Ne znam, radi sta ti je god volja, ali uvjeravam te da su "cetnicki raspolozena nacija, ustaski odgajana mladez i balije najgore vrste" mala maca za neke.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Hm...vidi ovako. Ja živim sa i među ogromnim brojem svakojake mrake. Dijelim državu sa četnički raspoloženom nacijom, ustaški odgajanom mladeži i balijama najgore vrste. Šta ja da radim a rado bi se mijenjao za Arape jer me oni nisu gađali i klali. Fala unaprijed na tvom mišljenju.
Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1201 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- Queen_of_hearts
#1202 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Generiranje "moranja" jednom slobodnom,uspjesnom i samosvjesnom narodu da primi migrante iz drugih zemalja,posebice iz nekompatibilnih kultura je isto sto i prisilno hranjenje zatvorenika koji strajkuje gladju =krsenje ljudskih prava ,izuzev u Izraelu ,a ne zelimo biti kao Izrael......ili da ?!
- Leons
#1203 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Vec rekoh, dzaba nabrajanje rijeci iz Novogovora. Svicarac je slobodan covjek, zato moze da zatrazi da ne dijeli ofis sa Arapom. Poslodavac je tu da odluci jel mu se to svidja ili ne. Ne radi se tamo u Titinim "gigantima".Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Želja da se ne dijeli kancelarija sa Arapom ili drugim imigrantom nije pravo na miješanje i pravo na slobodu i izbor. Oni mogu da biraju sa kim će ući u brak, imati porodicu i to je individualno pravo svakog od nas. Ali odbijanje da dijeliš kancelariju sa nekim ko je Arap, Kinez, Indijan ili Srbin nije nikakvo pravo jednog naroda, nikakva sloboda govora i mišljenja, to se naziva ksenofobija i rasizam. Šta je iduće? Da se zabrani vožnja javnim prevozom imigrantima? Znaš li ti ko je Rosa Parks? Ukucaj u google pa pročitaj. Takve stvari koje ti pravdaš nisu nikakva sloboda, pogotovo ne kolektivna, to je druže rasizam najgore vrste.
Svicarska je minarhisticka drzava, zato ne znas ko su im ministri, predsjednici, premijeri - jer su poprilicno nebitni.
Reci mi, ako Arap, haj necemo njih jadne, Kinezi ne zele da se mijesaju sa domiclinim narodom pa naprave svoj gheto jesu li i oni ksenofobi i rasisti?
Jesu li Bosnjaci koji se drze jedni drugih u Austriji?
-
Fudo387
#1204 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Jesu.Leons wrote:Vec rekoh, dzaba nabrajanje rijeci iz Novogovora. Svicarac je slobodan covjek, zato moze da zatrazi da ne dijeli ofis sa Arapom. Poslodavac je tu da odluci jel mu se to svidja ili ne. Ne radi se tamo u Titinim "gigantima".Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Želja da se ne dijeli kancelarija sa Arapom ili drugim imigrantom nije pravo na miješanje i pravo na slobodu i izbor. Oni mogu da biraju sa kim će ući u brak, imati porodicu i to je individualno pravo svakog od nas. Ali odbijanje da dijeliš kancelariju sa nekim ko je Arap, Kinez, Indijan ili Srbin nije nikakvo pravo jednog naroda, nikakva sloboda govora i mišljenja, to se naziva ksenofobija i rasizam. Šta je iduće? Da se zabrani vožnja javnim prevozom imigrantima? Znaš li ti ko je Rosa Parks? Ukucaj u google pa pročitaj. Takve stvari koje ti pravdaš nisu nikakva sloboda, pogotovo ne kolektivna, to je druže rasizam najgore vrste.
Svicarska je minarhisticka drzava, zato ne znas ko su im ministri, predsjednici, premijeri - jer su poprilicno nebitni.
Reci mi, ako Arap, haj necemo njih jadne, Kinezi ne zele da se mijesaju sa domiclinim narodom pa naprave svoj gheto jesu li i oni ksenofobi i rasisti?
