Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1776 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Zviz »

Leons wrote:
Zviz wrote:. Sto nema muda da kaze nesto Nizozemskoj? Znda da bi jebala jeza u ledja.
Sto?

Zato sto bi popusila kao i u sto je popusila WWII. Britanija je ne jebe ni 2%, Danska jos manje, jos samo treba da i NL okrene ledja i nece dugo proci eto i drugih. Sad ona kurvetina od kanzlekre ide i soli papet oko dijeljena izbjeglica. A onaj Latvijski ministar odgovori, kaze jel da im dajemo banane? Eto toliko je popularno to. Da u Estoniji i Latviji sto sam cuo od ljudih iz tih drzava, vrijessti o onim umrlim iz kamiona nije ni bilo na TV. Madrai ne jebu nikoga ni 2% na kraju ce ove izbjeglice ukrcati na avion i vratiti tamo u Siriju.
tututuuuu

#1777 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Zviz wrote:
tututuuuu wrote:
Leons wrote:Pa cekaj sad, oni sad mogu ici gdje god zele i azil im se MORA dati bez obzira na socioekonomsko stanje drzave ili stavove domicilnih?
Ono.. Upre prstom i kaze TU!
Ne mogu ici gdje god zele. Azil daje drzava (bar u EU) u koju su izbjeglice prvu krocile. I to su Grcka, Bugarska, Italija. Ali kako vidimo svi oni zele u Njemacku, Svedsku, UK. Te zemlje ako ih prime cine to samo zbog svoje dobre volje, i niceg drugog.

Nizozemska vraca ove iz Somalije. Tamo je BBB, bed-bath-bread i onda nakon nekog vremena mrs kuci. Nikakv status nemogu postici. Dok Njemacka prima susjedi sve redom odbijaju ali Kazlerka ima samo sise ko musko muda da kaze nesto Ceskoj, Madjarskoj itd. Sto nema muda da kaze nesto Nizozemskoj? Znda da bi jebala jeza u ledja.
Ne znam sta uopce raditi s tolikim ljudima, a kraj se ne nazire. Zajebana situacija. Australija ih hladno vraca odmah na moru. I vise i ne pokusavaju tamo manje vise.
animals

#1778 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by animals »

Napisao sam vec jednom..
Njemackoj treba jeftina radna snaga, zato ih i uzima..to je politika koja ce im se obiti o glavu jednog dana..
je ni Nijemci nemaju posla, a oni pricaju o kvalifikovanoj radnoj snazi iz Sirije..
pa sto ne placaju fer radnike, pa bi imali radnika..
Zviz

#1779 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Zviz »

tututuuuu wrote:
Ne znam sta uopce raditi s tolikim ljudima, a kraj se ne nazire. Zajebana situacija. Australija ih hladno vraca odmah na moru. I vise i ne pokusavaju tamo manje vise.

Rulja ce sjebati svaki sistem ili drzavu. Ako je cilj izbjeci rat i biti u miru, onda je i Makedonija, Armenija pa cak i Tanzanija spas, zar ne? Ili u cemu je prica? Rat = ekonomska izbjeglica. Daj tamo gdje novac raste na drvecima. Bice Mercedesa i rahatluka.
tututuuuu

#1780 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Zviz wrote:
tututuuuu wrote:

Rulja ce sjebati svaki sistem ili drzavu. Ako je cilj izbjeci rat i biti u miru, onda je i Makedonija, Armenija pa cak i Tanzanija spas, zar ne? Ili u cemu je prica? Rat = ekonomska izbjeglica. Daj tamo gdje novac raste na drvecima. Bice Mercedesa i rahatluka.
To je istina. Zato ih mnogi ispravno nazivaju migrantima, a ne izbjeglicama. Gledam slike, to su skoro 90% muskarci, mnogi nabildani, placaju put po 10000$. Sto jedna zena s djetetom odgovori na pitanje novinara "gdje cete u EU", kaze bilo gdje, samo da je mir. To je izbjeglica i takvoj svaka pomoc. A ovu ostalu rulju treba vracati. Ne samo sto su problem s ekonomskog gledista, vec je tu realna prijetnja od buduceg terorizma, nemira i porasta kriminala.

