Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
Sanjarko

#2551 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

agnostic_front wrote:Genije genijalni, vidiš li da ljudi pišu o izbjeglicama (POGLEDAJ NASLOV TEME JOŠ JEDNOM), a ne o imigrantima koji su otišli da rade u zemlje Perzijskog zaljeva. Pa koliko je genije Njemačka dosad primila naših gastarbajtera i Bog sami zna koliko još iz drugih zemalja, pa je opet primila i naše izbjeglice i evo sad ponovo prima izbjeglice.

Te zemlje imaju toliko imigranata, jer su te zemlje ogromna gradilišta i neće siguno gospoda kraljevi ići na bauštelu, nego će to raditi Pakistanci, Indijci i ostala fukara. Svi ti ljudi koji su tu, kojih ima više od domicilnog stanovništva su tu jer postoji potreba za njima. Ovdje su tema izbjeglice.
Pa primili 20.000 izbjeglica iz Jemena.
Nije niko lud da prelazi pustinju do pustinje SA.
Arteta

#2552 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

Vizionar 1985 wrote:
Arteta wrote:
Vizionar 1985 wrote: Da ba sta je socijalizam,komunizam.
Vecina Radi na crno za male plate nece ni penzije docekati,
drugi za male plate, nema socijalne pomoci itd.
Serete o drugoj drzavi o kojoj nemate pojma a vase drzave Sranje i u Banani vecoj,
a imaju sve vodu,floru,faunu,resurse itd.
Oni pustinja sem nafte nemaju nista.
Haha, malo li je?
Nego sta nismo svi na Budzetskoj sisi kao ti.
Obojio sam malo bolje onaj dio na koji se odnosio moj komentar.
Sanjarko

#2553 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Arteta wrote:
Obojio sam malo bolje onaj dio na koji se odnosio moj komentar.
Oni pustinja sem nafte nemaju nista.
Pa drugi put to citiraj ili bolduj.
Pa nego sta da je malo pogledaj i prihode valja 20 milja ljudi,
prehraniti sa samo time.
Pa Amerika proizvodi vise nafte od SA pa ima 4 milje beskucnika,
a ima vodu nije pustinja itd.

Podijeli koliko zaradi SA od nafte gdje kajmak pokupe strani kupci i korporacije,
po glavi stanovnika i oduzmi dio za Elitu i dobijes da imaju malo sredstava.

Pa Rusija bi po tvojoj logici trebala imati vise od SA i bolji standard
stanovnistva i stranaca nego SA ima naftu,vodu i 8,5 puta je veca
od SA.
Trebala bi moci prehraniti cijeli svijet i da je svima dobro.
A Rusi u losem polozju po standardu zivota da ne govorimo
o strancima u Rusiji.
Last edited by Sanjarko on 05/09/2015 00:27, edited 2 times in total.
goodbar

#2554 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by goodbar »

Ljudi,danas su Madjari opet blokirali izbjeglice.Napravili zid,zicu,sta la li,prema Srbiji,da izbjeglice ne mogu ulaziti.Ti isti Madjari su dosli iz centralne Azije,ne pitajuci,ne kucajuci,vec su nogama otvarali vrata Evrope.Oni nisu evropskog porjekla,niti im je jezik indoevropski.Najinteresantniji su mi ovi ex komunisti,koje Evropa nije smjela primiti u svoju Uniju-Madjarska,Poljska,Ceska,Slovacka,Slovenija...toliko rasizma i ksenofobije,toliko islamofobije...traze da ispune kvote za primanje izbjeglica,samo ako su te izbjeglice hriscani.Halooooo....Gdje se,u Njemackoj napadaju te izbjeglice?Samo u istocnom djelu,gdje je nekad bio DDR.
Sanjarko

#2555 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

goodbar wrote:Ljudi,danas su Madjari opet blokirali izbjeglice.Napravili zid,zicu,sta la li,prema Srbiji,da izbjeglice ne mogu ulaziti.Ti isti Madjari su dosli iz centralne Azije,ne pitajuci,ne kucajuci,vec su nogama otvarali vrata Evrope.Oni nisu evropskog porjekla,niti im je jezik indoevropski.Najinteresantniji su mi ovi ex komunisti,koje Evropa nije smjela primiti u svoju Uniju-Madjarska,Poljska,Ceska,Slovacka,Slovenija...toliko rasizma i ksenofobije,toliko islamofobije...traze da ispune kvote za primanje izbjeglica,samo ako su te izbjeglice hriscani.Halooooo....Gdje se,u Njemackoj napadaju te izbjeglice?Samo u istocnom djelu,gdje je nekad bio DDR.
Jos ubijali,pljackali,rusili itd. sve pri tim migracijama.
Bodkin

#2556 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

Vizionar 1985 wrote:
Arteta wrote:
Vizionar 1985 wrote:Cuj nisam ih demantirao pa procitajte postove,informacije sto sam dao na prethodnim
stranicama od potcetka.
I jos na nekim temama da je SA pustinja i da Ljudi normala bjeze iz pustinje
ako mogu pobjeci u vodonosnije krajeve.