- Drvosjeca iz Dejcica
#1205 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Jesi li barem provjerio jo je Rosa Parks?Leons wrote:Vec rekoh, dzaba nabrajanje rijeci iz Novogovora. Svicarac je slobodan covjek, zato moze da zatrazi da ne dijeli ofis sa Arapom. Poslodavac je tu da odluci jel mu se to svidja ili ne. Ne radi se tamo u Titinim "gigantima".Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Držati se svojih u tuđini je jedno, ne htjeti dijeliti prostor sa drugim nacijama je fašizam pa ti ga uljepšavaj koliko hoćeš. Možda se to u Švicarskoj zove "pravo" ali to je isto kao što su držali zlatne zube Jevreja po sefovima, i dana danas, štiteći to nekim kvazi pravom i tajnosti ulagača.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1206 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Haj ba Fudo (Radovane) pišaj pa spavaj. Šta ti znaš. Beč najveći sprski grad odmah iza Beograda a ti naš'o srat o Bošnjacima.Fudo387 wrote:Jesu.Leons wrote:Vec rekoh, dzaba nabrajanje rijeci iz Novogovora. Svicarac je slobodan covjek, zato moze da zatrazi da ne dijeli ofis sa Arapom. Poslodavac je tu da odluci jel mu se to svidja ili ne. Ne radi se tamo u Titinim "gigantima".Drvosjeca iz Dejcica wrote:
-
Fudo387
#1207 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Prvo, zasto to Radovan?
Drugo, tako se materi obracaj.
Trece, ja sam s tobom zavrsio razgovor.
- tandmand
#1208 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ne mora se ništa. Izbjeglice krenule ka EU, koja ako ih odbije ne može se više kititi da su perjanica ljudskih prava i demokratije.Queen_of_hearts wrote:Generiranje "moranja" jednom slobodnom,uspjesnom i samosvjesnom narodu da primi migrante iz drugih zemalja,posebice iz nekompatibilnih kultura je isto sto i prisilno hranjenje zatvorenika koji strajkuje gladju =krsenje ljudskih prava ,izuzev u Izraelu ,a ne zelimo biti kao Izrael......ili da ?!
Imaju avioni Antonov, tankeri ... neka ih ukrcaju i vrate na mediteransku obalu. Ali poslije toga EU više neće moći držati pridike.
Ovdje se uglavnom raspravlje o tome da li ima neke pravde u tome što izbjeglice dolaze i destabiliziraju EU koja podsticala i vojno sudjelovala u devastaciji njihovih država. To kako se oni ponašaju, integriraju i koje su vjere je u stvari nebitno pitanje, jer je to - na kraju krajeva. O njihovoj integraciji i vjeri nisu razmišljali kada su ih išli bombardovati, podsticati "proljeća" i naoružavati "mirne demonstrante".
Umjesto Sirijaca - muslimana, mogli su to vrlo lako biti i Ukrajinci pravoslavci.
Last edited by tandmand on 24/08/2015 19:27, edited 1 time in total.
-
NataliDizdar
#1209 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nope, ti si koristio bas te rijeci koje sam citirala (sovinisticka, hirovita nacistkinja). Tacno je da su Evropljani poveli dva svjetska rata, cinjenica je i da Arapi danas u 2015 godini ruse samostane i crkve, sjeku glave humanitarcima, arheologima, umjetnicima, ateistima...da arapski muslimani masovno siluju arapske krscanke, Arapi masakriraju ljude koji kritikuju islam i poslanika, Arapi se raznesu bombama na trgovima, u vozovima, autobusima, avionima, cak i po plazama i skolama...najcesce u ime islama.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ne valja ti citat, nisam tako rekao, citiraj ponovo.Drugo, činjenica je da su Evropljani poveli dva svjetska rata, ta nećeš reći da su Arapi?
Evropa ima tradiciju mržnje, netrpeljivosti prema drugom i drugačijem, to što je u zadnjih 50-60 godina stanje bolje po tom pitanju ne znači da sutra neće Dahau ponovo otvoriti vrata za svoje goste.Mislim možeš se ti ljutiti na mene koliko hoćeš ali to su istorijske činjenice, zaista mi je žao.
Jel moze tako? Ili se samo moze reci da su "Evropljani" uradili ovo i ono, da su oni ovakvi i onakvi, a kad je rijec o Arapima ili muslimanima moramo birati rijeci i naglasavati da se radi samo o pojedincima? Da ne bude generalizacija i fasizma?
Ne, kada se govore o ovakvim podacima kriminaliteta na zapadu, statisticari operiraju sa 3 kategorije: "istocni" imigranti, "zapadni imigranti" i "starosjedioci". Zapadni imigranti (Amerikanci i drugi etnicki zapadno Evropljani) se ne razlikuju od domicilnih ljudi kad je rijec o kriminalitetu, dok su istocni imigranti, a pogotovo muslimani, prezastupljeni u kriminalu. Sad, medju tim istocnim imigrantima spadaju recimo i Poljaci, Litvanci i juznosloveni koji imaju stopu kriminala nesto iznad zapadnoevropskog prosjeka. Ali da se isticu toliko ekstremno kao Arapi (i ostali muslimani iz recimo Afganistana, Pakistana, Turske), to nikako nije istina.U ovim citatima u jednom se govori o Somalijcima u jednom o Marokancima tinejđerima koji su vjerovatno rođeni i odraslu u tom zapadnom sistemu. Po meni ovo ti je vrlo loš dokaz da su ljudi sa Bliskog istoka skloniji kriminalnim aktivnostima. Po meni u većem dijelu citata se govori općenito o imigranitima a tu spadaju i svi ostali pa i naši Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Albanci...itd. a ne samo Arapi. V.