Citam da su voditeljicu prihvatnog centra u Ita. trojica Afrikanaca prebila i onda silovala. To Klix naravno nije objavio i sl., jer to ne ide na ruku ispiranja glava ljudima raznim dirljivim pricicama i suzama djecice.
Last edited by tututuuuu on 02/09/2015 00:07, edited 2 times in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1781 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

I opet Danska, pa Danska :zzzz:

Sekspire, hebem te u stau :evil:
sarajevo999999

#1782 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by sarajevo999999 »

A Zviz kako si ti uopšte završio u Danskoj?
Zviz

#1783 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Zviz »

tututuuuu wrote:
Zviz wrote:
tututuuuu wrote:

To je istina. Zato ih mnogi ispravno nazivaju migrantima, a ne izbjeglicama. Gledam slike, to su skoro 90% muskarci, mnogi nabildani, placaju put po 10000$. Sto jedna zena s djetetom odgovori na pitanje novinara "gdje cete u EU", kaze bilo gdje, samo da je mir. To je izbjeglica i takvoj svaka pomoc. A ovu ostalu rulju treba vracati. Ne samo sto su problem s ekonomskog gledista, vec je tu realna prijetnja od buduceg terorizma, nemira i porasta kriminala.

Citam da su voditeljicu prihvatnog centra u Ita. trojica Afrikanaca prebila i onda silovala. To Klix naravno nije objavio i sl., jer to ne ide na ruku ispiranja glava ljudima raznim dirljivim pricicama i suzama djecice.
Mene te vise price o tim neki utopljenim migrantima i ne zanimaju. Gledajmo % 2-3% ne uspije, 97-98% uspije da prebrodi mediteran. I mediji love u mutnom. HR i BiH su bile zahvacene ratom i ukunpo su brojale oko 9 mil. ljudi. pa opet se nije iseliko ni 15% stanovnistva. Sirija, imala 17 miliona, vec 5 se iselilo, od toga gotovo 1 milion samo u Njemackoj i Austriji skupa, gotovo 1/3 Sirije se iselila. Do ljeta sljedece godine ce biti pola. I sad jedno lagano pitanje, su drzave na Europskom kontinentu spremne da izdrzavaju npr. 8 miliona sirijaca? Jesu al u Q. To je citava Svedska.
sarajevo999999

#1784 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by sarajevo999999 »

Nisi dorastao da mene zoveš drugom.
Nisi iskusio rat, ne znaš iz prve ruke koja ih je muka natjerala na sve to. Ustvari ne znaš ti ništa (transovi na stadionima IZBJEGLICE DOBRODOŠLI) osim piskaranja po YU forumu jer se očigledno nisi snašao u Danskoj i sa Dancima.
Završili smo raspravu.

p.s. Sretno Sirijci!
Juliuscezar

#1785 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Juliuscezar »

_BataZiv_0809 wrote:I opet Danska, pa Danska :zzzz:

E nije to nista kako je u Danskoj.
Gojeni H

#1786 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Gojeni H »

sarajevo999999 wrote:Nisi dorastao da mene zoveš drugom.
Nisi iskusio rat, ne znaš iz prve ruke koja ih je muka natjerala na sve to. Ustvari ne znaš ti ništa (transovi na stadionima IZBJEGLICE DOBRODOŠLI) osim piskaranja po YU forumu jer se očigledno nisi snašao u Danskoj i sa Dancima.
Završili smo raspravu.

p.s. Sretno Sirijci!
Ti haman prvi put citas Zviz-ove postove.
Ako sta uspijes razumjeti nakon prve dvije recenice u trecoj je "eee, tako u nas u Danskoj".