Ja likova :shock:
Ja te lijepo po ko zna koji put pitam.
Koliko Sirijaca u SA su izbjeglice, a koliko ih su robovi?
Koliko Sirijaca je dobilo drzavljanstvo?

demant wikipedijom. :lol:

Kada se bjezi od rata, klima je najmanji problem pri izboru nove destinacije(tu naravno ne racunamo mjesta gdje su prirodne katastrofe), u pitanju je sacuvati zivu glavu.
Jemenske izbjeglice 20.000
Pa jel to SA uradila.
Ima manje SA 4 puta od Njemacke a Sirijaca nekoliko puta vise od Njemacke.
Gdje su izricito rekli da nece da prime izbjeglice.
Imaju 20.000 Jemenaca izbjeglica.

Danas si drugu pricu vrtio da su ovo sve po Europi ekonomske izbjeglice.
Stranaca imaju 9 Milja na 20 Milja stanovnika nemaju vode,pustinja,
nemaju hrane samo naftu.
Imaju skoro 1 stranca na 2 stanovnika.
To bi bilo kao kada bi
Srbija na 7M imala 3,5M stranaca.
Hrvatska na 4M imala 2M stranaca
itd.
Stvarno ne ide vam u vugla nikako.

Google vas demantira hiljade clanaka na googlu.
cuj nemaju hrane a izrael od pustinje izveze 3 miliona dolara godisnje CVIJECA.dzaba nafta kad arapi sami ne mogu sastaviti ni cekic
sunceKOtepsija

#2557 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by sunceKOtepsija »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/pakis ... /150904099
Pakistanac prva žrtva izbjegličke krize u Mađarskoj
Mađarska televizija je objavila da je Pakistanac pao i udario glavom o prugu.

Na stotine izbjeglica je probilo policijski kordon na željezničkoj stanici u Bickeu i krenulo da trči željezničkom prugom prema zapadu, ometajući saobraćanje vozova.
Sanjarko

#2558 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Ovaj iznad Bod ne zna da je na ignore listi i da samo vidim ovo.
Image
Leons

#2559 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

goodbar wrote:Ljudi,danas su Madjari opet blokirali izbjeglice.Napravili zid,zicu,sta la li,prema Srbiji,da izbjeglice ne mogu ulaziti.Ti isti Madjari su dosli iz centralne Azije,ne pitajuci,ne kucajuci,vec su nogama otvarali vrata Evrope.Oni nisu evropskog porjekla,niti im je jezik indoevropski.Najinteresantniji su mi ovi ex komunisti,koje Evropa nije smjela primiti u svoju Uniju-Madjarska,Poljska,Ceska,Slovacka,Slovenija...toliko rasizma i ksenofobije,toliko islamofobije...traze da ispune kvote za primanje izbjeglica,samo ako su te izbjeglice hriscani.Halooooo....Gdje se,u Njemackoj napadaju te izbjeglice?Samo u istocnom djelu,gdje je nekad bio DDR.
:lol:
Ja ne mogu da vjerujem sta pisu ljudi. :mrgreen: Pa kako ces porediti plemena iz sedmog vijeka sa nacionalnim drzavama iz 21.?
Madjari jesu evropskog porijekla ako se misli na gen, nisu sa poluotoka ali jesu europidi.
A sto se tice tih proletera tu se slazem s tobom da su seljacine :D jbg njihova ljevica nije bila gomila pozera i pedoliberala :-D
Sanjarko

#2560 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Ovaj iznad Bod ne zna da je na ignore listi i da samo vidim ovo.
Image
Samo za Boda.
The geography of Israel is very diverse, with desert conditions in the south, and snow-capped mountains in the north.
:skoljka:
Sanjarko

#2561 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ovaj iznad Bod ne zna da je na ignore listi i da samo vidim ovo.
Image
Samo za Boda.
The geography of Israel is very diverse, with desert conditions in the south, and snow-capped mountains in the north.
Rivers and lakes