Ajmo redom, cinjenicama i statistikamaVrlo, vrlo tendenciozno od tebe i zlonamjerno podmetanje Arapima. Arapi nisu ništa gori niti bolji od ostalih imigranata. Zar može iko biti gori od naših ljudi sa Balkana, ja smatram da ne može.
(Crime among people born in Sweden and abroad Brå-report 2005: 17)“The percentage of people who are suspected of crimes are greater in groups from certain geographical areas than from others. For example, people from some parts of Africa and Western Asia. The percentage of people from North Africa who are suspected of crimes during the period, for example, is almost four times higher than it “should” be based on their share of the population.”
“The trend of the results is that the felonies, the greater proportion of the crimes committed by immigrants. The largest shares are for rape and murder/manslaughter, 38 and 30 per cent. High shares in relative terms also applies to assault offences, 20-21 percent and robbery, 24 percent” …
“… As far as street violence, however, there is a selected major concentration of immigrants from North Africa and Western Asia with the highest participation values (Algeria-Libya-Morocco-Tunisia, Iraq, Turkey, Lebanon, Jordan-Palestine-Syria in that order).”
ccc, bas su zlobne ove statistike. Mislim da su brojke rasisticke, islamofobicne i diskriminatorskeImmigrants are, of course, not a uniform group and the vast majority of immigrants are committing no crimes at all, while others do it to a very large extent. The largest overrepresentation in crime is displayed by immigrants from Muslim countries like Algeria, Iraq, Libya, Morocco and Tunisia as well as from Chile. The lowest numbers of crimes are committed by immigrants from Western Europe, Southeast Asia, USA, Canada, Australia and New Zealand.
Na dobrom si putuJa se ne pravim blesav ali slažem se u jednom dijelu sa tobom kada kažeš animozitet prema imigrantima nije samo rezultat fašističke prirode Evrope.
Last edited by NataliDizdar on 24/08/2015 19:31, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1210 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Pa ako si završio što postavljaš pitanja, malo konzistentnosti ne bi škodilo Radovane.Fudo387 wrote:Prvo, zasto to Radovan?
-
Fudo387
#1211 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Pa ovo nije vise razgovor, moram ti to naglasiti jer ocito da tvoja tulumba u lobanji to ne konta.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa ako si završio što postavljaš pitanja, malo konzistentnosti ne bi škodilo Radovane.Fudo387 wrote:Prvo, zasto to Radovan?
-
RNG_25
#1212 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Svaka čast. Možeš vidjeti kako nekima ovdje, mada ne samo ovdje, nikako ne odgovaraju činjenice, već su prioritet subjektivizam i želje.NataliDizdar wrote:Nope, ti si koristio bas te rijeci koje sam citirala (sovinisticka, hirovita nacistkinja). Tacno je da su Evropljani poveli dva svjetska rata, cinjenica je i da Arapi danas u 2015 godini ruse samostane i crkve, sjeku glave humanitarcima, arheologima, umjetnicima, ateistima...da arapski muslimani masovno siluju arapske krscanke, Arapi masakriraju ljude koji kritikuju islam i poslanika, Arapi se raznesu bombama na trgovima, u vozovima, autobusima, avionima, cak i po plazama i skolama...najcesce u ime islama.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ne valja ti citat, nisam tako rekao, citiraj ponovo.Drugo, činjenica je da su Evropljani poveli dva svjetska rata, ta nećeš reći da su Arapi?
Evropa ima tradiciju mržnje, netrpeljivosti prema drugom i drugačijem, to što je u zadnjih 50-60 godina stanje bolje po tom pitanju ne znači da sutra neće Dahau ponovo otvoriti vrata za svoje goste.Mislim možeš se ti ljutiti na mene koliko hoćeš ali to su istorijske činjenice, zaista mi je žao.
Jel moze tako? Ili se samo moze reci da su "Evropljani" uradili ovo i ono, da su oni ovakvi i onakvi, a kad je rijec o Arapima ili muslimanima moramo birati rijeci i naglasavati da se radi samo o pojedincima? Da ne bude generalizacija i fasizma?