Zviz ti je forumska luda. Zabavlja nas.
Gojeni H

#1787 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Gojeni H »

Pa Jopet Danska i Danska forever, i tako u nas u Danskoj ... pa onda ide izrazavanje "ona kurvetina Merkelica, VI Bosanci". :lol:
Danska, u Danskoj, kod nas u Danskoj ... :D
drastic

#1788 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by drastic »

treba te ljude primiti u bosnu I prisloniti ceh evropi. To bi bila dobra finansijska inekcija za bih ekonomiju. Onog dana kad eu ne bude vise placala poslati ih za trece zemlje. Isto kao sto su nijemci uradili sa bih izbjeglicama
Zviz

#1789 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Zviz »

Bjeze ovi sto su se upirali Asadu, a ko je prvi cacko mecku? Oni. I sad kucaju vecinom na vrata zapadnih drzava, jer su culi da raste novac na granama i da se moze kupiti Mercedes. Sve ih treba vratiti ili pomlatiti i gotova prica. Onaj Australija model je najbolje - nazad u more ili odakle si dosao. Ja za ove izbjeglice ni suze ne mogu da pustim, jer su mi presli ici na zivice. Treba pomoci, treba ih poslati nazad i dat im na znanje da moraju sami ciniti sebi dobro. Nije to drzavica od 3 miliona pa hajd 500.000 pobljeglo, svaki dan oko 2.000 njih stize do Grcke. Do kraja godine nek bude dnevno 1.300 racunajte to je preko 150.000. Ko ih iz BiH stiti nek ih uzme kod sebe u kucu, *ebali ga oni.
sumirprimus

#1790 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by sumirprimus »

Zviz wrote:Bjeze ovi sto su se upirali Asadu, a ko je prvi cacko mecku? Oni. I sad kucaju vecinom na vrata zapadnih drzava, jer su culi da raste novac na granama i da se moze kupiti Mercedes. Sve ih treba vratiti ili pomlatiti i gotova prica. Onaj Australija model je najbolje - nazad u more ili odakle si dosao. Ja za ove izbjeglice ni suze ne mogu da pustim, jer su mi presli ici na zivice. Treba pomoci, treba ih poslati nazad i dat im na znanje da moraju sami ciniti sebi dobro. Nije to drzavica od 3 miliona pa hajd 500.000 pobljeglo, svaki dan oko 2.000 njih stize do Grcke. Do kraja godine nek bude dnevno 1.300 racunajte to je preko 150.000. Ko ih iz BiH stiti nek ih uzme kod sebe u kucu, *ebali ga oni.
a djes ono ti? :razz:
Zviz

#1791 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Zviz »

Gojeni H wrote:

Pa Jopet Danska i Danska forever, i tako u nas u Danskoj ... pa onda ide izrazavanje "ona kurvetina Merkelica, VI Bosanci". :lol:
Danska, u Danskoj, kod nas u Danskoj ... :D
Uzmi ih ti kod sebe u kuci. Ali bez brige ovima ce glave letiti ko Judama za vakta Hikmeta, samo kad se neki Hans probudi. A i to ce uskoro, hebat ih... ja inace Arape sam uvijek gledao kao goru sortu od onih najgorih cigosa. Prljaviji od praseta a ne jedu prasetine... ironija. Oni bi od svih bas to morali da zderu ko, i to vise od Pape i slinich tom.
Zviz

#1792 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Zviz »

sumirprimus wrote:
Zviz wrote:Bjeze ovi sto su se upirali Asadu, a ko je prvi cacko mecku? Oni. I sad kucaju vecinom na vrata zapadnih drzava, jer su culi da raste novac na granama i da se moze kupiti Mercedes. Sve ih treba vratiti ili pomlatiti i gotova prica. Onaj Australija model je najbolje - nazad u more ili odakle si dosao. Ja za ove izbjeglice ni suze ne mogu da pustim, jer su mi presli ici na zivice. Treba pomoci, treba ih poslati nazad i dat im na znanje da moraju sami ciniti sebi dobro. Nije to drzavica od 3 miliona pa hajd 500.000 pobljeglo, svaki dan oko 2.000 njih stize do Grcke. Do kraja godine nek bude dnevno 1.300 racunajte to je preko 150.000. Ko ih iz BiH stiti nek ih uzme kod sebe u kucu, *ebali ga oni.