Israel's longest and most famous river is the 320-kilometre (199 mi) long River Jordan, which rises on the southern slopes of Mount Hermon in the Anti-Lebanon mountains.[26] The river flows south through the freshwater Sea of Galilee, and from there forms the boundary with the Kingdom of Jordan for much of its route, eventually emptying into the Dead Sea.[26] The northern tributaries to the Jordan are the Dan, Banias, and Hasbani.[26] Only the Dan is within undisputed Israel; the Hasbani flows from Lebanon and the Banias from territory captured from Syria in the Six-Day War.[26]
Lake Kinneret

The Sea of Galilee (also called the Kinneret) is Israel's largest and most important freshwater lake, located in the northeast of the country. The pear-shaped lake is 23 kilometres (14 mi) long from north to south, with a maximum width of 13 kilometres (8 mi) in the north, covering 166 square kilometers (64 sq mi). The Kinneret lies 207 meters (679 ft) below sea level and reaches depths of 46 meters (151 ft). In a previous geological epoch the lake was part of a large inland sea which extended from the Hula marshes in northern Israel to 64 kilometers (40 mi) south of the Dead Sea. The bed of the lake forms part of the Jordan Rift Valley.[27]

South of the Kinneret lies the saltwater Dead Sea which forms the border between Israel and Jordan and is 418 meters (1,371 ft) below sea level, making it the lowest water surface on Earth.[28] The Dead Sea is 67 kilometers (42 mi) long with a maximum width of 16 kilometers (10 mi) and also makes up part of the Rift Valley.[28] A peninsula juts out into the lake from the eastern shore, south of which the lake is shallow, less than 6 meters (19.7 ft) deep. To the north is the lake's greatest depth.[28]

There are no navigable, artificial waterways in Israel, although the National Water Carrier, a conduit for drinking water, might be classified as such. The idea of a channel connecting the Mediterranean and Dead Seas or the Red and Dead Seas has been discussed.
insomnia78

#2562 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

Image
Image

Al' stoji i to da su arapi poprilicno nespobni
Leons

#2563 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Leons »

Arapi : apatija, hedonizam i hashish
insomnia78

#2564 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

A sta ce, kad im je sve zabranjeno :lol:
MyTao

#2565 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by MyTao »

Vizionar 1985 wrote:
don vito wrote:
Vizionar 1985 wrote:SA imala 2004 100.000 Sirijaca.
Ovo je najjaci argument. Imali 2004. godine 100.000 Sirijaca :-)
Kako se Nijemci ne sjetise da 1992. godine kazu: "Vec imamo 100 hiljada gastarbajtera iz Bosne, ne saljite nam sad i ratne izbjeglice".
Pa sto skrati post moj.
Halo ba imaju 9 Miliona Stranaca na 20 Miliona svojeg stanovnistva.
Sto znaci da SA,Katar itd. imaju najvise imigranata na Svijetu po glavi Stanovnika.
A sve pustinjske zemlje nemaju vode ni hrane,
jedva svoju populaciju prehranjuju i opet pomazu.
Kad nesto citiras citiraj skroz ne parcijalno.
Pa Gugl i Wiki vas demantiraju a to su Mainstream
korporacija i sajt.
Hoces da kazes Mafijasu da se smanjio broj Sirijaca u SA,
samo se mogao povecati taj broj.
A wiki se ne azurira bas stalno.
Legendo, imigrant i izbjeglica nije isto.

Zamisli samo kako bi docekali izbjeglice krscane, kada ovako postupaju sa "bracom"...
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#2566 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by emillio estevez »

Koliko si ti izbjeglica iz Sirije primio u kucu?
Eno ti vijest da je Pakistanac nastradao prilikom pada.

Bas je pokojnik trebao legalnim putem zatraziti vizu za ulazak u Madjarsku.
Da je pristao na upis kao izbjeglica ,sada bi bio ziv i deportiran nazad.
Ne zele se upisati :zzzz: :zzzz:

Iskoristavanje situacije , Sirijaci i Iracani zasluzuju status , ostali NE.
goodbar

#2567 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by goodbar »