Ne, kada se govore o ovakvim podacima kriminaliteta na zapadu, statisticari operiraju sa 3 kategorije: "istocni" imigranti, "zapadni imigranti" i "starosjedioci". Zapadni imigranti (Amerikanci i drugi etnicki zapadno Evropljani) se ne razlikuju od domicilnih ljudi kad je rijec o kriminalitetu, dok su istocni imigranti, a pogotovo muslimani, prezastupljeni u kriminalu. Sad, medju tim istocnim imigrantima spadaju recimo i Poljaci, Litvanci i juznosloveni koji imaju stopu kriminala nesto iznad zapadnoevropskog prosjeka. Ali da se isticu toliko ekstremno kao Arapi (i ostali muslimani iz recimo Afganistana, Pakistana, Turske), to nikako nije istina.U ovim citatima u jednom se govori o Somalijcima u jednom o Marokancima tinejđerima koji su vjerovatno rođeni i odraslu u tom zapadnom sistemu. Po meni ovo ti je vrlo loš dokaz da su ljudi sa Bliskog istoka skloniji kriminalnim aktivnostima. Po meni u većem dijelu citata se govori općenito o imigranitima a tu spadaju i svi ostali pa i naši Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Albanci...itd. a ne samo Arapi. V.
Ajmo redom, cinjenicama i statistikamaVrlo, vrlo tendenciozno od tebe i zlonamjerno podmetanje Arapima. Arapi nisu ništa gori niti bolji od ostalih imigranata. Zar može iko biti gori od naših ljudi sa Balkana, ja smatram da ne može.
(Crime among people born in Sweden and abroad Brå-report 2005: 17)“The percentage of people who are suspected of crimes are greater in groups from certain geographical areas than from others. For example, people from some parts of Africa and Western Asia. The percentage of people from North Africa who are suspected of crimes during the period, for example, is almost four times higher than it “should” be based on their share of the population.”
“The trend of the results is that the felonies, the greater proportion of the crimes committed by immigrants. The largest shares are for rape and murder/manslaughter, 38 and 30 per cent. High shares in relative terms also applies to assault offences, 20-21 percent and robbery, 24 percent” …“… As far as street violence, however, there is a selected major concentration of immigrants from North Africa and Western Asia with the highest participation values (Algeria-Libya-Morocco-Tunisia, Iraq, Turkey, Lebanon, Jordan-Palestine-Syria in that order).”ccc, bas su zlobne ove statistike. Mislim da su brojke rasisticke, islamofobicne i diskriminatorskeImmigrants are, of course, not a uniform group and the vast majority of immigrants are committing no crimes at all, while others do it to a very large extent. The largest overrepresentation in crime is displayed by immigrants from Muslim countries like Algeria, Iraq, Libya, Morocco and Tunisia as well as from Chile. The lowest numbers of crimes are committed by immigrants from Western Europe, Southeast Asia, USA, Canada, Australia and New Zealand.
Na dobrom si putuJa se ne pravim blesav ali slažem se u jednom dijelu sa tobom kada kažeš animozitet prema imigrantima nije samo rezultat fašističke prirode Evrope.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1213 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ti k'o kakva mlada ali hajde. I nije lijepo vrijeđati ljude Radovane.Fudo387 wrote:Pa ovo nije vise razgovor, moram ti to naglasiti jer ocito da tvoja tulumba u lobanji to ne konta.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa ako si završio što postavljaš pitanja, malo konzistentnosti ne bi škodilo Radovane.Fudo387 wrote:Prvo, zasto to Radovan?
- Čitalac
#1214 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Što se mene tiče, Švajcarska je jedno od boljih mesta na ovoj planeti, tu nema nikakve sumnje!Leons wrote:Svicarci su najkonzervativnija nacija uz Austrijance. To sto ne zele da se mijesaju sa drugim narodima nije ksenofobija, vec pravo jednog slobodnog naroda da odlucuje o svojoj sudbini. Izmisljanje rijeci i nakanadno smisljanje definicije nece uroditi plodom i potkopati slobodu govora i slobodu misljenja. Inace, negdje oko 20% stanovnistva u Svicarskoj, najboljoj drzavi u modernoj historiji, cine stranci.Čitalac wrote:
Što se tiče Švajcarske - prilično tačno. Sva istraživanja javnog mnjenja koja naručuje ministarstvo unutrašnjih poslova, pokazuju da u toj zemlji postoji stabilna baza od 20 odsto ksenofoba i između 20 i 30 odsto "potencijalnih ksenofoba". Procenti se drastično povećavaju kada se Švajcarcima postavi direktno pitanje: "Da li biste kancelariju delili sa strancem (Arapinom, Afrikancem, Albancem...)?" U slučaju Arapa, 72 odsto Švajcaraca odgovara negativno.
