog iz Iraka negdje na sjeveru bio sad na odmoru i prica da se sokiro..pola mu familije otislo u "izbjeglistvo" a on bar tako kaze da petarda od svrgnuca Sadama tamo pukla nije. Znaci velika vecina njih dolazi iz zelkje za boljim zivotom sto opet mogu razumiti ali nemoj da se prodaju muda pod bubrege kao bjeze od noza. Onda ga opet pitam sto ne ostaju u usputnim zemljama jer prolaze po pet,sest zemalja dok nedodju do odredjenih destinacija ...kaze da nece jer im je u neku ruku i bolje tamo odakle dolaze i vrlo dobro znaju da ni u Srbiji,Makedoniji,Madjarskoj nemaju sto traziti jer ni ljudima koji su tamo ne cvatu ruze. Zao mi onih maksuma sto se udavise...ali bi njihovog oca udavio dvije godine je bio u Turskoj,radio tesko slabo placen posao u tamo i sad vidio sansu za boljim zivotom..a eto ostade bez dvoje djece i zene....jel taj bolji zivot vrijedan njegovih najmilih. Ono sto me najvise interesuje sta sutra kad se smiri sva ova frka kako se sutra postaviti kad nagrnu i drugi koji se pate u zivotu. Ja nevjerujem da je zivot puno bolji i sigurni u Somaliji.libiji.Nigeriji itd itd...sta s njima mozes li onda njima reci ne ako se ovima svima sada pomogne i dozvole da odu tamo gdje oni hoce a ne tamo gdje je samo sigurno. Da me neko nebi pogresno razumio nisam protiv toga da se ljudima kojima pomoc treba pomogne ali koje kriterijume koristiti kome se treba pomoci a kome ne jer je cinjenica da je medju ovima velika vecina lovaca na srecu.
- don vito
#2697 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Pa ne znam bas da li bi bilo prihvatljivo da Anke Engelke u skecu bude sa naci-zastavom.Latte wrote:Vidis u njemackoj to recimo nije slucaj.Toliko stand up komicara koji svi moguce tabu teme provlace kroz kakao,sto bi se u njemackoj reklo.vade_mecum wrote:pa to je kao kad chris rock oplete o garavim iz geta. da bijelac to uradi, em sto bi bio optuzen da je rasista, em sto bi profesionalno zavrsio za sva vremena.Latte wrote:A ko to radi? Otac svih turaka Kaya Yanar
@vito ja sam daleko od vjernika,u dzamiju usao 3 puta mozda u zivotu u crkvu isto tako.
Od vjerskih knjiga ima procitana 3 kefsera.
Samo napisao ime stand up komicara u slucaju da neko sa teme ne zna o kome se radi.
-
vade_mecum
#2698 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
jedno je tabu tema, a drugo je da govoris o stvarima koje nisu politicki korektne ali 100% istina (kao npr. chris rock).Latte wrote:Vidis u njemackoj to recimo nije slucaj.Toliko stand up komicara koji svi moguce tabu teme provlace kroz kakao,sto bi se u njemackoj reklo.vade_mecum wrote:pa to je kao kad chris rock oplete o garavim iz geta. da bijelac to uradi, em sto bi bio optuzen da je rasista, em sto bi profesionalno zavrsio za sva vremena.Latte wrote:A ko to radi? Otac svih turaka Kaya Yanar
lako je npr. fatih akinu ili kayi yanaru biti turcin u njemackoj
- Drvosjeca iz Dejcica
#2699 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Čudno da pratiš pisanje osobe koju si precjenio.don vito wrote:Latte wrote:A ko to radi? Otac svih turaka Kaya Yanar![]()
Al kad se islamista iz Dejcica sam ukopa
sad ce se javiti sa nekoliko smajlija da nam je shuknuo, ali mi to ne kontamo![]()
Osim na ovoj temi "bracu" brani od "generalizacija" najvise na temi "arapi u Sarajevu". Neki lik mu napisao "ako bih imao mogucnost da biram komsiju radije bih uzeo Srbina nego Arapa. A njemu ce nas multietnicar, humanista, pan-islamista, vjernik, borac protiv generalizacija: "Samo naprijed, ja bih radije Arapa jer je Jovo ili Chedo prikriveni cetnik, ili barem prikriveni simpatizer".
- Sanjarko
#2700 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Eskimko wrote:Zalosno je ovo sto se desava ali mi idu na zivce svi oni koji ovu sadasnju krizu porede sa nasim izbjeglicama 90-tih. Ja nezanam ni za jednog naseg covjeka da je uslovljavao gdje ce kad je bilo najgore sranje ..bilo je samo izvuci zivu glavu dok su ovi zainteresovani za Austriju,Njemacku i Svedsku.
Imam ovdje jednog iz Iraka negdje na sjeveru bio sad na odmoru i prica da se sokiro..pola mu familije otislo u "izbjeglistvo" a on bar tako kaze da petarda od svrgnuca Sadama tamo pukla nije.
Joj ako u ovo vjerujes i ovo mislis onda ne znam sta bi napisao dalje.
Cuj petarda u Iraku nije pukla od svrgnuca Sadama.