Leons wrote:
:lol:
Ja ne mogu da vjerujem sta pisu ljudi. :mrgreen: Pa kako ces porediti plemena iz sedmog vijeka sa nacionalnim drzavama iz 21.?
Madjari jesu evropskog porijekla ako se misli na gen, nisu sa poluotoka ali jesu europidi.
A sto se tice tih proletera tu se slazem s tobom da su seljacine :D jbg njihova ljevica nije bila gomila pozera i pedoliberala :-D
A ja ne mogu da vjerujem da neko nece da udje, bar na internet,da proveri,bar cinjenice.Dakle,Madjari,kao i Finci,kao i Estonci,NISU evropskog porijekla,vec turskog,dosli iz centralne Azije.To,da su turskog porijekla,ublazili su nazivom Ugarofinci i ugarofinski jezik,dzaba,geni kazu pravu istinu.Takvi ljudi,po najnovijem neonacistickom(takvi pokreti,po meni,nemaju veze sa nekadasnjim nacizmom,ali u ovom slucaju su na istoj vezi),projektu,nemogu biti Evropljani,niti NACISTI.Nemaju pedigre za to.Ali,ocigledno,veci su katolici od Pape.
RNG_25

#2568 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by RNG_25 »

Ljudi nisu Evropskog porijekla, navodno. Dakle, protjerati sve ljude iz Evrope.
Drvosjeca iz Dejcica

#2569 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Eto, dolazi ono što ja trubim od početka, problem nisu izbjeglice, da nije izbjeglica bilo bi nešto deseto. EU, pogotovo Mađarska sa populističkim cirkus vladama ima debeli problem. Mađarska bi mogla graditi zid i prema Hrvatskoj a sve pod plaštom izbjeglica. Kao da će izbjeglice dolaziti narednih 100 godina. Možda na kraju da EU ogradi Mađarsku pa da budu svoji na svome. :oops:

Picula: Na kraju će EU morati ozidati Mađarsku

"Orban najavljuje da će, nakon zida na granici Mađarske i Srbije, graditi neke nove zidove, ali ja upozoravam da, ako tako nastavi, Evropa neće imati drugog izbora nego ozidati Mađarsku. U političkom smislu, naravno", rekao je Picula.
Po njemu, Orbanova izjava nije samo poruka izbjeglicama koje kroz Mađarsku u velikom broju ulaze u schengensku zonu nego i poruka agresivnosti prema susjedima.

"On naprosto sanjari o reviziji Trianonskog sporazuma" smatra Picula spominjući sporazum iz 1920. kojim je nekadašnja Ugarska postala Mađarska u današnjim granicama.
:shock:
5 0 5

#2570 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by 5 0 5 »

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#2571 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

5 0 5 wrote:Image
Da, da i o tome pričam cijelo vrijeme...Evropa u sebi "njeguje" tradiciju fašizma, rasizma i inih izama...nose licencu dva svjetska rata, ljudi nemaju pojma zašto je primarno nastala EU...da se spriječe novi ratovi i nove pošasti izama na tlu Evrope. :roll: Ali problem su izbjeglice, oni su krivi, oni nam uzimaju poslove, životni prostor (Lebensraum) i svi oni koji drkaju na Orbana i Orbane su obični fašisti, nacisti, isti oni koji su 1938 aplaudirali Hitleru. Nisu ni svjesni da tekovine koje danas uživaju su produkt upravo suprotno onoga za šta se zalažu. :oops: Kada dođe iz guzice u glavu biće onda kasno.
Partijaner

#2572 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Partijaner »

Point.

#2573 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Point. »

Kakve su samo zemlje u EU. Pisljiva Madjarska, koja je toliko nebitna zemlja u svakom smislu, ufatila svojih pet minuta medijske paznje pa se izivljavaju na nesretnim izbjeglicama. Da vam Dunav hoce preplaviti, pa da vidite sta je izbjeglicka patnja, picajzle mizerne.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2574 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Chmoljo »

animals wrote:
GeeTnT wrote: Gdje ona zivotinja (nick animals) sto proziva oca ovog djeteta od kako se pojavila slika...
Vidim da ovdje mundjosi mogu da vrijedjaju kako zele, bez prijetnji od bana..
ti uopce nisi za diskusije, mozes li se mene okaniti, ne pisem sa brdjanima..
idi u sumu i trazi sebi rivala..
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» GeeTnT, animals

14 dana
5 0 5

#2575 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by 5 0 5 »

Point. wrote:Kakve su samo zemlje u EU. Pisljiva Madjarska, koja je toliko nebitna zemlja u svakom smislu, ufatila svojih pet minuta medijske paznje pa se izivljavaju na nesretnim izbjeglicama. Da vam Dunav hoce preplaviti, pa da vidite sta je izbjeglicka patnja, picajzle mizerne.
dobijaju pare iz evropskih fondova za te prljave poslove.
Locked