- Leons
#1215 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Cek, znaci rasist i ksenofob si samo ako si dio domicilne populacije, i ako si Evropljanin jel tako?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Jesi li barem provjerio jo je Rosa Parks?
Držati se svojih u tuđini je jedno, ne htjeti dijeliti prostor sa drugim nacijama je fašizam pa ti ga uljepšavaj koliko hoćeš. Možda se to u Švicarskoj zove "pravo" ali to je isto kao što su držali zlatne zube Jevreja po sefovima, i dana danas, štiteći to nekim kvazi pravom i tajnosti ulagača.
Tada se ne smijes drzati svojih bez obzira sto ti tvoji u vlastitoj domovini sve manji i manji udio u stanovnistvu cine.
To je rezervisano samo za one koji su dobili tu ,u danasnje vrijeme, privilegiju da ih se zrtvom zove. Zrtvom historijskih nepravdi.
-
statixx
#1216 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Meni je zastrasujuce kada pomislim da neko sa djetetom moze sjesti u camac, znajuci da stotine njih se utopilo u pokusaju da se domognu Evrope. Ti ljudi su ocajni, medju njima ocito ima i oportunista koji gledaju na Zapad samo kao priliku za lagodnim zivotom uz bavljenje sitnim kriminalom, ali vecina vjerovatno nema nikakav razlog da ostane u svojoj zemlji.
Ovaj poblem se nece rijesiti dok se zivotni standard u zaostalim zemljama ne podigne na odgovorajaci nivo i to treba da bude cilj i zadaca razvijenih zemalja, ne zato sto imaju obavezu, nego zbog toga sto imaju interes u tome. Ako misle da nije tako, da kapitalisti (neko je ovdje spomenuo termin "zapadnjacki kapitalizam"
, kakva nebuloza, kao da kapitalizam ima neke granice) mogu da kupuju zemlju po Africi i sade proizvode za izvoz unistavajuci lokalno ruralno stanovistvo, ili se mjesaju u unutrasnje sukobe drugih zemalja radi ostvarivanja vlastitih interesa, grdno se varaju.
Ovaj poblem se nece rijesiti dok se zivotni standard u zaostalim zemljama ne podigne na odgovorajaci nivo i to treba da bude cilj i zadaca razvijenih zemalja, ne zato sto imaju obavezu, nego zbog toga sto imaju interes u tome. Ako misle da nije tako, da kapitalisti (neko je ovdje spomenuo termin "zapadnjacki kapitalizam"
Last edited by statixx on 24/08/2015 20:06, edited 1 time in total.
- fakat
#1217 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Želja da se ne dijeli kancelarija sa Arapom ili drugim imigrantom nije pravo na miješanje i pravo na slobodu i izbor. Oni mogu da biraju sa kim će ući u brak, imati porodicu i to je individualno pravo svakog od nas. Ali odbijanje da dijeliš kancelariju sa nekim ko je Arap, Kinez, Indijan ili Srbin nije nikakvo pravo jednog naroda, nikakva sloboda govora i mišljenja, to se naziva ksenofobija i rasizam. Šta je iduće? Da se zabrani vožnja javnim prevozom imigrantima? Znaš li ti ko je Rosa Parks? Ukucaj u google pa pročitaj. Takve stvari koje ti pravdaš nisu nikakva sloboda, pogotovo ne kolektivna, to je druže rasizam najgore vrste.Leons wrote:Svicarci su najkonzervativnija nacija uz Austrijance. To sto ne zele da se mijesaju sa drugim narodima nije ksenofobija, vec pravo jednog slobodnog naroda da odlucuje o svojoj sudbini. Izmisljanje rijeci i nakanadno smisljanje definicije nece uroditi plodom i potkopati slobodu govora i slobodu misljenja. Inace, negdje oko 20% stanovnistva u Svicarskoj, najboljoj drzavi u modernoj historiji, cine stranci.Čitalac wrote:
Što se tiče Švajcarske - prilično tačno. Sva istraživanja javnog mnjenja koja naručuje ministarstvo unutrašnjih poslova, pokazuju da u toj zemlji postoji stabilna baza od 20 odsto ksenofoba i između 20 i 30 odsto "potencijalnih ksenofoba". Procenti se drastično povećavaju kada se Švajcarcima postavi direktno pitanje: "Da li biste kancelariju delili sa strancem (Arapinom, Afrikancem, Albancem...)?" U slučaju Arapa, 72 odsto Švajcaraca odgovara negativno.
Inace tema puca od licemjerja i dvolicnosti.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1218 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
NataliDizdar wrote:Tacno je da su Evropljani poveli dva svjetska rata,Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ne valja ti citat, nisam tako rekao, citiraj ponovo.Drugo, činjenica je da su Evropljani poveli dva svjetska rata, ta nećeš reći da su Arapi?