U DK ali za razliku od njih ja nisam na teretu kao sto su oni svaki dan kao ovi arapi sto ovdje zive po 30-40 godina.
sumirprimus

#1793 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by sumirprimus »

Zviz wrote:
sumirprimus wrote:

U DK ali za razliku od njih ja nisam na teretu kao sto su oni svaki dan kao ovi arapi sto ovdje zive po 30-40 godina.
e pa drugo smo mi.
mi gor idemo ko ljudi evropejci,ekonomski migrynti,mi nosimo pamet,lakse se adaptiramo...kontas...
drastic

#1794 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by drastic »

ja bi ih primio, naravno da mi drzava placa kiriju
hladan.preminger

#1795 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by hladan.preminger »

drastic wrote:
ja bi ih primio, naravno da mi drzava placa kiriju

Koja država? Sirija?
musicman80

#1796 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by musicman80 »

Bjeze, podrzavali pobunjenike i ISIS pa sada kada vide da su se zajebali, onda, Evropa, a na Bliski Istok koji su izbjegli, drze ih kao stoku a u Evropi traze prava. Neka protestuju u Jordanu ako smiju.
Gojeni H

#1797 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Gojeni H »

drastic wrote:treba te ljude primiti u bosnu I prisloniti ceh evropi. To bi bila dobra finansijska inekcija za bih ekonomiju. Onog dana kad eu ne bude vise placala poslati ih za trece zemlje. Isto kao sto su nijemci uradili sa bih izbjeglicama
Kada bude dosta, Njemacka i UK bi Srbiji, Bosni i Makedoniji mogle odraditi ono sto Australija radi Indoneziji i nekim Pacifickim ostrvima; naprave ugovor, kod njih istresaju imigrante prije nego se docepaju obale i placaju ih za usluge cuvanja ljudi u azilantskim kampovima.
musicman80

#1798 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by musicman80 »

Gojeni H wrote:
drastic wrote:treba te ljude primiti u bosnu I prisloniti ceh evropi. To bi bila dobra finansijska inekcija za bih ekonomiju. Onog dana kad eu ne bude vise placala poslati ih za trece zemlje. Isto kao sto su nijemci uradili sa bih izbjeglicama
Kada bude dosta, Njemacka i UK bi Srbiji, Bosni i Makedoniji mogle odraditi ono sto Australija radi Indoneziji i nekim Pacifickim ostrvima; naprave ugovor, kod njih istresaju imigrante prije nego se docepaju obale i placaju ih za usluge cuvanja ljudi u azilantskim kampovima.
Ne treba na to pristati. Ti ljudi zele u Evropu i Njemacku jer zele bolji zivot, nece oni u banana drzave poput ovih nasih.
Gojeni H

#1799 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Gojeni H »

Zviz wrote: U DK ali za razliku od njih ja nisam na teretu kao sto su oni svaki dan kao ovi arapi sto ovdje zive po 30-40 godina.
Kako nisi kad zauzimas budzetsko mjesto covjeku koji se rodio u Danskoj?

Lista nepodobnih se uvijek moze prosiriti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1800 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

Gojeni H wrote:
Bila je ideja da se na sjeveru Afrike napravi prihvatni centar u sklopu kojeg bi radile ekspoziture sigurnosnih organa EU, koji bi razmatrali zahtjeve za azil.
Locked