Dakle drago mi je da smo apsolvirali da Evropa ima problem prvo sama sa sobom te da je mržnja prema drugom i drugačijem duboko ukorjenjena u njenu kulturu.
Vidite G-đo Dizdar, ja se pitam ako je sve to tako kao što tvrdite, zašto i kako je odjednom to sada izašlo sve na površinu? Zašto ne recimo 1950, 1870, 1650, 1325, zašto ne 2001. godine? Zašto sada? Kršćani ne žive sa Arapima od 2015. godine, ne dolaze kod Arapa novinari i humanitarci od 2012. godine ili 2001. godine. Dakle to što vi govorite je činjenica za nešto drugo a ne dokaz za to da su Arapi ubice, silovatelji, teroristi...itd. Da je to tako kao tvrdite to bi izašlo na vidjelo mnogo prije, kao u slućaju Evrope, G-đo Dizdar.NataliDizdar wrote:cinjenica je i da Arapi danas u 2015 godini ruse samostane i crkve, sjeku glave humanitarcima, arheologima, umjetnicima, ateistima...da arapski muslimani masovno siluju arapske krscanke, Arapi masakriraju ljude koji kritikuju islam i poslanika, Arapi se raznesu bombama na trgovima, u vozovima, autobusima, avionima, cak i po plazama i skolama...najcesce u ime islama.
OK, moguće da statiska operira tako kako tvrdite i to nije sporno, ali na osnovu čeka izvodite zaključak da su muslimani prezaustpljeni u kriminalu? Vjerovatno na osnovu ovog dole ispod?NataliDizdar wrote:Ne, kada se govore o ovakvim podacima kriminaliteta na zapadu, statisticari operiraju sa 3 kategorije: "istocni" imigranti, "zapadni imigranti" i "starosjedioci". Zapadni imigranti (Amerikanci i drugi etnicki zapadno Evropljani) se ne razlikuju od domicilnih ljudi kad je rijec o kriminalitetu, dok su istocni imigranti, a pogotovo muslimani, prezastupljeni u kriminalu. Sad, medju tim istocnim imigrantima spadaju recimo i Poljaci, Litvanci i juznosloveni koji imaju stopu kriminala nesto iznad zapadnoevropskog prosjeka. Ali da se isticu toliko ekstremno kao Arapi (i ostali muslimani iz recimo Afganistana, Pakistana, Turske), to nikako nije istina.Drvosjeca iz Dejcica wrote:U ovim citatima u jednom se govori o Somalijcima u jednom o Marokancima tinejđerima koji su vjerovatno rođeni i odraslu u tom zapadnom sistemu. Po meni ovo ti je vrlo loš dokaz da su ljudi sa Bliskog istoka skloniji kriminalnim aktivnostima. Po meni u većem dijelu citata se govori općenito o imigranitima a tu spadaju i svi ostali pa i naši Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Albanci...itd. a ne samo Arapi. V.
Oh, gospođo Dizdar ja znam da vi imate problem sa muslimanima, odnosno da bi vi to sve po kratko postupku te da vam se priviđa sve i svašta, ali smatrao sam da ste temeljitiji i ozbiljniji prilikom izvođenja činjenica. Ako se ne varam, ispravite me ako griješim, izvor vaših informacija je muslimstatistics.wordpress.com, blog koji širi islamofobiju i mržnju protiv muslimana. Kompletan blog je zasnovan na fabrikovanju laži, prezentiranju lažnih statistika ili poluistina izvučenih iz konteksta. Da vam pojasnim G-đo Dizdar, to bi bilo isto kada bih se ja pozivao na stranice i blogove koji šire ISIL propagandu. Naravno, takva praksa je meni strana ne zato što to ne bih mogao već zato što ne dijelim isti svjetonazor sa tim ljudima zato smatram da su vaše činejnice, odnosno izvor na koji se pozivate, vrlo tendenciozan i manjak za ozbiljnu analizu i diskusiju.NataliDizdar wrote:Ajmo redom, cinjenicama i statistikamaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Vrlo, vrlo tendenciozno od tebe i zlonamjerno podmetanje Arapima. Arapi nisu ništa gori niti bolji od ostalih imigranata. Zar može iko biti gori od naših ljudi sa Balkana, ja smatram da ne može.
“The trend of the results is that the felonies, the greater proportion of the crimes committed by immigrants. The largest shares are for rape and murder/manslaughter, 38 and 30 per cent. High shares in relative terms also applies to assault offences, 20-21 percent and robbery, 24 percent” …“… As far as street violence, however, there is a selected major concentration of immigrants from North Africa and Western Asia with the highest participation values (Algeria-Libya-Morocco-Tunisia, Iraq, Turkey, Lebanon, Jordan-Palestine-Syria in that order).”ccc, bas su zlobne ove statistike. Mislim da su brojke rasisticke, islamofobicne i diskriminatorskeImmigrants are, of course, not a uniform group and the vast majority of immigrants are committing no crimes at all, while others do it to a very large extent. The largest overrepresentation in crime is displayed by immigrants from Muslim countries like Algeria, Iraq, Libya, Morocco and Tunisia as well as from Chile. The lowest numbers of crimes are committed by immigrants from Western Europe, Southeast Asia, USA, Canada, Australia and New Zealand.
Želim vam laku noć.
-
Bodkin
#1219 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Znaci dodje ti neko u zemlju. Das mu sve kao i domacem. Platis mu sve sto u zivotu ne bi dobio u svojoj zemlji. I pored svega toga ne valjas.
Al da sam danas umro ne bih znao da je 95% svjetske populacije ksenofobno.
Al da sam danas umro ne bih znao da je 95% svjetske populacije ksenofobno.
-
Bodkin
#1220 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
I ovaj poredi rosu parks i imigrante. Jooooj jebem ti logiku...
- Drvosjeca iz Dejcica
#1221 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Preteško je to za tebe druže Bodkin...nisam poredio...samo sam pitao da li zna za nju.Bodkin wrote:I ovaj poredi rosu parks i imigrante. Jooooj jebem ti logiku...
-
Bodkin
#1222 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
A ona ima veze kako?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Preteško je to za tebe druže Bodkin...nisam poredio...samo sam pitao da li zna za nju.Bodkin wrote:I ovaj poredi rosu parks i imigrante. Jooooj jebem ti logiku...
-
5 0 5
#1223 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
jako puno svicarskog stanovnistva zivi po malim gradicima i selima. cisto zbog geografije. cijela drzava je u brdima i jako je malo mjesta za velike velike gradove. pa je tako i stanovnistvo konzervativno. naucili su zivjeti u malim zajednicama.
dok su s druge strane britanci, spanci, francuzi dovlacili robove iz svojih kolonija kroz istoriju, a bogami se i dobro napljackali. sad, pravila su se u medjuvremenu promijenila, pa su potomci robova postali jednakopravni gradjani tih zemalja. sto ne znaci da nema rasizma. ali se drugacije gleda na taj problem. npr. holandjani porijeklom iz recimo surinama se smatra jednakim kao bijelim holandjaninom, dok je recimo turcin ili marokanac jos uvijek manje holandjanin, jer nemaju tu istorijsku povezanost. neke holandske kolonije su slavili kraljicu julijanu vise nego sto su je slavili u holandiji za njenog zivota. jer je ucinila puno za razvoj kolonija. obrazovanje, ekonomija itd.
dok su s druge strane britanci, spanci, francuzi dovlacili robove iz svojih kolonija kroz istoriju, a bogami se i dobro napljackali. sad, pravila su se u medjuvremenu promijenila, pa su potomci robova postali jednakopravni gradjani tih zemalja. sto ne znaci da nema rasizma. ali se drugacije gleda na taj problem. npr. holandjani porijeklom iz recimo surinama se smatra jednakim kao bijelim holandjaninom, dok je recimo turcin ili marokanac jos uvijek manje holandjanin, jer nemaju tu istorijsku povezanost. neke holandske kolonije su slavili kraljicu julijanu vise nego sto su je slavili u holandiji za njenog zivota. jer je ucinila puno za razvoj kolonija. obrazovanje, ekonomija itd.
-
NataliDizdar
#1224 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Toliko da se stotine hiljade, ma milioni muslimana danas na koljenima mole da ih da mrziteljska Evropa koja ne podnosi druge pusti u zive u njojDrvosjeca iz Dejcica wrote:Dakle drago mi je da smo apsolvirali da Evropa ima problem prvo sama sa sobom te da je mržnja prema drugom i drugačijem duboko ukorjenjena u njenu kulturu.
Molim? O cemu ti? Pa nije valjda da negiras da se desava ono sto sam ja opisala?Vidite G-đo Dizdar, ja se pitam ako je sve to tako kao što tvrdite, zašto i kako je odjednom to sada izašlo sve na površinu? Zašto ne recimo 1950, 1870, 1650, 1325, zašto ne 2001. godine? Zašto sada? Kršćani ne žive sa Arapima od 2015. godine, ne dolaze kod Arapa novinari i humanitarci od 2012. godine ili 2001. godine. Dakle to što vi govorite je činjenica za nešto drugo a ne dokaz za to da su Arapi ubice, silovatelji, teroristi...itd. Da je to tako kao tvrdite to bi izašlo na vidjelo mnogo prije, kao u slućaju Evrope, G-đo Dizdar.![]()
Evo, posto sam ja velika ljubiteljka statistike i cinjenica, sve cu ja potkrijepiti podacima i informacijama
ISIL uništio samostan u Homsu

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/is ... an-u-homsu
ISIS Beheaded an 82-Year-Old Archaeologist Who Refused to Reveal the Location of Ancient Artifacts
http://www.motherjones.com/politics/201 ... st-palmyra
I evo samo manji dio onih kojima su odsjekli glave:
http://news.nationalpost.com/news/world ... isis-video
http://www.bbc.com/news/uk-29485405
http://www.nbcnews.com/storyline/isis-t ... en-n194436
http://edition.cnn.com/2014/09/06/world ... sh-hostage
Kidnapping, Rape of Egyptian Coptic Christian klix at Record HighIn 2007, Chaldean Catholic Church priest Fr. Ragheed Aziz Ganni and subdeacons Basman Yousef Dawid, Wahid Hanna Esho, and Gassan Isam Bidawed were killed in the ancient city of Mosul.[181] Ganni was driving with his three deacons when they were stopped and demanded to convert to Islam, when they refused they were shot.[181] Ganni was the pastor of the Chaldean Church of the Holy Spirit in Mosul and a graduate from the Pontifical University of Saint Thomas Aquinas, Angelicum in Rome in 2003 with a licentiate in ecumenical theology. Six months later, the body of Paulos Faraj Rahho, archbishop of Mosul, was found buried near Mosul. He was kidnapped on 29 February 2008 when his bodyguards and driver were killed.[182] See 2008 attacks on Christians in Mosul for more details.
http://www.clarionproject.org/news/kidn ... ecord-high
http://time.com/3825066/klix-who-escap ... atic-rape/
Ovo Arapi, muslimani, danas rade. U 2015 godini. Mozes spinovati i skrenuti sa teme koliko hoces. Cinjenice ne mozes negirati.
Statistika ima problem sa muslimanima, zato i skrenes sa teme i pocinjes da histerises o mrznji i o tome kako bih ja streljala muslimane. Izvor statistike muslimstatistics dolaze redom iz ovog dokumenta: Bra rapport, zvanicni svedski raport o kriminalitetu u Svedskoj iz 2005 godine.OK, moguće da statiska operira tako kako tvrdite i to nije sporno, ali na osnovu čeka izvodite zaključak da su muslimani prezaustpljeni u kriminalu? Vjerovatno na osnovu ovog dole ispod?
Oh, gospođo Dizdar ja znam da vi imate problem sa muslimanima, odnosno da bi vi to sve po kratko postupku te da vam se priviđa sve i svašta, ali smatrao sam da ste temeljitiji i ozbiljniji prilikom izvođenja činjenica. Ako se ne varam, ispravite me ako griješim, izvor vaših informacija je muslimstatistics.wordpress.com, blog koji širi islamofobiju i mržnju protiv muslimana. Kompletan blog je zasnovan na fabrikovanju laži, prezentiranju lažnih statistika ili poluistina izvučenih iz konteksta. Da vam pojasnim G-đo Dizdar, to bi bilo isto kada bih se ja pozivao na stranice i blogove koji šire ISIL propagandu. Naravno, takva praksa je meni strana ne zato što to ne bih mogao već zato što ne dijelim isti svjetonazor sa tim ljudima zato smatram da su vaše činejnice, odnosno izvor na koji se pozivate, vrlo tendenciozan i manjak za ozbiljnu analizu i diskusiju.
Želim vam laku noć.
https://www.bra.se/download/18.cba82f71 ... landet.pdf
Mada, ko ce vjerovati tim zlim Svedjanima, ipak su to Evropljani kojima je u genima da mrze
- Drvosjeca iz Dejcica
#1225 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ono kontam ako se odbijanje Švicarca da sjedi sa Arapom u istoj kancelariji pravda nekakvim slobodama i demokratijama pitam se je li sljedeće da se zabrani i vožnja imigrantima (ili samo Arapima?) javnim prevozom. Rosa je u tom slučaju klasičan primjer segragacije i rasizma od strane bijelih KKK pedera kao i ovih Švicaraca.Bodkin wrote:A ona ima veze kako?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Preteško je to za tebe druže Bodkin...nisam poredio...samo sam pitao da li zna za nju.Bodkin wrote:I ovaj poredi rosu parks i imigrante. Jooooj jebem ti logiku...